Η γωνιά του Ηπειρώτη (περι free software...και περί ανέμων)

...χαλαρή κουβεντούλα, γενικός σχολιασμός, φιλοσοφικές συζητήσεις, meeting point / γνωριμία

Συντονιστής: konnn

Re: Η γωνιά του Ηπειρώτη (περι free software...)

Δημοσίευσηαπό malos » 11 Ιούλ 2009, 10:43

Τρέχω να προλάβω !!!!!!!!!!!!!!! :D
Επεξεργαστής: AMD Ryzen 9 5900x
Μνήμη Gskill 16gb (2X8gb), 3200 mh, CL 14
Μητρική: Asrock X570 phantom gaming X
Τροφοδοτικό: Corsair 850 platinum
Δίσκος: SSD Corsair MP600 (1 TB)
Άβαταρ μέλους
malos
saintTUX
saintTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό Epirotes » 26 Νοέμ 2009, 07:02

malos έγραψε:Τρέχω να προλάβω !!!!!!!!!!!!!!! :D

Τι έγινε, πρόλαβες; :? :? :wtf: :wave: :bow: Τα Windows 7 (και Win(bl)ows να τα πεις, και παράθυρα του Μπιλάκου να τα πεις, μέσα είσαι, βασικά) είναι πράγματι ό,τι έπρεπε να είναι τα (Σ)Βίστα από την αρχή. Ηθικόν δίδαγμα: αγόραζε κάθε δεύτερο ή τρίτο λειτουργικό του Μπιλάκου να δεις την υγειά σου. Ωραία είναι τα 7, θα τα κρατήσω. Μου περισσεύει και μια άδεια (Σ)Βίστα, ενδιαφέρεται κανείς; :? :? :wtf: :lol: :thumbup: :wave: :bow: :ugeek:

Φίλε Τόλη, σφάλεις, τα (Σ)Βίστα είναι για τα μπάζα, τα ΧΡ SP3 είναι σχεδόν τέλεια και τα 7 είναι επίσης σχεδόν τέλεια. Από ασφάλεια είναι λίγο πίσω μπάζει και τα δύο, αλλά έτσι ήταν ανέκαθεν τα παράθυρα του θείου Μπιλάκου. :lol: Και μην ακούσω ότι από άποψης ασφάλειας τα ΧΡ SP3 είναι λιγότερο ασφαλείς από τα (Σ)Βίστα κι αυτά με την σειρά τους είναι λιγότερο ασφαλή από τα 7. Από ΧΡ σε 7 η μόνη διαφορά είναι ότι πρέπει να κάνεις είσοδο ως υπερχρήστης και στις εγκαταστάσεις προγραμμάτων πετάγεται η xxxxxxxxx του UAC (User Account Control) κι είναι xxxxxxxxx γιατί αντί να σου έχει εκεί ένα πεδίο να πληκτρολογήσεις τον κωδικό του υπερχρήστη απλά κάνεις κλικ στο ναι. Πόσο δύσκολο είναι λοιπόν για έναν κακόβουλο χάκερ να φτιάξει έναν ιό, ένα δούρειο ίππο ή κάποιο άλλο malware και να αναλάβει αυτό το κακόβουλο λογισμικό να σε ξεγελάσει κάνοντας κλικ αντί για σένα στο ναι που σου δίνει δικαιώματα υπερχρήστη; :wtf: :? :? :lol: :bow: :thumbup: :wave:

Φίλε Linuxman, αν θέλεις να προσθέσεις κάτι στην off-topic συζήτησή μας στο άλλο νήμα, εκφράσου ελεύθερα. Θα ' θελα να τονίσω γι' άλλη μια φορά ότι σε σέβομαι αφάνταστα και ως άτομο και ως προσφορά στην επίλυση προβλημάτων αρχαρίων και μη. Επίσης, επαναλαμβάνω κι εδώ ότι εάν εσύ ή/και οι συντονιστές/διαχειριστές θέλεις/θέλετε να μαζέψω την off-topic συζήτησή μας στο άλλο νήμα και να την μεταφέρω εδώ αυτούσια κανένα πρόβλημα. Θα' θελα επίσης κάποιος να μου τεκμηριώσει ακριβώς την διαφορά wubi, vbox και εικονικής μηχανής γενικώς. :? :? :thumbup: :wave: :bow:

