Γεια σας, νέος χρήστης...

...οδηγοί-προτάσεις-ιδέες-σχόλια για το forum, την κοινότητα, το ubuntu

Συντονιστής: Geochr

Γεια σας, νέος χρήστης...

Δημοσίευσηαπό john7gr » 09 Νοέμ 2009, 23:58

Καταρχάς να πω μια καλησπέρα και να χαιρετήσω όλη την κοινότητα που από τα posts που έχω διαβάσει, μου φαίνεται πολύ φιλική και πρόθυμη να βοηθήσει! Είχα windows 7 και αποφάσισα να βάλω παράλληλα και ubuntu, γιατί έχω διαβάσει πολύ θετικά σχόλια και μου φαίνονται πολύ πιο φιλικά... Η ερώτηση που θέλω να κάνω λοιπών, είναι τι παραπάνω μου προσφέρουν το ubuntu από τα windows; Δηλαδή τι παραπάνω μπορώ να κάνω ώστε να αξιοποιήσω τις δυνατότητες τους; Γιατί μέχρις στιγμής, εκτός του ότι είναι λίγο πιο γρήγορα, δεν έχω παρατηρήσει κάτι διαφορετικό από τα windows...

Υ.Γ.: Παιδιά χίλια συγνώμη αν το θέμα μου είναι σε λάθος κατηγορία, και συγνώμη αν έχει μπει ξανά παρόμοιο θέμα (που λογικά θα έχει μπει) αλλά έψαξα και δεν βρήκα κάτι... Ευχαριστώ για τον χρόνο σας :thumbup:
Άβαταρ μέλους
john7gr
babeTUX
babeTUX

Εκτύπωση

Re: Γεια σας, νέος χρήστης...

Δημοσίευσηαπό Epirotes » 10 Νοέμ 2009, 00:08

john7gr έγραψε:Η ερώτηση που θέλω να κάνω λοιπών, είναι τι παραπάνω μου προσφέρουν το ubuntu από τα windows; Δηλαδή τι παραπάνω μπορώ να κάνω ώστε να αξιοποιήσω τις δυνατότητες τους; Γιατί μέχρις στιγμής, εκτός του ότι είναι λίγο πιο γρήγορα, δεν έχω παρατηρήσει κάτι διαφορετικό από τα windows...

Το ubuntu σου προσφέρει κυρίως μεγαλύτερη ασφάλεια και οικονομία. Είναι πολύ πιο δύσκολο να χακέψει κάποιος ένα μηχάνημα που τρέχει Λίνουξ σε σύγκριση με μηχάνημα που τρέχει παράθυρα του Μπιλάκου. Ξεμπελιάζεις και από ιούς κι αντιβιοτικά. Αλλά το μεγαλύτερο πλεονέκτημα του ubuntu είναι ότι είναι ελεύθερο κι ανοικτού κώδικα λογισμικό (αυτό από μόνο του ανεκτίμητο προσόν).

Ουπς, ξέχασα να σε καλωσορίσω. :oops: Καλώς ήλθες στην παρέα μας, λοιπόν. :thumbup:
Οδηγίες για νέα μέλη ---- Οδηγοί - How to - Tutorials
1 Linux: Μέτριος ┃ Προγραμματισμός: Καθόλου ┃ Αγγλικά: Προχωρημένος
2 Ubuntu 16.04 precise 64bit (el_GR.UTF-8), Windows 10
3 Intel Core2 Duo CPU E8400 3.00GHz ‖ RAM 8 GB ‖ Gigabyte X48-DS4
4 Advanced Micro Devices [AMD] nee ATI Caicos [Radeon HD 6450] [1002:6779]
5 eth0: Realtek RTL8111/8168B PCI Express Gigabit Ethernet controller [10ec:8168] (rev 02)
Άβαταρ μέλους
Epirotes
superbTUX
superbTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό john7gr » 10 Νοέμ 2009, 00:11

Και πως θα μπορούσα να εκμεταλλευτώ εγώ το ότι είναι ανοικτού κώδικα; Υπάρχουν κάποια videos/tutorials που είναι must να τα δω; :)
Άβαταρ μέλους
john7gr
babeTUX
babeTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό Epirotes » 10 Νοέμ 2009, 00:48

