Καλησπέρα σε όλους!
Είμαι νέος χρήστης για το Linux και για το forum. Πριν λίγο καιρό έβαλα το ubuntu και χθες προσπάθησα να κάνω update τους drivers της NVIDIA για να έχω 3D και τα εφέ του Linux. Τελικά αυτό ποy κατάφερα είναι να μην έχω καθόλου γραφικά, μόνο τα τυπικά, ούτε καν 2D. Η τελευταία έκδοση των drivers από το site της Nvidia είναι το αρχείο NVIDIA-Linux-x86_64-180.29-pkg2.run (έχω 64bit CPU).
Ξεκίνησα την εγκατάσταση με βάση κάποιες οδηγίες που βρήκα εδώ στο forum "Εγκατάσταση νέων Drivers NVIDIA (Laptop και Desktop)". Όταν τελείωσε η εγκατάσταση και έκανα reboot μπήκα στο ubuntu αλλά με πολύ χαμηλή ανάληση 640Χ480. Πήγα Hardware drivers για να δω αν υπάρχει κάτι σχετικό με την Nvidia αλλά το παράθυρο ήταν εντελώς άδειο. Έπειτα βρήκα την επιλογή NVIDIA server settings, άνοιξα και μάλλον οι drivers είναι εγκατεστημένοι. Πηγαίνωντας όμως στην επιλογή display configuration για να αλλάξω την ανάλυση διαπιστώνω ότι η μεγαλύτερη επιλογή είναι 640Χ480. Έχει και άλλες επιλογές αλλά μικρότερες από 640Χ480.
Επίσης πήγα και σε τερματικό και έδωσα την παρακάτω εντολή:
kav@kav-desktop:~$ lspci | grep -i nvidia
01:00.0 VGA compatible controller: nVidia Corporation GeForce 7100 GS (rev a1)
kav@kav-desktop:~$
που επίσης δείχνει ότι μάλλον οι drivers είναι εγκατεστημένοι. Σωστά ή κάνω άποιο λάθος?
Παρακάτω δε ξέρω τι να κάνω. Παρακαλώ αν μπορε'ι κάποιος να δώσει ένα χέρι βοηθείας.
Ευχαριστώ πολύ εκ των προτέρων!!