Και τέλος, μια απάντηση στον φίλο/φίλη που πρότεινε κάπως θυμωμένα να μην χρησιμοποιούμε εικονίδια (smilies), γιατί δεν χρειάζονται ή κάτι τέτοιο ή ότι είναι σπάταλη χρόνου και χώρου και εύρους (bandwidth). Διαφωνώ ριζικά :thumbdown: κι ας είμαι συνταξιούχος επιστήμονας, γιατί τα εικονίδια αυτά μεταφέρουν ένα κάρο συναίσθημα. Να π.χ. :twisted: :evil: :oops: :lol: :wave: Ξανασκέψου το, σε εκλιπαρώ! :cry: Γιατί να μου στερήσεις εμένα την χαρά να βάλω και λίγο συναίσθημα στην δημοσίευσή μου; :? :? :wtf: :thumbdown: :shh: :wave:
Τελευταία επεξεργασία από Epirotes και 29 Νοέμ 2009, 11:53, έχει επεξεργασθεί 2 φορά/ες συνολικά
Οδηγίες για νέα μέλη ---- Οδηγοί - How to - Tutorials
1 Linux: Μέτριος ┃ Προγραμματισμός: Καθόλου ┃ Αγγλικά: Προχωρημένος
2 Ubuntu 16.04 precise 64bit (el_GR.UTF-8), Windows 10
3 Intel Core2 Duo CPU E8400 3.00GHz ‖ RAM 8 GB ‖ Gigabyte X48-DS4
4 Advanced Micro Devices [AMD] nee ATI Caicos [Radeon HD 6450] [1002:6779]
5 eth0: Realtek RTL8111/8168B PCI Express Gigabit Ethernet controller [10ec:8168] (rev 02)
Άβαταρ μέλους
Epirotes
superbTUX
superbTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό Epirotes » 26 Νοέμ 2009, 08:08

κάποιος φιλικός συντονιστής να διαγράψει το παρών λόγω συγχώνευσης παρακαλώ! :oops:
Τελευταία επεξεργασία από Epirotes και 29 Νοέμ 2009, 11:54, έχει επεξεργασθεί 2 φορά/ες συνολικά
5 eth0: Realtek RTL8111/8168B PCI Express Gigabit Ethernet controller [10ec:8168] (rev 02)
Άβαταρ μέλους
Epirotes
superbTUX
superbTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό tolis_01 » 26 Νοέμ 2009, 12:15

Epirotes έγραψε:

Φίλε Τόλη, σφάλεις, τα (Σ)Βίστα είναι για τα μπάζα, τα ΧΡ SP3 είναι σχεδόν τέλεια και τα 7 είναι επίσης σχεδόν τέλεια. Από ασφάλεια είναι λίγο πίσω μπάζει και τα δύο, αλλά έτσι ήταν ανέκαθεν τα παράθυρα του θείου Μπιλάκου. :lol: Και μην ακούσω ότι από άποψης ασφάλειας τα ΧΡ SP3 είναι λιγότερο ασφαλείς από τα (Σ)Βίστα κι αυτά με την σειρά τους είναι λιγότερο ασφαλή από τα 7. Από ΧΡ σε 7 η μόνη διαφορά είναι ότι πρέπει να κάνεις είσοδο ως υπερχρήστης και στις εγκαταστάσεις προγραμμάτων πετάγεται η μ****** του UAC (User Account Control) κι είναι μ****** γιατί αντί να σου έχει εκεί ένα πεδίο να πληκτρολογήσεις τον κωδικό του υπερχρήστη απλά κάνεις κλικ στο ναι. Πόσο δύσκολο είναι λοιπόν για έναν κακόβουλο χάκερ να φτιάξει έναν ιό, ένα δούρειο ίππο ή κάποιο άλλο malware και να αναλάβει αυτό το κακόβουλο λογισμικό να σε ξεγελάσει κάνοντας κλικ αντί για σένα στο ναι που σου δίνει δικαιώματα υπερχρήστη; :wtf: :? :? :lol: :bow: :thumbup: :wave:

