Παιδιά, ειλικρινά δεν χρειάζονται οι εκατέρωθεν εγκλήσεις/αντεγκλήσεις.
Το φόρουμ λειτουργεί σχετικά απλά.
Όποιος δεν ξέρει κάτι ρωτάει, όποιος μπορεί να απαντήσει απαντά όπως μπορεί.
Αν η απάντηση περιέχει κάποιον όρο που δεν καταλαβαίνουμε, ψάχνουμε λιγάκι είτε μέσα στο φόρουμ είτε στο google να δουμε αν είναι κάτι απλό.
Ρίχνουμε μια ματιά σε ότι βρήκαμε και για ότι δεν καταλάβαμε ζητάμε περαιτέρω διευκρινήσεις, πάλι απαντά όποιος μπορεί και ούτω καθ' εξής.
Παράδειγμα:
Κάποιος ρωτάει για τον υπολογιστή του, κάποιος απαντάει «βάλε το τάδε περιβάλλον εργασίας».
Γενικά καλό είναι να μη ρωτήσουμε κατευθείαν «τι είναι το περιβάλλον εργασίας ρε φίλε;», ρίχνουμε πρώτα μια ματιά στο φόρουμ, όλο και κάτι σχετικό θα υπάρχει.
Βρίσκουμε πέντε πραγματάκια πχ για τα περιβάλλοντα εργασίας, καταλαβαόνουμε τα τρία, έχουμε απορία στα άλλα δύο.
Ρωτάμε ξανά «ρε παιδιά, βρήκα αυτά τα πραγματάκια, αλλά εξηγήστε μου λίγο τα τάδε κομμάτια που δεν τα έπιασα» και η αναζήτηση συνεχίζεται.
Τώρα για το πως απαντά ο καθένας, διαφέρει. Άλλος χρησιμοποιεί πολλή ορολογία άλλος λιγότερη, ανάλογα το άτομο, δεν υπάρχει σχετική γραμμή, όπως μπορεί ο καθένας.
Σε γενικές γραμμές, καλύτερα να υπάρχει μια απάντηση από την οποία να πιάσουμε τα μισά, παρά να μην υπάρχει απάντηση.
Επίσης, ας έχουμε υπόψη πως όλοι κάποτε δεν ήξεραν. Αφού έμαθε ο Α και ο Β, τότε μπορεί ο καθένας. Λίγο χρόνο να ασχοληθείς θέλει.
Στο μόνο που θα σταθώ είναι η φράση
έγραψε:δεν θέλω να το μάθω, θέλω να το φάω
της γνωστής ταινίας.
Κατανοητό και πολύ λογικό αυτό.
Το θέμα είναι πως αυτοί που θα απαντήσουν σε μια ερώτηση είναι αυτοί που όντως βρίσκουν διασκεδαστικό το να το μαθαίνεις και το συχνότερο κέρδος στο οποίο αποβλέπουν είναι το ότι η παρέα ίσως να μεγαλώσει λίγο ακόμη, οπότε είναι σχετικά αναμενόμενο ο τρόπος απάντησης να ρέπει πιο πολύ στο να σε μαθαίνει κάτι παρά στο να σου δίνει μια έτοιμη λύση.
Ας δείχνουμε λιγάκι ανοχή...