thunderbird shredder & yahoo account

...browsers, email, downloads, torrents, κλπ (όχι προβλήματα καρτών εδώ)

Συντονιστής: the_eye

thunderbird shredder & yahoo account

Δημοσίευσηαπό fik » 03 Μαρ 2010, 04:29

Καλημέρα, έχω το εξής πρόβλημα: έχω εγκαταστήσει το thunderbird shredder και δεν μπορώ να ελέγχω τον λογαριασμό μου στο yahoo. Συγκεκριμένα, το webmail notifier με ειδοποιεί για τα εισερχόμενα μου, στον yahoo λογαριασμό-στα οποία δεν μπορώ να έχω πρόσβαση από το thunderbird-ενώ, όταν επιλέγω να μπώ στα εισερχόμενα λχ, και μου ζητά κωδικό, ο κωδικός που δίνω-προφανώς ο ίδιος με τον yahoo λογαριασμό-δεν γίνεται δεκτός. Τι ακριβώς συμβαίνει κ τι μπορώ να κάνω για να διορθωθεί;
Γνώσεις ⇛ Linux: Μέτριο ┃ Προγραμματισμός: Όχι ┃ Αγγλικά: Πολύ Καλά
Acer Aspire 5930 GNU/LINUX Debian 6.0.0 squeeze 64bit & GNU/Linux KXstudio 10.04.3 64bit
Προδιαγραφές ⇛ Επεξεργαστής: Intel Core Duo │ Μνήμη: 3 GB DDR2 │ Κάρτα Γραφικών: Nvidia G-Force 9600
fik
babeTUX
babeTUX

Εκτύπωση

Re: thunderbird shredder & yahoo account

Δημοσίευσηαπό Γιώργος Φιωτάκης » 03 Μαρ 2010, 11:51

Δεν ξέρω για ποιο λόγο (ίσως είναι προσωρινό) αλλά φαίνεται ότι στο Yahoo απενεργοποίησαν το POP για τους δωρεάν λογαριασμούς.
Δεν είναι θέμα του Thunderbird, θέμα ρυθμίσεων του λογαριασμού σου στο Yahoo είναι, αλλά δοκίμασε να περάσεις το λογαριασμό και στο evolution για να είμαστε 100% σίγουροι.
Αν δεν δουλέψει ούτε εκεί, ψάξε στις ρυθμίσεις του λογαριασμού στο yahoo μπας και δεν το είδα καλά εγώ τις προάλλες και υπάρχει κάπου κι αν δεν υπάρχει όντως, δοκίμασε να βλέπεις
τον λογαριασμό του yahoo μέσω gmail ή άλλης υπηρεσίας (για το πως να το κάνεις, ψάξε στο φόρουμ για hotmail, έχει απαντηθεί πολλές φορές).
Πρόβλημα με τον Mozilla Firefox; Μαζί με την αναφορά του προβλήματος, δημοσιεύστε και τις πληροφορίες του about:support και του about:plugins μέσα σε code tag!
Άβαταρ μέλους
Γιώργος Φιωτάκης
seniorTUX
seniorTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό 2genes » 03 Μαρ 2010, 12:49

το Υahoo δεν παρειχε ποτε pop δωρεαν. Ουτε με το Evolution Θα βγαλεις ακρη γιατι απλα δεν γινεται.
Αν θελεις ανοιξε ενα λογαριασμο στο gmail. Εκει παρεχεται pop και forwarding δωρεαν.Και μετα το σεταρεις με εβολουσιον πανευκολα: http://www.linuxformat.gr/?q=forum/%CE%A1%CF%85%CE%B8%CE%BC%CE%AF%CF%83%CE%B5%CE%B9%CF%82-%CF%84%CE%BF%CF%85-evolution-mail-%CE%B3%CE%B9%CE%B1-gmail-%CE%BB%CE%BF%CE%B3%CE%B1%CF%81%CE%B9%CE%B1%CF%83%CE%BC%CE%BF%CF%8D%CF%82
compaq pressario 2500 intel celeron 2.6GHz,770ram ATI RADEON IGP 330M/340M/350M Multimedia audio controller: ALi Corporation M5451 PCI AC-Link Controller Audio Device (rev 02)[1002:4337]ubuntu 9.04
Άβαταρ μέλους
2genes
babeTUX
babeTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό vagrale13 » 03 Μαρ 2010, 12:58

