Αρχάριος ζητά λύσεις σε προβλήματα  Το θέμα επιλύθηκε

...unity, kde, gnome, xfce, κλπ ...compiz, κλπ

Συντονιστής: adem1

Κανόνες Δ. Συζήτησης
Αν έχετε πρόβλημα με την λειτουργία του unity δοκιμάστε να το επαναφέρετε με την παρακάτω εντολή σε τερματικό.
unity --reset (ισχύει μέχρι και την 12.04)

Αρχάριος ζητά λύσεις σε προβλήματα

Δημοσίευσηαπό gadlol » 05 Νοέμ 2009, 14:18

Γειά σας.

this is my first post yeahhhhhhhhh

Θα ήθελα την βοηθειά σας με μερικά προβλήματα που σπάνε τα νεύρα και όχι μόνο (και που δεν τα είχα με τα windows vista!!!).

Έχω λαπτοπ με τα υμπουντου 9.10 και είμαι συνδεδεμένος με ασυρματο δικτυο, μόλις κάνω αποσύνδεση ή κλέισω το καπάκι για να πάει στην αναμονή και το ξανανοιξω μετά, ΜΟΥ ΖΗΤΑΕΙ ΠΑΛΙ ΤΟΝ ΚΩΔΙΚΟ ΤΟΥ ΑΣΥΡΜΑΤΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ (ΑΝ ΕΙΝΑι δυνατον, στα παραθύρια το είχε αναγνωρισμένο...)

Κάθε φορά που πάω να κάνω μια αλλαγη όλο μου πετάει ένα μηνυμα να βάλω των κωδικό χρήστη. κάθε φορά μα κάθε φορά συνέχεια (μου θυμιζει το user ac που εχουν τα vista, και που το ειχα απενεργοποιησει αμέσως.) Γίνεται να το βάζω μια φορά και να μην μου το ζητάει;(Το ίδιο σας ρωτάω και για το ασυρματο δίκτυο).

Μια γενική απορία, ποτέ δεν κατάλαβα xxxxχχχχχχχχχ με τους ιδιοκτήτες και ομάδες, εγκατέστησα που λέτε το lamp και πάω να προσθέσω αρχεία στον www φακελο και χχχχχχχχχχ ... έπρεπε μέσω κονσόλας να αλλάξω και τέτοια(στα πΑΡΑΘΎΡΙΑ ΈΜΠΕΝΑ ΜΕΣΑ ΚΑΙ ΤΟΥς ΆΛΛΑΖΑ ΤΑ ΦΩΤΑ ΓΙΑΤΙ ΕΤΣΙ ΜΟΥ ΑΡΕΣΕ). μΠΟΡΏ ΝΑ ΣΥΝΔΕΘΏ ΣΑΝ ΡΟΟΤ και όχι σαν χρήστης; (και μην μου πείτε είναι επικύνδινο και τέτοια!! προτειμώ να είναι επικύνδο παρά να μην μπορώ να έχω το πάνω χέρι...)

Έχω σε δεύτερο διαμέρισμα τα παραθύρια.(Γίνετε κατα την εκκίνηση των ουμπούντου να προσαρτάται αυτόματα ο σκληρός και να μην χρειάζεται να το κάνω χειροκινητα;)

Και μόλις αφήσω τον υπολογιστή ανενεργο μετά απο 10 λεπτα κλειδώνει και ζητάει ΠΑΛΙ κωδικό για να εισέλθω εις την επιφάνεια εργασίας, πς γίνεται να μην μου βγάζει κωδικό και εκει.

Αυτά τα ολίγα..
Δεν γνωρίζω αν πόστΑρα στην σωστή κατηγορία..
(Συγχωρέστε με διά τα ορθογραφικά λάθη)

Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων

Διάβασε σε παρακαλώ παρα πολυ Προσεκτικά εδω Oδηγίες προς νεοεισερχόμενους σε forum ή linux :idea:
Και ιδιαίτερα εδω forumrules.php :idea:

Τελευταία επεξεργασία από Mitsakos και 10 Ιούλ 2010, 18:03, έχει επεξεργασθεί 3 φορά/ες συνολικά
Αιτία: Μη επιτρεπτες λεξεις
Ubuntu χρήστης 12.04 lts, Linux mint 14
Desktop pc, intel core 2 duo, nvidia graphics, 4giga ram
gadlol
babeTUX
babeTUX

