Δημιουργία ομάδας προγραμματιστών;

...οδηγοί-προτάσεις-ιδέες-σχόλια για το forum, την κοινότητα, το ubuntu

Συντονιστής: Geochr

Re: Δημιουργία ομάδας προγραμματιστών;

Δημοσίευσηαπό M.Jackson » 07 Ιουν 2010, 12:44

το να έχεις αδυναμία κάπου δεν σημαίνει πως πρέπει να τον ειρωνεύεσαι μόνο ο Θεός είναι τέλιος..
όταν είπα την προσπάθεια μου εννοούσα να γράψω ελληνικά...
Άβαταρ μέλους
M.Jackson
daemonTUX
daemonTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό AxlD » 07 Ιουν 2010, 13:25

Dimitris έγραψε:1. Όπως είπαν και οι c7p, logari81, τι καινούριο θα κάνει η ομάδα αυτή που δεν υπάρχει ήδη; Μήπως είναι καλύτερο να επεκτείνει/διορθώσει προγράμματα που ήδη λειτουργούν;

Δεν εχει πολυ σημασια τι θα επιλεξουμε να κανουμε, (αν και η διορθωση προγραμματων ειναι μαλλον η καλυτερη επιλογη), εξαλλου ολοι σχεδον απο οτι καταλαβα ειμαστε τελειως αρχαριοι. Σημασια εχει πως εχουμε ορεξη επομενως και να μην καταφερουμε στο τελος να εχουμε κανει κατι σοβαρο, τουλαχιστον θα εχουμε μια εμπειρια παραπανω, και ισως την επομενη φορα που θα προσπαθησουμε να πετυχει... :)

Dimitris έγραψε:4. Να μάθετε να γράφετε σωστά ελληνικά. Συγγνώμη, αλλά χρειάζεται αν θέλετε να μάθετε σωστό προγραμματισμό

Η σωστη χρηση της γλωσσας ειναι απαραιτητη στον προγραμματισμο. Το εχω διαβασει παντου. Και ολοι λενε οτι χρειαζεσαι πολυ καλα αγγλικα γιατι κακα τα ψεματα, στα αγγλικα ειναι γραμμενα ολα. Για καταφερεις να συννενοηθεις λοιπον με μια ομαδα ανθρωπων με mails και να οργανωσεις ενα project ειναι σιγουρο πως πρεπει να εισαι μεταδοτικος. Παρολα αυτα δεν καταλαβαινω τον λογο της επιθεσης. Οσο ο M.Jackson δεν γραφει greekslish δεν εχω κανενα προβλημα να συννενοηθω μαζι του. Ουτε ειδα καποιο χτυπητο ορθογραφικο. Εκτος κι αν ειμαστε και οι 2 ανορθογραφοι. Οπως και να 'χει υπαρχει και πιο ομορφος τροπος να κανεις το σχολιο σου, Dimitris.
--- Και το θεμα ειναι το εξης, βλεπω Dimitris οτι εισαι μελος του Ubunistas οποτε σιγουρα εισαι πιο εμπειρος απο εμενα και απο τον M.Jackson και καθε σχολιο που θα κανεις ειναι δεκτο και θα το λαβουμε πολυ σοβαρα υποψιν μας. Ομως, η αληθεια ειναι πως διακρινω μια επιθετικοτητα απο εσενα και τον Nisok η οποια μαλλον δεν χρειαζεται... Θελω να πω, πιθανοτατα αυτο που παμε να κανουμε θα αποτυχει... Εχει σημασια ομως? Δεν θα επρεπε να το στηριξετε? Που πηγε ο ενθουσιασμος?

Ειλικρινα, με σεβασμο σε οτι εχετε δωσει στην Κοινοτητα.
Αλεξανδρος.
Γνώσεις: Linux: Χαμηλό ┃ Προγραμματισμός: Προσπαθώ σε C++ και βλέπουμε... ┃ Αγγλικά: Πολύ Καλά
OS: Ubuntu 10.04 64 bit + Windows 7 64 bit (Games) (dual boot)
CPU: AMD Phenom II 965 3.4GHz Black Edtion
MoBo: ASUS Crosshair III Formula
RAM: Corsair Dominator DDR3 3X2GB 1600MHz
GPU: Sapphire Radeon Vapor-X HD 4890 2GB GDDR5
Monitor: Samsung Syncmaster P2370 23"
Άβαταρ μέλους
AxlD
babeTUX
babeTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό M.Jackson » 07 Ιουν 2010, 13:36

+30000
AxlD
Άβαταρ μέλους
M.Jackson
daemonTUX
daemonTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό idomeneas » 07 Ιουν 2010, 14:00

