Τριχες!!...
Ειμαι Αμερικανος και Ελληνας πολιτης, η γυναικα μου ειναι Αμερικανη/Νεοζηλανδη και ο γιος μου Αμερικανος.
Οταν ειχα την φαεινη ιδεα το 2001 να μετοικισω στην Ελλαδα για να μαθει ο γιος μου την κουλτουρα των προγονων του...

Ξεκινησα να φτιαξω οικογενειακη μεριδα για την οικογενεια μου...
Παω λοιπον να εγγραψω το γιο μου στο μητρωο αλλοδαπων (Μητροπολεως). Εχω ολα τα χαρτια πρωτοτυπα, και δυο σειρες επικυρωμενα αντιγραφα...
Δεν κανουν!!!...
Γιατις;
Γιατις τα πιστοποιητικα γεννησεως πρεπει να επικυρωθουν απο το State Department of New Jersey (ακου ρε μεγαλε, εχει Υπουργειο Εξωτερικων η Νεα Υερσεη...) με σφραγιδα της Χαγης (apostille παρακαλω και το ξερουν οι βλαχοι).
Παω πισω στο φιλο μου το δικηγορο (που βγαζει το ψωμι του με υποθεσεις αλλοδαπων) και μου λεει κακως, το apostille δεν χρειαζεται παρα μονο για παρακατιανες χωρες (Ουκρανια, Καζακσταν κτομοια), οριστε και το σχετικο ΦΕΚ.
Φωτοτυπια το ΦΕΚ πισω στην Μητροπολεως. Η αρμοδια υπαλληλος δεν το δεχτηκε και μου ειπε, ετσι ειναι εδω, αν εχεις προβλημα τραβα στον Διευθυντη.
Παω στον Διευθυντη.
Γραφειο κατακαθαρο! Μονο ενα τασακι ειχε... Με κερασε και καφε μετριο ελληνικο.
Του εξηγησα το προβλημα μου και εβγαλα να του δειξω και το ΦΕΚ.
Το απερριψε χωρις να το κοιταξει. Αυτο ειναι για αλλες πραξεις μου λεει, ΕΓΩ δεν το δεχομαι.
Μα ειναι ΦΕΚ!!!...
Το ξερω μου λεει, αλλα αυτοι κανουνε λαθος (οι του ΦΕΚ, η Βουλη δηλαδη;). ΕΓΩ δεν το δεχομαι.
Δεν γ@μ...νται ν' ασπρισουν... Εγω ταξιδευω πλεον ΜΟΝΟ με Αμερικανικο διαβατηριο, ΔΕΝ ΨΗΦΙΖΩ και μολις τελειωσει ο μειραξ το Λυκειο, θα πουλησω οτι εχω και δεν εχω και πισω στην πατριδα... Εκεινοι τουλαχιστον μας θελουν!
Φιλικα
ΜακηςΜ