Πρόβλημα με κάρτα Nvidia GeForce 7100GS  Το θέμα επιλύθηκε

...κάρτες γραφικών / προβλήματα εικόνας / τηλεοπτικοί δέκτες
Κανόνες Δ. Συζήτησης
Αν έχετε πρόβλημα με την κάρτα γραφικών σας και δεν μπορείτε να μπείτε σε γραφικό περιβάλλον,
δοκιμάστε να τρέξετε την παρακάτω εντολή για να ελέγξετε αν το σύστημά σας χρειάζεται πρόσθετους κλειστούς οδηγούς:
jockey-text

Για κάρτα τηλεόρασης δώστε τα αποτελέσματα των παρακάτω εντολών :
lspci -nn (Για εσωτερικές κάρτες pci)
lsusb (Για εξωτερικές κάρτες με σύνδεση usb)

Πρόβλημα με κάρτα Nvidia GeForce 7100GS

Δημοσίευσηαπό kav » 05 Απρ 2009, 21:12

Καλησπέρα σε όλους!

Είμαι νέος χρήστης για το Linux και για το forum. Πριν λίγο καιρό έβαλα το ubuntu και χθες προσπάθησα να κάνω update τους drivers της NVIDIA για να έχω 3D και τα εφέ του Linux. Τελικά αυτό ποy κατάφερα είναι να μην έχω καθόλου γραφικά, μόνο τα τυπικά, ούτε καν 2D. Η τελευταία έκδοση των drivers από το site της Nvidia είναι το αρχείο NVIDIA-Linux-x86_64-180.29-pkg2.run (έχω 64bit CPU).

Ξεκίνησα την εγκατάσταση με βάση κάποιες οδηγίες που βρήκα εδώ στο forum "Εγκατάσταση νέων Drivers NVIDIA (Laptop και Desktop)". Όταν τελείωσε η εγκατάσταση και έκανα reboot μπήκα στο ubuntu αλλά με πολύ χαμηλή ανάληση 640Χ480. Πήγα Hardware drivers για να δω αν υπάρχει κάτι σχετικό με την Nvidia αλλά το παράθυρο ήταν εντελώς άδειο. Έπειτα βρήκα την επιλογή NVIDIA server settings, άνοιξα και μάλλον οι drivers είναι εγκατεστημένοι. Πηγαίνωντας όμως στην επιλογή display configuration για να αλλάξω την ανάλυση διαπιστώνω ότι η μεγαλύτερη επιλογή είναι 640Χ480. Έχει και άλλες επιλογές αλλά μικρότερες από 640Χ480.

Επίσης πήγα και σε τερματικό και έδωσα την παρακάτω εντολή:

kav@kav-desktop:~$ lspci | grep -i nvidia
01:00.0 VGA compatible controller: nVidia Corporation GeForce 7100 GS (rev a1)
kav@kav-desktop:~$

που επίσης δείχνει ότι μάλλον οι drivers είναι εγκατεστημένοι. Σωστά ή κάνω άποιο λάθος?

Παρακάτω δε ξέρω τι να κάνω. Παρακαλώ αν μπορε'ι κάποιος να δώσει ένα χέρι βοηθείας.

Ευχαριστώ πολύ εκ των προτέρων!!
Γνώσεις ⇛ Linux: Χαμηλό ┃ Προγραμματισμός: Όχι ┃ Αγγλικά: Καλά
Kubuntu 12.04 LTS σε Desktop
Προδιαγραφές ⇛AMD Athlon(tm) 64 X2 Dual Core Processor 5200+RAM 4GB DDR2ATI Radeon HD 4600 SeriesOnBoard HDA-Intel-HDA ATI SBPhilips 220AW 1680x1050
kav
babeTUX
babeTUX

Εκτύπωση

Re: Πρόβλημα με κάρτα Nvidia GeForce 7100GS

Δημοσίευσηαπό vista killer » 06 Απρ 2009, 01:48

Μην κάνεις εγκατάσταση τους driver manual θέλει και εμπειρία και σε κάθε kernel update θα πρέπει να τους ξαναπερνάς ξανά. Θα σου πρότεινα να ανοίξεις το synaptic να κατεβάσεις το πρόγραμμα envyng-qt και να περάσεις τους driver με αυτό. Αν ενεργοποιήσεις και τα proposed-repositories μέσω synaptic τότε θα έχεις σχετικά νέους driver. Αν επιμένεις να τους περάσεις μόνος σου πές μου να σου γράψω την σωστή διαδικασία.
Άβαταρ μέλους
vista killer
saintTUX
saintTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό kav » 06 Απρ 2009, 08:02

Σε ευχαριστώ πολύ για την βοήθειά σου. Διάβασα κάπου (νομίζω πάλι εδώ στο forum) ότι το envyng-qt δεν είναι πλήρως ενημερωμένω σχετικά με τις latest versions των drivers. Είναι αληθές αυτό? Αν θές πάντως (χωρίς να το θεωρήσεις ως ξεροκεφαλιά) γράψε μου την διαδικασία τη χειροκίνητη. Αν τους βάλω τους drivers με envyng-qt, κάθε φορά που γίνετε update ο kernel θα γίνοντε update και οι drivers? Χρειάζετε να προσέξω κάτι άλλο με το envyng-qt?