Εκτύπωση

Re: Αρχάριος ζητά λύσεις σε σπαζαρ@@κα προβλήματα

Δημοσίευσηαπό Epirotes » 05 Νοέμ 2009, 16:18

Φίλε μου, αν και σε καταλαβαίνω απόλυτα, γιατί κι εγώ τσαντιζόμουν στην αρχή που έπρεπε να δίνω κωδικό κάθε τρεις και λίγο (μαθημένος αλλιώς από τα ΧΡ γαρ) δεν θα σε συμβούλευα να το αλλάξεις αυτό. Όλη η φιλοσοφία περί ασφάλειας στο Ubuntu κρέμεται ακριβώς απ' αυτό: ότι κάθε φορά που αλλάζεις κάτι στο σύστημα πρέπει να δίνεις και τον κωδικό για να αποκτήσεις δικαιώματα root (ή αλλιώς δικαιώματα διαχειριστή). Αν το παρακάμψεις αυτό υποβαθμίζεις αυτόματα την ασφάλεια του συστήματος. Κι αν σου θυμίζει το UAC των Vista είναι επειδή από τα Λίνουξ πήρε την ιδέα κι ο Μπιλάκος αλλά την εφαρμόζει με λάθος τρόπο, δηλ. απλά κλικ στο ΝΑΙ αντί να σου ζητάει τον κωδικό διαχειριστή. Πίστεψέ με μια συνήθεια είναι: με την πάροδο του χρόνου θα το συνηθίσεις τόσο που θα είναι σαν δεύτερη φύση να δίνεις τον κωδικό.

Όσο για την μόνιμη προσάρτηση δίσκου υπάρχει οδηγός εδώ.
Οδηγίες για νέα μέλη ---- Οδηγοί - How to - Tutorials
1 Linux: Μέτριος ┃ Προγραμματισμός: Καθόλου ┃ Αγγλικά: Προχωρημένος
2 Ubuntu 16.04 precise 64bit (el_GR.UTF-8), Windows 10
3 Intel Core2 Duo CPU E8400 3.00GHz ‖ RAM 8 GB ‖ Gigabyte X48-DS4
4 Advanced Micro Devices [AMD] nee ATI Caicos [Radeon HD 6450] [1002:6779]
5 eth0: Realtek RTL8111/8168B PCI Express Gigabit Ethernet controller [10ec:8168] (rev 02)
Άβαταρ μέλους
Epirotes
superbTUX
superbTUX

Εκτύπωση

Re: Αρχάριος ζητά λύσεις σε προβλήματα

Δημοσίευσηαπό gadlol » 05 Νοέμ 2009, 16:56

Συγχωρέστε με διά τις απρεπείς λέξεις...

Σε ευχαριστώ Epirotes αλλά και πάλι δεν μου εδωσες λύση, γιατι για μένα είναι πρόβλημα κάθε λιγο να βάζω κωδικό....
Όσον αφορά τον κωδικο του ασύρματου δικτύου που μου τον ζητάει συνέχεια έπειτα απο κάθε αναμονη-αποσυνδεση;

Λες
έγραψε:Αν το παρακάμψεις αυτό υποβαθμίζεις αυτόματα την ασφάλεια του συστήματος

Για χάρην ευχριστίας, ναι να υποβαθμίσω την ασφάλεια!!!

Γενικά αυτο που μ εενοχλει αφάνταστα στο λινουξ ειναι οτι αισθανομαι ενας απλός χρήστης, δεν ειμαι κυριος του λειτουργικου.
Μπορει να μην ειμαι και στα παραθυρια αλλά εκει τουλάχιστον δε φαινετε τόσο πολύ έτισ ώστε να μην μορώ να γράψω δεδομένα σε ενα φάκελο (ποτέ δεν αντιμετώπισα τετοιο πρόβλημα στα παραθύρια)....

Μπορώ να συνδεθώ εξ αρχης σαν ροοτ και όχι σαν χρηστης;
Τελευταία επεξεργασία από gadlol και 05 Νοέμ 2009, 17:22, έχει επεξεργασθεί 1 φορά/ες συνολικά
gadlol
babeTUX
babeTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό koukouvaou » 05 Νοέμ 2009, 17:09

Φιλε μου, συμβαίνει ακριβός το αντίθετο.
Μπαίνοντας σαν root μπορείς να του αλλάξεις τον αδόξαστο.
Κατι που δεν μπορείς στα παράθυρα....
Η διαδικασία υπάρχει για να σου θυμίζει οτι πρεπει να ξέρεις τι κάνεις.
Αν ξέρεις ονομάζεσαι ορθοπεδικός χειρούργος με δικαίωμα ζωης η θανάτου στο σύστημα.
Το δυνατό firewall και ο κοδικος σου κανει το σύστημα σου να μην χρειαζετε και antivairus,κατι που σου δινει ταχύτητα, μη το ξεχνάς.
Spoiler: show
Επίπεδο Γνώσεων: Linux: Κατι εχω μαθει.../ Προγραμματισμός: Όχι/ Αγγλικά: Καλά
Λειτουργικό ubuntu 9.10 32bit
Η/Υ&Μοντέλο: intel E5200/ μνημη: 2 gb/ Καρτα γραφων: Intel 3100/ Οθόνη & Ανάλυση:asus 19" wide/camera cyper snipa
# 28271

