bullgr έγραψε:Τι να πω... Να θυμηθώ ότι στη Γερμανία τη δεκαετία του '80 υπήρχαν ήδη οι κάδοι ανακύκλωσης; Και μάλιστα είχε ξεχωριστούς κάδους για το χαρτί, για τα κουτάκια αλουμινίου, για τα μπουκάλια με λευκό γυαλί, για τα μπουκάλια με καφέ γυαλί, για τα μπουκάλια με πράσινο γυαλί !!!!!!!
Για την ακρίβεια η ανακύκλωση γυαλιού, χαρτικών και αλουμινίου είχε ξεκινήσει σχεδόν μια δεκαετία νωρίτερα. Στην -για τα Γερμανικά δεδομένα- μικρή κοινότητα 20.000 κατοίκων- στην οποία μεγάλωσα ήδη εκεί γύρω στο '71-'72 εμφανίστηκαν οι πρώτοι κάδοι ανακύκλωσης για γυαλί και αλουμίνιο, για χαρτί νομίζω είχαν ξεκινήσει τέλος της δεκαετίας του '60.
bullgr έγραψε:Και εμείς τώρα ενεργοποιηθήκαμε για την ανακύκλωση... Η αμάθεια του κόσμου είναι τόσο μεγάλη που οι κάτοικοι κάποιων περιοχών διαμαρτύρονται και δεν αφήνουν να δημιουργηθούν στην περιοχή τους κέντρα διαλογής απορριμμάτων, νομίζοντας ότι είναι κάτι παρόμοιο με τις χωματερές !!!
Αθάνατη Ελλάδα...
Δυστυχώς, είμαστε πολύ μα πάρα πολύ πίσω σ' αυτόν τον τομέα. Στην πόλη μου κυκλοφορεί η φήμη ότι ακόμη κι οι λίγοι και απομακρυσμένοι κάδοι ανακύκλωσης που υπάρχουν καταλήγουν στην χωματερή, γιατί δεν υπάρχει εργοστάσιο διαλογής και ανακύκλωσης. Που θα πάει κάποτε θα μάθουμε κι εμείς ότι η ανακύκλωση είναι μονόδρομος κι ότι το να θάβεις τα σκουπίδια σε χωματερές είναι επιβλαβές για την υγεία μελλοντικών γενεών. Κι οι Γερμανοί, μη νομίζεις, έτσι έμαθαν να αγαπούν την ανακύκλωση, γιατί οι αμέτρητες χωματερές είχαν μετά από μια-δύο δεκαετίες μολύνει τον υπόγειο, υδροφόρο ορίζοντα. Μου έχει τύχη την δεκαετία του '70 ή αρχές '80 να είμαι έξω πεζός και μακριά από το σπίτι και να μην έχω πάρει χαμπάρι ότι είχε σημάνει πορτοκαλί συναγερμός. Πορτοκαλί ήταν και η ομίχλη μέσα στην οποία περπατούσα αγκομαχώντας και βιαστικά να φτάσω σπίτι πριν με πνίξει το νέφος.
Οδηγίες για νέα μέλη ----
Οδηγοί - How to - Tutorials1 Linux: Μέτριος ┃ Προγραμματισμός: Καθόλου ┃ Αγγλικά: Προχωρημένος
2 Ubuntu 16.04 precise 64bit (el_GR.UTF-8), Windows 10
3 Intel Core2 Duo CPU E8400 3.00GHz ‖ RAM 8 GB ‖ Gigabyte X48-DS4
4 Advanced Micro Devices [AMD] nee ATI Caicos [Radeon HD 6450] [1002:6779]
5 eth0: Realtek RTL8111/8168B PCI Express Gigabit Ethernet controller [10ec:8168] (rev 02)