Ευχαριστώ και πάλι!
Προδιαγραφές ⇛AMD Athlon(tm) 64 X2 Dual Core Processor 5200+RAM 4GB DDR2ATI Radeon HD 4600 SeriesOnBoard HDA-Intel-HDA ATI SBPhilips 220AW 1680x1050
kav
babeTUX
babeTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό vista killer » 06 Απρ 2009, 12:21

Με το envyng κάθε φορά που θα κάνεις upgrade τον kernel σε νέα έκδοση και όχι update σε αυτήν που έχεις θα πρέπει να τους ξαναπερνάς. Αυτό είναι κάπως κουραστικό. Το envyng-qt από την άλλη δεν έχει τους τελευταίους driver αλλά νομίζω 3-4 σειρές παλιότερους. Πάντως αρκετά πιο νεώτερους από αυτούς που υπάρχουν στην διανομή.
Αν έχεις τελευταίας σειράς κάρτα γραφικών και τρέχεις Ibex τότε η manual εγκατάσταση των driver ειναι μονόδρομος. Εκτός αν αναβαθμίσεις σε Jaunty 9.04 που εκεί υπάρχουν στην διανομή οι τελευταίοι driver 180.44.
Για την manual εγκατάσταση τους. Αρχικά άνοιξε το synaptic και βάλε αναζήτηση με το όνομα nvidia και βγάλε ότι πακέτο είναι εγκατεστημένο και έχει σαν όνομα την λέξη nvidia. Κατέβασε τους driver που σε ενδιαφέρουν και αποθήκευσε τους στο home σου. Mετά πάτα ctrl+alt+f6 και θα σε βγάλει σε γραμμή εντολών. Εκεί αρχικά κάνε κανονικά login δίνοντας το όνομα του χρήστη και μετά το password. Μετά το login δώσε στην γραμμη εντολών.

sudo /etc/init.d/gdm stop

μετά δώσε

sudo sh NVIDIA (μετά το NVIDIA πάτα το tab για να σου συμπληρώσει αυτόματα το όνομα του driver και πάτα enter)

Θα εμφανιστεί ένας wizard εγκατάστασης των driver. Εκεί πάτα συνέχεια yes και οκ όπου σου ζητηθεί. Οταν ολοκληρωθεί η εγκατάτασταση δώσε

sudo /etc/init.d/gdm start

και λογικά αν έχουν εγκατασταθεί σωστά θα έχεις πλέον γραφικό περιβάλλων.
Άβαταρ μέλους
vista killer
saintTUX
saintTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό kav » 06 Απρ 2009, 16:11

Την χειροκίνητη διαδικασία που λές την έχω κάνει και σαν αποτέλεσμα είναι αυτό που έγραψα στην αρχή.Την έκανα κανα 2 φορές αλλά τίποτε. Δεν έχω καθόλου γραφικά. Κάτι δεν εγκαθίστατε σωστά! Η κάρτα δεν είναι και τελευταία κανα 2 χρόνια πίσω. Πώς θα κάνω update στο Jaunty 9.04? Τώρα είμαι σε Hardy 8.04.

Δεν ξέρω τι να κάνω? Τι μου πρεοτείνεις εσύ? από όλα αυτά που ενέφερες? Εγώ τα περισσότερα δεν τα καταλαβαίνω κι'όλας! Το Ibex τι είναι?
kav
babeTUX
babeTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό linuxman » 06 Απρ 2009, 16:15

kav έγραψε:Την χειροκίνητη διαδικασία που λές την έχω κάνει και σαν αποτέλεσμα είναι αυτό που έγραψα στην αρχή.Την έκανα κανα 2 φορές αλλά τίποτε. Δεν έχω καθόλου γραφικά. Κάτι δεν εγκαθίστατε σωστά! Η κάρτα δεν είναι και τελευταία κανα 2 χρόνια πίσω. Πώς θα κάνω update στο Jaunty 9.04? Τώρα είμαι σε Hardy 8.04.

Δεν ξέρω τι να κάνω? Τι μου πρεοτείνεις εσύ? από όλα αυτά που ενέφερες? Εγώ τα περισσότερα δεν τα καταλαβαίνω κι'όλας! Το Ibex τι είναι?

