Ubuntu 11.04 Natty Narwhal (νέα - δοκιμές alpha, beta, rc)

Εκδόσεις Ubuntu υπό ανάπτυξη (alpha, beta κλπ), δοκιμές (testing) και σφάλματα (bugs).
Eδώ συζητάμε για την εκάστοτε δοκιμαστική έκδοση του Ubuntu.

Συντονιστής: Geochr

Κανόνες Δ. Συζήτησης
Στην ενότητα αυτή συζητάμε θέματα και προβλήματα που αφορούν μόνο τις εκάστοτε υπό ανάπτυξη/δοκιμαστικές εκδόσεις του Ubuntu και των παραγώγων του.
Οι εκδόσεις υπό ανάπτυξη είναι δοκιμαστικές για τους προγραμματιστές και όσους συμμετέχουν στην διαδικασία με διορθώσεις, αναφορές bugs κτλ. Δεν συστήνονται για χρήστες καθώς μπορεί να έχουν αρκετά σφάλματα.
Αν ενδιαφέρεστε για συμμετοχή σε δοκιμές (testing) των υπό ανάπτυξη εκδόσεων του Ubuntu, δείτε πληροφορίες εδώ: https://wiki.ubuntu.com/GreekTeam/QA.

Re: Ubuntu 11.04 Natty Narwhal (νέα - δοκιμές alpha, beta, r

Δημοσίευσηαπό MakisM1 » 18 Ιαν 2011, 12:27

Το σκεπτικο της απλοποιησης, οταν προσπαθεις να 'πουλησεις κατι' ειναι σωστο και πολυ καλα εφαρμοσμενο (απο την Apple και μυριους αλλους, οσο και αν δεν μας αρεσει να το ακουμε...).

Πολυ νωρις στην σταδιοδρομια μου, ειχα την τυχη να μου αναθεσουν ενα πολυ σημαντικο project model testing σε ενα wave basin. Δουλεια εξαιρετικα δυσκολη να στηθει σωστα, με πολυ θεωρητικο background και αρκετες παγκοσμιες πρωτιες για την εποχη (το 1987, αλλα ακομα και τωρα, δεν νομιζω οτι εχει φτιαχτει μεγαλυτερο μοντελο).

Οταν με το καλο τελειωσαμε, με προσκαλεσε το γραφειο του αντιπροεδρου της εταιρειας να κανω ενα company seminar παρουσιαζοντας το project και τα αποτελεσματα του. Εκατσα λοιπον ο δικος σου και εφτιαξα μια παρουσιαση, με δεκαδες πανδυσκολες εξισωσεις και διαγραμματα και καμπυλες με τα αποτελεσματα, εμμεσως δειχνοντας στους παντες ποσο παλουκι ειναι η δουλεια και ποσο μαγκας ημουν εγω που ελυσα αυτα τα προβληματα.

Ενα μηνα πριν την παρουσιαση, εκανα την πρωτη δοκιμη, με μια προβα για το τμημα μου. Εμειναν ολοι καγκελο (οι μισοι PhDs). Βαρβατα μαθηματικα, εκατονταδες ωρες αναλυσης δεδομενων, διαγραμματα γεματα με μεστα συμπερασματα... Τελειωσε η παρουσιαση και μετα ουτε μια ερωτηση. Εφυγαν ολοι μουδιασμενοι και ψαρωμενοι.

Την επομενη, με παιρνει στην ακρη ο αρχιμηχανικος του τμηματος για κουβεντουλα. Μου εξηγησε οτι η παρουσιαση ηταν ψαρωτικη, δυσνοητη και πηχτρα στις εξισωσεις και στις αναλυσεις. Εγω καμαρωνα... Μετα μου ειπε οτι το 80% εφυγε με την ιδεα οτι το project ηταν παλουκι και δεν πολυκαταλαβαν τα υπολοιπα. Εγω φουσκωσα ακομα περισσοτερο.

Μετα μου ειπε οτι σαν company seminar θα ηταν ΑΠΟΤΥΧΙΑ! Εδω ξεφουσκωσα...

