Ubuntu: Linux for English human beings

...εγκαταστάσεις, αναβαθμίσεις, διαχείριση partitions, boot-loader, κλπ

Συντονιστής: adem1

Κανόνες Δ. Συζήτησης
Στην ενότητα αυτή γράφουμε θέματα/ προβλήματα μόνο για το UBUNTU ή τα παράγωγά του.

Ubuntu: Linux for English human beings

Δημοσίευσηαπό kaingeo » 30 Οκτ 2009, 00:11

Λοιπόν αρχίζω:

1. Δεν φορτώνει την γλώσσα κατά την διάρκεια της εγκατάστασης.
2. Δεν λειτουργεί ο σερβερ στην Ελλάδα. (δουλεύω με τον otenet)
3. Δεν δουλεύει το !@#$$%%^&* Alt-Shift για να αλλάζει το keyboard layout.
4. To default theme εξακολουθεί να είναι χάλια.
5. Τα εικονίδια του bluetooth, του ήχου, και του δικτύου μάλλον είναι τα χειρότερα που έχω δεί.
6. Όλα τα προγράμματα αποθηκεύουν οτιδήποτε κατεβάσεις από το ιντερνετ στις Λήψεις!!!??? τρομερό εκτός από το ότι δεν θα μπορεί ο χρήστης να αλλάζει την γλώσσα (ΕΛΕΟΣ!) δεν θα έχει την παραμικρή ιδέα που αποθηκεύονται τα αρχεία του!

Μάλλον αποτύχαμε ως κοινότητα (παγκόσμια εννοώ)! αν δεν μπορούμε να αλλάξουμε γλώσσα τότε τέλος! ούτε νέους χρήστες θα αποκτήσουμε ούτε μπορούμε να τους πούμε για το Ubuntu. Πρέπει τώρα εγώ να φτιάχνω κάθε φορά που εγκαθιστώ Ubuntu τον Firefox να αποθηκεύει στην Επιφάνεια εργασίας; Είναι η νέα τρομερή στρατηγική του Gnome? Μυαλό δεν έχουν; Πάλι από την αρχή; Για το θέμα της αλλαγής του keyboard layout έχω κάνει 3 bug reports ένα για το ubuntu, ένα για το wubi και ένα για το ltsp. Και πάλι τα ίδια; :evil:

Κρίμα το εξάμηνο, τώρα πάνε τα cd καϊκανε! και δεν με νοιάζει τίποτα άλλο ότι μας διαφημίζω κιόλας... ρόμπα γίναμε.Με τι μούτρα θα πάω στο in.gr να τους κράξω; Θα μου πουν ρε μεγάλε πως αλλάζω σε ελληνικά; Μάγκες πάμε πίσω... Αν δεν φτιάξουμε μια λίστα με πράγματα που πρέπει υποχρεωτικά να παίζουνε δεν έχουμε ελπίδα. Δεν μπορώ να καταλάβω πως χαλάνε οι ρυθμίσεις αυτού του @#$!@%$%#%^ keyboard layout πραγματικά μπορεί κάποιος να μου απαντήσει για να το φτιάχνω εγώ από όλον τον πλανήτη;

Δεν ξαναλέω τίποτα :silent:
kaingeo
punkTUX
punkTUX

Εκτύπωση

Re: Ubuntu: Linux for English human beings

Δημοσίευσηαπό headless » 30 Οκτ 2009, 00:53

Εγώ δεν έχω πρόβλημα με το layout πάντως.
Για την γλώσσα δεν ξέρω καθώς το χρησιμοποιώ στα αγγλικά.
Για το φάκελο Λήψεις έχεις εν μέρει δίκιο.
Γνώσεις ⇛ Linux: Καλές ┃ Προγραμματισμός: Μέτριος ┃ Αγγλικά: Καλά
Λειτουργικό: debian wheezy/sid 64-bit (en_US.utf8)
Προδιαγραφές ⇛ CPU: 2x Intel Core2 Duo CPU E8400 3.00GHz │ RAM 3965 MiB │ ASUS INC. P5QL/EPU
Κάρτα γραφικών: nVidia GF104 [GeForce GTX 460] [10de:0e22]
Δίκτυα: eth0: Realtek RTL8111/8168B PCI Express Gigabit Ethernet controller [10ec:8168]
My Blog
Άβαταρ μέλους
headless
powerTUX
powerTUX