Desktop 1: Mint 13 Maya i386 / Ubuntu 14.10 Utopic Unicorn i386 (development branch)
CPU: AMD ATHLON II X2 215 │ RAM: 4026Mb │ Graphics Card: GeForce 210 512MB │ LG W2243S : 1920 x 1080
Desktop 2: Ubuntu 12.04 LTS Precise Pangoli i386
AMD Athlon 64 X2 5800+ │ 1024Mb │ nForce 7600 256MB (onboard) | 1024 x 768
Laptop : Sony Vaio VGN-N11m : Ubuntu 14.04Lts Trusty Tahr i386 (Mate desktop)

*Οδηγοί - How to - Tutorials σε Κατηγορίες
*Oδηγίες προς νεοεισερχόμενους σε forum ή linux
Άβαταρ μέλους
vagrale13
Freedom
Freedom

Launchpad: vagrale
IRC: vagrale13
Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό mparmpathomas » 03 Μαρ 2010, 13:05

2genes έγραψε:το Υahoo δεν παρειχε ποτε pop δωρεαν. Ουτε με το Evolution Θα βγαλεις ακρη γιατι απλα δεν γινεται.

Δεν είναι έτσι ακριβώς.
Χρησιμοποιώ yahoo και evolution πολύ καιρό. Δωρεάν. Νομίζω πώς ήταν ανέκαθεν δωρεάν.
Γιώργος Φιωτάκης έγραψε:Δεν ξέρω για ποιο λόγο (ίσως είναι προσωρινό) αλλά φαίνεται ότι στο Yahoo απενεργοποίησαν το POP για τους δωρεάν λογαριασμούς.

Ούτε αυτό μου έτυχε.
Το email που έχω στη yahoo το χρησιμοποιώ καθημερινά, και δεν παρατήρησα κάποια διακοπή!

@fik
Μήπως είναι θέμα ρυθμίσεων?
Ενδεικτικά σου λέω αυτές που χρησιμοποιώ στο evolution.
Για λήψη email
Server: pop.mail.yahoo.com:995
Username: xxx (username χωρίς το @yahoo.gr/com)
SSL Encryption
Για αποστολή email
Server: smtp.mail.yahoo.com:465
Server requires authentication
TSL Encryption
Type: PLAIN (νομίζω δουλεύει και το Login)
Username: xxx@yahoo.gr/com
Linux: Μέτριο ┃ Προγραμματισμός: Όχι ┃ Αγγλικά: Άριστα
Ubuntu 10.10 64bit σε Laptop: HP Pavilion DV3560ev
P8400 @ 2.26GHz │ 3 GB (DDR2 SDRAM) │ GeForce 9300M GS │ PRO/Wireless 5100 AGN by Intel │ 82801I (ICH9 Family) HD Audio Controller by Intel │ 13,3 LED Screen @ 1280x800
Άβαταρ μέλους
mparmpathomas
dudeTUX
dudeTUX

IRC: mparmpathomas
Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό Γιώργος Φιωτάκης » 03 Μαρ 2010, 23:10

