Εκτυπωση-Προβλημα με ελλ. χαρακτηρες...

...hardware-drivers για περιφερειακά (εκτυπωτές, κάμερες, εξ. σκληροί, κλπ)
Κανόνες Δ. Συζήτησης
Για την ευκολότερη επίλυση του προβλήματός σας.
Καλό είναι να δημοσιεύσετε τα αποτελέσματα της εντολής στο τερματικό :
lsusb

Εκτυπωση-Προβλημα με ελλ. χαρακτηρες...

Δημοσίευσηαπό the mage » 28 Αύγ 2008, 22:48

Παιδια πραγματικα εχω απελπιστει...ριξτε μια ματια εδω http://ubuntuforums.org/showthread.php?t=903703
Θα μπειτε λιγο στο κλιμα...

Ο ανθρωπος χρειαζεται το συστημα του, για να δουλεψει απο δευτερα, και εγω δεν ξερω τι να κανω. Μια ευκολη λυση ειναι να τα ξυλωσω ολα και να του βαλω windows αλλα, το θεωρω κριμα, ετσι πειτε μου αν μπορω και προλαβαινω να παλεψω το λινουξ ωστε να το φτιαξω...
Μετα απο πολλες ωρες, καταφερα να κανω το ΟΟο να τα δειξει σωστα (κειμενα γραμμενα σε μακ Μ$ γουορντ), αφου εκανα μετατροπη με το φοντου των φοντς (τα mscorefonts ta eixa balei pio prin)
Στην εκτυπωσει αλλα δεν βγαινουν, αλλα ειναι τραβιγμενα και παραξενα, τι να πω...........

Στην τελικη, αν δεν βρω λυση, (plz help find one...) θα ηθελα βοηθεια για να γραψω ενα μικρο προγραμματακι (αν δεν υπαρχει) που να το τρεξω μεσα σε ενα φακελο με αρχεια κειμενογραφου και να μετατρεψει σε ολα τα κειμενα οτι ειναι γραμμενο με μια Α' γραμματοσειτα σε μια Β' , γιατι υποψιαζομαι πως φταινε οι μακ (athens kai GRhelvetica an thimamai kala) fonts . Τι λετε , μηπως φταινε τα φοντς (τα οποια και εγκατεστισα ομως, και ετσι παιζουν τα κειμενα οκ στο ΟΟο)
Τελος, λιγοτερο επιγον, μπορειτε να μου δωσετε συμβουλες η συνδεσεισ που να παω ωστε να κανω την πιο βελτιστη μεταφορα των κειμενων απο το mac στο ubuntu, (mac MS word-> ΟΟο) ? δεν ειμαι μονο κειμενα, ειναι και βολντ, αλλαγες μεγεθων, αφηστε, σαλατα ειναι τα εγγραφα, ηθελα να ηξερα γιατι δεν γραφει σαν τον ανθρωπο μονο μου θελει καθε 5 λεξεις να εχει αλλαγες (μεγεθος, font, B, U, I , klp) ενταξυ, να διαφοροποιησει καποιες λεξεις και ορους, αλλα αυτο παραπαει... :(
the mage
babeTUX
babeTUX

Εκτύπωση

Re: Εκτυπωση-Προβλημα με ελλ. χαρακτηρες...

Δημοσίευσηαπό linuxman » 28 Αύγ 2008, 22:54

Αν δεις αυτό το βίντεο μπορείς να βάλεις το wine και μετά να εγκαταστήσεις το word απο ένα cd αν το έχεις και λογικά θα σου λύσει το πρόβλημα , και μετά θα βρούμε και άλλη λύση .
http://forum.ubuntu-gr.org/viewtopic.php?f=9&t=908
Οδηγίες προς Νεοεισερχόμενους
1 Γνώσεις Linux: Πολύ καλό ┃ Προγραμματισμού: Ικανοποιητικό ┃ Αγγλικών: Ικανοποιητικό
2 Linux Mint 17.1 Rebecca 3.13.0-37-generic 64bit (el_GR.UTF-8, X-Cinnamon cinnamon)
3 Intel Core i5-2310M CPU @ 2.10GHz ‖ RAM 3866 MiB ‖ Dell Inc. 0D7C51 - Dell Inc. Dell System Vostro 3750
4 Intel 2nd Generation Core Processor Family Integrated Graphics [8086:0116] {i915}
5 wlan0: Intel Centrino Wireless-N 1030 [Rainbow Peak] [8086:008a] (rev 34) ⋮ eth0: Realtek RTL8111/8168/8411 PCI Express Gigabit Ethernet Controller [10ec:8168] (rev 06)
http://www.greeklug.gr
Άβαταρ μέλους
linuxman
Επίτιμο μέλος
Επίτιμο μέλος

