Οικολογία

...χαλαρή κουβεντούλα, γενικός σχολιασμός, φιλοσοφικές συζητήσεις, meeting point / γνωριμία

Συντονιστής: konnn

Re: Οικολογία

Δημοσίευσηαπό MakisM1 » 03 Νοέμ 2009, 22:38

Ναι, δυστυχως βαζουν ολων των ειδων τα σκουπιδια. Αν μαζευεις περιοδικα, εφημεριδες και γενικα χαρτια παρομοιου μεγεθους, κανε τα πακετα με σπαγγο και ασε τα διπλα στον μπλε καδο.

Σιγα-σιγα θα μαθουν και οι καφροι... :evil:
Γνώσεις ⇛ Linux: Χαμηλο ┃ Προγραμματισμός: Όχι ┃ Αγγλικά: Καλά
Λειτουργικό: Ubuntu 22.04.2 (English) σε HP Pavillion TG01 | Eγκατασταση αναβαθμισμενη απο 20.04
Προδιαγραφές ⇛ Intel i5-1040F @ 2.9 GHz Comet Lake│ RAM 16GB │Καρτα γραφικων: nVidia GTX 1650 Μητρικη: HP 8767
WiFi: rtw_8821ce │ Bluetooth: Not used │ Κάρτα Ήχου: Intel Corporation Comet Lake PCH cAVS│ Αναλυση Οθονης: 3840Χ2160 │ Webcam Logitech C210 USB
Οδηγος για νεοεισερχομενους: http://forum.ubuntu-gr.org/viewtopic.php?f=2&t=279
Άβαταρ μέλους
MakisM1
Επίτιμο μέλος
Επίτιμο μέλος

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό filippos.xf » 11 Νοέμ 2009, 09:18

Καλημέρα!
MakisM1 έγραψε:Ναι, δυστυχως βαζουν ολων των ειδων τα σκουπιδια. Αν μαζευεις περιοδικα, εφημεριδες και γενικα χαρτια παρομοιου μεγεθους, κανε τα πακετα με σπαγγο και ασε τα διπλα στον μπλε καδο.

Σιγα-σιγα θα μαθουν και οι καφροι... :evil:

Μάκη ή όποιος άλλος γνωρίζει, αχρείαστες σελίδες μεγέθους Α4 γίνονται ανακύκλωση;
Ολόκληρα περιοδικά και εφημερίδες γίνονται ανακύκλωση, γίνεται όμως να πετάξουμε πολλές χωριστές κόλλες Α4;

Για μισές κόλλες Α4 και μικρά χαρτάκια δεν ρωτάω, δεν νομίζω να ασχολούνται καν με τόσο μικρά χαρτιά αλλά για Α4 σελίδες ίσως.. δεν ξέρω.
filippos.xf
superbTUX
superbTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό garch » 12 Νοέμ 2009, 20:39

Όχι μόνο τις χωριστές σελίδες Α4, αλλά και τα μικρά χαρτάκια μπορείς να πετάς. Οι μπλε κάδοι είναι παμφάγοι σε θέματα ανακύκλωσης... Χαρτιά, χαρτάκια, ξεσκισμένα χαρτόνια (πχ από συσκευασίες με τριάδες γιαουρτιών), (πλυμένα) μπουκάλια, τα πάντα όλα. Μην νομίζεις ότι τους ενδιαφέρει αν θα πετάξεις ολόκληρο το Α4 ή το λογαριασμό του σουβλατζίδικου, ένας πολτός θα γίνουν όλα! :D :D
Γνώσεις ⇛ Linux: Χαμηλό ┃ Προγραμματισμός: Όχι ┃ Αγγλικά: Καλά
Λειτουργικό ⇛ Ubuntu 9.04 Jaunty i386 σε LG R700-UAP11HS
Προδιαγραφές ⇛ T7500 2.2 GHz │ 250GB Serial ATA │ DDR2 2x 1024MB 667 MHz │ NVIDIA GeForce Go 8600M GS │Intel Next-Gen Wireless-N │ Bluetooth 2.0 + EDR │ HD Audio │ TFT 17.1" Fine Bright
Άβαταρ μέλους
garch
babeTUX
babeTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό MakisM1 » 12 Νοέμ 2009, 21:09

Δεν ξερω για τους μπλε καδους στο Ελλαντα. Στην Αμερικη ηξερα οτι το (καθαρο) χαρτι γραφειου ειχε premium price στα ανακυκλωσιμα και το ζηταγαν χωριστα.