Αυτό που λες είναι λάθος ;)
Σκέψου τα παρακάτω:
- Στα vista δεν σου ζητάει κωδικό το uac γιατί ο χρήστης σου είναι στο administrators group. Αν τον βγάλεις θα ζητάει.
- Τα xp δεν έχουν καθόλου uac, οπότε είναι εξ'ορισμού πάτος σε ασφάλεια. Πραγματικά πάτος όμως. Τα vista και τα 7 αφου και τα δυο διαθέτουν uac είναι το ίδιο σε ασφάλεια, απλά στα 7 μπορείς να ρυθμίζεις το μέγεθος της ασφάλειας.
- Το ίδιο εύκολα μπορεί να σε ξεγελάσει το malware, είτε δώσεις κωδικό είτε όχι.
- Το ίδιο εύκολα μπορεί να σε ξεγελάσει το malware είτε είσαι σε windows είτε σε linux.
Γνώσεις => Linux: χαμηλό | Προγραμματισμός: όχι | Αγγλικά: μέτρια
PC => Intel Celeron 430 | Asrock G31M-S (onboard gpu) | 2GB DDR2 ram | 160GB HDD | Acer 19" | OS: Windows 7 (Debian, Fedora σε virtualbox)
http://linuxhcl.com/
http://kmuto.jp/debian/hcl/
Common sense is the best antivirus software.
Άβαταρ μέλους
tolis_01
saintTUX
saintTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό linuxman » 27 Νοέμ 2009, 05:12

Epirotes έγραψε:
3. Το εάν υπάρχει δυνατότητα να έχει εικονικά μία εγκατάσταση ένα άλλο λειτουργικό αυτό είναι θέμα του καθενός εάν το θέλει η όχι
Εμένα η ένστασή μου είναι ότι ό,τι ισχύει για wubi πρέπει να ισχύει και για εικονικές μηχανές στα παράθυρα του Μπιλάκου. :wtf: Από την στιγμή που το προσφέρει η κατασκευάστρια εταιρεία πρέπει να δουλεύει σχεδόν τέλεια. Οπότε δεν λέμε, εγώ τουλάχιστον δεν το κάνω, εσύ κάνε ό,τι θέλεις: Κάνε αντί για wubi κανονική εγκατάσταση μπας και στρώσει. :thumbup: :wave: :bow:

Δεν μπορεί να ισχύει αυτό που λες και αναφέρεται και εδώ επίσημα https://help.ubuntu.com/community/wubi
έγραψε:The Windows-based Ubuntu Installer (wubi) allows you to install and uninstall Ubuntu from within Microsoft Windows. It lets a Microsoft Windows user try Ubuntu without risking any data loss due to disk formatting or partitioning.

Και πότε δεν ανέφερα μπας και στρώσει , απλά το πως γίνεται επικοινωνία με το hardware + software στο πραγματικό σύστημα και στο εικονικό έχει διαφορά . Και όπως το λέω πάντα είναι μόνο και μόνο για δοκιμή και πότε για κανονική χρήση .
Epirotes έγραψε:
Εικονική εγκατάσταση είναι και μία, εικονική και η άλλη. Συγκρίσιμα τα μεγέθη, έτσι δεν είναι; :? :wtf: Κι αφού λοιπόν είναι συγκρίσιμα δεν πρέπει να ισχύουν και τα δύο μέτρα και δύο σταθμά, άλλο το wubi κι άλλο το Virtualbox, δεν διαφωνεί κανείς, αλλά ως εγκατάσταση λειτουργικού έχουμε να κάνουμε με εικονική εγκατάσταση σε εικονική μηχανή, είτε αυτή την λένε wubi, Virtualbox ή όπως αλλιώς ... :wtf: :ugeek: :bow:

Δεν είναι συγκρίσιμα μεγέθη και ο λόγος είναι ότι το wubi είναι πάνω σε δίσκο τον winblows και στο Virtualbox είναι αν και εικονικά είναι σε κανονικό δίσκο που έχει γίνει και φορμάτ όπως πρέπει άσχετα αν δε το "ξέρει" το ίδιο το σύστημα :mrgreen:
Και εάν σκαλώσει για Χ, Ψ, Μ λόγους δίσκος τον winblows πάει και το Λίνουξ και τα winblows μαζί αυτός είναι και λόγος που το λέω πάντα .
Epirotes έγραψε:
Ναι, δεν διαφωνώ καθόλου, αλλά από την στιγμή που η Canocial προσφέρει το wubi ως προσωρινή λύση για δοκιμή πρέπει να φροντίσει να κάνει και την εγκατάσταση και την λειτουργία αυτής άψογη -σαν την Sun VirtualBox ένα πράγμα. Διαφωνείς; :? :? :thumbup: :bow:

Το προσφέρει όπως είπα και ποιο πάνω μόνο για δοκιμή , άλλα πως μπορεί να υπολογίσει κάποιος σε τι κατάσταση είναι δίσκος του κάθε χρήστη , το συντηρεί σωστά , ξέρει τι να κάνει και πως .
Απάντηση είναι όχι 6 στους 10 όχι .
Εσύ τι λες ότι τα προβλήματα προκύπτουν επειδή έχει το πρόγραμμα το πρόβλημα ; , εγώ λέω όχι , το πρόβλημα κατά 80-90% το έχει χρήστης με το δίσκο του η και την χρήση που του κάνει , αυτός είναι και ο λόγος που σκαλώνει κατά τις 80% περιπτώσεις .
Epirotes έγραψε:
Ο μέσος χρήστης βαριέται που ζει -βαριέται να κάνει μαι αναζήτηση στο google τουλάχιστον. Σε σέβομαι αφάνταστα γι' αυτό που κάνεις και σέβομαι και απόλυτα την άποψή σου (Λίνουξ και ξερό ψωμί), απλά εγώ είμαι πολυσυμπαντικός.

Ευχαριστώ , ναι αυτό είναι το πρόβλημα , εάν δεν θα υπήρχε τότε θα μπορούσε να έχει και παράπονο άλλα από την στιγμή που υπάρχει και στην μητρική γλώσσα (αναφέρουμε σε οδηγούς ) είναι πλέων στο χέρι του να διαβάσει η και να δει βίντεο σαν την ταινία στο DVD του :mrgreen:
Epirotes έγραψε:
Ναι, με κάλυψες. Επιμένω βέβαια ότι μπορεί το wubi να μην είναι εικονική μηχανή, αλλά παρ' όλα αυτά είναι εικονική εγκατάσταση. Όπως και να'χει όμως αφού προσφέρεται πρέπει να δουλεύει χάλια και να λέμε στον μέσο, βαρεμένο και ανίδεο μέσο νέο χρήστη. Μην κάνει τζις το wubi και κάνε κανονική εγκατάσταση να δεις την υγεία σου.

Ναι αυτό θα πρέπει να λέμε , κάνε την δοκιμή άλλα να ξέρεις είναι εικονικό και όχι πραγματικό , άρα κάποια πράγματα δεν θα λειτουργούν όπως θα έπρεπε, και μπορώ να σου πως ότι σε περισσότερες περιπτώσεις όταν έγινε κανονική εγκατάσταση λύθηκαν και τα προβλήματα που είχε πριν .
Οδηγίες προς Νεοεισερχόμενους
1 Γνώσεις Linux: Πολύ καλό ┃ Προγραμματισμού: Ικανοποιητικό ┃ Αγγλικών: Ικανοποιητικό
2 Linux Mint 17.1 Rebecca 3.13.0-37-generic 64bit (el_GR.UTF-8, X-Cinnamon cinnamon)
3 Intel Core i5-2310M CPU @ 2.10GHz ‖ RAM 3866 MiB ‖ Dell Inc. 0D7C51 - Dell Inc. Dell System Vostro 3750
4 Intel 2nd Generation Core Processor Family Integrated Graphics [8086:0116] {i915}
5 wlan0: Intel Centrino Wireless-N 1030 [Rainbow Peak] [8086:008a] (rev 34) ⋮ eth0: Realtek RTL8111/8168/8411 PCI Express Gigabit Ethernet Controller [10ec:8168] (rev 06)
http://www.greeklug.gr
Άβαταρ μέλους
linuxman
Επίτιμο μέλος
Επίτιμο μέλος

