Για ποιούς λόγους περάσατε στο Linux?

...χαλαρή κουβεντούλα, γενικός σχολιασμός, φιλοσοφικές συζητήσεις, meeting point / γνωριμία

Συντονιστής: konnn

Re: Για ποιούς λόγους περάσατε στο Linux?

Δημοσίευσηαπό Apopas » 30 Δεκ 2009, 03:18

Ως moh ενοείς το medal of honor το παλιό; Το έπαιζα σε τοπικό lan με κάρτα γραφικών 6100 και πήγαινε καλά.
Με playonlinux το δοκίμασες; :think:
Εικόνα
Άβαταρ μέλους
Apopas
powerTUX
powerTUX

IRC: Apopas
Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό rexes13 » 30 Δεκ 2009, 16:11

Και με chmod +x ονομααρχείου νομίζω γίνεται το .bin...
Εικόνα
Εικόνα
Το OpenSource είναι μαγκιά ;-) !!!
Spoiler: show
Γνώσεις ⇛ Linux: Μέτριο ┃ Προγραμματισμός: Μέτριο┃ Αγγλικά: Αρκετά Καλά
Λειτουργικό ⇛ Ubuntu 11.04 32bit
Προδιαγραφές ⇛2 x Pentium(R) Dual Core E5200 @ 2.50GHz │ 4117MB │ NVIDIA GeForce 8500GT │ 2 x WD 500GB │ IC N10/ICH 7 Family HD Audio │ Samsung LCD HD
22"
rexes13
babeTUX
babeTUX

IRC: rexes13
Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό razor » 31 Δεκ 2009, 04:30

Apopas έγραψε:Ως moh ενοείς το medal of honor το παλιό; Το έπαιζα σε τοπικό lan με κάρτα γραφικών 6100 και πήγαινε καλά.
Με playonlinux το δοκίμασες; :think:

ναι, παίζω το medal of honor spearhead διαδικτυακά..Δοκίμασα με το playonlinux και πήγα στην ιστοσελίδα του για βοήθεια αλλά πελάγωσα :lol: Μόλις ξεμπερδέψω με τις δουλειές μου θα ασχοληθώ με το θέμα σοβαρότερα και κατά πάσα πιθανότητα θα χρειαστώ και τη βοήθειά σας αν δε βγάλω μόνος μου άκρη. :thumbup:
1 Γνώσεις Linux: Πρώτα βήματα ┃ Προγραμματισμού: Καθόλου ┃ Αγγλικών: Πολύ καλό
2 Ubuntu 12.10 quantal 3.5.0-18-generic 32bit (el_GR.UTF-8),
3 AMD Athlon II X2 250 Processor ‖ RAM 4032 MiB ‖ Gigabyte GA-MA770T-UD3
4 nVidia GT215 [GeForce GT 240] [10de:0ca3] (rev a2)
5 eth0: Realtek RTL8111/8168B PCI Express Gigabit Ethernet controller [10ec:8168] (rev 02)
razor
babeTUX
babeTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό CyberRider » 31 Δεκ 2009, 13:22

περασα στο linux απο καθαρη περιεργεια και μονο...ηθελα να δοκιμασω ενα διαφορετικο λειτουργικο απο τα windows για το οποιο ομως μεχρι εκεινη τη στιγμη δεν ειχα την παραμικρη πληροφορηση...Εντελως τυχαια σε ενα γνωστο τεχνολογικο περιοδικο ειδα για μια εφαρμογη "wubi" μεσω της οποιας μπορω να κανω εγκατασταση ενος λειτουργικου συστηματος linux,σαν να εκαναν εγκατασταση οποιαδηποτε αλλη εφαρμογη μεσα απο τα windows...Αφου λοιπον κινδυνος ιδιαιτερος δεν υπηρχε (και στην τελικη αν δεν μου αρεσε θα μπορουσα ευκολα να απεγκαταστησω την εφαρμογη) το δοκιμασα...Αργοτερα και με το περας του χρονου καταλαβα και τα πλεονεκτηματα του ubuntu (σταθεροτητα,ταχυτητα,ελευθερια,νομιμα προγραμματα) και τα μειονεκτηματα του (εφαρμογες που χρησιμοποιω για εργασιες της σχολης οπως το autocad και το catia δεν κυκλοφορουσαν για linux,προβληματα με hardware,λιγοτερα προγραμματα συγκριτικα με τα windows)...
Απο τοτε σταθερα χρησιμοποιω ubuntu παντοτε ομως με ενα partition των windows στον υπολογιστη μου...
Γνώσεις ⇛ Linux: Μέτριο | Προγραμματισμός:C/C++ | Αγγλικά: Καλά
Λειτουργικό σε Η/Υ και μοντέλο: dual-boot με ubuntu 9.10 και Windows 7 σε HP Probook 4515s laptop...
Προδιαγραφές ⇛ AMD Turion II Dual-Core M500 2.2GHZ │3GB RAM│ATI Mobility Radeon HD 4330 (512MB)│Broadcom 802.11b/g WLAN│15.6" LED Backlight
CyberRider
babeTUX
babeTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό ubuntunoid » 31 Δεκ 2009, 14:10

