Αγαπητοί φίλοι και φίλες γεια σας.
Επιχειρώ να βοηθήσω τον αδερφό μου που ζει στη Βιέννη, και εργάζεται εκεί σαν μάγειρας σε Ελληνική ταβέρνα.
Έχει μεταχειρισμένο υπολογιστή με windows XP και τον χρησιμοποιούν με τη γυναίκα του η οποία είναι Σλοβάκα βασικά σαν εικονοτηλέφωνο με το skype.
Δεν γνωρίζουν από υπολογιστές, δεν γνωρίζουν αγγλικά, και η κοινή τους γλώσσα συνεννόησης είναι τα γερμανικά.
Τακτικά ο υπολογιστής τους χαλάει από ιούς και γενικά από τα προβλήματα των κλεψίτυπων windows.
Τους έχω μιλήσει για το Linux και τους έχω στείλει το τελευταίο περιοδικό με το ubuntu. Γι αυτούς όμως είναι ακατόρθωτο να επιχειρήσουν την αλλαγή αυτή.
Τους έχω πει να κατεβάσουν το μηχάνημα να προσπαθήσω εγώ αν και είμαι καινούργιος και άπειρος, αλλά αυτό για διάφορους λόγους είναι δύσκολο.
Δεν ξέρω Γερμανικά και τα Αγγλικά μου είναι χάλια γι αυτό ζητώ την βοήθειά σας.
Θέλω να μάθουμε αν υπάρχει αντίστοιχο εργαστήριο συλλόγου στη Βιέννη, ή άτομο διαθέσιμο να τους βοηθήσει, να κάνει την εγκατάσταση, για να τους φέρουμε σε επαφή.
Πάντα σκοντάφτω στα αυτονόητα των παλιών. Οι άνθρωποι που θέλω να βοηθήσω δεν έχουν το μορφωτικό επίπεδο που χρειάζεται για να προσπαθήσουν μόνοι τους διαβάζοντας εγχειρίδια ή μπαίνοντας σε ιστοσελίδες και σε forum. Το ζητούμενο είναι ένα, πώς κάποιος θα τους εγκαταστήσει το ubuntu. Κάποιος ποιούμενος φιλοτιμίαν ας έρθει σε επαφή με τον σύλλογο στην Βιέννη (πιστεύω ότι κάποιοι κι εκεί θα ξέρουν αγγλικά) και να διερευνήσει τις δυνατότητες που μπορεί να υπάρχουν.
Ευχαριστώ εκ των προτέρων. Θύμιος.