Ξερω περιπτωση καποιου που τη δεκαετια του '90 εγινε πολυεκατομμυριουχος με την εξης φαεινη ιδεα:

1) Αγορασε ενα βανακι και γυριζε ολες τις επιχειρησεις που δουλευαν mainframes και τους απαλλαξε απο τον κοπο να πετανε τα χαρτια του lineprinter output στα σκουπιδια. Κυριως πανεπιστημια, νοσοκομεια και μεγαλα γραφεια μηχανικων.

2) Στην αρχη τα πουλαγε στις τοπικες χαρτοποιιες.

3) Αγορασε και αλλα βανακια γιατι η δουλεια ειχε κονομα... Μετα...

4) Αγορασε δικο του mini paper-mill συγχρονο και εφτιαχνε ανακυκλωμενο χαρτι για lineprinters.

Ο αδελφος του που ηταν συναδελφος μου και ο βιβλιοφαγος υιος της οικογενειας του, δεν μπορουσε να χωνεψει οτι ο αχρηστος χιππυς αδελφος του εγινε παμπλουτος :lol: :lol: :lol:

Φιλικα

ΜακηςΜ
Γνώσεις ⇛ Linux: Χαμηλο ┃ Προγραμματισμός: Όχι ┃ Αγγλικά: Καλά
Λειτουργικό: Ubuntu 22.04.2 (English) σε HP Pavillion TG01 | Eγκατασταση αναβαθμισμενη απο 20.04
Προδιαγραφές ⇛ Intel i5-1040F @ 2.9 GHz Comet Lake│ RAM 16GB │Καρτα γραφικων: nVidia GTX 1650 Μητρικη: HP 8767
WiFi: rtw_8821ce │ Bluetooth: Not used │ Κάρτα Ήχου: Intel Corporation Comet Lake PCH cAVS│ Αναλυση Οθονης: 3840Χ2160 │ Webcam Logitech C210 USB
Οδηγος για νεοεισερχομενους: http://forum.ubuntu-gr.org/viewtopic.php?f=2&t=279
Άβαταρ μέλους
MakisM1
Επίτιμο μέλος
Επίτιμο μέλος

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό nasia » 18 Νοέμ 2009, 22:05

Στα θέματα οικολογίας http://greenmagazine.gr/ είμαστε πίσω,ειδικά στους μπλέ κάδους...Μπορείτε να βρείτε οτιδήποτε μέσα!!!
Τελευταία επεξεργασία από filippos.xf και 18 Νοέμ 2009, 22:11, έχει επεξεργασθεί 1 φορά/ες συνολικά
Αιτία: διόρθωσα το BBCode tag στον σύνδεσμο --> [url][/url]
nasia
babeTUX
babeTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό filippos.xf » 18 Νοέμ 2009, 22:36

nasia έγραψε:Στα θέματα οικολογίας http://greenmagazine.gr/ είμαστε πίσω,ειδικά στους μπλέ κάδους...Μπορείτε να βρείτε οτιδήποτε μέσα!!!

Νάσια καλώς ήρθες στην κοινότητα! :)

Όντως, το ανέφερα και εγώ σε ένα από τα προηγούμενα μου ποστ ότι μέσα στους μπλε κάδους βρίσκεις "οτιδήποτε" δυστυχώς.
Ακόμα και με σπάγγο να δέσω χαρτιά κτλ. και να τα αφήσω δίπλα σε μπλε κάδο, αναρωτιέμαι κατά πόσο θα γίνει σωστή δουλειά και πάλι.
Βέβαια από την μεριά μου κάνω κάτι καλό και γενικότερα όσοι κάνουν κάτι τέτοιο, πρέπει κάποια στιγμή όμως όσες κινήσεις κάνουμε για το καλό της Γης και το δικό μας καλό... να πιάνουν τόπο επιτέλους.
filippos.xf
superbTUX
superbTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό grammo » 18 Νοέμ 2009, 23:04

Η νοοτροπία του Έλληνα απλά δεν υπάρχει, αλλά αυτή είναι μία άλλη κουβέντα που δεν είναι της παρούσης.

