Συντονιστής: konnn
malos έγραψε:Τρέχω να προλάβω !!!!!!!!!!!!!!!
Epirotes έγραψε:
Φίλε Τόλη, σφάλεις, τα (Σ)Βίστα είναι για τα μπάζα, τα ΧΡ SP3 είναι σχεδόν τέλεια και τα 7 είναι επίσης σχεδόν τέλεια. Από ασφάλεια είναι λίγο πίσω μπάζει και τα δύο, αλλά έτσι ήταν ανέκαθεν τα παράθυρα του θείου Μπιλάκου.Και μην ακούσω ότι από άποψης ασφάλειας τα ΧΡ SP3 είναι λιγότερο ασφαλείς από τα (Σ)Βίστα κι αυτά με την σειρά τους είναι λιγότερο ασφαλή από τα 7. Από ΧΡ σε 7 η μόνη διαφορά είναι ότι πρέπει να κάνεις είσοδο ως υπερχρήστης και στις εγκαταστάσεις προγραμμάτων πετάγεται η μ****** του UAC (User Account Control) κι είναι μ****** γιατί αντί να σου έχει εκεί ένα πεδίο να πληκτρολογήσεις τον κωδικό του υπερχρήστη απλά κάνεις κλικ στο ναι. Πόσο δύσκολο είναι λοιπόν για έναν κακόβουλο χάκερ να φτιάξει έναν ιό, ένα δούρειο ίππο ή κάποιο άλλο malware και να αναλάβει αυτό το κακόβουλο λογισμικό να σε ξεγελάσει κάνοντας κλικ αντί για σένα στο ναι που σου δίνει δικαιώματα υπερχρήστη;
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
Epirotes έγραψε:
3. Το εάν υπάρχει δυνατότητα να έχει εικονικά μία εγκατάσταση ένα άλλο λειτουργικό αυτό είναι θέμα του καθενός εάν το θέλει η όχι
Εμένα η ένστασή μου είναι ότι ό,τι ισχύει για wubi πρέπει να ισχύει και για εικονικές μηχανές στα παράθυρα του Μπιλάκου.Από την στιγμή που το προσφέρει η κατασκευάστρια εταιρεία πρέπει να δουλεύει σχεδόν τέλεια. Οπότε δεν λέμε, εγώ τουλάχιστον δεν το κάνω, εσύ κάνε ό,τι θέλεις: Κάνε αντί για wubi κανονική εγκατάσταση μπας και στρώσει.
![]()
![]()
![]()
έγραψε:The Windows-based Ubuntu Installer (wubi) allows you to install and uninstall Ubuntu from within Microsoft Windows. It lets a Microsoft Windows user try Ubuntu without risking any data loss due to disk formatting or partitioning.
Epirotes έγραψε:
Εικονική εγκατάσταση είναι και μία, εικονική και η άλλη. Συγκρίσιμα τα μεγέθη, έτσι δεν είναι;![]()
Κι αφού λοιπόν είναι συγκρίσιμα δεν πρέπει να ισχύουν και τα δύο μέτρα και δύο σταθμά, άλλο το wubi κι άλλο το Virtualbox, δεν διαφωνεί κανείς, αλλά ως εγκατάσταση λειτουργικού έχουμε να κάνουμε με εικονική εγκατάσταση σε εικονική μηχανή, είτε αυτή την λένε wubi, Virtualbox ή όπως αλλιώς ...
![]()
![]()
![]()
Epirotes έγραψε:
Ναι, δεν διαφωνώ καθόλου, αλλά από την στιγμή που η Canocial προσφέρει το wubi ως προσωρινή λύση για δοκιμή πρέπει να φροντίσει να κάνει και την εγκατάσταση και την λειτουργία αυτής άψογη -σαν την Sun VirtualBox ένα πράγμα. Διαφωνείς;![]()
![]()
![]()
![]()
Epirotes έγραψε:
Ο μέσος χρήστης βαριέται που ζει -βαριέται να κάνει μαι αναζήτηση στο google τουλάχιστον. Σε σέβομαι αφάνταστα γι' αυτό που κάνεις και σέβομαι και απόλυτα την άποψή σου (Λίνουξ και ξερό ψωμί), απλά εγώ είμαι πολυσυμπαντικός.