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό Epirotes » 28 Νοέμ 2009, 08:23

linuxman έγραψε:
Δεν μπορεί να ισχύει αυτό που λες και αναφέρεται και εδώ επίσημα https://help.ubuntu.com/community/wubi
έγραψε:The Windows-based Ubuntu Installer allows you to install and uninstall Ubuntu from within Microsoft Windows. It lets a Microsoft Windows user try Ubuntu without risking any data loss due to disk formatting or partitioning.

Επίσημα η μετάφραση είναι: "To βασισμένο σε Windows πρόγραμμα εγκατάστασης του Ουμπούντου (wubi) σας επιτρέπει να εγκαταστήσετε και να απεγκαταστήσετε το Ουμπούντου μέσα από Microsoft Windows. Επιτρέπει στον χρήστη του Microsoft Windows να δοκιμάσει το Ουμπούντου δίχως να ρισκάρει απώλεια δεδομένων λόγω φορμαρίσματος ή διαμερισμού του δίσκου. Δεν λέει αν είναι εικονική μηχανή, σίγουρα δεν είναι σαν την εικονική μηχανή της Sun. Βέβαια και στην Sun δεν φορμάρεις ή διαμερίζεις τον δίσκο. Ο σκληρός που φορμάρεις είναι ένα αρχείο μεγέθους ό,τι ορίσεις στην αρχή. Αν το σβήσεις αυτό το αρχείο από τον κρυφό φάκελο τι γίνεται; Εγώ θα έλεγα ότι δεν παθαίνει τίποτα ο υπόλοιπος δίσκος, αλλά δεν το έχω δοκιμάσει. Το μόνο σίγουρο είναι ότι αν το σβήσεις μέσα από το VirtualBox εξαφανίζεται το αρχείο που σβήνεις κατ' αυτό τον τρόπο και ο χώρος ανακτάται ως ελεύθερος χώρος. Διόρθωσέ με αν κάνω λάθος.

Δεν διαφωνώ καθόλου: όπως ξαναείπα, γιατί να έχω κάτι σε εικονική μηχανή ή ως wubi; Εγώ ούτε για δοκιμή δεν θα το πρότεινα σε κάποιον. Μάλιστα, όταν με είχε ρωτήσει ο φίλος που με βυσμάτωσε και κόλλησα στον όμορφο κόσμο του Ουμπούντου για το wubi, του είπα όχι, κανονική εγκατάσταση να το κάνει κι έτσι έγινε μετά κόπων και βασάνων και πολλών συζητήσεων. Για να είμαι και ειλικρινής ποτέ δεν κατάλαβα την χρησιμότητα αυτής της επιλογής, δηλ. δοκιμαστική εγκατάσταση μέσω προσθαφαίρεσης προγραμμάτων των παραθύρων του Μπιλάκου. Θες να το δοκιμάσεις, ξεκίνα με το live CD δοκίμασε το μιά μέρα ή δυό και μετά κάνε κανονική εγκατάσταση.

