Σφαλμα στην επανεγκατασταση του vbox 3  Το θέμα επιλύθηκε

...εγκαταστάσεις, αναβαθμίσεις, διαχείριση partitions, boot-loader, κλπ

Συντονιστής: adem1

Κανόνες Δ. Συζήτησης
Στην ενότητα αυτή γράφουμε θέματα/ προβλήματα μόνο για το UBUNTU ή τα παράγωγά του.

Re: Σφαμλα στην επανεγκατασταση του vbox 3

Δημοσίευσηαπό sokoban4ever » 02 Δεκ 2009, 02:12

Off topic:
@ph03nix
κάτι άσχετο
έχεις midi keyboard ?
Ξέρεις κανένα site να βρω κανένα φτηνό με μόνο 2 το πολύ 3 οκτάβες :?:
Φτιάχνω μουσική με το LMMS στο linux ( φοβερό πρόγραμμα :thumbup: ) και μου χρειάζεται πότε πότε ένα midi keyboard
γιατί ως τώρα έψαξα και βρήκα με 80-85 και βάλε++ ευρώ το ... φτηνότερο ...
δυόμιση χρόνια πριν η καθηγήτρια ψηφιακής επεξεργασίας μουσικής μας είχε πει ότι το δικό της(ένα μικρούλι 2 οκτάβες) το είχε πάρει σε εξευτελιστική τιμή .
Και είναι αυτό που ψάχνω αλλά δεν το βρίσκω.
Από τότε ψάχνω ένα καινούργιο με τιμή στα 15-30 ευρώ αλλά τίποτα :cry:
Μου φαίνεται ότι θα σπάσω το παλιό μου πληκτρολόγιο και θα του κάνω αλχημείες να μοιάσει με πιανάκι
αλλά πολύ φοβάμαι ότι θα έχω πρόβλημα με το latency ( θα είναι μόνο για αργή καθολική εκλησιαστική μουσική... :lol: )
για αυτό δεν το έκανα ακόμα
Θέλουμε και μπορούμε να έχουμε μια καλύτερη ζωή και όσο θα ζούμε θα προσπαθούμε να την αποκτήσουμε ακόμα και αν πεθάνουμε προσπαθώντας, και αν κάποια στιγμή λιγίσουμε έχουμε το επίπεδο να πούμε κουράστηκα λίγο να ,να ξαποστάσουμε , ώστε να συνεχίσουμε πάλι δυνατοί ξανά.

Μήνυμα με αγάπη και αληλλεγγύη σε όλους τους ανθρώπους από όλους τους λαούς , ιδίως του Ελληνικού.
Άβαταρ μέλους
sokoban4ever
Επίτιμο μέλος
Επίτιμο μέλος

Εκτύπωση

Re: Σφαμλα στην επανεγκατασταση του vbox 3

Δημοσίευσηαπό ph03nix » 02 Δεκ 2009, 02:58

Off topic:
Ναι εχω ενα της edirol που ανηκει στην Roland.Βασικα εχω αυτο!: http://www.musicorama.gr/eshop/product_ ... ts_id=5262
Βασικα νομιζω δυσκολα θα βρεις φτηνοτερο απο 70-80 γτ δινονται και καποια προγραμματα μαζι που λογικα θα ανεβαζουν το κοστος!Αλλα νομιζω οτι αν ασχολησαι αξιζει να τα δωσεις!
Εγω το εχω παρει εδω και τοσο καιρο και δεν εχω ασχοληθει ακομα :/ !!Ασε που σκεφτομαι να παρω mac(γτ εχω σιχαθει τα windows και λεω να χρησιμοποιησω τα προγραμματα που μ δινει δωρο
κ γιατι δεν βλεπω να μ αναγνωριζονται καλα οι audio devices απο virtual xp! :S )Ριξε μια ματια στο http://www.nakas.gr/ (απο την μικρη εμπειρια που εχω θα προτεινα καποιο της emu) αλλα δεν
νομιζω να εχει τοσο φθηνα!Εχεις καταφερει να κανεις δουλεια με το LMMS ? Γιατι εμενα μου φαινοταν χαος!Δεν ηξερα απο που να ξεκινησω!Τι ειδος μουσικης γραφεις??

sokoban4ever έγραψε:Μου φαίνεται ότι θα σπάσω το παλιό μου πληκτρολόγιο και θα του κάνω αλχημείες να μοιάσει με πιανάκι
αλλά πολύ φοβάμαι ότι θα έχω πρόβλημα με το latency ( θα είναι μόνο για αργή καθολική εκλησιαστική μουσική

δεν ειναι κακη ιδεα!στροφη στο hardware hacking! :lol: :lol: :lol:

edit: εχεις κοιταξει σε καμια αγγελια μηπως εχει κανενας και θελει να το ξεφορτωθει σε καμια καλη τιμη?? :think:
ΥΓ: Ειπα και τον πονο μου για τον mac! :lol:
Γνώσεις ⇛ Linux:Μέτριο ┃ Προγραμματισμός: Ναι ┃ Αγγλικά: Καλά
Λειτουργικό : Desktop :OpenBSD 5.0 -current|Acer Laptop: Ubuntu 10.10 32bit|IBM Thinkpad X60 Laptop:OpenBSD 4.9 -stable.