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό linuxman » 28 Αύγ 2008, 23:14

Μπορείς να δοκιμάσεις και κάτι άλλο , φτιάχνεις ένα φάκελο /home/username/.fonts (κρυφό ) και περνάς εκεί μέσα όλα τα fonts απο το MAC που έχει εκεί λογικά θα πρέπει να λειτουργήσει στο 6.06 έχει πιάσει έτσι απο τα παράθυρα είχα βάλει σε κάποιον τότε το Λίνουξ και λειτουργούσε κανονικά με τα fonts τον παραθύρων .
Οδηγίες προς Νεοεισερχόμενους
1 Γνώσεις Linux: Πολύ καλό ┃ Προγραμματισμού: Ικανοποιητικό ┃ Αγγλικών: Ικανοποιητικό
2 Linux Mint 17.1 Rebecca 3.13.0-37-generic 64bit (el_GR.UTF-8, X-Cinnamon cinnamon)
3 Intel Core i5-2310M CPU @ 2.10GHz ‖ RAM 3866 MiB ‖ Dell Inc. 0D7C51 - Dell Inc. Dell System Vostro 3750
4 Intel 2nd Generation Core Processor Family Integrated Graphics [8086:0116] {i915}
5 wlan0: Intel Centrino Wireless-N 1030 [Rainbow Peak] [8086:008a] (rev 34) ⋮ eth0: Realtek RTL8111/8168/8411 PCI Express Gigabit Ethernet Controller [10ec:8168] (rev 06)
http://www.greeklug.gr
Άβαταρ μέλους
linuxman
Επίτιμο μέλος
Επίτιμο μέλος

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό ftso » 28 Αύγ 2008, 23:19

Δες λίγο και το θέμα (viewtopic.php?f=5&t=253&st=0&sk=t&sd=a&hilit=%CE%B5%CE%BA%CF%84%CF%8D%CF%80%CF%89%CF%83%CE%B7&start=10) και πες μας αν συμβαίνει το ίδιο.
Επίσης δες αν δίνετε λύση και στο δικό σου πρόβλημα...και ενημέρωσε μας.
Άβαταρ μέλους
ftso
Επίτιμο μέλος
Επίτιμο μέλος

IRC: ftso
Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό the mage » 28 Αύγ 2008, 23:30

linuxman έγραψε:Μπορείς να δοκιμάσεις και κάτι άλλο , φτιάχνεις ένα φάκελο /home/username/.fonts (κρυφό ) και περνάς εκεί μέσα όλα τα fonts απο το MAC που έχει εκεί λογικά θα πρέπει να λειτουργήσει στο 6.06 έχει πιάσει έτσι απο τα παράθυρα είχα βάλει σε κάποιον τότε το Λίνουξ και λειτουργούσε κανονικά με τα fonts τον παραθύρων .

thanks for the answer, αυτο το εκανα, βεβαια αφου μετετρεψα τα fonts apo mac (.font ) format σε ttf me to fondu (vevaia dn ksero an to ekana sosta...) Συγνωμη για τα ελλ-αγγλικα μου, αλλα ειμαι σε λαιβ σιντι, γιατι θελω να φτιαξω κατι στο δικο μου πισι και σε αυτο ειναι παραξενη η εναλλαγη...

βεβαια εγω τα περασα στο κεντρικο, και οχι εκει που λες, γιατι ετσι εγω σαν χρηστης θα τα βλεπω, αλλα μπορει το ΟΟο η ο εκτυπωτης να εχει προσβαση ως συστεμ η κατι αλλο (σορρυ αν ειμαι λιγο ιντιοτ, νουμπ βλεπετε :oops: ) και ετσι ισως να μην ειχε προσβαση σε αυτα. Το προβλημα υπαρχει αφου δωσω εντολη για εκτυπωση, αρα ειτε το θβθντθ ειτε το ντραιβερ, ειτε ο εκτυπ φταινε... Τα φοντς υπαρχουν, αρα καποιος η τα αγνοει η δεν μπορει να τα χρησ/σει.

to wine ειναι μια λυση, αλλα δεν το ξερω καλα... Ποση ωρα λετε θα μου παρει να βαλω το οφις 04 , και τιποτα οδηγειες συγκεκριμενα για αυτο υπαρχουν?
Μαλλον με βλεπω για τωρα να του βαζω ενα VM na eimai kai sigouros, na to ksero ki olas, toul mexri na vrethei kati kalytero...
thanks gia tin apantisi,

Any other help,welcome paides.
the mage
babeTUX
babeTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό the mage » 28 Αύγ 2008, 23:36

ftso έγραψε:Δες λίγο και το θέμα (viewtopic.php?f=5&t=253&st=0&sk=t&sd=a&hilit=%CE%B5%CE%BA%CF%84%CF%8D%CF%80%CF%89%CF%83%CE%B7&start=10) και πες μας αν συμβαίνει το ίδιο.
Επίσης δες αν δίνετε λύση και στο δικό σου πρόβλημα...και ενημέρωσε μας.