Τον τυπο τον ειχα (και τον εχω...) σε τεραστια υποληψη, ενας εκπληκτικος επιστημονας, με φρεσκες ιδεες, ανοιχτο μυαλο, με πολυ ταπεινοφροσυνη και ο οποιος καταλαβαινε το 80% τουλαχιστον απο την ερευνα που εκανα. Επεσα απο τα συννεφα!

Γιατι αποτυχια;

Γιατι εφυγαν χωρις να καταλαβουν τιποτα, εκτος απο το οτι ηταν δυσκολο θεωρητικα. Δεν καταλαβαν αν αυτο που εκανες ηταν σωστο η λαθος, δεν καταλαβαν αν ειναι χρησιμο η αχρηστο, δεν καταλαβαν αν αξιζε να ξοδεψει ΤΟ ΤΜΗΜΑ ΜΑΣ 2 εκατομμυρια δολλαρια για το project η οχι...

Μα αφου δεν ειναι η δουλεια τους, αλλοι ειναι γεωλογοι, αλλοι ειναι structural engineers, αλλοι ειναι χημικοι... Αυτα ειναι δυσκολα πραγματα...

Μου λεει, και μου εχει μεινει σαν μαθημα εσαει:

Οταν κανεις μια παρουσιαση, 'πουλας' ενα προϊον! ΕΙΝΑΙ ΔΟΥΛΕΙΑ ΣΟΥ να πεισεις το ακροατηριο σου οτι το προϊον ειναι καλο, οτι το χρειαζονται και οτι το θελουν. Αυτο δεν γινεται με το να τους ψαρωσεις... Αυτο γινεται με το να απλουστευσεις τα συνθετα θεματα, ωστε ο ακροατης σου να σκεφτει:

"Σωστα! Αυτο που μου λεει ειναι σωστο. ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ ΕΓΩ ΤΟ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΩ!"

Ετσι τον κερδιζεις, ετσι κερδιζεις την υποστηριξη του, ετσι κερδιζει υποστηριξη το τμημα μας, ωστε να μπορεις να συνεχισεις την πανακριβη (και δυσκολη) ερευνα σου.

Ενα μηνα αργοτερα εκανα το σεμιναριο. Απο την παρουσιαση της προβας κρατησα μονο το πρωτο slide με τον τιτλο και μια ψαρωτικη φωτογραφια απο το μοντελο. Δεν παρουσιασα ουτε μια εξισωση, ειχα ομως τρια βιντεο με τεστ, τα αποτελεσματα τα παρουσιασα σε απλουστευμενα διαγραμματα που εδειχναν ουσιαστικα και εν περιληψει τα τελικα αποτελεσματα. Στο τελος, στην περιοδο των ερωτησεων εγινε πανζουρλισμος απο (απλοϊκες) ερωτησεις, οι οποιες φυσικα ηταν παιχνιδι να απαντηθουν.

Το ποσο δικαιο ειχε, το εμπεδωσα εντελως δυο χρονια αργοτερα, οταν πηγα στο Drilling research να ρωτησω ενα συναδελφο για ορισμενες παραμετρους που ηταν σχετικες με drilling, γιατι τις χρειαζομουν για καποια δουλεια που εκανα.

Σε θυμαμαι μου λεει. Ειχα ερθει στο σεμιναριο σου... το καλυτερο σεμιναριο που παρακολουθησα στα 20 χρονια μου με την εταιρεια! Κανετε τρομερη δουλεια στο Offshore Division!

Another satisfied customer! :thumbup:

Αυτη την απλουστευμενη τακτικη την εφαρμοζω παντα. Εχει μεγαλη σημασια να μπορει ο συναδελφος/πελατης/χρηστης να αισθανεται οτι 'το εχει'...