Ελεύθερο λογισμικό για Ελεύθερους ανθρώπους.
pirateparty.gr
Άβαταρ μέλους
koukouvaou
seniorTUX
seniorTUX

IRC: koukouvaou
Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό vagrale13 » 05 Νοέμ 2009, 17:12

Και βεβαια θα στο πουμε! :eh:
Δεν χρειαζεται να τονισεις τιποτα, βλεπουμε πιο ειναι το προβλημα που εχεις!
Κανε επεξεργασια το μημυνα σου και γραψε με μικρα!! :idea:

Σου τονισα να διαβασεις Προσεκτικα τις Oδηγίες προς νεοεισερχόμενους σε forum ή linux :idea:
Και ιδιετερα εδω forumrules.php :idea:

Κατι που μαλλον απ' οτι καταλαβα απλα αγνοησες!
Θα σε παρακαλουσα παρα πολυ να δωσεις ιδιαιτερη βαση σε αυτο. :idea:

Τωρα.... για το προβλημα που εχεις, ολα αυτα ειναι για λογους ασφαλειας,
και οχι για να κουραζουνε καποιον!
Το να εισαι Υπερχρηστης δεν ειναι σωστο!
Με το παραμικρο λαθος, δεν υπαρχει κατι μετα οπου θα μπορεσεις να κανεις για να το διορθωσεις!
Desktop 1: Mint 13 Maya i386 / Ubuntu 14.10 Utopic Unicorn i386 (development branch)
CPU: AMD ATHLON II X2 215 │ RAM: 4026Mb │ Graphics Card: GeForce 210 512MB │ LG W2243S : 1920 x 1080
Desktop 2: Ubuntu 12.04 LTS Precise Pangoli i386
AMD Athlon 64 X2 5800+ │ 1024Mb │ nForce 7600 256MB (onboard) | 1024 x 768
Laptop : Sony Vaio VGN-N11m : Ubuntu 14.04Lts Trusty Tahr i386 (Mate desktop)

*Οδηγοί - How to - Tutorials σε Κατηγορίες
*Oδηγίες προς νεοεισερχόμενους σε forum ή linux
Άβαταρ μέλους
vagrale13
Freedom
Freedom

Launchpad: vagrale
IRC: vagrale13
Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό Hephaestus » 05 Νοέμ 2009, 17:19

Η δημοσίευση διαγράφηκε.
Τελευταία επεξεργασία από Hephaestus και 15 Δεκ 2009, 03:52, έχει επεξεργασθεί 2 φορά/ες συνολικά
Γνώσεις ⇛ Linux: Μέτριο με 64 φουσκάλες ┃ Προγραμματισμός: Ναι ┃ Αγγλικά: Ναι
Άβαταρ μέλους
Hephaestus
dudeTUX
dudeTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό gadlol » 05 Νοέμ 2009, 17:32

φίλε μου Hephaestus το ξέρω για το Β το ειχα κάνει στο πρώτο μηνυμα, αλλα κατόπιν επεξεργασίας του (όχι απο εμενα) σβήστικε....

έγραψε:Τώρα, το αν σε ενοχλεί το οτί στο linux (όπως και σε οποιοδήποτε *nix) λειτουργικό υπάρχει μία διαφορετική φιλοσοφία στο πως λειτουργεί η ασφάλεια, είναι κάτι που θα πρέπει να ξεπεράσεις και να μάθεις να συμβαδίζεις με αυτή ή να μην το χρησιμοποιείς. linux != windows και έχεις την ελευθερία να επιλέξεις αυτό σε εξυπηρετεί καλύτερα.

Διαφορετική φιλοσοφία δεν αντιλέγω, αλλά έκανα μια μετακόμιση από τα παραθύρια για να δώ - βρω κάτι καλύτερο και όχι να αντιμέτωπίσω δυσκολίες τις οποίες στα παραθύρια δεν υπήρχαν ή έστω στο ελάχιστο... Μακάρι να είχα έναν από εσάς εδώ δίπλα μου να αρχίσω να του λέω για το λίνουξ και ποια θεωρώ προβλήματα....

