Τα πάντα για την C

...του ubuntu και έργων ΕΛ/ΛΑΚ (Έργα-Οδηγοί-Προτάσεις)

Συντονιστής: konnn

Re: Τα πάντα για την C/C++

Δημοσίευσηαπό Star_Light » 31 Αύγ 2011, 15:58

stamatiou έγραψε:
Για αυτό και πιστεύω ότι για να μάθεις προγραμματισμό πρέπει να το θέλεις. Πολλοί φίλοι μου μου λέγανε "Μάθε μου να προγραμματίζω! Να φτιάχνω παιχνίδια!" και τους έλεγα εγώ να ξεκινήσουν από τα βασικά. Σε όλους μέχρι τώρα όταν είδαν είτε tutorial είτε κάποιο βιβλίο, μόλις τους το έδειξα είπαν ένα χαρακτηριστικό "Μπα, άσε καλύτερα βαριέμαι...". Δεν είναι και κακό, απλά δεν το ήθελαν πραγματικά και γι' αυτό και δεν το προχώρησαν :D

Όποιος θέλει να βρεί βρίσκει.
Όποιος θέλει να μάθει μαθαίνει. :D Ειχα και εγω αυτο το "κακο" με 1-2 δικους μου γνωστους
τους ελεγα ελατε να κανουμε το ενα ελατε να κανουμε το αλλο... ελατε να στησουμε εναν SSH server και ενω εδειχναν να εχουν ορεξη επειδη αυτοι μου το προτειναν και πρωτοι καποιες φορες μετα καπου χαλουσε στην πραξη.... αλλα ενταξει ας μην ειμαστε και απολυτοι ο καθενας μπορει να έχει και αλλα στο κεφαλι του ;) δυστυχως ο χρονος ειναι περιορισμενος κάποιες φορες.
Γνώσεις ⇛ Linux: Βασικές ┃ Προγραμματισμός: Δέν θέλω μεροκάματο , θέλω C και κακο θάνατο! ┃ Αγγλικά: Lower
Λειτουργικό ⇛ Ubuntu 10.10 σε Dual Boot με Windows 7
Προδιαγραφές ⇛ Επεξεργαστής : Intel(R) Core(TM) i3 CPU 540 @3.07Ghz (64bit)
RAM : Kingston 2GB
HDD : Coreshare 500GB
Κάρτα Γραφικών : Intel Corporation Core Processor Integrated Graphics Controller(rev 18) (prog-if 00 [VGA controller]) [8086:0042]
Star_Light
superbTUX
superbTUX

IRC: Star_Light
Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό migf1 » 31 Αύγ 2011, 19:17

stamatiou έγραψε:Τελικά ο κώδικας αυτός δουλεύει;
Spoiler: show
Κώδικας: Επιλογή όλων
int s_compare(char *string1,char *string2) {
int i = 0;
for(i = 0;(string1[i] == string2[i]) && (string1[i] != '\0');i++);
if(string2[i] == '\0') return 0;
if(string1[0] < string2[0]) return -1;
if(string1[0] > string2[0]) return 1;
return 2;
}

Όχι, σου είχα απαντήσει εδώ: viewtopic.php?p=204975#p204975
Go under the hood with C: Pointers, Strings, Linked Lists
Άβαταρ μέλους
migf1
powerTUX
powerTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό migf1 » 31 Αύγ 2011, 19:20

Star_Light έγραψε:Να ρωτησω και κατι τελευταιο... το όνομα της διάταξης οταν πρόκειται για μια συμβολοσειρα μπορει να χρησιμοποιηθει και για να δειχθει η διευθυνση της συμβολοσειρας αλλα και για να έχουμε προσπελαση της μετα μιας και στην RAM η αποθηκευση γινεται σειριακα?

Στην RAM η αποθηκευση γίνεται παντα σειριακα ενω η προσπελαση τυχαια λογω και της ονομασιας της ?? :problem:

Τι εννοείς λέγοντας το "όνομα της διάταξης"; Αν εννοείς το όνομα της μεταβλητής του string, είναι ένας δείκτης που δείχνει στον 1ο χαρακτήρα του string. Αν τον μετακινήσεις θα πάψει να δείχνει στον 1ο χαρακτήρα και θα δείχνει σε κάποιον άλλον.
Άβαταρ μέλους
migf1
powerTUX
powerTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό Star_Light » 31 Αύγ 2011, 21:11

migf1 έγραψε:
Τι εννοείς λέγοντας το "όνομα της διάταξης"; Αν εννοείς το όνομα της μεταβλητής του string, είναι ένας δείκτης που δείχνει στον 1ο χαρακτήρα του string. Αν τον μετακινήσεις θα πάψει να δείχνει στον 1ο χαρακτήρα και θα δείχνει σε κάποιον άλλον.