Γι'αυτο και εδω, αποφευγω, αν μπορω να δινω εντολες τερματικου... ;)

Φιλικα

ΜακηςΜ
Γνώσεις ⇛ Linux: Χαμηλο ┃ Προγραμματισμός: Όχι ┃ Αγγλικά: Καλά
Λειτουργικό: Ubuntu 22.04.2 (English) σε HP Pavillion TG01 | Eγκατασταση αναβαθμισμενη απο 20.04
Προδιαγραφές ⇛ Intel i5-1040F @ 2.9 GHz Comet Lake│ RAM 16GB │Καρτα γραφικων: nVidia GTX 1650 Μητρικη: HP 8767
WiFi: rtw_8821ce │ Bluetooth: Not used │ Κάρτα Ήχου: Intel Corporation Comet Lake PCH cAVS│ Αναλυση Οθονης: 3840Χ2160 │ Webcam Logitech C210 USB
Οδηγος για νεοεισερχομενους: http://forum.ubuntu-gr.org/viewtopic.php?f=2&t=279
Άβαταρ μέλους
MakisM1
Επίτιμο μέλος
Επίτιμο μέλος

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό simosx » 18 Ιαν 2011, 12:29

monkgr έγραψε:Στὸ γραφεῖο μου ἔρχεται συχνὰ πυκνὰ ἕνα τσιγγανάκι πανέξυπνο καὶ σπιρτόζικο, ποὺ ἀκούει σχολεῖο καὶ βγάζει σπυράκια. Μένει σὲ παράγκα, ὁπότε εἶναι λογικὰ ἀδύνατον νὰ ξέρει ἀπὸ ὑπολογιστές. Πῶς προσαρμόστηκε ἀμέσως στὴ λειτουργία τοῦ ὑπολογιστῆ μου (περιβάλλον ἐργασίας gnome «πειραγμένο»), ἀπορῶ κι ἐγὼ ὁ ἴδιος. Ἀντίθετα, συνάδελφος ποὺ «ἔμαθε» στὰ Windows «δυσκολεύεται». Ἀξίζει ἄραγε τὸν κόπο νὰ διευκολύνουμε αὐτὸν τὸν τελευταῖο, τοῦ ὁποίου τὸ μεγαλύτερο ἐμπόδιο εἶναι ἡ ἰδέα του ὅτι θὰ δυσκολευτεῖ μὲ κάτι «καινούργιο»; Καὶ μέχρι ποῦ θὰ τὸν διευκολύνουμε; Μέχρι νὰ κάνουμε τὸ περιβάλλον ἐργασίας ἴδιο μὲ τῶν XP ποὺ λέει ὅτι συνήθισε καὶ δὲν θέλει «νὰ ξεκινάει φτοῦ κι ἀπ' τὴν ἀρχή» μὲ κάτι «καινούργιο»;

Το ζήτημα εδώ είναι στην ερμηνεία τις ιστορίας που παραθέτεις. Έχει κάτι ιδιαίτερο το GNOME που το κάνει πιο εύκολο στην εκμάθηση σε σχέση με Windows; Την απάντηση τη δίνεις ο ίδιος. Το τσιγγανάκι «ἀκούει σχολεῖο καὶ βγάζει σπυράκια», οπότε μπορούμε να φανταστούμε ότι οι παραδοσιακές πρακτικές διδασκαλίας (δηλαδή η απουσία συγκεκριμένης μεθόδου) τείνει να αποκλείει αυτά τα παιδιά από την ελληνική εκπαίδευση. Εσύ ο ίδιος φαντάζομαι ότι έχεις κάθε διάθεση και αφιερώνεις χρόνο χωρίς άγχος καθώς προσφέρεις τον υπολογιστή σου με GNOME, και αυτό είναι κάτι που βοηθάει σημαντικά στην εκπαίδευση του παιδιού.
Η ιστορία αυτή είναι ιστορία κοινωνικού αποκλεισμού, και η διαθεσιμότητα πλήρως εξελληνισμένου λογισμικού Ubuntu βοηθάει για μελλοντική διάθεση προσιτών υπολογιστών στον κάθε πολίτη.
Τελευταία επεξεργασία από simosx και 18 Ιαν 2011, 15:02, έχει επεξεργασθεί 1 φορά/ες συνολικά
προσωπικό ιστολόγιο ϗ πλανήτης Ubuntu-gr
Συμβάλετε και εσείς στο ελληνικό βιβλίο Ubuntu!
1 Γνώσεις Linux: Πολύ καλό ┃ Προγραμματισμού: Πολύ καλό ┃ Αγγλικών: Πολύ καλό
2 Ubuntu 13.10 saucy 3.11.0-031100rc1-generic 64bit (el_GR.UTF-8, Unity ubuntu)
3 AMD E-450 APU with Radeon HD Graphics ‖ RAM 3555 MiB ‖ Sony Corporation VAIO
4 AMD nee ATI Wrestler [Radeon HD 6320] [1002:9806] {fglrx_pci}
5 eth0: Atheros Inc. AR8151 v2.0 Gigabit Ethernet [1969:1083] (rev c0) ⋮ wlan0: Atheros Inc. AR9285 [168c:002b] (rev 01)
Φτιάξτε και εσείς τη δική σας υπογραφή (παραπάνω κείμενο) αυτόματα με κλικ εδώ!
simosx
Επίτιμο μέλος
Επίτιμο μέλος