To VariCAD το δοκίμασες;;; Ειναι πολύ καλό προγραμμα και νομίζω πως σε καλύπτει. Για το CATIA είναι θεμα χρόνου να βγει και σε linux και τρέχει και πολύ καλά σε wine. Ποιές αλλες εφαρμογές χρησιμοποιείς ;;;
Επίπεδο Linux: Κάτι ψιλά Προγραμματισμός: Όχι Αγγλικά: Μέτρια
AMD Phenom IIx4 945 3,0 GHz | Nvidia 9500 GT | 4 GB DDR3 RAM | SM2333HD 1920x1080
Debian 7 64bit | Ubuntu 11.10 32bit
Άβαταρ μέλους
ubuntunoid
seniorTUX
seniorTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό CyberRider » 31 Δεκ 2009, 23:08

ubuntunoid έγραψε:To VariCAD το δοκίμασες;;; Ειναι πολύ καλό προγραμμα και νομίζω πως σε καλύπτει. Για το CATIA είναι θεμα χρόνου να βγει και σε linux και τρέχει και πολύ καλά σε wine. Ποιές αλλες εφαρμογές χρησιμοποιείς ;;;

δεν το γνωριζω το συγκεκριμενο προγραμμα..Αλλα και παλι,πες οτι εγω εχω ολη την καλη διαθεση να κατσω και να το μαθω,σε περιπτωση που θελησω μεσω του προγραμματος αυτου να ανοιξω ενα .dwg αρχειο,ειναι σιγουρο οτι το σχεδιο θα απεικονιστει σωστα με το προγραμμα αυτο??..Οι περισσοτεροι μηχανικοι αυτη τη στιγμη καλως ή κακως δουλευουν με το autocad το οποιο και επεξεργαζεται τα .dwg αρχεια..Τα αρχεια αυτα δεν μπορω εγω να τα ανοιγω με οποιοδηποτε προγραμμα τυγχανει να χρησιμοποιω, και να εχω την απαιτηση να μου απεικονιστουν τα παντα στην εντελεια.....Να δουμε και λιγο την πραγματικοτητα ως εχει..
και το open office calc περιλαμβανει υποστηριξη για τα .xls αρχεια,ομως εχω δει αρκετα συνθετα γραφηματα του excel να μην απεικονιζονται σωστα στο calc...Και ειδικα με τα τεχνικα σχεδια δεν εχουμε το περιθωριο να πειραματιζομαστε...

οσο για το catia και τα προγραμματα που τρεχουν μεσω wine,για ποιο λογο να χρησιμοποιησω εναν "windows emulator" και οχι ενα καθαρο περιβαλλον windows που μου εγγυαται και την πολυ καλυτερη λειτουργια του προγραμματος απο εναν emulator??..