Launchpad: headl3ss
IRC: h3adl3ss
Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό sokoban4ever » 30 Οκτ 2009, 00:54

@kaingeo

Δεν ισχύουν αυτά πάντα

:think:
νομίζω ότι υπερβάλλεις
Θέλουμε και μπορούμε να έχουμε μια καλύτερη ζωή και όσο θα ζούμε θα προσπαθούμε να την αποκτήσουμε ακόμα και αν πεθάνουμε προσπαθώντας, και αν κάποια στιγμή λιγίσουμε έχουμε το επίπεδο να πούμε κουράστηκα λίγο να ,να ξαποστάσουμε , ώστε να συνεχίσουμε πάλι δυνατοί ξανά.

Μήνυμα με αγάπη και αληλλεγγύη σε όλους τους ανθρώπους από όλους τους λαούς , ιδίως του Ελληνικού.
Άβαταρ μέλους
sokoban4ever
Επίτιμο μέλος
Επίτιμο μέλος

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό kaingeo » 30 Οκτ 2009, 02:52

@headless
Πως γίνεται να μην έχεις πρόβλημα με το layout; όταν βάζεις ελληνικά, default επιλέγει αγγλικά και ελληνικά και αλλάζει τις γλώσσες με alt-shift. Αν έχεις αγγλικά απλά βάζεις μόνος σου την υποστήριξη για ελληνικά.

@sokoban4ever
Δηλαδή δεν ισχύουν σε σενα; πραγματικά είμαι περίεργος... τι εννοείς ότι δεν ισχύουν αυτά πάντα;
kaingeo
punkTUX
punkTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό simosx » 30 Οκτ 2009, 03:25

1. Τι εννοείς ότι δε φορτώνει τη γλώσσα κατά τη διάρκεια της εγκατάστασης;
Αν χρησιμοποιείς το LiveCD (αντί LiveDVD), τότε ο δίσκος δεν έχει όλα τα πακέτα με τα ελληνικά μηνύματα.
Αν ωστόσο ο εγκαταστάτης δει ότι έχεις πρόσβαση στο διαδίκτυο κατά την εγκατάσταση θα βάλει την πλήρη ελληνική υποστήριξη.
Αν θέλεις ελληνική υποστήριξη δίχως διαδίκτυο, τότε
α. χρησιμοποιείς το LiveDVD
β. ξεκινάς να κινητοποιείς τον κόσμο ώστε να φτιαχτεί Ubuntu-gr LiveCD όπου με κάποιο τρόπο χώνουμε μέσα τα ελληνικά πακέτα τοπικοποίησης (μπορεί να γίνει).
γ. παραπονιέσαι στο ntua.gr που είχε πρόβλημα σήμερα (το πρόβλημα ήταν στον http server, ο FTP server δούλευε μια χαρά)

[quote="kaingeo"]Λοιπόν αρχίζω:

2. Το gr είναι του NTUA. Τουλάχιστον τα CD ISO τα είχαν μέσα από νωρίς την Πέμπτη το μεσημέρι. Αν υπάρχει καθυστέρηση στα πακέτα, τότε πρέπει να ρωτήσουμε κάθε πότε ενημερώνουν τα πακέτα του Ubuntu (θέλουμε κάθε π.χ. >=2 ώρες)

3. Έχουμε το ενδιαφέρον να φτιάξουμε τυχόν πρόβλημα με το Alt-Shift. Μπορείς να πεις
α. Τι γλώσσα εγκατάστασης επέλεξες;
β. Έκανες κάποια ειδική ρύθμιση στις διατάξεις καθώς εγκαθιστούσες; Η προεπιλογή του «ΔΕΝ ΠΕΙΡΑΖΩ ΤΙΠΟΤΑ ΣΤΗ ΡΥΘΜΙΣΗ ΤΩΝ ΔΙΑΤΑΞΕΩΝ» πρέπει να δουλεύει σε όλους.