Λοιπόν, το πρόβλημα είναι μάλλον σύνθετο με το Yahoo.
Έχω λογαριασμό στο yahoo.gr ο οποίος δούλευε και δουλεύει μια χαρά και στις ρυθμίσεις του υπήρχε και υπάρχει το POP3 & forwarding.
Έχω όμως και λογαριασμό στο yahoo.com τον οποίο δημιούργησα πριν από μια εβδομάδα περίπου και στις ρυθμίσεις του οποίου υπάρχει μεν επιλογή για POP3 & forwarding αλλά σου ζητάει να πάρεις το mail plus για να μπορέσεις να την ενεργοποιήσεις.
Σ' αυτό τον λογαριασμό (του yahoo.com) αν και βρίσκει ο Thunderbird τις ρυθμίσεις, μου βγάζει λάθος τον κωδικό όταν πάει να συνδεθεί, κάτι που θεωρώ φυσιολογικό αφού το POP3 δεν είναι ενεργοποιημένο.
Δεν είμαι σίγουρος αν υπήρχε δυνατότητα για POP παλιότερα στο yahoo.com γιατί δεν το είχα χρησιμοποιήσει πότε, αλλά υποθέτω πως θα έπρεπε να υπάρχει αφού στο ελληνικό ας πούμε το δίνουν ακόμα (αν και διευκρινίζουν ότι είναι σε φάση ανάπτυξης)
Και πάλι υπόθεση κάνω αλλά νομίζω πως είναι θέμα χρόνου να το υποστηρίξουν και στο yahoo.com (λόγω της συμφωνίας με τη microsoft, η οποία μετά από χρόνια έδωσε τέτοια δυνατότητα στο hotmail).
Πρόβλημα με τον Mozilla Firefox; Μαζί με την αναφορά του προβλήματος, δημοσιεύστε και τις πληροφορίες του about:support και του about:plugins μέσα σε code tag!
Άβαταρ μέλους
Γιώργος Φιωτάκης
seniorTUX
seniorTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό fik » 05 Μαρ 2010, 16:08

Πάντως, εγώ συνεχίζω να έχω πρόβλημα, παρόλη την βοήθεια.. κ δεν μπορώ να καταλάβω τι και γιατί φταίει...! μάλλον δεν θα υποστηριζεται από το πρόγραμμα, από το yahoo; δεν μπορώ ακόμα να βγάλω άκρη..
Γνώσεις ⇛ Linux: Μέτριο ┃ Προγραμματισμός: Όχι ┃ Αγγλικά: Πολύ Καλά
Acer Aspire 5930 GNU/LINUX Debian 6.0.0 squeeze 64bit & GNU/Linux KXstudio 10.04.3 64bit
Προδιαγραφές ⇛ Επεξεργαστής: Intel Core Duo │ Μνήμη: 3 GB DDR2 │ Κάρτα Γραφικών: Nvidia G-Force 9600
fik
babeTUX
babeTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό Γιώργος Φιωτάκης » 05 Μαρ 2010, 19:54

@fik: Δεν πρόκειται ακριβώς για πρόβλημα, είναι καθαρά θέμα επιλογών του yahoo!, πολύ απλά δεν υποστηρίζουν το POP3 για όλους τους λογαριασμούς που παρέχουν.
Μπες στις επιλογές του λογαριασμού σου (χρησιμοποιώντας τον Firefox) και ψάξε για την επιλογή «POP3 & forwarding», αν έχεις λογαριασμό ΧΧΧ@yahoo.gr θα τη βρεις, θα την ενεργοποιήσεις και μετά θα μπορείς κανονικά να διαχειρίζεσαι το λογαριασμό σου με τον Thunderbird.
Αν ο λογαριασμός σου είναι ΧΧΧ@yahoo.com, πάλι θα τη βρεις την επιλογή αλλά θα πρέπει να πληρώσεις για να την ενεργοποιήσεις :). Σε περίπτωση που δεν σε ενδιαφέρει να πληρώσεις, θα πρέπει να ξεχάσεις -- προς το παρόν τουλάχιστον-- τη δυνατότητα να βλέπεις τα μηνύματα σου από οτιδήποτε άλλο εκτός από τον περιηγητή σου (εκτός αν χρησιμοποιήσεις remailer ).