Αν έχεις γνώσεις προγραμματισμού μπορείς κι εσύ να συνεισφέρεις στην βελτίωση του ελεύθερου κι ανοικτού κώδικα λογισμικού. Αν όχι, το πλεονέκτημα που σου προσφέρει είναι ότι διατίθεται ελεύθερα κι ότι επειδή είναι ανοικτού κώδικα, ο κώδικας βελτιώνεται συνεχώς από ανθρώπους που έχουν την κατάλληλη γνώση. Δεν ξέρω για βίντεο και tutorials, αλλά ρίξε μια ματιά στους οδηγούς που έχουμε εδώ και θα πάρεις μια ιδέα. Μιας κι είσαι νέος εδώ, διάβασε οπωσδήποτε τις οδηγίες προς νεοεισερχόμενους και φτιάξε και την υπογραφή σου, σύμφωνα με τις οδηγίες που έχει εκεί.
Οδηγίες για νέα μέλη ---- Οδηγοί - How to - Tutorials
1 Linux: Μέτριος ┃ Προγραμματισμός: Καθόλου ┃ Αγγλικά: Προχωρημένος
2 Ubuntu 16.04 precise 64bit (el_GR.UTF-8), Windows 10
3 Intel Core2 Duo CPU E8400 3.00GHz ‖ RAM 8 GB ‖ Gigabyte X48-DS4
4 Advanced Micro Devices [AMD] nee ATI Caicos [Radeon HD 6450] [1002:6779]
5 eth0: Realtek RTL8111/8168B PCI Express Gigabit Ethernet controller [10ec:8168] (rev 02)
Άβαταρ μέλους
Epirotes
superbTUX
superbTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό cyberpython » 10 Νοέμ 2009, 01:13

Δε χρειάζεται να είσαι προγραμματιστής - όλοι μπορούν να συνεισφέρουν π.χ. μπορείς να βοηθήσεις με μεταφράσεις, να δημιουργήσεις artwork (π.χ. εικονίδια) για κάποια εφαρμογή κλπ.

Ως χρήστη, το Ubuntu σου προσφέρει ένα σύστημα ασφαλές και γρήγορο.
Στην αρχή ίσως αντιμετωπίσεις κάποιες δυσκολίες (π.χ. οι εφαρμογές που γνωρίζεις από τα Windows δεν τρέχουν σε Linux αν δεν υπάρχει αντίστοιχη έκδοση όπως έχει π.χ. το Firefox, αλλά σχεδόν πάντα υπάρχει κάτι αντίστοιχο) αλλά με λίγη προσπάθεια και υπομονή όλα γίνονται :thumbup: .
Κοινότητα ΕΛ/ΛΑΚ Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών / Ubuntu-gr / My Web Log
Επίπεδο Γνώσεων Linux: Μέτριο, Προγραμματισμός: Ναι, Aγγλικά: Καλά
Λειτουργικό : Ubuntu 10.04 - 32bits
Η/Υ : Intel Core2 4400@2 GHz / 2GB DDR2 RAM / GeForce 8400 GS 512MB / Creative SB Audigy SE
Άβαταρ μέλους
cyberpython
seniorTUX
seniorTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό kon_nos » 10 Νοέμ 2009, 01:50

Αυτό που σου προσφέρει είναι τα ίδια με τα Windows χωρίς προβλήματα. Με λίγα λόγια θα κάνεις την ίδια δουλειά ταχύτερα, αφού καταρχάς δεν χρειάζεται να ασχοληθείς με antivirus και άλλες ρυθμίσεις ασφαλείας, ενώ δεν χρειάζεται και η διαδικασία του format, ούτε η ανασυγκρότηση, ούτε το λειτουργικό θα κολλήσει ακόμα και αν έχεις εγκαταστήσει 2345 πακέτα (πωπω είναι ωραίο να το λες :D ).
Εγκατάσταση των OpenGL headers σε Ubuntu
«Tων πολλών επιδίωξη η Ηδονή, των εκλεκτών η Δόξα, των δ’ επιλέκτων η Αρετή» - Αριστοτέλης
Άβαταρ μέλους
kon_nos
dudeTUX
dudeTUX