OpenBSD,security matters.

Άβαταρ μέλους
ph03nix
dudeTUX
dudeTUX

Εκτύπωση

Re: Σφαλμα στην επανεγκατασταση του vbox 3

Δημοσίευσηαπό Teddy » 02 Δεκ 2009, 05:34

Off topic:
Το πρόβλημα του latency: α)Έτσι όπως είναι το pc σου, θα έχεις latency. β)To οποίο λύνεται αν βάλεις έναν -rt πυρήνα. Και μάλιστα δεν θα το πιστεύεις. Laptop με 512 ram, 2.8Ghz, και την "σάπια" on-board του είχε latency 10ms με -rt kernel (σε win υπάρχουν "επαγγελματικές" που δουλεύουν με το ίδιο latency)
*Δεν μιλάμε για VBox, ότι πυρήνα και να βάλεις, με οποιαδήποτε κάρτα ήχου θα έχεις μπόλικο.
Γνώσεις ⇛ Linux: Οι φίλοι μου λένε οτι ξέρω ┃ Προγραμματισμός: Όχι ┃ Αγγλικά: Καλά
Λειτουργικό ⇛ Μονομαχος Lite
Προδιαγραφές ⇛ AMD Athlon Dual Core Processor 4850e (στα 2,5Ghz) │ RAM 4GB │ ΑΤΙ HD3650 │ M-Audio Audiophile 2496 │ TFT 22" 1680x1050 │
Teddy
babeTUX
babeTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό sokoban4ever » 02 Δεκ 2009, 08:09

Off topic:
@ph03nix
Ευχαριστώ για τις πληροφορίες :)
ορίστε ένα link να πάρεις μια ιδέα
http://rapidshare.com/files/315086487/p ... ic.7z.html
Βασικά ετοιμάζω ένα site που θα εκθέτω εκεί τα τραγούδια θα είναι σε φάση
μοιραστείτε την μουσική σας,φτιάξτε και εσείς μουσική από τα κομμάτια
και δώστε ένα link να τα ακούσουμε και εμείς και τέτοια .. θα δίνω το "source code" του project του lmms
Το lmms δεν είναι δύσκολο αρκεί να αρχίσεις απο κάπου .
Αν μπερδεύεσαι δεν υπάρχει πρόβλημα δες το documentation στο site του LMMS και μερικά βιντεάκια στο youtube
και θα ξεπάρεις αμέσως ;)
@Teddy
Ναι και βέβαια real time kernel για production μηχάνημα :thumbup: .
Απλά γενικά το πληκτρολόγιο (PS/2 )έχει απαράδεκτη καθυστέρηση ούτως η άλλως...
Θέλουμε και μπορούμε να έχουμε μια καλύτερη ζωή και όσο θα ζούμε θα προσπαθούμε να την αποκτήσουμε ακόμα και αν πεθάνουμε προσπαθώντας, και αν κάποια στιγμή λιγίσουμε έχουμε το επίπεδο να πούμε κουράστηκα λίγο να ,να ξαποστάσουμε , ώστε να συνεχίσουμε πάλι δυνατοί ξανά.

Μήνυμα με αγάπη και αληλλεγγύη σε όλους τους ανθρώπους από όλους τους λαούς , ιδίως του Ελληνικού.
Άβαταρ μέλους
sokoban4ever
Επίτιμο μέλος
Επίτιμο μέλος

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό ph03nix » 02 Δεκ 2009, 13:53

Off topic:
Καλη φαση!Καλη ιδεα και αυτη με το site!Θα δοκιμασω καποια στιγμη με το LMMS οταν βρω λιγο χρονο,γιατι οι υποχρεωσεις μεγαλωνουν αλλα η μερα οχι! :/
Λειτουργικό : Desktop :OpenBSD 5.0 -current|Acer Laptop: Ubuntu 10.10 32bit|IBM Thinkpad X60 Laptop:OpenBSD 4.9 -stable.

Άβαταρ μέλους
ph03nix
dudeTUX
dudeTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό MakisM1 » 02 Δεκ 2009, 15:10

Βρε παιδια, γραψτε λιγα παραπανω για μας τους αδαεις... :D Τι εστι πυρηνας rt, σε τι χρησιμευει (σε ποιες αλλες εφαρμογες επισης...), που τον βρισκουμε κλπ.