αλλα προγραμματα που χρησιμοποιω (κυριως για εργασιες της σχολης) ειναι το Patran-Nastran (για πεπερασμενα στοιχεια) και το Mathcad...
Γνώσεις ⇛ Linux: Μέτριο | Προγραμματισμός:C/C++ | Αγγλικά: Καλά
Λειτουργικό σε Η/Υ και μοντέλο: dual-boot με ubuntu 9.10 και Windows 7 σε HP Probook 4515s laptop...
Προδιαγραφές ⇛ AMD Turion II Dual-Core M500 2.2GHZ │3GB RAM│ATI Mobility Radeon HD 4330 (512MB)│Broadcom 802.11b/g WLAN│15.6" LED Backlight
CyberRider
babeTUX
babeTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό koukouvaou » 01 Ιαν 2010, 14:26

O λόγος ήταν ένας συνδυασμός περιέργειας και προβλημάτων αργοποριααααααας με τα xp SP3.Η μετάβαση ήταν εύκολη λόγο πλήρης συμβατότητας του pc.
Μεγάλο συν ήταν και είναι και η προσωπική απέχθεια σε κάθε είδους crack,καθώς και η έλλειψη της λέξης format.
Spoiler: show
Επίπεδο Γνώσεων: Linux: Κατι εχω μαθει.../ Προγραμματισμός: Όχι/ Αγγλικά: Καλά
Λειτουργικό ubuntu 9.10 32bit
Η/Υ&Μοντέλο: intel E5200/ μνημη: 2 gb/ Καρτα γραφων: Intel 3100/ Οθόνη & Ανάλυση:asus 19" wide/camera cyper snipa
# 28271

Ελεύθερο λογισμικό για Ελεύθερους ανθρώπους.
pirateparty.gr
Άβαταρ μέλους
koukouvaou
seniorTUX
seniorTUX

IRC: koukouvaou
Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό ubuntunoid » 01 Ιαν 2010, 15:41

@ CyberRider
Ρωτάω κύριως γιατί από την εμπειρία μου πολλοί (καθηγητές, διδακτορικοι, αλλά και φοιτητές) σκόπιμα ή από άγνοια διαλαλούν οτι δεν υπαρχουν ποιοτικές επιστημονικές εφαρμογές για Linux. Τα Patran-Nastran έχουν εκδοσεις για Linux όπως και για άλλα unix-οειδή. Το Mathcad δεν έχει αλλά υπάρχουν οι πολύ καλές εναλλακτικές Maple, Mathematica & το opensource Maxima. Για τα dwg τώρα ούτε το ίδιο το Autocad δε τα διαβάζει σώστα γιατί αλλάζει καθε 3 χρόνια και έτσι τις περισσότερες φορές πρέπει να τα αποθηκευεις σε compability mode για να το ανοίξουν παλιοτερες εκδόσεις σωστά. Δηλαδή κάνεις την ίδια κίνηση που θα κανες αν τα μετέτρεπες σε dxf που τ' άνοιγει μέχρι και το QCAD. Πάντως το VariCAD τα διαβάζει σώστα τα dwg, όσα έχω δοκιμάσει, δε χάνεις τίποτα να το δοκιμάσεις έχει ελευθερη δοκιμή 30 ημερών.
Οσο για το wine ούτε κι εγώ το συμπαθώ σα λύση αλλά γιατί να χρειάζεται να έχεις dual-boot για 1 πρόγραμμα που σε wine τρέχει καλύτερα και γρηγορότερα απ΄ ότι σε windows;; :think:
Επίπεδο Linux: Κάτι ψιλά Προγραμματισμός: Όχι Αγγλικά: Μέτρια
AMD Phenom IIx4 945 3,0 GHz | Nvidia 9500 GT | 4 GB DDR3 RAM | SM2333HD 1920x1080
Debian 7 64bit | Ubuntu 11.10 32bit
Άβαταρ μέλους
ubuntunoid
seniorTUX
seniorTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό taso$_G » 02 Ιαν 2010, 20:06