Epirotes έγραψε:
Ναι, με κάλυψες. Επιμένω βέβαια ότι μπορεί το wubi να μην είναι εικονική μηχανή, αλλά παρ' όλα αυτά είναι εικονική εγκατάσταση. Όπως και να'χει όμως αφού προσφέρεται πρέπει να δουλεύει χάλια και να λέμε στον μέσο, βαρεμένο και ανίδεο μέσο νέο χρήστη. Μην κάνει τζις το wubi και κάνε κανονική εγκατάσταση να δεις την υγεία σου.
linuxman έγραψε:
Δεν μπορεί να ισχύει αυτό που λες και αναφέρεται και εδώ επίσημα https://help.ubuntu.com/community/wubiέγραψε:The Windows-based Ubuntu Installer allows you to install and uninstall Ubuntu from within Microsoft Windows. It lets a Microsoft Windows user try Ubuntu without risking any data loss due to disk formatting or partitioning.
linuxman έγραψε:Το προσφέρει όπως είπα και ποιο πάνω μόνο για δοκιμή , άλλα πως μπορεί να υπολογίσει κάποιος σε τι κατάσταση είναι δίσκος του κάθε χρήστη , το συντηρεί σωστά , ξέρει τι να κάνει και πως .
Απάντηση είναι όχι 6 στους 10 όχι .
Εσύ τι λες ότι τα προβλήματα προκύπτουν επειδή έχει το πρόγραμμα το πρόβλημα ; , εγώ λέω όχι , το πρόβλημα κατά 80-90% το έχει χρήστης με το δίσκο του η και την χρήση που του κάνει , αυτός είναι και ο λόγος που σκαλώνει κατά τις 80% περιπτώσεις .osoft Windows. It lets a Microsoft Windows user try Ubuntu without risking any data loss due to disk formatting or partitioning.
tolis_01 έγραψε:
Αυτό που λες είναι λάθος![]()
Σκέψου τα παρακάτω:
- Στα vista δεν σου ζητάει κωδικό το uac γιατί ο χρήστης σου είναι στο administrators group. Αν τον βγάλεις θα ζητάει.
- Τα xp δεν έχουν καθόλου uac, οπότε είναι εξ'ορισμού πάτος σε ασφάλεια. Πραγματικά πάτος όμως. Τα vista και τα 7 αφου και τα δυο διαθέτουν uac είναι το ίδιο σε ασφάλεια, απλά στα 7 μπορείς να ρυθμίζεις το μέγεθος της ασφάλειας.
- Το ίδιο εύκολα μπορεί να σε ξεγελάσει το malware, είτε δώσεις κωδικό είτε όχι.
- Το ίδιο εύκολα μπορεί να σε ξεγελάσει το malware είτε είσαι σε windows είτε σε linux.
tolis_01 έγραψε:Αυτό με τα XP είναι μια τεράστια παρεξήγηση. Αν ψάξεις, δεν πρόκειται να βρείς ούτε έναν που να γνωρίζει πραγματικά από υπολογιστές και να πιστεύει πως τα XP είναι ανώτερα από τα vista. Ξέρεις ποιοι προτιμάνε τα XP; Η θεία μου τα προτιμάει. Η ξαδέρφη μου. Α, και η κυρα Σούλα απέναντι. Και όταν τους δείξεις άλλο λειτουργικό λιποθυμάνε. Απλά τα xp βγήκαν την εποχή της μετάβασης. Πριν βγουν, ούτε τα μισά νοικοκοιριά δεν είχαν pc στο σπίτι. Μετά την κυκλοφορία των xp, διαδόθηκαν οι υπολογιστές και 9 στα 10 νοικοκοιριά έχουν πλέον pc. Και ναι, όλοι τους λατρεύουν τα xp