Όχι καλό είναι να κάνεις μία νέα εγκατάσταση fresh install το 9.04 από την αρχή .
Κατεβάζεις το CD 9.04 μπέτα και ξεκινάς εγκατάσταση η μπορείς να βάλεις το 8.10 που είναι μία χαρά .
Οδηγίες προς Νεοεισερχόμενους
1 Γνώσεις Linux: Πολύ καλό ┃ Προγραμματισμού: Ικανοποιητικό ┃ Αγγλικών: Ικανοποιητικό
2 Linux Mint 17.1 Rebecca 3.13.0-37-generic 64bit (el_GR.UTF-8, X-Cinnamon cinnamon)
3 Intel Core i5-2310M CPU @ 2.10GHz ‖ RAM 3866 MiB ‖ Dell Inc. 0D7C51 - Dell Inc. Dell System Vostro 3750
4 Intel 2nd Generation Core Processor Family Integrated Graphics [8086:0116] {i915}
5 wlan0: Intel Centrino Wireless-N 1030 [Rainbow Peak] [8086:008a] (rev 34) ⋮ eth0: Realtek RTL8111/8168/8411 PCI Express Gigabit Ethernet Controller [10ec:8168] (rev 06)
http://www.greeklug.gr
Άβαταρ μέλους
linuxman
Επίτιμο μέλος
Επίτιμο μέλος

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό kav » 07 Απρ 2009, 08:18

Σας ευχαριστώ ακόμη μια φορά για την υποστήριξή σας. Θα προσπαθήσω να βάλω το Jaunty 9.04 και θα ενημερώσω σχετικά. Αν βάλω σήμερα την beta version όταν θα βγεί η σταθερή 23 Απριλίου θα γίνει μόνη της η αναβάθμιση, έτσι δεν είναι?
kav
babeTUX
babeTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό vista killer » 07 Απρ 2009, 14:00

Δεν γίνετε μόνη της η αναβάθμιση αλλά θα πρέπει να την κάνεις μόνος σου. Μπορείς να κάνεις και τώρα αναβάθμιση στην νέα έκδοση αν και είναι ακόμα σε betaa. Για να το κάνεις θα πρέπει να πατήσεις alt+f2 και να δώσεις

update-manager -d

Να σε ρωτήσω. Πριν κάνεις την εγκατάσταση έβγαλες τα πακέτα με το όνομα nvidia που υπήρχαν μέσω synaptic? Στο πεδίο της αναζήτης θα πρέπει να βάλεις "ονομα και περιγραφή"
Άβαταρ μέλους
vista killer
saintTUX
saintTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό kav » 08 Απρ 2009, 12:17

Συγγνώμη που άργησα να απαντήσω αλλά είχα αρκετή δουλειά. Έβγαλα τα πακέτα όλα τα οποία είχαν σχέση με nvidia και προσπάθησα να εγκαταστήσω τους νέους drivers και χειροκίνητα αλλά και με το envyng-qt αλλά τίποτε και πάλι. Τέλος πάντων, έκανα update σε 8.10 και μετά αμέσως σε 9.04 και όλα δουλεύουν τέλεια σχετικά με την κάρτα. Έχω ανάλυση ίδια με XP 1680X1050. Είμαι υπερ-ευχαριστημένος. Το μόνο πρόβλημα που δημιουργήθηκε αμέσως μετά το πρώτο restart είναι ότι στoν GRUB εξαφανίστηκε η επιλογή για εκκίνηση των WIN XP. Μέχρι πριν το update είχα πρώτη επιλογή τα XP και μετά το Ubuntu 8.04. Τώρα το μενού του GRUB εμφανίζει μόνο επιλογές για το ubuntu 9.04. Μάλλον θα πρέπει να εγκαταστήσω και πάλι τον GRUB, έτσι δεν είναι??? Δε πρόλαβα να το κάνω χθες. Πάντως κατά τα άλλα μου φένεται πάρα πολύ καλό το 9.04. Και μια τελευταία ερώτηση. Αυτά τα 3D effects πώς θα τα ενεργοποιήσω. Αν μιλάω σωστά πρέπει να είναι το Compiz Fusion. Εννοώ τα εφέ με τα παράθυρα, το desktop κύβος κτλ.

Ευχαριστώ και πάλι!
kav
babeTUX
babeTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό linuxman » 08 Απρ 2009, 13:02

Δώσε αποτέλεσμα εντολής
Κώδικας: Επιλογή όλων
cat /boot/grub/menu.lst
μέσα στα
Κώδικας: Επιλογή όλων
[code]εδώ[/code]
Οδηγίες προς Νεοεισερχόμενους
1 Γνώσεις Linux: Πολύ καλό ┃ Προγραμματισμού: Ικανοποιητικό ┃ Αγγλικών: Ικανοποιητικό
2 Linux Mint 17.1 Rebecca 3.13.0-37-generic 64bit (el_GR.UTF-8, X-Cinnamon cinnamon)
3 Intel Core i5-2310M CPU @ 2.10GHz ‖ RAM 3866 MiB ‖ Dell Inc. 0D7C51 - Dell Inc. Dell System Vostro 3750
4 Intel 2nd Generation Core Processor Family Integrated Graphics [8086:0116] {i915}
5 wlan0: Intel Centrino Wireless-N 1030 [Rainbow Peak] [8086:008a] (rev 34) ⋮ eth0: Realtek RTL8111/8168/8411 PCI Express Gigabit Ethernet Controller [10ec:8168] (rev 06)
http://www.greeklug.gr
Άβαταρ μέλους
linuxman
Επίτιμο μέλος
Επίτιμο μέλος

Εκτύπωση

Επόμενο

• ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
    ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ
    ΠΡΟΒΟΛΕΣ
    ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ

Επιστροφή στο Κάρτες Γραφικών / Εικόνα / TV