Να πω μόνο ότι έχω διαβάσει ότι στη Νίκαια δεν υπάρχουν μπλε κάδοι ανακύκλωσης, επειδή λέει η εταιρεία που τους εκμεταλλεύεται είναι ιδιωτική :?
Sony Vaio VGN-FZ21M
CPU: Intel Core 2 Duo 2.00 GHz
Memory: 2GB/Go DDR2 SDRAM
Optical: Blu-ray Disc
Graphics: NVIDIA GeForce 8400 GT GPU
Άβαταρ μέλους
grammo
babeTUX
babeTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό bullgr » 19 Νοέμ 2009, 11:11

Η γελοιότητα με τους κάδους υπάρχει και στην πόλη μου... Μόνο στα κεντρικά σημεία έχει μερικούς... Στις γειτονιές (και εκεί που πέφτει πολύ σκουπίδι καθημερινά) δεν υπάρχει ούτε ένας!!!

Το πρόγραμμα ανακύκλωσης στην Ελλάδα έχει γίνει εντελώς επιφανειακά μόνο και μόνο για να γλυτώσουμε τα πρόστιμα της Ευρωπαϊκής Ένωσης... Υπήρχε καταληκτική ημερομηνία για τη εφαρμογή του προγράμματος ανακύκλωσης και ως συνήθως η Ελλαδάρα μας ήταν εκπρόθεσμη με αποτέλεσμα τα πρόστιμα να έπεφταν σωρηδόν...

Τι να πω... Να θυμηθώ ότι στη Γερμανία τη δεκαετία του '80 υπήρχαν ήδη οι κάδοι ανακύκλωσης; Και μάλιστα είχε ξεχωριστούς κάδους για το χαρτί, για τα κουτάκια αλουμινίου, για τα μπουκάλια με λευκό γυαλί, για τα μπουκάλια με καφέ γυαλί, για τα μπουκάλια με πράσινο γυαλί !!!!!!!

Και εμείς τώρα ενεργοποιηθήκαμε για την ανακύκλωση... Η αμάθεια του κόσμου είναι τόσο μεγάλη που οι κάτοικοι κάποιων περιοχών διαμαρτύρονται και δεν αφήνουν να δημιουργηθούν στην περιοχή τους κέντρα διαλογής απορριμμάτων, νομίζοντας ότι είναι κάτι παρόμοιο με τις χωματερές !!!

Αθάνατη Ελλάδα...
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ ΝΑ ΠΕΣΕΙΣ, ΕΠΙΒΑΛΛΕΤΑΙ ΝΑ ΣΗΚΩΘΕΙΣ... HASTA SIEMPRE...
Άβαταρ μέλους
bullgr
Επίτιμο μέλος
Επίτιμο μέλος

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό da_perama1 » 19 Νοέμ 2009, 14:12

Στη δική μου περιοχή όπου δημιουργείται μια νέα παράνομη χωματερή ( Λευκίμμη )υπό την προστασία των ΜΑΤ, η ανακύκλωση είναι μια κοροϊδία. Υπάρχουν μπλε κάδοι και κόσμος έχει ευαισθητοποιηθεί και ξεχωρίζει τα σκουπίδια του, όμως... Οι μπλέ κάδοι αδιάζονται στις χωματερές όπως είναι, γιατί είναι αδύνατον 3 άτομα σ' όλο το νησί να κάμουν την απαραίτητη διαλογή με το χέρι. Έχουν ξοδευτεί εκατομμύρια ευρώ και δεν έχει γίνει τίποτε. Μόνο τις μεγάλες συσκευασίες που παραδίδουν τα σούπερμάρκετ πακεταρισμένες ανακυκλώνουν. Η τοπική αυτοδιοίκηση πετάει το μπαλάκι στην ιδιωτική Εταιρεία Ανακύκλωσης ΑΕ η οποία συγχαίρει τον εαυτό της με καταχωρήσεις στον τοπικό τύπο. Ούτε κουβέντα για διαφορετικούς κάδους ανά είδος ( χαρτί, μέταλλα, πλαστικά, γυαλιά ) γιατί λένε δεν είναι ώριμος ο κόσμος. Η αλήθεια είναι ότι η ανακύκλωση κοστίζει και είναι σαφώς ευκολότερο να πετάς τα σκουπίδια, να μοιράζεις δωράκια και να κρατάς τα υπόλοιπα χρήματα.
1 Γνώσεις Linux: Ικανοποιητικό ┃ Προγραμματισμού: Πολύ καλό ┃ Αγγλικών: Πολύ καλό
2 Ubuntu 13.04 precise 64bit (el_GR.UTF-8), Ubuntu 3.0.0-17-generic
3 Intel Core i5 CPU 650 3.20GHz ‖ RAM 7783 MiB ‖ Intel DH55TC -
4 Intel Core Processor Integrated Graphics Controller [8086:0042] (rev 02)
5 eth0: Intel 82578DC Gigabit Network Connection [8086:10f0] (rev 06)
da_perama1
punkTUX
punkTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό Epirotes » 07 Δεκ 2009, 09:55