4. Εικονίδια/theme είναι προσωπική προτίμηση. Προσωπικά αποδέχομαι την προεπιλογή.
προσωπικό ιστολόγιο ϗ πλανήτης Ubuntu-gr
Συμβάλετε και εσείς στο ελληνικό βιβλίο Ubuntu!
1 Γνώσεις Linux: Πολύ καλό ┃ Προγραμματισμού: Πολύ καλό ┃ Αγγλικών: Πολύ καλό
2 Ubuntu 13.10 saucy 3.11.0-031100rc1-generic 64bit (el_GR.UTF-8, Unity ubuntu)
3 AMD E-450 APU with Radeon HD Graphics ‖ RAM 3555 MiB ‖ Sony Corporation VAIO
4 AMD nee ATI Wrestler [Radeon HD 6320] [1002:9806] {fglrx_pci}
5 eth0: Atheros Inc. AR8151 v2.0 Gigabit Ethernet [1969:1083] (rev c0) ⋮ wlan0: Atheros Inc. AR9285 [168c:002b] (rev 01)
Φτιάξτε και εσείς τη δική σας υπογραφή (παραπάνω κείμενο) αυτόματα με κλικ εδώ!
simosx
Επίτιμο μέλος
Επίτιμο μέλος

Launchpad: simosx
IRC: simosx
Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό headless » 30 Οκτ 2009, 08:30

@kaingeo:στα αγγλικά έκανα την εγκατάσταση και κατόπιν πρόσθεσα το ελληνικό layout,όπως κάνω σε όλες τις εγκαταστάσεις gnome εδώ και καιρό.
Γνώσεις ⇛ Linux: Καλές ┃ Προγραμματισμός: Μέτριος ┃ Αγγλικά: Καλά
Λειτουργικό: debian wheezy/sid 64-bit (en_US.utf8)
Προδιαγραφές ⇛ CPU: 2x Intel Core2 Duo CPU E8400 3.00GHz │ RAM 3965 MiB │ ASUS INC. P5QL/EPU
Κάρτα γραφικών: nVidia GF104 [GeForce GTX 460] [10de:0e22]
Δίκτυα: eth0: Realtek RTL8111/8168B PCI Express Gigabit Ethernet controller [10ec:8168]
My Blog
Άβαταρ μέλους
headless
powerTUX
powerTUX

Launchpad: headl3ss
IRC: h3adl3ss
Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό kaingeo » 30 Οκτ 2009, 09:48

1. Κατεβάζω το karmic και το φορτώνω σε ένα φλασάκι
2. Επιλέγω ελληνικά
3. Μπαίνω στο ιντερνετ απο το live περιβάλλον
4. Αλλάζω τον σερβερ στον Otenet που έπαιζε σίγουρα.
5. Κάνω εγκατάσταση χωρίς να πειράζω ΤΙΠΟΤΑ!

και παρατηρώ:
1. Στις προηγούμενες εκδόσεις κατέβαζε από το ιντερνετ την γλωσσική υποστήριξη, ώστε όταν έκανες το πρώτο boot να έχεις ελληνική γλώσσα. Αυτό δεν γίνεται τώρα. Άρα πρέπει να εγκαταστήσεις μετά την γλώσσα χωρίς να ξέρεις αγγλικά! Επίσης δεν δουλεύει και ο προεπιλεγμένος σερβερ οπότε φαντάζεσαι ένας νέος χρήστης ότι δεν θα έχει ιδέα γιατί δεν δουλεύει...
2. Δεν δουλεύει το keyboard layout και πρέπει να το εγκαταστήσεις μόνος σου.
3. Δεν δουλεύει ο σερβερ του ntua για τα εγκαταστήσεις γλώσσα και εφαρμογές.