IRC: kon_nos
Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό jemadux » 12 Νοέμ 2009, 18:56

john7gr έγραψε:Καταρχάς να πω μια καλησπέρα και να χαιρετήσω όλη την κοινότητα που από τα posts που έχω διαβάσει, μου φαίνεται πολύ φιλική και πρόθυμη να βοηθήσει! Είχα windows 7 και αποφάσισα να βάλω παράλληλα και ubuntu, γιατί έχω διαβάσει πολύ θετικά σχόλια και μου φαίνονται πολύ πιο φιλικά... Η ερώτηση που θέλω να κάνω λοιπών, είναι τι παραπάνω μου προσφέρουν το ubuntu από τα windows; Δηλαδή τι παραπάνω μπορώ να κάνω ώστε να αξιοποιήσω τις δυνατότητες τους; Γιατί μέχρις στιγμής, εκτός του ότι είναι λίγο πιο γρήγορα, δεν έχω παρατηρήσει κάτι διαφορετικό από τα windows...

Υ.Γ.: Παιδιά χίλια συγνώμη αν το θέμα μου είναι σε λάθος κατηγορία, και συγνώμη αν έχει μπει ξανά παρόμοιο θέμα (που λογικά θα έχει μπει) αλλά έψαξα και δεν βρήκα κάτι... Ευχαριστώ για τον χρόνο σας :thumbup:

καλως ηρθες !!

Off topic:
καλα ειναι τα win7 αλλα δεν με πολυεντυπωσιαν ,πειρατικα τα εχω και δεν τα χρησιμοποιω :thumbup:
1 Γνώσεις Linux: ✅✅✅✔️✔️ ┃ Προγραμματισμού: ✔️✔️✔️✔️✔️ ┃ Αγγλικών: ✅✅✅✔️✔️
2 Debian Stable (en_US.UTF-8)
3 AMD Ryzen 5 2500U Radeon Vega Mobile Gfx ‖ RAM 16MiB ‖ Dell Inspiron 3585
4 Radeon Vega Mobile Gfx
5 Qualcomm Atheros QCA9377 802.11ac Wireless Network Adapter
Άβαταρ μέλους
jemadux
daemonTUX
daemonTUX

IRC: jemadux
Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό malos » 12 Νοέμ 2009, 20:27

Καλώς ήρθες φίλε.

Ένα κέρδος ακόμα είναι ότι τα λειτουργικά linux είναι φοβερά παραμετροποιήσιμα.
Μπορείς να προσαρμόσεις στην κυριολεξία όπως γουστάρεις το περιβάλλον σου. Μπορείς τις εφαρμογές που τρέχεις να τις εξελίξεις (αν ξέρεις εννοείται). να κάνεις το μηχανάκι σου στα γρήγορα και πρόχειρα http και ftp server. Να μάθεις πολλά. Να ξέρεις πως δουλεύει όλο το λειτουργικό. Καταπληκτική κοινότητα. Επεξεργασία εικόνων ( ακόμα και με photoshop ). Φορητό λειτουργικό σε φλασάκι. Εκμετέλευση προσαρμοσμένη από σένα, πόρων του συστήματος. Σκριπτάκια που μαθαίνεις να τα φτιάχνεις μόνος (κι ας μην είσαι κοκμπιουτεράς στην ειδικότητα και αρκεί να έχεις και το απαραίτητο καψιματάκι σου :D ) ή τα παίρνεις αυτά που έχουν φτιάξει άλλοι και κάνουν τη ζωή σου πιο εύκολη.
Γουστόζικα και ανώτερα εφφέ (για τους μπιχλιμπιδιάρηδες). Developing, ιστοσελίδες, video, γραφιστικά. Εργαλεία για το hardware (κατσαβίδια λέει, ... κολητήρια και τέτοια :lol: ) ... Όχι όχι :D εργαλέια για τη διαχείρηση hardware εννοώ, οδηγοί υλικού που είναι σε δυναμική και τείνουν να είναι καλύτεροι από τους κλειστούς ( καθώς του εκδίδουν οι εταιρείες που έχουν τα χρονικά τους εμπόδια , ενώ η ανοιχτή κοινότητα δουλεύει ασταμάτητα
όχι από συνείδηση :!: αλλά γιατί έχει πλέον κινηθεί μία μηχανή που υπό Κ.Σ. δεν σταματάει. ).
Εγώ έχω ένα προγραμματάκι που διαχείριζομαι το κινητό μου από το pc μου με bluettoth ή υπέρυθρες και πολύ το γουστάρω. Με ένα άλλο φτιάχνεις μουσική (συνθεσαϊζεράκι πρόγραμμα είναι). Ένα άλλο μπορεί να σου διαβάζει αρχεία κειμένου με φωνή (και ελληνικά). Εμένα μου διαβάζει άρθρα εφημερίδας που μου έρχονται με rss. Ράδιο από IP και ταυτόχρονη ηχογράφηση του streaming.
Τρομερά εργαλεία για ότι κονβερτάρισμα γουστάρεις. Απίθανο indexig - καταπληκτική αναζήτηση αρχείων. Ευέλιγκτα περιβάλοντα χρήσης (kde gnome xfce κ.α) και γρήγορα.
Μπαίνει σε ότι μηχανάκι θες και το κάνει πύραυλο ( Δική μου σύγκριση με την αντίκα που έχω μπροστά μου και όταν της είχα τα XP ). Σε συσκευές άλλες ( PalmOS κ.α. )