bullgr έγραψε:Τι να πω... Να θυμηθώ ότι στη Γερμανία τη δεκαετία του '80 υπήρχαν ήδη οι κάδοι ανακύκλωσης; Και μάλιστα είχε ξεχωριστούς κάδους για το χαρτί, για τα κουτάκια αλουμινίου, για τα μπουκάλια με λευκό γυαλί, για τα μπουκάλια με καφέ γυαλί, για τα μπουκάλια με πράσινο γυαλί !!!!!!!

Για την ακρίβεια η ανακύκλωση γυαλιού, χαρτικών και αλουμινίου είχε ξεκινήσει σχεδόν μια δεκαετία νωρίτερα. Στην -για τα Γερμανικά δεδομένα- μικρή κοινότητα 20.000 κατοίκων- στην οποία μεγάλωσα ήδη εκεί γύρω στο '71-'72 εμφανίστηκαν οι πρώτοι κάδοι ανακύκλωσης για γυαλί και αλουμίνιο, για χαρτί νομίζω είχαν ξεκινήσει τέλος της δεκαετίας του '60.

bullgr έγραψε:Και εμείς τώρα ενεργοποιηθήκαμε για την ανακύκλωση... Η αμάθεια του κόσμου είναι τόσο μεγάλη που οι κάτοικοι κάποιων περιοχών διαμαρτύρονται και δεν αφήνουν να δημιουργηθούν στην περιοχή τους κέντρα διαλογής απορριμμάτων, νομίζοντας ότι είναι κάτι παρόμοιο με τις χωματερές !!!

Αθάνατη Ελλάδα...

Δυστυχώς, είμαστε πολύ μα πάρα πολύ πίσω σ' αυτόν τον τομέα. Στην πόλη μου κυκλοφορεί η φήμη ότι ακόμη κι οι λίγοι και απομακρυσμένοι κάδοι ανακύκλωσης που υπάρχουν καταλήγουν στην χωματερή, γιατί δεν υπάρχει εργοστάσιο διαλογής και ανακύκλωσης. Που θα πάει κάποτε θα μάθουμε κι εμείς ότι η ανακύκλωση είναι μονόδρομος κι ότι το να θάβεις τα σκουπίδια σε χωματερές είναι επιβλαβές για την υγεία μελλοντικών γενεών. Κι οι Γερμανοί, μη νομίζεις, έτσι έμαθαν να αγαπούν την ανακύκλωση, γιατί οι αμέτρητες χωματερές είχαν μετά από μια-δύο δεκαετίες μολύνει τον υπόγειο, υδροφόρο ορίζοντα. Μου έχει τύχη την δεκαετία του '70 ή αρχές '80 να είμαι έξω πεζός και μακριά από το σπίτι και να μην έχω πάρει χαμπάρι ότι είχε σημάνει πορτοκαλί συναγερμός. Πορτοκαλί ήταν και η ομίχλη μέσα στην οποία περπατούσα αγκομαχώντας και βιαστικά να φτάσω σπίτι πριν με πνίξει το νέφος.
Οδηγίες για νέα μέλη ---- Οδηγοί - How to - Tutorials
1 Linux: Μέτριος ┃ Προγραμματισμός: Καθόλου ┃ Αγγλικά: Προχωρημένος
2 Ubuntu 16.04 precise 64bit (el_GR.UTF-8), Windows 10
3 Intel Core2 Duo CPU E8400 3.00GHz ‖ RAM 8 GB ‖ Gigabyte X48-DS4
4 Advanced Micro Devices [AMD] nee ATI Caicos [Radeon HD 6450] [1002:6779]
5 eth0: Realtek RTL8111/8168B PCI Express Gigabit Ethernet controller [10ec:8168] (rev 02)
Άβαταρ μέλους
Epirotes
superbTUX
superbTUX

Εκτύπωση

ΠροηγούμενηΕπόμενο

Επιστροφή στο Περί ανέμων