Να μαθαινουμε και κατι! :thumbup:

Φιλικα

ΜακηςΜ

ΥΓ: Ανοιχτε καινουριο thread αν εχετε τη διαθεση, νομιζω οτι αξιζει!
Γνώσεις ⇛ Linux: Χαμηλο ┃ Προγραμματισμός: Όχι ┃ Αγγλικά: Καλά
Λειτουργικό: Ubuntu 22.04.2 (English) σε HP Pavillion TG01 | Eγκατασταση αναβαθμισμενη απο 20.04
Προδιαγραφές ⇛ Intel i5-1040F @ 2.9 GHz Comet Lake│ RAM 16GB │Καρτα γραφικων: nVidia GTX 1650 Μητρικη: HP 8767
WiFi: rtw_8821ce │ Bluetooth: Not used │ Κάρτα Ήχου: Intel Corporation Comet Lake PCH cAVS│ Αναλυση Οθονης: 3840Χ2160 │ Webcam Logitech C210 USB
Οδηγος για νεοεισερχομενους: http://forum.ubuntu-gr.org/viewtopic.php?f=2&t=279
Άβαταρ μέλους
MakisM1
Επίτιμο μέλος
Επίτιμο μέλος

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό sokoban4ever » 02 Δεκ 2009, 18:56

Off topic:
@MakisM1
Spoiler: show
To ubuntu studio προσφέρει real time kernel και άλλα πολλά ... http://ubuntustudio.org/
μπορείς να κάνεις το ubuntu να σε ubuntu studio με μία εντολή
Κώδικας: Επιλογή όλων
sudo apt-get update && sudo apt-get install ubuntustudio-desktop ubuntustudio-audio ubuntustudio-audio-plugins ubuntustudio-graphics ubuntustudio-video linux-rt

Για περισσότερα δες εδώ
http://en.wikipedia.org/wiki/Linux_kernel
http://proaudio.tuxfamily.org/wiki/inde ... l_-_why.3F
έγραψε:The main goal in audio-processing is the latency. The latency is the delay between signal-creating and reaching the processing in the system (e.g time between pressing a key on the keyboard and hearing the tone). The standard kernels have the disadvantage that the processing is slower (~11ms) than in Windows or on a MAC . The faster the system, i.e. the lower the latency, the more things can happen simultaneously on a the system (e.g. more synths...) Ingo Molnar, a RedHat developer and some others have started a project to minimize the latency in Linux: Realtime Preemption. By using excellent audio-hardware the JACK daemon (Jack Audio Connection Kit) can reach latency < 1ms, similar to the MacOS X „coreaudio“ system. For interested people this is a little step-by-step HowTo to patch a vanilla kernel with Realtime Preemption stuff and to compile and install this new kernel.

http://www.linuxjournal.com/video/hyper ... ime-kernel
Μπορείς και εσύ να ανοίξεις ένα thread και μετά με όλα αυτά που θα πούμε θα μάθουμε όλοι πολλά πράγματα . :thumbup:

@ph03nix
πάντως ξεκίνα όποτε θέλεις (χωρίς χρηματικό κόστος ή περιορισμούς ,κάργα open source είναι εξάλλου ;) )
όποτε θες εδώ είναι http://lmms.sourceforge.net/
και βιντεάκια όσα θέλεις
http://video.google.com/videosearch?q=y ... s+tutorial
:thumbup:

Άβαταρ μέλους
sokoban4ever
Επίτιμο μέλος
Επίτιμο μέλος

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό ph03nix » 04 Δεκ 2009, 21:02

Off topic:
OK sokoban ευχαριστω και γω,θα τα εχω στα υπ'οψιν!

Άβαταρ μέλους
ph03nix
dudeTUX
dudeTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό aliento » 10 Δεκ 2009, 12:45

Ευχαριστώ παιδιά, το ubuntu-gr με καλύπτει σε κάθε πρόβλημα , χίλια Bravo !!!
Γνώσεις ⇛ Linux: Σχετικό | Προγραμματισμός: php | Αγγλικά: Άριστα
Ubuntu 10.10 maverick meerkat 32bit

Ubuntu, προφέρεται / ubuntu / , είναι μια ηθική ή ανθρωπιστική φιλοσοφία επικεντρώνεται στην πίστη των ανθρώπων και τις σχέσεις μεταξύ τους. Η λέξη έχει την προέλευσή της στις γλώσσες Μπαντού της Νότιας Αφρικής. Το Ubuntu θεωρείται ως μια κλασσική έννοια της Αφρικής
aliento
babeTUX
babeTUX

Εκτύπωση

Προηγούμενη

Επιστροφή στο Λειτουργικό Σύστημα