Κάνε και εσύ, τις ερωτήσεις σου σχετικά με την τεχνολογία!

...συζητήσεις περί τεχνολογίας για hardware, software, υπηρεσίες, κλπ (για ubuntu ... στο Γενικά)

Συντονιστές: Geochr, ubuderix

Re: Κάνε και εσύ, τις ερωτήσεις σου σχετικά με την τεχνολογία!

Δημοσίευσηαπό filippos.xf » 01 Μαρ 2010, 03:56

koumis έγραψε:στον καινουριο υπολογιστη που θα ερθει)

Βλέποντας το υλικό που έχεις ήδη τότε μπορώ να πω ότι στον καινούργιο υπολογιστή που θα σου έρθει..
..μπορείς να βάλεις οποιαδήποτε διανομή απροβλημάτιστα κιόλας. Με την έννοια.. αν θα σέρνεται η τάδε διανομή ή αν θα πηγαίνει όπως πρέπει.
Σαφώς, ο νέος υπολογιστής που θα σου έρθει θα είναι καλύτερος από αυτόν που έχεις ήδη.
Πάντως πριν κάνουμε γενικότερα αγορά υλικού, δεν έχουμε να χάσουμε τίποτα κάνοντας μια ερώτηση για το τι είναι συμβατό με το Linux κτλ.
koumis έγραψε:Bεβαια με εχει φαει το ψαξιμο για να δω ποια απο τις 3 διανομες ειναι η πιο απλη τοσο για εμενα, που πασχισα να συνηθισω και να κινουμαι στο Ubuntu, oσο και για το συστημα που κοντευει 10ετια.

Το Ubuntu φημίζεται για την απλότητα του σε σχέση με άλλες διανομές. Είναι διαφορετικό όμως το ποια διανομή είναι πιο απλή με το ποια είναι η πιο ιδανική για εμάς και το υλικό που έχουμε. Οπότε, πολύ καλά έκανες και ρώτησες. ;) Μπορείς να κάνεις όσες δοκιμές θέλεις με άλλες διανομές μέσω virtualbox (υπάρχουν οδηγοί εδώ), αν δεν κάνεις ήδη τις δοκιμές με αυτόν τον τρόπο.
koumis έγραψε:Ο ορος πειραματισμος για ενα χρηστη σαν και εμενα σιγουρα διαφερει εννοιολογικα απο καποιον πιο προχωρημενο οπως οι συντονιστες του forum. Για εμενα και μονο το γεγονος οτι το τελευταιο χρονο και παραπανω ασχολουμαι με το Linux ηταν μεγαλο βημα. Και το γεγονος οτι θελω να δοκιμασω και κατι αλλο για δω πως μπορει να ειναι διαφορετικη μια αλλη διανομη κατι λεει. Δεν ειπα ποτε οτι εχω σκοπο να κολυμπησω στα βαθεια και να γινω guru του terminal. Για αυτο και ζητησα μια εξισσου φιλικη διανομη οσο η Ubuntu.

Χμ.. δεν είναι απαραίτητο οι συντονιστές στο φόρουμ να είναι guru ή χάκερ, χωρίς να εννοώ πως ανέφερες κάτι τέτοιο. Απλά κάνω μια διευκρίνιση. Χαίρομαι πολύ που έκανες το βήμα να ασχοληθείς με το Ελεύθερο Λογισμικό / Λογισμικό Ανοιχτού Κώδικα. :thumbup: Σίγουρα αρχικά μπορεί να αντιμετώπισες κάποιες δυσκολίες και ίσως έχεις ακόμα κάποιες (εδώ είμαστε εμείς). Όσο δύσκολο είναι για έναν άπειρο χρήση να ξεκινήσει με windows, το ίδιο δύσκολο είναι να ξεκινήσει και με Linux. Για τους υπόλοιπους χρήστες που χρησιμοποιούν ήδη Windows, νομίζω ότι το Ubuntu είναι ότι πρέπει για αυτούς (λόγο απλότητας). Βέβαια εξαρτάται από το πως θέλει να χρησιμοποιεί ο καθένας τον υπολογιστή του, από εκεί και πέρα είναι θέμα χρόνου μέχρι να εξοικειωθεί με το Ubuntu Linux.
koumis έγραψε:
Και νομιζω οτι πρεπει να ενθαρρυνουμε τους νεους χρηστες-switchers (βαζω και τον εαυτο μου μεσα πια) και οχι να υποβαθμιζουμε τις ερωτησεις τους [μου εχει τυχει να μου απαντησουν RTFM {και φυσικα δεν αναφερομαι σε αυτο το forum}]

Off topic:
Δεν έχεις άδικο. Οποιοδήποτε μέλος σε αυτό το φόρουμ νιώσει ότι υποβαθμίζει κάποιος άλλος τις ερωτήσεις του με προσβλητικό τρόπο, μπορεί να απευθυνθεί στους συντονιστές. Κάτι τέτοιο όμως πιστεύω ότι δεν χρειάζεται σε αυτό το φόρουμ γιατί οι συντονιστές επιτηρούν, όσο για τα άλλα φόρουμ.. κρίμα για αυτούς που υποβαθμίζουν τις ερωτήσεις άλλων μελών.
filippos.xf
superbTUX
superbTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό koumis » 01 Μαρ 2010, 05:39

Ισως σας μπερδεψα λιγακι γιατι ρωταγα για 2 πραγματα ταυτοχρονα.
Σε αυτο που ηθελα βοηθεια ηταν επιλογη διανομης για το παλιο pc (με τις προανεφερθεντες ιδιατεροτητες) και προτασεις για αλλες διανομες για δοκιμη στο καινουριο pc.

