Χεχε αυτό με τη γλώσσα πράγματι δεν καταλαβαίνω και εγώ γιατί συμβαίνει. Γράφω πώς το διόρθωσα γιατί θα έχει συμβεί και σε άλλους.
Στις προηγούμενες διανομές (7.04 και εντεύθεν) είχα βέβαια μόνο ελληνικό και αγγλικό πληκτρολόγιο. Για ευκολία είχα ορίσει να αλλάζει με το αριστερό «windows» (δηλ. το start με το σημαιάκι, πλήκτρο). Είχα επίσης την ένδειξη πληκτρολογίου στην κάτω μπάρα εφαρμογών. Με την αναβάθμιση σε 9.10 (έκανα αναβάθμιση και όχι νέα εγκατάσταση) το ελληνικό πληκτρολόγιο δεν ερχόταν ούτε με alt+shift ενώ πατώντας πάνω στο αμερικάνικο σημαιάκι γλώσσας δεν έβγαζε άλλη επιλογή. Πήγα λοιπόν Σύστημα -> προτιμήσεις -> πληκτρολόγιο -> διατάξεις και πρόσθεσα τα σύγχρονα ελληνικά. Μάλιστα, μόλις αυτά προστέθηκαν (και είχα αμέσως ελληνικά) διαπίστωσα ότι το σύστημα θυμόταν ότι επιθυμώ αλλαγή γλώσσας με το αριστερό start πλήκτρο. Τρέχα γύρευε γιατί η αναβάθμιση ξέχασε τα ελληνικά μου...
Κάτι όμως πιο σοβαρό που βλέπω να ξέχασε η αναβάθμιση είναι... το λεξικό μου. Καθώς γράφω στο firefox διαπιστώνω ότι λέξεις που του είχα μάθει (πχ. το επίθετό μου) προσθέτοντας στο λεξικό του, τις έχει ξεχάσει! Φτου, αυτό είναι λίγο ενοχλητικό και δεν θα έπρεπε να συμβαίνει! Ξέρει κανείς τι κάνουμε για να τις... θυμηθεί;