Δεν ειναι το ιδιο προβλημα , αλλα ισως να επιδεχεται της απαντησης αυτης απο εκει
rizitis έγραψε:η λύση βρέθηκε εδώ http://www.linuxformat.gr/?q=content/%C ... B9-drivers
την αναλύω για να βοηθηθεί κάποιος που μελλοντικά ίσως έχει το ίδιο πρόβλημα.

έκανα boot από mint , το οποίο δεν αναγνωρίζει τον εκτυπωτή αλλά πρέπει να βρεις εσύ τους drivers.
έτσι ακολουθώντας τις οδηγίες του site παραπάνω , κατέληξα σε 6 drivers για 1220c hp εκτυπωτή.
δεν γνώριζα ποιον ακριβώς να εγκαταστήσω , οπότε του άρχισα με την σειρά.
a)1220c-cups+Gutenprint v5.01
b)1220c-cups+Gutenprint simplified
c)1220c-foomatic/cdj850
d)1220c-foomatic
e)1220c-foomatic recommended
f)1220c-foomatic/pcl3

οι δύο πρώτοι και ο τεταρτος είχαν ακριβώς την ίδια με το Gutsy, δεν εκτυπώνει μαύρα.
ο 3 σίγουρα και αν θυμάμαι καλά και ο 5 είχαν την ίδια συμπεριφορά με το Hardy.
δηλαδή καμία εκτύπωση , μόνο να τραβάει σελίδες συνέχεια την μία πίσω από την άλλη.

ο τελευταίος ήταν ο μαγικός driver που έκανε πάλι τον εκτυπωτή να δουλεύει.
αμέσως έκανα reboot και τον εγκατέστησα στο Gutsy όπου πραγματικά δούλεψε.
εύχομαι να συνεχίσει...

όπότε χωρίς να είμαι ειδικός , βγάζω το συμπέρασμα ότι οι drivers που εγκαθιστά και η μία και η άλλη διανομή (Gutsy-Hardy) είναι λάθος.
παραμένει όμως η απορία,
πως στο καλό άλλαξαν οι drivers στο Gutsy αφού στην αρχή ήταν ΟΚ?

υγ. τώρα τυπώνει μαύρα από το οο αλλά δεν τυπώνει pdf
αυτά :)

Μαλλον κατι παιζεται με το νταιβερ, γιατι εγω δοκιμασα 3 , το default sto ubuntu, to hpijs (me kalitera apotelesmata) kai ena allo polu pio xalia...
Prepei mallon na vro to sosto ?
Thanks for the answer
the mage
babeTUX
babeTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό taratatzoum » 28 Αύγ 2008, 23:45

δοκίμασε καταρχήν να τυπώσεις σε άλλο εκτυπωτή, και αν είναι οκ στον άλλο πρέπει να βρούμε drivers για αυτόν με το πρόβλημα.
Ιστολόγιο
1 Γνώσεις → Linux: Προχωρημένος ┃ Προγραμματισμός: Μέτριος ┃ Αγγλικά: Προχωρημένος
2 Λειτουργικό → Slackware 13.37.0 64-bit (el_GR.utf-8)
3 Προδιαγραφές → CPU: 8x Intel Core i7 CPU Q 740 1.73GHz ‖ RAM 3894 MiB ‖ Dell Inc. - Dell Inc. Inspiron N5010
4 Κάρτες γραφικών: ATI Redwood [Radeon HD 5600 Series] ⎨1002:68c1⎬
5 Δίκτυα: wlan0: Broadcom BCM4313 802.11b/g/n Wireless LAN Controller ⎨14e4:4727⎬ ⋮ eth0: Realtek RTL8101E/RTL8102E PCI Express Fast Ethernet controller ⎨10ec:8136⎬
taratatzoum
daemonTUX
daemonTUX

Launchpad: rizitis
IRC: rizitis or rtz
Εκτύπωση

• ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
    ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ
    ΠΡΟΒΟΛΕΣ
    ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ

Επιστροφή στο Περιφερειακά