Launchpad: simosx
IRC: simosx
Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό stavrosLinux » 18 Ιαν 2011, 13:56

monkgr έγραψε:Τὸ ἐρώτημα εἶναι γιατὶ νὰ μᾶς ἐνδιαφέρει ὁ «μέσος χρήστης win» καὶ νὰ κυνηγᾶμε τρέχοντας πίσω της τὴ Microsoft, οὐσιαστικὰ ἐκχωρῶντας της ἔτσι αὐτὸ ποὺ διεκδικεῖ νὰ εἶναι - ἡ ἡγεμονεύουσα δύναμη.
Στὸ γραφεῖο μου ἔρχεται συχνὰ πυκνὰ ἕνα τσιγγανάκι πανέξυπνο καὶ σπιρτόζικο, ποὺ ἀκούει σχολεῖο καὶ βγάζει σπυράκια. Μένει σὲ παράγκα, ὁπότε εἶναι λογικὰ ἀδύνατον νὰ ξέρει ἀπὸ ὑπολογιστές. Πῶς προσαρμόστηκε ἀμέσως στὴ λειτουργία τοῦ ὑπολογιστῆ μου (περιβάλλον ἐργασίας gnome «πειραγμένο»), ἀπορῶ κι ἐγὼ ὁ ἴδιος. Ἀντίθετα, συνάδελφος ποὺ «ἔμαθε» στὰ Windows «δυσκολεύεται». Ἀξίζει ἄραγε τὸν κόπο νὰ διευκολύνουμε αὐτὸν τὸν τελευταῖο, τοῦ ὁποίου τὸ μεγαλύτερο ἐμπόδιο εἶναι ἡ ἰδέα του ὅτι θὰ δυσκολευτεῖ μὲ κάτι «καινούργιο»; Καὶ μέχρι ποῦ θὰ τὸν διευκολύνουμε; Μέχρι νὰ κάνουμε τὸ περιβάλλον ἐργασίας ἴδιο μὲ τῶν XP ποὺ λέει ὅτι συνήθισε καὶ δὲν θέλει «νὰ ξεκινάει φτοῦ κι ἀπ' τὴν ἀρχή» μὲ κάτι «καινούργιο»;
Ὄχι, πέρα ἀπὸ τὸ θέμα Unity ἢ Gnome, ἡ οὐσιαστικὴ διαφωνία μου εἶναι μὲ τὸ σκεπτικὸ τοῦ pros, ποὺ δὲν εἶναι μόνο δικό του (γιὰ νὰ μὴν παρεξηγοῦμαι).

O χειρισμός υπολογιστή είναι low level skill και δεν είναι παράξενο για ένα παιδί να εξοικειωθεί. Τα παιδιά μαθαίνουν γρήγορα, σε αντίθεση με το συνάδελφό σου που είχε συνηθίσει σε ένα τρόπο δουλειάς. Η συνήθειες δεν αλλάζουν εύκολα.
Επ. Γνώσεων: Linux, Μέτριο┃ Προγρ/σμός, Όχι ┃ Αγγλικά, Kαλά
PC's: i) Lubuntu 13.10 @ Lenovo G550 "Droopy" broadcom BCM4312 {PCI-ID 14e4:4315} Intel GMA 4500MHD
ii) CentOS 6.4 @ "Speedy Gonzales" Core2duo E6400 2.13 Gz, ATI Radeon X1950 (free driver)
iii) Lubuntu 13.10 @ "monkey" Pentium D 3.40 GHZ, NV44 [GeForce 6200 LE](rev a1)
Άβαταρ μέλους
stavrosLinux
saintTUX
saintTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό monkgr » 18 Ιαν 2011, 14:26

