heoki έγραψε:Άμα κάνω mount το windows partition είμαι σε καλό δρόμο σωστά; Και θα εχω και κοινή επιφανεια εργασίας, φακελους και στα 2 συστηματα μου.
Χμμμ...
Δεν είμαι σίγουρος πως έχεις καταλάβει τι σημαίνει «κάνω mount το windows partition».
Σε απλά ελληνικά σημαίνει «ενεργοποιώ το windows partition ώστε να μπορώ να διαβάσω ένα αρχείο που υπάρχει εκεί ή να σώσω ένα άλλο αρχείο εκεί που έχω και τα άλλα αρχεία του windows».
Αυτό από μόνο του είναι απλό. Απλά ανοίγεις το windows partition με τον διαχειριστή αρχείων και γίνεται mount («προσαρτάται» στα ελληνικά) από τον διαχειριστή αρχείων.
Στην περίπτωσή σου δεν θέλεις ακριβώς αυτό. Θέλεις να γίνεται το mount κατά την εκκίνηση, ώστε να μην χρειάζεται καν να ανοίξεις τον διαχειριστή αρχείων.
Αυτό είναι που θα πρέπει να γίνει με την επεξεργασία του αρχείου
/etc/fstab και αυτό είναι που περιγράφει ο οδηγός (ο 1ος).
heoki έγραψε:Εδώ έχω μπερδευτεί. Ποιον από τους 2 οδηγούς που μου έστειλες θα κάνω πρώτα?? Δηλαδή με ποια σειρά θα τα γράψω όλα αυτά στο τερματικό?? Aν σου είναι εύκολο φίλε fkol k4 πες τα μου σε μια σειρά γιατί είμαι τελείως αρχάριος στο ubuntu
Οι οδηγοί είναι για να καταφέρεις το αυτόματο mount κατά την εκκίνηση, δηλαδή το από πάνω (στο ποστ σου) κομμάτι.
Θα διαβάσεις τον 1ο οδηγό για να καταλάβεις τι πρέπει να κάνεις.
Πρέπει να καταλάβεις τι και γιατί πρέπει να κάνεις, γιατί παρόλο που μπορώ να σου δώσω 2-3 εντολές και να στο δώσω έτοιμο, αν χαλάσει κάτι και δεν έχεις ιδέα τι γίνεται στον υπολογιστή σου μάλλον δεν θα σε έχω βοηθήσει και πολύ, σωστά;
Τερματικό δεν χρειάζεσαι παρά μόνο για να δώσεις την εντολή
- Κώδικας: Επιλογή όλων
sudo gedit /etc/fstab
που θα ανοίξει κατάλληλα το αρχείο στον επεξεργαστή κειμένου για να προσθέσεις τη γραμμή που σου έγραψα στο πρώτο ποστ.
To αναγνωριστικό του windows partition μπορείς να το δεις είτε με την εφαρμογή
gparted στο Ubuntu (υπάρχει στο κέντρο λογισμικού) είτε από το ίδιο το Windows με κάποιο πρόγραμμα partitioning. Είναι ο αριθμός
UUIDΓια το «2 παράθυρα του διαχειριστή αρχείων ανοιχτά, κρατημένο το Alt και dfrag n' drop» δεν μπορώ να βρω φράση που να το περιγράφει πιο απλά. Κάνε το μια δοκιμή με 2 άσχετα αρχεία για να δεις τι κάνει.