Δεν προσπαθώ ν ακάνω σύγκριση παραθυριών-λινουξ, μετακομισα για κάτι καλύτερο και άμα αυτό δεν είναι καλύτερο γιατι να το χρησιμοποιώ;

Πάντως δεν μου δώσατε λύση (αν γνωρίζετε βέβαια) στο θέμα της ζήτησης του κωδικού του ασύρματου δικτύου κάθε φορά έπειτα απο επαναφορα απαο την αναμονή, δεδομένου ότι έχω λαπτοπ- κλείνω το καπάκι φεύγω- ερχομαι το ανοιγώ και μετά πάλι ζητάει κωδικο...;;
gadlol
babeTUX
babeTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό jason » 05 Νοέμ 2009, 17:52

Έχω αγγλικά οπότε αν έχεις ελληνικό μενού ισχύουν ανάλογα οι μεταφράσεις:
1.Πήγαινε Applications->Accessories->Password and Encryption keys, διάλεξε το tab με τους κωδικούς, επέλεξε τον/τους φακέλους που θα βρεις, δεξί κλικ και change password.Δώσε τον παλιό σου κωδικό και στο πεδίο που έχει για καινούργιους κωδικούς άστα κενά!Πάτα οκ κ στην προειδοποίηση που θα σου βγάλει και είσαι έτοιμος.
2. Πήγαινε System -> Administration -> Login Window, στο Security tab και κλίκαρε στο checkbox για Enable Automatic Login
3. Όποτε ανοίγεις κονσόλα δίνεις sudo bash πρώτη εντολή και μετά είσαι ο απόλυτος άρχοντας και μπορείς να καταστρέψεις το σύστημά σου χωρίς φόβο.

Κανένα από τα παραπάνω δεν προτείνεται, αλλά εγώ τα δύο πρώτα τα κάνω πάντα και το τρίτο συχνά.
Κάνε την προσάρτηση από τον οδηγό που σου είπε παραπάνω ο Epirotes.
Γνώσεις ⇛ Linux: Μέτριο ┃ Προγραμματισμός: Ναι ┃ Αγγλικά: Καλά
Λειτουργικό ⇛ Ubuntu 9.10 beta 32bit σε HP Pavilion dv4000
jason
babeTUX
babeTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό jennie » 05 Νοέμ 2009, 18:00

Για τον κωδικό μετά από αδράνεια, πήγαινε Σύστημα->Προτιμήσεις->Προστασία οθόνης (screensaver) και απενεργοποίησε το "Κλείδωμα οθόνης όταν η προστασία οθόνης είναι ενεργή".
1 Γνώσεις Linux: Μέτριες ┃ Προγραμματισμού: Ελάχιστες ┃ Αγγλικών: Εξαιρετικές
2 Ubuntu 12.04 LTS σε όλους τους υπολογιστές της οικογένειάς μου
Άβαταρ μέλους
jennie
dudeTUX
dudeTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό gadlol » 05 Νοέμ 2009, 18:17

έγραψε:1.Πήγαινε Applications->Accessories->Password and Encryption keys, διάλεξε το tab με τους κωδικούς, επέλεξε τον/τους φακέλους που θα βρεις, δεξί κλικ και change password.Δώσε τον παλιό σου κωδικό και στο πεδίο που έχει για καινούργιους κωδικούς άστα κενά!Πάτα οκ κ στην προειδοποίηση που θα σου βγάλει και είσαι έτοιμος.

Το έκανα οκ, ευχαριστώ....

έγραψε:2. Πήγαινε System -> Administration -> Login Window, στο Security tab και κλίκαρε στο checkbox για Enable Automatic Login

Ετσι κι αλλιώς αυτόματα μπαίνω μέσα δεν δίνω κωδικο και χρήστη στην αρχη...

έγραψε:3. Όποτε ανοίγεις κονσόλα δίνεις sudo bash πρώτη εντολή και μετά είσαι ο απόλυτος άρχοντας και μπορείς να καταστρέψεις το σύστημά σου χωρίς φόβο.

Δεν θέλω να γίνετε μεσω κονσόλας. π.χ. θα με πιάσουν τα διαόλια μου αν κάνω δεξί κλικ σε ενα φάκελο του συστήματος και δεν εχω πλήρη δικαιώματα...

Το εκανα αυτο του επιροτες και δούλεψε οκ.

έγραψε:Μήπως το πρόβλημά σου είναι αυτό με το δίκτυο είναι αυτό;
viewtopic.php?f=5&t=7300&hilit=keyring

Για τον κωδικό μετά από αδράνεια, πήγαινε Σύστημα->Προτιμήσεις->Προστασία οθόνης (screensaver) και απενεργοποίησε το "Κλείδωμα οθόνης όταν η προστασία οθόνης είναι ενεργή".

Αυτό το keyring δεν το εχω δει πουθενα δεν νομίζω να είναι αυτο...

Για τον κωδικό μετά από αδράνεια ήτο ήδη απενεργοποιημένο το κλείδωμα....
gadlol
babeTUX
babeTUX

Εκτύπωση

Επόμενο

Επιστροφή στο Περιβάλλον Εργασίας / Εμφάνιση / Εφέ / Customization