@ mparmpathomas: Μπορείς να επιβεβαιώσεις ότι δεν υπάρχει πρόβλημα για λογαριασμούς στο yahoo.com; Έφτιαξα λογαριασμό εκεί πολύ πρόσφατα και ίσως να επιτρέπουν σε χρήστες που είχαν ενεργοποιήσει το POP παλιότερα (αν ποτέ δίναν αυτή τη δυνατότητα) να το κρατήσουν. Ίσως να φανεί χρήσιμο το θέμα και σε άλλους.
Άβαταρ μέλους
Γιώργος Φιωτάκης
seniorTUX
seniorTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό nikosal » 11 Μαρ 2010, 18:42

έγραψε:αν έχεις λογαριασμό ΧΧΧ@yahoo.gr θα τη βρεις, θα την ενεργοποιήσεις και μετά θα μπορείς κανονικά να διαχειρίζεσαι το λογαριασμό σου με τον Thunderbird.
Αν ο λογαριασμός σου είναι ΧΧΧ@yahoo.com, πάλι θα τη βρεις την επιλογή αλλά θα πρέπει να πληρώσεις για να την ενεργοποιήσεις

Κάτι τέτοιο, αν και εγώ το θυμάμαι ανάποδα. Είχα ανοίξει δύο λογαριασμούς gr στη yahoo τη δεκαετία του '90 οι οποίοι επέτρεπαν δωρεάν forwarding, ενώ φίλοι που είχαν δοκιμάσει να κάνουν gr λογαριασμό αργότερα, δεν είχαν αυτή τη δυνατότητα, ενώ αν έφτιαχναν com είχαν. Ίσως και να θυμάμαι λάθος.
Desktop στο σπίτι: ubuntu 14.04 σε AMD Athlon II 435X3 (αναβάθμιση) με Samsung SSD 500GB
Desktop στην εργασία windows xp (δυστυχώς!)
Laptop: ubuntu 13.10 σε i3 (new install) με Samsung SSD 250GB
Netbook των τέκνων: lubuntu 13.10 σε Atom 450 (new install)
Smartphone: Android 4.1.2 Jelly Bean σε Samsung Nexus S
Tablet: Android 4.4.2 KitKat σε LG G pad 8.3
Άβαταρ μέλους
nikosal
Ubuntistas
Ubuntistas

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό Γιώργος Φιωτάκης » 11 Μαρ 2010, 20:09

Αυτό ακριβώς αξίζει να επιβεβαιωθεί (αν και δεν προσφέρει λύση στο συγκεκριμένο θέμα), για να αποφύγουμε την περίπτωση να προσπαθεί μάταια κάποιος να ρυθμίσει
λογαριασμό στο yahoo.com με βάση τη μαρτυρία κάποιου άλλου που έχει από παλιά λογαριασμό εκεί και η υπηρεσία του επιτρέπει να εξακολουθεί να εκμεταλλεύεται τη
δυνατότητα (αν δηλαδή υπήρχε η δυνατότητα υποστήριξης POP & forwarding σε λογαριασμούς yahoo.com και αν εξακολουθεί να ισχύει για λογαριασμούς που έκαναν
χρήση της δυνατότητας αυτής
).

Αλλιώς παραμένουμε στο «για την ώρα δεν υποστηρίζεται το POP & forwarding σε νέους (τουλάχιστον από 1-1-2010 και μεταγενέστερους) λογαριασμούς xxx@yahoo.com,
ενώ υποστηρίζεται, αν και σε δοκιμαστική κατάσταση λειτουργίας, σε λογαριασμούς xxx@yahoo.gr».

Φυσικά, υπάρχει η δυνατότητα να ρυθμιστεί λογαριασμός άλλης υπηρεσίας που υποστηρίζει POP (λέγε με gmail) ώστε να διαχειρίζεται λογαριασμούς στο yahoo.com με μια
μικρή καθυστέρηση φυσικά στη λήψη νέων μηνυμάτων (και ό,τι άλλο συνεπάγεται η χρήση του gmail).
Άβαταρ μέλους
Γιώργος Φιωτάκης
seniorTUX
seniorTUX

Εκτύπωση

• ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
    ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ
    ΠΡΟΒΟΛΕΣ
    ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ

Επιστροφή στο Εφαρμογές για Internet