Κι ὅμως, καὶ οἱ ἐμπειρίες ἄλλων μελῶν τοῦ φόρουμ (καὶ ὄχι μόνον) εἶναι ὅτι οἱ ἐντελῶς νέοι χρῆστες, ποὺ δὲν ἔχουν «μολυνθεῖ» ἀπό τὴν πανδημία ποὺ λέγεται Windows, ἀνεξαρτήτως ἠλικίας, μαθαίνουν πολὺ πιὸ εὔκολα Λίνουξ - λογικό, ἐδῶ ποὺ τὰ λέμε, ἀφοῦ δὲν χρειάζεται νὰ μπλέκουν μὲ ἐγκαταστάσεις drivers, νὰ φορτώνουν τὸ σύστημά τους μὲ DLL ποὺ σὲ ἕνα δίμηνο τὸ ἔχουν γονατίσει ἀπὸ πλευρᾶς ἐπιδόσεων, νὰ ἀνανεώνουν τὰ αντιβιοτικά τους ποὺ ἐπίσης ἐπιβαρύνουν τὸ σύστημα κ.λπ.
Μήγαρις ἔχω ἄλλο στὸ νοῦ μου, πάρεξ ἐλευθερία καὶ γλῶσσα; (Διονύσιος Σολωμός)

[i][color=#FF0040]Γνώσεις ⇛ Linux: Μέτριο ┃ Προγραμματισμός: Μόνο LaTeX ┃ Ἀγγλικά: Καλά
Άβαταρ μέλους
monkgr
daemonTUX
daemonTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό stavrosLinux » 18 Ιαν 2011, 14:58

monkgr έγραψε:Κι ὅμως, καὶ οἱ ἐμπειρίες ἄλλων μελῶν τοῦ φόρουμ (καὶ ὄχι μόνον) εἶναι ὅτι οἱ ἐντελῶς νέοι χρῆστες, ποὺ δὲν ἔχουν «μολυνθεῖ» ἀπό τὴν πανδημία ποὺ λέγεται Windows, ἀνεξαρτήτως ἠλικίας, μαθαίνουν πολὺ πιὸ εὔκολα Λίνουξ - λογικό, ἐδῶ ποὺ τὰ λέμε, ἀφοῦ δὲν χρειάζεται νὰ μπλέκουν μὲ ἐγκαταστάσεις drivers, νὰ φορτώνουν τὸ σύστημά τους μὲ DLL ποὺ σὲ ἕνα δίμηνο τὸ ἔχουν γονατίσει ἀπὸ πλευρᾶς ἐπιδόσεων, νὰ ἀνανεώνουν τὰ αντιβιοτικά τους ποὺ ἐπίσης ἐπιβαρύνουν τὸ σύστημα κ.λπ.

μεγάλης ηλικίας να ξεκινήσει με linux πρέπει να είναι ελάχιστες περιπτώσεις καθώς όλα τα pc's έρχονται με προεγκατεστημένα win. Μόνο στην περίπτωση που μαθαίνει ο λινουξάς στον μπαμπά ή παππού για πρώτη φορά. Λογικό μου φαίνεται και 'μένα :-)
Επ. Γνώσεων: Linux, Μέτριο┃ Προγρ/σμός, Όχι ┃ Αγγλικά, Kαλά
PC's: i) Lubuntu 13.10 @ Lenovo G550 "Droopy" broadcom BCM4312 {PCI-ID 14e4:4315} Intel GMA 4500MHD
ii) CentOS 6.4 @ "Speedy Gonzales" Core2duo E6400 2.13 Gz, ATI Radeon X1950 (free driver)
iii) Lubuntu 13.10 @ "monkey" Pentium D 3.40 GHZ, NV44 [GeForce 6200 LE](rev a1)
Άβαταρ μέλους
stavrosLinux
saintTUX
saintTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό mangelasakis » 19 Ιαν 2011, 18:41