Μπορει να καταλαβα τα χθεσινα αλλα συνεχιζει να με σκαλώνει το *save=s1; ΔΗλαδη τον χαρακτήρα στον οποιο δείχνει ο s1 (1ος χαρακτήρας) τον δίνει στα περιεχόμενα του save δείκτη?? (μπορει να το λεω και μπερδεμενα )

εχουμε πει πως στην C θελουμε ιδια "μεγεθη" και απο αριστερα και απο δεξια... βεβαια και εδω τα μεγεθη ειναι ιδια
αλλα δεν καταλαβαινω εγω πως.... γιατι το *save ειναι χαρακτηρας δηλαδη περιεχομενα ενω το s1 ειναι δεικτης δηλαδη διευθυνση στον 1ο χαρακτηρα

βεβαια και μονος μου που εκανα χθες practise οταν εδινα το s1 σε μια printf μου εκτυπωνε οοολη την συμβολοσειρα...

για αυτο σε ρωτησα αν ειναι 2 πραγματα ταυτοχρονα το ονομα... δηλαδη και περιεχομενα σου εκτυπωνει αλλα και σου δειχνει στον 1ο χαρακτηρα...
Γνώσεις ⇛ Linux: Βασικές ┃ Προγραμματισμός: Δέν θέλω μεροκάματο , θέλω C και κακο θάνατο! ┃ Αγγλικά: Lower
Κάρτα Γραφικών : Intel Corporation Core Processor Integrated Graphics Controller(rev 18) (prog-if 00 [VGA controller]) [8086:0042]
Star_Light
superbTUX
superbTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό migf1 » 31 Αύγ 2011, 21:37

Μα αφού σου εξήγησα πως δεν είναι *save =s1... είναι save = s1
Άβαταρ μέλους
migf1
powerTUX
powerTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό Star_Light » 31 Αύγ 2011, 21:42

migf1 έγραψε:Μα αφού σου εξήγησα πως δεν είναι *save =s1... είναι save = s1

ααα οκ. Ναι το ξερω οτι μου εξηγησες... αλλα επειδη ωρες ωρες ειμαι παιδι - θαυμα λεω ετσι οπως το ειχες ορισει στην αρχη σαν *save=s1
τελοςπαντων εγω παντα θα το οριζω αρχικα *save
και μετα save=s1 :D

τελικα οι αποριες στην C μπορει να είναι σαν ένα άπειρο string :lol: :lol:
Star_Light
superbTUX
superbTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό stamatiou » 01 Σεπ 2011, 01:12

Αυτό (s1[i] - s2[--i]) γιατί να το βάλω;
Έτσι δουλεύει;
Spoiler: show
Κώδικας: Επιλογή όλων

int s_compare(char *string1,char *string2) {
int i = 0;
for(i = 0;string1[i] == string2[i];i++);
if(string2[i] == '\0') return 0;
if(string1[0] < string2[0]) return -1;
if(string1[0] > string2[0]) return 1;
return s1[i] - s2[--i];
}

Τώρα δουλεύει; Δεν μπορώ να το και μιας και εγκατέστησα Debian και τα έχω κάνει μπάχαλο!
stamatiou
daemonTUX
daemonTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό migf1 » 01 Σεπ 2011, 16:44

Δεν βιαζόμαστε, περιμένουμε να τακτοποιήσεις το μηχάνημα κι επανερχόμαστε :)
Άβαταρ μέλους
migf1
powerTUX
powerTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό stamatiou » 01 Σεπ 2011, 16:56

migf1 έγραψε:Δεν βιαζόμαστε, περιμένουμε να τακτοποιήσεις το μηχάνημα κι επανερχόμαστε :)

Φοβάμαι όμως πως θα πάρει καιρό... 100 επανεγκαταστάσεις, θα προσπαθήσω τώρα να ξαναβάλω το ubuntu που δουλεύουν κιόλας!
Edit: Τελικά δουλεύει; Δεν ξέρω τι άλλο πρέπει να κάνω :crazy:
stamatiou
daemonTUX
daemonTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό Star_Light » 01 Σεπ 2011, 17:03

χαχαχαχα καλα εχουμε μπλεξει τα μπουτια μας εδω μεσα... ο migf1 θα κοροιδευει , σου λεει τι ειναι αυτοι ρε την μια ασχολουνται με δικτυα την αλλη με διαμορφωσεις... την αλλη με απεγκαταστασεις λειτουργικων!!! Και στο τελος ερχονται και μου λενε δεν καταλαβαινω κιολας :lol: :lol: :lol:

Τελοςπαντων... δυστυχως πρεπει να παω να διαβασω αγγλικα θα τα πουμε πιο μετα....
Star_Light
superbTUX
superbTUX

Εκτύπωση

ΠροηγούμενηΕπόμενο

Επιστροφή στο Ανάπτυξη Λογισμικού / Αλγόριθμοι