Παντως το μονο σιγουρο ειναι οτι σαν κυριο OS θα εχω και παλι Ubuntu (στο καινουριο) για πολλους λογους με ψηλα στη λιστα την υποστηριξη απο το forum αυτο !
Γνωσεις: Linux: Χαμηλό | Προγραμματισμός: Όχι | Αγγλικά: Nαι

Desktop: 10,04 32bit=> MB:Αsus P5GD1 Pro | CPU:P4 3.0 Ghz | RAM:3000MB | HDD:250GB | GPU:NVIDIA GeForce 6600GT (256 B)|MONITOR:LG Flatron L1730S | WebCam: Logitech QuickCam
koumis
babeTUX
babeTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό filippos.xf » 01 Μαρ 2010, 05:54

koumis έγραψε:Ισως σας μπερδεψα λιγακι γιατι ρωταγα για 2 πραγματα ταυτοχρονα.
Σε αυτο που ηθελα βοηθεια ηταν επιλογη διανομης για το παλιο pc (με τις προανεφερθεντες ιδιατεροτητες) και προτασεις για αλλες διανομες για δοκιμη στο καινουριο pc.

Αν το έγραψες αυτό με αφορμή το προηγούμενο μου ποστ, τότε όχι δεν με μπέρδεψες εμένα.
Εγώ απλά αναφέρθηκα για το υλικό που έχεις ήδη σε πιο προηγούμενο ποστ.. αλλά και για το νέο υλικό που θα έχεις. ;)
Όσα έγραψα μέχρι τώρα ισχύουν ακόμα. Για το υλικό που έχεις ήδη μπορείς να έχεις είτε ubuntu είτε xubuntu και να κάνεις διάφορες δοκιμές σε virtualbox αν θέλεις.
Για το νέο σου υλικό δεν το συζητώ, μέχρι και kubuntu μπορείς να βάλεις που είναι λίγο πιο βαρύ από το ubuntu και το xubuntu.
koumis έγραψε:Παντως το μονο σιγουρο ειναι οτι σαν κυριο OS θα εχω και παλι Ubuntu για πολλους λογους με ψηλα στη λιστα την υποστηριξη απο το forum αυτο !

Χαίρομαι. Πάντως δεν θέλω να παρεξηγηθώ, εγώ δεν έχω κάτι με τις άλλες διανομές.
Απλά αναφέρω τις γνώμες μου ελεύθερα και αυτά που πιστεύω.
Ίσα ίσα μπορώ να πω ότι χρήστες από άλλες διανομές Linux έχουν κάτι κολλήματα με το Ubuntu δυστυχώς.
Τέλος πάντων, αυτό είναι άλλο θέμα και δεν θέλω να ξεφύγω.

Εννοείτε ότι μπορείς να κάνεις όσες δοκιμές θέλεις, το μεγάλο βήμα να έρθεις στον κόσμο του ΕΛ/ΛΑΚ το έκανες ήδη. ;)

Επιπλέον, κοίταξε αυτό το κανάλι στο youtube που μπορεί να σου φανεί ενδιαφέρον.
Γίνονται σύντομες παρουσιάσεις διανομών.
filippos.xf
superbTUX
superbTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό filippos.xf » 16 Μαρ 2010, 06:15

Έχω μια ερώτηση.
Γνωρίζει κάποιο μέλος μήπως υπάρχει κάποιος τρόπος για να διαμορφώσουμε μια λέξη με την παρακάτω μορφή;

....................
........- - ........
......|o_o |......
......|:_/..|......
....//......\ \.....
...(|........| )....
./'\_......_/`\...
\___)=(___/...
.....................

Βέβαια, αυτό που παρέθεσα είναι ένας πιγκουίνος. :)
Δεν είναι λέξη.. αλλά υπάρχουν αντίστοιχα και με λέξεις.
Βασικά δεν ξέρω πως τα λένε και ούτε πως γίνονται αυτά.
Πρέπει να κάτσει κάποιος και να τα φτιάξει σε αρχείο κειμένου;
filippos.xf
superbTUX
superbTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό headless » 16 Μαρ 2010, 08:42

filippos.xf έγραψε:Έχω μια ερώτηση.
Γνωρίζει κάποιο μέλος μήπως υπάρχει κάποιος τρόπος για να διαμορφώσουμε μια λέξη με την παρακάτω μορφή;

....................
........- - ........
......|o_o |......
......|:_/..|......
....//......\ \.....
...(|........| )....
./'\_......_/`\...
\___)=(___/...
.....................

