Δεν έχω εικόνα στο kde  Το θέμα επιλύθηκε

...unity, kde, gnome, xfce, κλπ ...compiz, κλπ

Συντονιστής: adem1

Κανόνες Δ. Συζήτησης
Αν έχετε πρόβλημα με την λειτουργία του unity δοκιμάστε να το επαναφέρετε με την παρακάτω εντολή σε τερματικό.
unity --reset (ισχύει μέχρι και την 12.04)

Δεν έχω εικόνα στο kde  Το θέμα επιλύθηκε

Δημοσίευσηαπό dim459 » 30 Ιαν 2010, 21:28

Έχω ένα laptop acer aspire 3004 wlmi το οποίο είναι triple boot με windows 7, debian testing και ubuntu 9.10.
H κάρτα γραφικών του σύμφωνα με το lspci είναι :
VGA compatible controller: Silicon Integrated Systems [SiS] 661/741/760 PCI/AGP or 662/761Gx PCIE VGA Display Adapter.
Στην 9.10 πέρασε μετά από upgrade από την 9.04.
Όταν από την login screen επιλέγω να μπω σε gnome το περιβάλλον εργασίας φορτώνεται κανονικά (κάποιες φορές μετά το upgrade έχω ένα πρόβλημα και δεν έχω εικόνα μόλις φτάνει στη login screen, παραμένει άλυτο και το όλο θέμα και η παράκαμψή του αναφέρεται εδώ : viewtopic.php?f=37&t=9362 ).
Όταν επιλέξω όμως kde τότε φτάνει μέχρι τα πρώτα εικονίδια που δείχνει σαν splash screen και μετά δεν έχω desktop παρά μόνο ένα μαύρο φόντο και το mouse pointer το οποίο κινείται αλλά δεν κάνει τίποτα. Ο ήχος έναρξης ακούγεται κανονικά, καθώς επίσης μου δείχνει κανονικά και ένα παράθυρο ειδοποίηση σχετικά με το open gl στο cairo-dock, το οποίο δείχνει κανονικά σαν παράθυρο kde, αλλά από πίσω παραμένει το μαύρο φόντο. Μολις κλείσω την ειδοποίηση πλέον παραμένει μόνο η μαυρίλα και το mouse pointer.
Δεν θυμάμαι αν μετά το upgrade από 9.04 σε 9.10 είχα ξαναδοκιμάσω να ανοίξω kde, πιθανολογώ πως όχι.
Ψάχνοντας να δω τι γίνεται παρατήρησα πως στο synaptic δεν έδειχε εγκατεστημένο το kubuntu-desktop (παρότι πριν το είχα εγκατεστημένο). Το εγκατέστησα, αλλά το πρόβλημα παραμένει το ίδιο. (Δεν ξέρω αν βοηθάει, πάντως έχω ανοικτά τα backports και το kubuntu-desktop δείχνει έκδοση 1.154, το kdm και άλλα πακέτα kde έκδοση 4:4.3.5.)
Ιδέες ;
Γνώσεις ⇛ Linux: Αν μου δώσεις οδηγίες σε τερματικό δεν τρομάζω ┃ Προγραμματισμός: Καθόλου┃ Αγγλικά: Εξαιρετικά
Λειτουργικό : Kubuntu 24.04 64bit.
Συσκευές-> Πάρα πολλές, θα στο γράψω ανά περίπτωση.
Άβαταρ μέλους
dim459
antiwinTUX
antiwinTUX

Εκτύπωση

Re: Δεν έχω εικόνα στο kde

Δημοσίευσηαπό dim459 » 31 Ιαν 2010, 01:53

OK, βρήκα λύση.
Αφαίρεσα το ~/.kde/share/config και επανήλθε. Χάθηκαν βέβαια κάποιες ρυθμίσεις που είχα, αλλά μικρό το κακό.
Γνώσεις ⇛ Linux: Αν μου δώσεις οδηγίες σε τερματικό δεν τρομάζω ┃ Προγραμματισμός: Καθόλου┃ Αγγλικά: Εξαιρετικά
Λειτουργικό : Kubuntu 24.04 64bit.
Συσκευές-> Πάρα πολλές, θα στο γράψω ανά περίπτωση.
Άβαταρ μέλους
dim459
antiwinTUX
antiwinTUX

Εκτύπωση

Επιστροφή στο Περιβάλλον Εργασίας / Εμφάνιση / Εφέ / Customization