Η απογοήτευση μου είναι υπάρχει γιατί θα μοιράσουμε πάλι τουλάχιστον 300 cd στα software freedom days τσάμπα! Όποιος κάνει το λάθος και δεν ξέρει και κατεβάσει το 9.10 μάλλον θα απογοητευτεί από αυτά τα ηλίθια bugs που κάνουν την ζωή δύσκολη... Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί πάμε πίσω σε βλακείες που έχουν λυθεί χρόνια. Δεν ξέρω ποιος ευθύνεται για το bug με το alt-shift debian, gnome, ubuntu αλλά δεν μπορώ άλλο να το αντιμετωπίζω!

Μακάρι ρε παιδιά να μην παίζει μόνο σε μένα αλλα... θα το εγκαταστήσω ξανά το απόγευμα
kaingeo
punkTUX
punkTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό linuxman » 30 Οκτ 2009, 16:17

Εγώ την έκανα εγκατάσταση σήμερα κατά τις 3:00 το πρωί :mrgreen: ( δεν άντεξα )
Κατέβαζε κανονικά τα πακέτα τις γλώσσας αν και άργησε καν 2 λεπτά .
Όπως πάντα επιλέγω για εγκατάσταση ελληνικά .
Όταν τελείωσε ναι μεν πρόσθεσα το Ένδειξη γλώσσας πληκτρολογίου αλλαγή με το Alt+Shift δεν έκανε :
1. ίσως επειδή δεν κατέβασα ακόμα πλήρως όλα τα πακέτα
2. έχει ίσος κάποιο μικρό πρόβλημα η γλωσσική υποστήριξη η το Ένδειξη γλώσσας πληκτρολογίου
Κατά τα άλλα δεν υπάρχει πρόβλημα λειτουργεί πολύ σταθερά .
Πριν την αναβάθμιση αν και έχω Forthnet , έκανα δοκιμή για ποιο γρήγορο Server μου έβγαλε ΟΤΕNET και το επέλεξα .
Οδηγίες προς Νεοεισερχόμενους
1 Γνώσεις Linux: Πολύ καλό ┃ Προγραμματισμού: Ικανοποιητικό ┃ Αγγλικών: Ικανοποιητικό
2 Linux Mint 17.1 Rebecca 3.13.0-37-generic 64bit (el_GR.UTF-8, X-Cinnamon cinnamon)
3 Intel Core i5-2310M CPU @ 2.10GHz ‖ RAM 3866 MiB ‖ Dell Inc. 0D7C51 - Dell Inc. Dell System Vostro 3750
4 Intel 2nd Generation Core Processor Family Integrated Graphics [8086:0116] {i915}
5 wlan0: Intel Centrino Wireless-N 1030 [Rainbow Peak] [8086:008a] (rev 34) ⋮ eth0: Realtek RTL8111/8168/8411 PCI Express Gigabit Ethernet Controller [10ec:8168] (rev 06)
http://www.greeklug.gr
Άβαταρ μέλους
linuxman
Επίτιμο μέλος
Επίτιμο μέλος

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό jennie » 30 Οκτ 2009, 16:47

kaingeo έγραψε:Όλα τα προγράμματα αποθηκεύουν οτιδήποτε κατεβάσεις από το ιντερνετ στις Λήψεις!!!??? τρομερό εκτός από το ότι δεν θα μπορεί ο χρήστης να αλλάζει την γλώσσα (ΕΛΕΟΣ!) δεν θα έχει την παραμικρή ιδέα που αποθηκεύονται τα αρχεία του!

