Αγαπητό forum,
Έχοντας αλλάξει αρκετές δουλειές μέχρι σήμερα (κυρίως δημοσιογραφικές σε διάφορα περιοδικά), νιώθω πολύ ευτυχής που στα 27 μου ανακάλυψα το επάγγελμα που πραγματικά μου ταιριάζει και με εκφράζει: Τεχνικός υπολογιστών και δικτύων.
Αυτή τη στιγμή εργάζομαι σε μια εταιρεία συμβούλων πληροφορικής και είναι πραγματικά η καλύτερη δουλειά που έχω κάνει ποτέ.
Έχοντας πλέον βρει την κλίση μου, έστω και στα (σχετικά) γεράματα, αποφάσισα να αποκτήσω ένα χαρτί πάνω στον τομέα μου (μέχρι στιγμής λειτουργώ με την πρακτική μου εμπειρία, που αν και σε επίπεδο χόμπι υπήρξε αρκετά προχωρημένη).
Επειδή ένας από τους μελλοντικούς μου στόχους είναι να ζήσω και να εργαστώ στο εξωτερικό (πιθανότατα στην Αγγλία), θέλω να πάρω ένα πτυχίο το οποίο να έχει αντίκρυσμα στην ΕΕ, και ενδεχομένως να με οδηγήσει και σε κάποιο μεταπτυχιακό έξω.
Ποιά λοιπόν σχολή στην Ελλάδα μπορεί να μου παρέχει ένα τέτοιο πτυχίο?
Όπως καταλαβαίνετε, τη δημόσια εκπαίδευση την αποκλείω, γιατί δεν έχω ούτε το χρόνο ούτε τη διάθεση να περάσω από την παράλογη διαδικασία των πανελληνίων.
Υπάρχουν κάποια ΙΙΕΚ με ειδικότητα Τεχνικού Υπολογιστών και Τεχνικού Δικτύων, αλλά δεν γνωρίζω τι παίζει με τα πτυχία τους στο εξωτερικό.
Υποθέτω πως η καλύτερη επιλογή θα ήταν κάποιο κολέγιο. Θα πρέπει πάντως να έχω τη δυνατότητα να σπουδάζω ενώ δουλεύω οχτάωρο, καθώς δεν έχω κανέναν να με στηρίζει οικονομικά.
Να ξεκαθαρίσω πως δεν με ενδιαφέρουν καθόλου ειδικότητες προγραμματιστή ή computer science. Επίσης δεν με ενδιαφέρουν αυτή τη στιγμή πιστοποιήσεις, όπως αυτή της Cisco ή της Microsoft. Προτεραιότητα έχει για εμένα ένα κανονικό πτυχίο, και τα άλλα θα τα επιδιώξω αργότερα.
Σας ευχαριστώ.