Βέβαια, αυτό που παρέθεσα είναι ένας πιγκουίνος. :)
Δεν είναι λέξη.. αλλά υπάρχουν αντίστοιχα και με λέξεις.
Βασικά δεν ξέρω πως τα λένε και ούτε πως γίνονται αυτά.
Πρέπει να κάτσει κάποιος και να τα φτιάξει σε αρχείο κειμένου;

Λέγεται ascii art.
http://en.wikipedia.org/wiki/ASCII_art

Δοκίμασε κάτι σαν
Κώδικας: Επιλογή όλων
banner KALHMERA UBUNTU-GR -w 50

Επίσης
http://patorjk.com/software/taag/
Γνώσεις ⇛ Linux: Καλές ┃ Προγραμματισμός: Μέτριος ┃ Αγγλικά: Καλά
Λειτουργικό: debian wheezy/sid 64-bit (en_US.utf8)
Προδιαγραφές ⇛ CPU: 2x Intel Core2 Duo CPU E8400 3.00GHz │ RAM 3965 MiB │ ASUS INC. P5QL/EPU
Κάρτα γραφικών: nVidia GF104 [GeForce GTX 460] [10de:0e22]
Δίκτυα: eth0: Realtek RTL8111/8168B PCI Express Gigabit Ethernet controller [10ec:8168]
My Blog
Άβαταρ μέλους
headless
powerTUX
powerTUX

Launchpad: headl3ss
IRC: h3adl3ss
Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό filippos.xf » 16 Μαρ 2010, 19:48

Καλησπέρα!

@headless να σε καλά για την απάντηση που μου έδωσες.
Με βοήθησες σε ικανοποιητικό βαθμό.
Βασικά, και μόνο την ονομασία τους να ήξερα.. πάλι θα ήταν βοήθεια αλλά εσύ παρέθεσες και links. :thumbup:
filippos.xf
superbTUX
superbTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό dtrzG » 24 Μαρ 2010, 21:43

Τελειο το λινκ ! Ευχαριστουμε ακεφαλε ! :thumbup: :thumbup: :clap: Τι χωρητικοτητα εχει ομως κατι τετοιο ? ΠΧ θα χωρουσε κανονικα κατω απο μια υπογραφη εδω ? :oops:
while ( ! ( succeed = try() ) );
Άβαταρ μέλους
dtrzG
Ubuntistas
Ubuntistas

IRC: dtrzG
Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό sparus » 29 Μαρ 2010, 16:48

Δεν ξέρω αν ταιριάζει εδώ η απορία μου.
Από τερματικό ποια εντολή αντιστοιχεί στην εγκατάσταση των ενημερώσεων; (πακέτων όχι όλου του συστήματος)
Κώδικας: Επιλογή όλων
aptitude update
aptitude safe-upgrade
?
Debian Squeeze (64bit)/ Ubuntu 10.10 (32bit)
AMD Athlon 64 (3200+) / Asus A8N5X / Gainward GeForce 6500 / 2GB DDR
Άβαταρ μέλους
sparus
dudeTUX
dudeTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό ninos » 29 Μαρ 2010, 23:41

Πού αποθηκεύονται οι σημειώσεις ΤΟΜΒΟΥ NOTES?
Δηλαδή, αν θελήσω να στείλω με email μια τέτοια σημείωση,
που μπορώ να τη βρω;
Εμμανουήλ Νίνος
συνταξιούχος καθηγητής αγγλικής
Ubuntu 22.04 LTS Gnome σε μεταχειρισμένο lenovo thinkpad i5-4300U CPU @ 1.90GHz memory 8GiB
[b]GNU/Linux
: αρχάριος, προγραμματισμός: καθόλου, αγγλικά: άριστα
ninos
dudeTUX
dudeTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό filippos.xf » 31 Μαρ 2010, 11:22

dtrzG έγραψε:ΠΧ θα χωρουσε κανονικα κατω απο μια υπογραφη εδω ?

Θα χωρούσε αν κατάφερνες να το κάνεις σε πολύ μικρές διαστάσεις μάλλον αλλά δεν συστήνουμε τα μέλη το να βάζουν τέτοια στην υπογραφή.
Σκέψου να είχαμε όλοι τέτοια στην υπογραφή μας, δεν θα φαινόταν ωραία. Θα χτυπούσε άσχημα στο μάτι καθώς θα παρακολουθούσαμε τις διάφορες δημοσιεύσεις στο φόρουμ.
ninos έγραψε:Πού αποθηκεύονται οι σημειώσεις ΤΟΜΒΟΥ NOTES?

Για δες εδώ http://ubuntuforums.org/showthread.php?t=312678
filippos.xf
superbTUX
superbTUX

Εκτύπωση

ΠροηγούμενηΕπόμενο

Επιστροφή στο Περί Τεχνολογίας