πλέον μπορείς να αλλάξεις την σειρά που εμφανίζονται τα εικονίδια στο αριστερό πάνελ με drag and drop... Κάθε μέρα το unity μετατρέπεται όλο και περισσότερο στο γραφικό των windows 7. Έχουμε στο πάνελ εφαρμογών καρφίτσωμα ξεκαρφίτσομα όπως και στα windows 7, έχουμε πλέον στο πάνελ μετακίνηση των εικονιδίων με drag and drop όπως τα windows 7 , το κουμπάκι με το σήμα ubuntu πάνω πάνω αριστερά (που ως τώρα έχει χύμα όλες τις εφαρμογές) σε λίγο θα γίνει ένα μενού με τις εφαρμογές δηλαδή όπως και την έναρξη των windows 7.

Αναρωτιέμαι το εξής. Κάποτε είχα ακούσει ότι η Microsoft ετοιμάζει ένα λειτουργικό unix... Μήπως πίσω από την canonical βρίσκετε η microsoft και μελοντικά θα δούμε το ubuntu να είναι το λειτουργικό της microsoft?
Spoiler: show
Linux: 5ετής χρήση ┃ Προγραμ: μόνο C προς το παρών ┃ Αγγλικά: Μέτριος προς καλός
Desktop:
Ubuntu gnome 14.04 amd64 - Debian testing amd64
CPU: 4x AMD Phenom II X4 955 ‖ RAM 8000 MiB ‖ Gigabyte GA-MA785GT-UD3H
[Radeon HD 4200] Radeon HD 7750 ⎨1002:9710⎬
RTL8111/8168B PCI ⎨10ec:8168⎬ (rev 02)
Laptop:
Ubuntu gnome 14.04 amd64
4x Intel Core i3 M 330 2.13GHz ‖ RAM 3628 MiB ‖ Sony Corporation VPCEB1J1E
Intel VGA [8086:0046] (rev 02)
eth0: [11ab:4381] (rev 11) ⋮ wlan0: AR9285 [168c:002b] (rev 01)
mangelasakis
daemonTUX
daemonTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό lalakis » 20 Ιαν 2011, 02:27

O Πελατης αυτο θελει: Να παταει μονο το κουμπακι που λεει Next > Next και η τεχνολογια να δουλευει μονη της.Μαγεια!

Τωρα τι παιζει απο πισω ενδιαφερει ενα 5 με 10% των χρηστων.

Οπως ειπε και ο φιλος πιο πανω ο Πελατης πρεπει να καταλαβαινει οτι 'το εχει'.

Για οποιον διαφωνει το Debian Testing για τους προχωρημενους χρηστες δεν ειναι μακρια.Αλλωστε το ταξιδι απο εκει ξεκινησε.

Διαθετουμε και Linux Mint Debian Edition για τους αρχαριους.
1 Γνώσεις Linux: Πρώτα βήματα ┃ Προγραμματισμού: Καθόλου ┃ Αγγλικών: Καθόλου
2 LinuxMint 17.1 rebecca 3.13.0-24-generic 64bit (de_DE.UTF-8, X-Cinnamon default)
3 Intel Core i3 CPU 530 2.93GHz ‖ RAM 5768 MiB ‖ Dell Inc. 033FF6 - Dell Inc. Inspiron 580
4 Intel Core Processor Integrated Graphics [8086:0042] {i915}
5 eth0: Broadcom NetLink BCM57788 Gigabit Ethernet PCIe [14e4:1691] (rev 01)
lalakis
dudeTUX
dudeTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό the_eye » 20 Ιαν 2011, 03:45

