mangelasakis έγραψε:Επίσης επειδή με πρόλαβε ο Fkol K14 να πώ ότι δεν χρειάζεται να βάλεις καμία πιο περίπλοκη διανομή... Εγώ έχω βάλει σε έναν Pentium 3 800Mhz και 384 Μb ram τα debian stable και ασφαλώς είναι αργά αλλά μια χαρά δουλεύει ο υπολογιστής και ο firefox ανοίγει πιο γρήγορα από ότι στα windows 7 στο laptop της υπογραφής μου.
Σαφώς και δεν χρειάζεται. Και το Ubuntu τρέχει λογικά σε Pentium 3, είναι λογικό όμως να περιμένουμε υποχωρήσεις στην ταχύτητα του λειτουργικού.
Το Debian stable είναι όντως πολύ ελαφρύ αλλά (εδώ θα την πω την κακία μου
Όταν η σύγκριση γίνεται με τα windows 7, τότε μάλλον δεν τίθεται θέμα σύγκρισης (εγώ τι να πω με τα Vista ρε παιδιά;), τα windows XP όμως είναι όντως ένα πολύ ελαφρύ λειτουργικό και δεν θα μπορούσε να μην είναι, καθώς σχεδιάστηκε ειδικά για υπολογιστές αυτής της τεχνολογίας που τότε θεωρείτο mainstream.
Από εκεί και πέρα, μπορούμε εκτός των ρυθμίσεων του firefox (flash plugin, adblock, flashblock, κόψιμο ipv6) να «κόψουμε» και από το ίδιο το Ubuntu υπηρεσίες που τρέχουν στο παρασκήνιο και να κερδίσουμε λίγη απόκριση ακόμα, νομίζω όμως πως δεν γίνεται να φτάσουμε την απόκριση ενός Lubuntu ή ενός Xubuntu.