Η αλλαγή για μένα από τα Παραθυρόφυλλα σε Linux ήταν καταρχήν θέμα αρχής, της Μικρομάλακης της τα 'χα μαζεμένα απ την εποχή των '98, ( ήταν το 2001 όταν από το ΜSDOS πέρασα στα '98), μόνο όσοι έχουν δουλέψει σε αυτό το τερατούργημα μπορούν να καταλάβουν, ποτέ δεν χώνεψα το ότι έδωσα τότε 70.000Δρχ για ένα προϊόν που αν ήταν οποιοδήποτε άλλο προϊόν πλην software θα είχε αποσυρθεί απ την κυκλοφορία τους πρώτους μήνες και η εταιρία θα είχε φαλιρίσει από τις αγωγές αποζημίωσης! αλλά αντ αυτού η εταιρία θησαύρισε, ας όψεται το πολύ καλό τους marketing και κυρίως η κωλοφαρδία τους. Τέλος πάντων όταν βγήκαν τα ΧΡ δεν υπήρχε περίπτωση να τους ξαναδώσω λεφτά οπότε βολόδερνα με τα '98 μέχρι που βρήκα τα ΧΡ απ το μαγαζί του τζάμπα :lol: , εντάξει σε σχέση με τα '98 ήταν μέρα με την νύχτα αλλά και πάλι είχα ένα σωρό κουσούρια, γνωστά είναι αυτά, το 2004 έκανα μια πρώτη προσπάθεια με το Linux δοκιμάζοντας την Suse, αλλά δεν πρόκοψε, πολλά προβλήματα με το Hardware αλλά και τις εφαρμογές software που χρειαζόμουν.
Αρχές του 2009 οπότε άλλαξα το βασικό μου μηχάνημα είπα να ξαναπειραματιστώ με Linux, έπαιξα λίγο μεταξύ Ubuntu και OpenSuse και τελικά έβαλα το OpenSuse σε single boot με τα ΧΡ σε Virtual machine για κάποια πράγματα που δεν γινόντουσαν στο OpenSuse.
Τον Σεπτέμβριο άρχισα να το ξαναψάχνω και ξετίναξα στις δοκιμές και την έρευνα OpenSUse και Ubuntu, τελικά κατέληξα στο Ubuntu αφού αν εξαιρέσουμε το scaner (που το χω πάρει απόφαση ότι δεν θα λειτουργήσει ποτέ σε Linux :evil: :evil: ) και κάποιες πολύ εξειδικευμένες εφαρμογές που χρησιμοποιώ στην διαχείριση του site μου (που ούτως η άλλως χρειάζονται αργά και που), όλα τα άλλα λειτουργούν άψογα ( με την εξαίρεση και πάλι του ότι το modem μου δεν δουλεύει σε 9.10 και αναγκαστικά έχω την 9.04, μικρό το κακό ελπίζω το θέμα να λυθεί με την 10.04 :roll: ).
Τελικά, Ubuntu γιατί : Δεν γουστάρω τα μπακατελοπροϊόντα της Μικρομάλακης, δεν γουστάρω τις πατέντες και τις αποκλειστικότητες (πάνε την τεχνολογία 10 χρόνια πίσω) και κάνω την δουλειά μου άψογα με τις open source εφαρμογές :thumbup: :thumbup:
Γνώσεις ⇛ Linux: Μέτριο ┃ Προγραμματισμός: Όχι ┃ Αγγλικά: Καλά
Λειτουργικό ⇛ Ubuntu 10.04
Προδιαγραφές: INTEL Core2Duo E8400 |Kingston SSD 64G & 40G | 4G | ATI Radeon HD 2400 Pro | NEC LCD19wv
taso$_G
babeTUX
babeTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό Unexpected » 05 Ιαν 2010, 12:47

Θα αναφέρω 2 απλούς λόγους

1)Δεν κολλάει ιούς
2)Απλό και αρχάριο στην χρήση του

Η συγκεκριμένη έκδοση που έχω είναι όντως πολύ απλή στην χρήση...Για αρχάριους ότι πρέπει έχει όμως και ελλατώματα..Πιστεύω πως είναι καλό για ανθρώπους που το θέλουν όχι για δουλειά αλλά για πολύ απλή χρήση...Ότι πρέπει για μένα δηλαδή
Δεν μάχομαι σαν ήρωας αλλά οι ήρωες μάχονται σαν εμένα

By Unexpected!!!
Άβαταρ μέλους
Unexpected
babeTUX
babeTUX

IRC: Greekz
Εκτύπωση

ΠροηγούμενηΕπόμενο

Επιστροφή στο Περί ανέμων