Το τι αρέσει στον καθένα είναι σχετικό, άλλωστε το linux είναι για όλα τα γούστα. Υπάρχει πλουραλισμός.
Όσο λιγότερο κλειστό λογισμικό έχεις, τόσα λιγότερα προβλήματα.
1 Γνώσεις ⇛ Linux: Καλό ┃ Προγραμματισμός: Ναι PHP, MySQL ┃ Αγγλικά: Καλά
2 Ubuntu 24.04.1
3 Intel Core i3-6100 CPU @ 3.70GHz ‖ RAM 7836 MiB ‖ Gigabyte B150M-HD3 DDR3-CF - Gigabyte B150M-HD3 DDR3
4 Intel HD Graphics 530 [8086:1912] {i915}
5 enp1s0: Realtek RTL8111/8168/8411 PCI Express Gigabit Ethernet Controller [10ec:8168] (rev 15)
[url=http://forum.ubuntu-gr.org/viewtopic.php?f=9&t=859]Οδηγοί Ubuntu[/url] [url=http://www.youtube.com/kalaitsa]Βίντεο Οδηγοί[/url]
Άβαταρ μέλους
the_eye
Διαχειριστής
Διαχειριστής

Launchpad: ntoulasd
IRC: the_eye_
Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό tasgr86 » 20 Ιαν 2011, 16:11

Νομιζω ειναι πολυ θετικο να υπαρξουν ΚΑΙ paid εφαρμογες στο ubuntu.Οσο αφορα τη χρηση του unity , απλα νομιζω θα επρεπε το ubuntu να ειχε μεινει στο gnome.
tasgr86
babeTUX
babeTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό simosx » 20 Ιαν 2011, 16:19

tasgr86 έγραψε:Νομιζω ειναι πολυ θετικο να υπαρξουν ΚΑΙ paid εφαρμογες στο ubuntu.Οσο αφορα τη χρηση του unity , απλα νομιζω θα επρεπε το ubuntu να ειχε μεινει στο gnome.

To Ubuntu 11.04 εξακολουθεί να έχει το GNOME, το GNOME 3. Αυτό που αλλάζει στο Ubuntu είναι το λεπτό επίπεδο στη διασύνδεση του χρήστη, αυτό που βλέπει ο χρήστης (και φαίνεται ότι δήθεν είναι όλο το σύστημα). Η υποδομή, οι εφαρμογές, οι βιβλιοθήκες, κτλ, ένα 90-95% παραμένουν ως έχουν. Και εγώ θα προτιμούσα να έχει το Ubuntu το GNOME Shell, ωστόσο η Canonical θέλει να έχει διαφοροποίηση και έχει συγκεκριμένους στόχους/απαιτήσεις για τη χρηστικότητα.
Ήδη έχουμε διαφοροποίηση ως προς τη τελική διασύνδεση, όπου μπορεί να βάλει κανείς και τώρα Cairo Dock, Docky, AWN και ένα σωρό άλλα εφετζίδικα πακέτα.
προσωπικό ιστολόγιο ϗ πλανήτης Ubuntu-gr
Συμβάλετε και εσείς στο ελληνικό βιβλίο Ubuntu!
1 Γνώσεις Linux: Πολύ καλό ┃ Προγραμματισμού: Πολύ καλό ┃ Αγγλικών: Πολύ καλό
2 Ubuntu 13.10 saucy 3.11.0-031100rc1-generic 64bit (el_GR.UTF-8, Unity ubuntu)
3 AMD E-450 APU with Radeon HD Graphics ‖ RAM 3555 MiB ‖ Sony Corporation VAIO
4 AMD nee ATI Wrestler [Radeon HD 6320] [1002:9806] {fglrx_pci}
5 eth0: Atheros Inc. AR8151 v2.0 Gigabit Ethernet [1969:1083] (rev c0) ⋮ wlan0: Atheros Inc. AR9285 [168c:002b] (rev 01)
Φτιάξτε και εσείς τη δική σας υπογραφή (παραπάνω κείμενο) αυτόματα με κλικ εδώ!
simosx
Επίτιμο μέλος
Επίτιμο μέλος

Launchpad: simosx
IRC: simosx
Εκτύπωση

ΠροηγούμενηΕπόμενο

• ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
    ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ
    ΠΡΟΒΟΛΕΣ
    ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ

Επιστροφή στο Ubuntu +1