Δες και εδώ: http://forum.ubuntu-gr.org/viewtopic.php?f=4&t=7944&p=80430#p80430.
Δεν κατάλαβα ακριβώς ποιο είναι το πρόβλημα με τις Λήψεις. Ότι αποθηκεύονται τα αρχεία εκεί και όχι στο home/desktop; Ή ότι θα έπρεπε να λέγεται downloads; Αν εννοείς το δεύτερο, τότε: Από τη μία σε καταλαβαίνω, και προσωπικά σπάνια χρησιμοποιώ σε φακέλους ελληνικούς χαρακτήρες. Από την άλλη, δεν μπορώ να αποκλείσω ότι υπάρχουν άτομα που χρησιμοποιούν ubuntu χωρίς να έχουν ιδέα από Αγγλικά ή άτομα που δε θα ανοίξουν ποτέ τερματικό για να διαπιστώσουν ότι είναι εκνευριστικό να αλλάζεις συνεχώς γλώσσα.
1 Γνώσεις Linux: Μέτριες ┃ Προγραμματισμού: Ελάχιστες ┃ Αγγλικών: Εξαιρετικές
2 Ubuntu 12.04 LTS σε όλους τους υπολογιστές της οικογένειάς μου
Άβαταρ μέλους
jennie
dudeTUX
dudeTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό filippos.xf » 30 Οκτ 2009, 17:51

sokoban4ever έγραψε:@kaingeo

Δεν ισχύουν αυτά πάντα

:think:
νομίζω ότι υπερβάλλεις

kaingeo και εγώ πιστεύω ότι υπερβάλλεις.

Ας μην βιαζόμαστε να τα βγάλουμε όλα αρνητικά σε αυτήν την διανομή, αν πάλι υπάρχουν προβλήματα καλό είναι να τα αναφέρουμε και θα δούμε τι θα γίνει. Όπως παλιά, αναφέρουμε τα όποια προβλήματα έχουμε και μετά όσοι γνωρίζουν τις λύσεις απαντάνε. Επίσης για ότι προβλήματα υπάρχουν καλό είναι να κάνουμε αναφορά σφαλμάτων. Είπε κανείς ότι αυτή η διανομή δεν θα έχει updates; Θα υπάρξουν βελτιώσεις στο μέλλον σίγουρα. Είπε κανείς ότι όλα θα είναι τέλεια; Δεν νομίζω. Εμένα δεν με χαλάει που κατεβαίνουν στις λήψεις όλα, ίσα ίσα νομίζω ότι όσο περισσότερο χρησιμοποιώ το Karmic Koala θα συνηθίσω αυτόν τον νέο τρόπο, εγώ δεν θα το αλλάξω... θα το αφήσω να κατεβαίνουν όλα εκεί. Τώρα για την εμφάνιση, ε εντάξει αυτό ανάλογα με το γούστο είναι. Στον έναν μπορεί να αρέσει κάτι στον άλλον όχι, δεν έγινε κανένα γκάλοπ για το τι αρέσει στους περισσότερους. Αρχικά και εγώ είχα κάποια προβληματάκια... δεν καταίβεναν τα updates, μετά άλλαξα server όμως και καταίβεναν μια χαρά. Το Ubuntu Software Centre μια χαρά το βλέπω και αυτό. Εκτός όσων ανέφερα παραπάνω έχω την αίσθιση ότι έγινε κάποια βελτίωση στο θέμα της μνήμης, έστω και ελάχιστα.
linuxman έγραψε:Κατά τα άλλα δεν υπάρχει πρόβλημα λειτουργεί πολύ σταθερά .
Πριν την αναβάθμιση αν και έχω Forthnet , έκανα δοκιμή για ποιο γρήγορο Server μου έβγαλε ΟΤΕNET και το επέλεξα .

Τα ίδια και σε εμένα, εγώ μέχρι στιγμής έχω θετική γνώμη για το Karmic Koala από τα λίγα που είδα.
filippos.xf
superbTUX
superbTUX

Εκτύπωση

Επόμενο

• ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
    ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ
    ΠΡΟΒΟΛΕΣ
    ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ

Επιστροφή στο Λειτουργικό Σύστημα