Το "μπας και στρώσει" ήταν υπερβολή και ζητάω ταπεινά συγνώμη.
linuxman έγραψε:Το προσφέρει όπως είπα και ποιο πάνω μόνο για δοκιμή , άλλα πως μπορεί να υπολογίσει κάποιος σε τι κατάσταση είναι δίσκος του κάθε χρήστη , το συντηρεί σωστά , ξέρει τι να κάνει και πως .
Απάντηση είναι όχι 6 στους 10 όχι .
Εσύ τι λες ότι τα προβλήματα προκύπτουν επειδή έχει το πρόγραμμα το πρόβλημα ; , εγώ λέω όχι , το πρόβλημα κατά 80-90% το έχει χρήστης με το δίσκο του η και την χρήση που του κάνει , αυτός είναι και ο λόγος που σκαλώνει κατά τις 80% περιπτώσεις .osoft Windows. It lets a Microsoft Windows user try Ubuntu without risking any data loss due to disk formatting or partitioning.

Καλά τα λες δεν ξέρω αν τα ποσοστά που δίνεις είναι σωστά ή όχι και δεν έχει καμμία σημασία. Αυτό που έμαθα όμως τόσα χρόνια χρόνιος χρήστης αθεράπευτος των παραθύρων του Μπιλάκου είναι ότι όντως πολλά από τα προβλήματα των χρηστών Microsoft Windows εντοπίζονται pebcak (= problem exists between chair and keyboard / Το πρόβλημα υπάρχει μεταξύ καρέκλας και πληκτρολογίου). Ακόμα κι εγώ που θεωρώ τον εαυτό μου προχωρημένο (power user) στα παράθυρα του Μπιλάκου το παθαίνω ακόμα αυτό. Θυμάμαι ως τώρα να 'τανε που έκανε τρία μερόνυχτα άυπνος για να στήσω τριπλό σύστημα εκκίνησης. Το πρόβλημα ήταν στον εγκέφαλό μου αποκλειστικά. Υπό νορμάλ συνθήκες θα το είχα στήσει σε χρόνο λογικό (κάνα δίωρο ή τρίωρο το πολύ).
Τελευταία επεξεργασία από Epirotes και 28 Νοέμ 2009, 08:53, έχει επεξεργασθεί 1 φορά/ες συνολικά
Άβαταρ μέλους
Epirotes
superbTUX
superbTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό Epirotes » 28 Νοέμ 2009, 08:47

tolis_01 έγραψε:
Αυτό που λες είναι λάθος ;)
Σκέψου τα παρακάτω:
- Στα vista δεν σου ζητάει κωδικό το uac γιατί ο χρήστης σου είναι στο administrators group. Αν τον βγάλεις θα ζητάει.
- Τα xp δεν έχουν καθόλου uac, οπότε είναι εξ'ορισμού πάτος σε ασφάλεια. Πραγματικά πάτος όμως. Τα vista και τα 7 αφου και τα δυο διαθέτουν uac είναι το ίδιο σε ασφάλεια, απλά στα 7 μπορείς να ρυθμίζεις το μέγεθος της ασφάλειας.
- Το ίδιο εύκολα μπορεί να σε ξεγελάσει το malware, είτε δώσεις κωδικό είτε όχι.
- Το ίδιο εύκολα μπορεί να σε ξεγελάσει το malware είτε είσαι σε windows είτε σε linux.