Δεν μου έρχεται κάτι άλλο. Δεν ξέρω και πολλά άλωστε.
Επεξεργαστής: AMD Ryzen 9 5900x
Μνήμη Gskill 16gb (2X8gb), 3200 mh, CL 14
Μητρική: Asrock X570 phantom gaming X
Τροφοδοτικό: Corsair 850 platinum
Δίσκος: SSD Corsair MP600 (1 TB)
Άβαταρ μέλους
malos
saintTUX
saintTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό ubuderix » 12 Νοέμ 2009, 20:36

Καλως ηρθες φιλε

Off topic:
@malos
Συμφωνω απολυτα μαζι σου
1 Γνώσεις Linux: Προσπαθώ ┃ Προγραμματισμού: Καθόλου ┃ Αγγλικών: Μέτρια
2 Ubuntu 12.04 precise 3.7.0-030700-generic 64bit (el_GR.UTF-8, Unity ubuntu), Ubuntu 3.5.0-25-generic, Ubuntu 3.5.0-24-generic
3 Intel Pentium CPU G630 @ 2.70GHz ‖ RAM 3678 MiB ‖ ASRock H61M-S
4 Intel 2nd Generation Core Processor Family Integrated Graphics Controller [8086:0102] {i915}
5 wlan0: 0846:4260 NetGear WG111v3 54 Mbps Wireless [realtek RTL8187B] ⋮ eth0: Atheros Inc. AR8152 v2.0 Fast Ethernet [1969:2062] (rev c1)
http://imagebin.ubuntu-gr.org/files/1372175733.png
Άβαταρ μέλους
ubuderix
Συντονιστής
Συντονιστής

Launchpad: ubuderix
IRC: ubuderix
Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό jemadux » 12 Νοέμ 2009, 20:41

Off topic:
malos έγραψε:ακόμα και με photoshop

δεν υπαρχει photoshop στο linux υπαρχει το gimp αλλα ειναι ανοικτου κωδικα σαν το photoshop υπαρχει tutorial στο youtube
1 Γνώσεις Linux: ✅✅✅✔️✔️ ┃ Προγραμματισμού: ✔️✔️✔️✔️✔️ ┃ Αγγλικών: ✅✅✅✔️✔️
2 Debian Stable (en_US.UTF-8)
3 AMD Ryzen 5 2500U Radeon Vega Mobile Gfx ‖ RAM 16MiB ‖ Dell Inspiron 3585
4 Radeon Vega Mobile Gfx
5 Qualcomm Atheros QCA9377 802.11ac Wireless Network Adapter
Άβαταρ μέλους
jemadux
daemonTUX
daemonTUX

IRC: jemadux
Εκτύπωση

Επόμενο