Θεωρητικά έχεις δίκιο εν μέρει, ίσως. ;) :lol: Ωραία, για εξήγησέ μας όμως γιατί παρ' όλ' αυτα το Λίνουξ γενικά και το Ουμπούντου ειδικά θεωρείτε πολύ πιο ασφαλέστερο από τα παράθυρα του θείου Μπιλάκου; :?: :? :roll: Και πρακτικά, συγνώμη, αλλά τα δικά μου ΧΡ SP3 είναι το ίδιο ασφαλές όσο και τα (Σ)Βίστα και 7. Κατά τ' άλλα ισχύει ότι συζητήσαμε και με τον linuxman: ένα 80% των προβλημάτων ή 6 στους 10 χρήστες λειτουργικών του Μπιλάκου είναι pebcak. Κατά τ' άλλα, η βλακεία στην περίπτωση αυτή είναι του Μπιλάκου κι όχι του χρήστη. Εφόσον επιμένει ότι τουλάχιστον ο πρώτος χρήστης εξ ορισμού γίνεται μέλος της ομάδας διαχειριστών του συστήματος, φταίει αυτός και η εταιρεία του κι όχι ο κάθε χρήστης. Κι όσο κι αν διαφωνείς διυλίζοντας τον κώνωπα η ουσία είναι ότι τα ΧΡ ήταν τρομερή εμπορική επιτυχία, ενώ το αμέσως προηγούμενο λειτουργικό, το ΜΕ, ήταν για τα μπάζα. Το ίδιο ισχύει και για τα (Σ)Βίστα, νόμισε ο Μπιλάκος ότι με το Aero και το eye-candy θα ψωνίσει πελάτες, αλλά αποδείχτηκε ότι λίγοι τσίμπησαν - μεταξύ αυτών κι εγώ και το μετάνιωσα πικρά. Εάν εσύ έχεις μόνο θετικές εμπειρίες, τι να πω; Θα πρέπει να ανήκεις σε μια μικρή μερίδα χρηστών που όντως δεν αντιμετώπισαν κανένα πρόβλημα. Σ' εμένα και στα δύο μηχανήματα σέρνονταν. Μόνο σε εικονική μηχανή λειτουργούσαν κάπως υποφερτά. Μερικές φορές πετούσαν κιόλας, αλλά άλλες σέρνονταν και κολλούσαν κι εκεί, μόνο που αυτές οι φορές που σέρνονταν ήταν πολύ μα πολύ λιγότερες απ' ότι στην κανονική εκκίνηση των (Σ)Βίστα.
Άβαταρ μέλους
Epirotes
superbTUX
superbTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό tolis_01 » 28 Νοέμ 2009, 12:58

Αυτό με τα XP είναι μια τεράστια παρεξήγηση. Αν ψάξεις, δεν πρόκειται να βρείς ούτε έναν που να γνωρίζει πραγματικά από υπολογιστές και να πιστεύει πως τα XP είναι ανώτερα από τα vista. Ξέρεις ποιοι προτιμάνε τα XP; Η θεία μου τα προτιμάει. Η ξαδέρφη μου. Α, και η κυρα Σούλα απέναντι. Και όταν τους δείξεις άλλο λειτουργικό λιποθυμάνε. Απλά τα xp βγήκαν την εποχή της μετάβασης. Πριν βγουν, ούτε τα μισά νοικοκοιριά δεν είχαν pc στο σπίτι. Μετά την κυκλοφορία των xp, διαδόθηκαν οι υπολογιστές και 9 στα 10 νοικοκοιριά έχουν πλέον pc. Και ναι, όλοι τους λατρεύουν τα xp :mrgreen:
PC => Intel Celeron 430 | Asrock G31M-S (onboard gpu) | 2GB DDR2 ram | 160GB HDD | Acer 19" | OS: Windows 7 (Debian, Fedora σε virtualbox)
Άβαταρ μέλους
tolis_01
saintTUX
saintTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό Epirotes » 29 Νοέμ 2009, 12:14

tolis_01 έγραψε:Αυτό με τα XP είναι μια τεράστια παρεξήγηση. Αν ψάξεις, δεν πρόκειται να βρείς ούτε έναν που να γνωρίζει πραγματικά από υπολογιστές και να πιστεύει πως τα XP είναι ανώτερα από τα vista. Ξέρεις ποιοι προτιμάνε τα XP; Η θεία μου τα προτιμάει. Η ξαδέρφη μου. Α, και η κυρα Σούλα απέναντι. Και όταν τους δείξεις άλλο λειτουργικό λιποθυμάνε. Απλά τα xp βγήκαν την εποχή της μετάβασης. Πριν βγουν, ούτε τα μισά νοικοκοιριά δεν είχαν pc στο σπίτι. Μετά την κυκλοφορία των xp, διαδόθηκαν οι υπολογιστές και 9 στα 10 νοικοκοιριά έχουν πλέον pc. Και ναι, όλοι τους λατρεύουν τα xp :mrgreen:

Μυρίζομαι ad hominem επιχειρηματολογία, δηλ. αυτό που θέλεις να πεις ότι εγώ βράζω στο ίδιο καζάνι με το γυναικείο σόι σου; :?: :? Ότι εν ολίγοις είμαι άσχετος, όπως προφανώς άσχετα είναι τα γυναικεία μέλη της ευρύτερης οικογένειάς σου; :?: :? Είμαι πελάτης της MS από το ταπεινό MS-DOS. Από τότε έχουν περάσει από τα χέρια μου και στους υπολογιστές μου, τα Windows 3.1, τα 95, τα 98, τα ΧΡ, τα (Σ)Βίστα και πρόσφατα τα 7. Νομίζω λοιπόν ότι δεν είμαι τόσο άσχετος όσο εσύ θέλεις να με παρουσιάσεις. Άλλωστε εγώ δεν υποστηρίζω ότι τα ΧΡ είναι ανώτερα από το (Σ)Βίστα. Αυτό που υποστηρίζω είναι ότι τα ΧΡ ήταν το πρώτο καινοτόμο και εμπορικά επιτυχημένο λειτουργικό του Μπιλάκου μετά τα 98, τουλάχιστον για οικιακούς χρήστες. Τα (Σ)Βίστα αντιθέτως παρότι σε αρκετά πράγματα είναι βελτιωμένα σε σχέση με τα ΧΡ SP3 ήταν μια παταγώδη αποτυχία. Στα δικά μου μηχανήματα σέρνεται, αν στο δικό σου πετάει, υποθέτω ότι είσαι από τους τυχερούς. Σαν κι εμένα όμως, δηλ. σέρνονται τα (Σ)Βίστα, υπάρχουν χιλιάδες άλλοι και ειδικά νέοι χρήστες που πήραν λαπτόπ με προεγκατεστημένα (Σ)Βίστα. Τα 7 έρχονται τώρα να διορθώσουν την πατάτα των (Σ)Βίστα. Μελλοντικά τα (Σ)Βίστα θα μπουν στην ίδια κατηγορία με τα ΜΕ, ένα αποτυχημένο από όλες τις απόψεις λειτουργικό που βγήκε μόνο και μόνο για την κονόμα. Κι αυτό που λες για την διάδοση των PC στα νοικοκυριά και μάλιστα ως λόγος για τον οποίο ο μέσος ανίδεος χρήστης ακόμα προτιμάει τα ΧΡ είναι εντελώς άσχετο με το θέμα. Εγώ μιλάω και κατακρίνω τα (Σ)Βίστα από προσωπική άποψη κι εμπειρία. Μην ξεχνάς δε ότι ο Η/Υ είναι ένα εργαλείο για να κάνεις κάποιες δουλειές (είτε πραγματική δουλειά είτε διασκέδαση) κι αυτό που μετράει είναι κάνεις την δουλειά σου καλά, εύκολα και γρήγορα, στο μέτρο του δυνατού. Ε, με τα (Σ)Βίστα δεν το κατάφερα ποτέ αυτό και πίστεψέ με δεν φταίει ότι δεν προσπάθησα.
Άβαταρ μέλους
Epirotes
superbTUX
superbTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό tolis_01 » 29 Νοέμ 2009, 14:32

- Τα vista σέρνονται στα oem μηχανήματα επειδή είναι bloated με εφαρμογές του κάθε κατασκευαστή. Αν το φορμάρεις και βάλεις δικά σου από original iso είναι μια χαρά. Εκτός κι αν το μηχάνημα της υπογραφής μου είναι κανα τέρας επιδόσεων, να το ξέρω :mrgreen:
- Τα xp διαδόθηκαν τόσο επειδή τότε διαδόθηκαν και γενικότερα οι υπολογιστές. Είναι σαφώς πολύ κατώτερο λειτουργικό από vista/7 (νομίζω το ξανάπα αυτό :mrgreen: )
- Για το τελευταίο που λες, ναι, δεν διαφωνώ. Με ότι βολεύεται ο καθένας ;)
Άβαταρ μέλους
tolis_01
saintTUX
saintTUX

Εκτύπωση

ΠροηγούμενηΕπόμενο

Επιστροφή στο Περί ανέμων