Off topic:
Προς ηρεμία των υψηλών τόνων ... Θα έλεγα το εξής : Τα ελλήνικά AxΙD δεν είναι απαραίτητα στον προγραμματισμό. Είναι απαραίτητα όμως για το πώς γράφουμε εδώ μέσα, γιατί πρέπει κάποιοι να διαβάσουν αυτά που γράφουμε και να καταλάβουν τι εννοούμε γρήγορα και απλά. Πίστεψε με έχω γνωρίσει άριστους προγραμματιστές που είναι ανορθόγραφοι και κάνουν λάθη και στην ομιλία τους. Προφανώς ο Dimitris και ο Nisok αναφέρονται για το πώς διατυπώνουμε τις εκφράσεις μας εδώ στο φόρουμ
Φιλικά Ιδομενέας
Λειτουργικό ⇛ Ubuntu 10.04 64 bit σε HP Pavilion dv7-3110ev
Προδιαγραφές φορητού ⇛ Core i3 2.13 GHz │ 3 GB │ nVidia G105M │ Broadcom 4357 │ Bluetooth ? │ Realtek HD Audio │ 17.3"
Λειτουργικό ⇛ Ubuntu 10.04 32 bit/Win XP σε desktop
Προδιαγραφές desktop ⇛ Pentium 4 3 GHz │ 2 GB DDR │ Sapphire ATi Radeon HD3450 512MB AGP │ Μητρική: Asus P5V800-MX
idomeneas
seniorTUX
seniorTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό AxlD » 07 Ιουν 2010, 14:21

idomeneas έγραψε:Off topic:
Προς ηρεμία των υψηλών τόνων ... Θα έλεγα το εξής : Τα ελλήνικά AxΙD δεν είναι απαραίτητα στον προγραμματισμό. Είναι απαραίτητα όμως για το πώς γράφουμε εδώ μέσα, γιατί πρέπει κάποιοι να διαβάσουν αυτά που γράφουμε και να καταλάβουν τι εννοούμε γρήγορα και απλά. Πίστεψε με έχω γνωρίσει άριστους προγραμματιστές που είναι ανορθόγραφοι και κάνουν λάθη και στην ομιλία τους. Προφανώς ο Dimitris και ο Nisok αναφέρονται για το πώς διατυπώνουμε τις εκφράσεις μας εδώ στο φόρουμ
Φιλικά Ιδομενέας

Ναι, το καταλαβα αυτο, απλα δεν ειδα καπου καποιο χτυπητο ορθογραφικο λαθος του M.Jackson. Και επισης δεν ειπα πως ειναι τα ελληνικα απαραιτητα στο προγραμματισμο αλλα τα αγγλικα... :)
Επισης αναφερθηκα στον Dimitris και στον Nisok οχι για την αποψη τους αλλα για τον τροπο που το εκαναν. Βλεπουν ενα παιδι (M.Jackson) που εχει ορεξη για δημιουργια και του κοβουν τα φτερα με τον τροπο που παραθετουν τα σχολια τους. Αλλα οπως ειπα ηδη και ο Dimitris και ο Nisok ειναι πολυ πιο εμπειρα μελη απο εμας και αυτο που περιμενω ειναι να μας σπρωχνουν σε τετοια πραγματα και οχι να μας αποκαρδιωνουν. (Ενταξει δεν το πηραμε και τοσο ασχημα, λεμε τωρα... :P )
Γνώσεις: Linux: Χαμηλό ┃ Προγραμματισμός: Προσπαθώ σε C++ και βλέπουμε... ┃ Αγγλικά: Πολύ Καλά
Άβαταρ μέλους
AxlD
babeTUX
babeTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό jennie » 07 Ιουν 2010, 16:46

Off topic:
Και εμένα μου αρέσει η σωστή ορθογραφία, αλλά δε νομίζω ότι πρέπει να κάνουμε παρατηρήσεις για αυτό το λόγο. Διαφορετικά, ας είμαστε προετοιμασμένοι να ακούσουμε και απαντήσεις του τύπου: Συγγνώμη, είμαι δυσλεξικός, ή Συγγνώμη δεν έχω τελειώσει ελληνικό σχολείο. Άσε που είναι και λίγο "φτηνό" να σχολιάζεις την ορθογραφία αντί για το περιεχόμενο.
1 Γνώσεις Linux: Μέτριες ┃ Προγραμματισμού: Ελάχιστες ┃ Αγγλικών: Εξαιρετικές
2 Ubuntu 12.04 LTS σε όλους τους υπολογιστές της οικογένειάς μου
Άβαταρ μέλους
jennie
dudeTUX
dudeTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό Dimitris » 07 Ιουν 2010, 20:08

Off topic:
Συγγνώμη για την ίσως απρεπή μου συμπεριφορά. Δεν είχα σκοπό να αποθαρρύνω την προσπάθεια αυτή. Διάφορα λόγοι μπορεί να επηρέασαν και να υποκίνησαν τα όσα είπα. Μπορεί να ήμουν εκνευρισμένος για άλλους λόγους και απλώς να ξέσπασα εδώ. Και πάλι ζητώ συγγνώμη αν προσέβαλα κάποιον. Αλλά αν δεν υπάρξει κριτική δεν πρόκειται ποτέ να βελτιωθούμε. Και μιλώντας λίγο πιο γενικά κι αόριστα, χωρίς κριτική και χωρίς βελτίωση θα μείνουμε εκεί που είμαστε και θα συνεχίσουν να μας πατούν και να λέμε και ευχαριστώ. Θα ήθελα να πω κι άλλα για την παιδεία και το εκπαιδευτικό μας σύστημα, αλλά πολύ φοβάμαι ότι θα γίνω ακόμη πιο εριστικός. Γι'αυτό σταματάω εδώ. Δεν πρόκειται στο μέλλον να κάνω άλλα σχόλια για την ορθογραφία (είχα κάνει και στο παρελθόν και όλο και κάποιος νιώθει παρεξηγημένος) αλλά κατά βάθος πιστεύω ότι είναι ένα από τα σημαντικότερα στοιχεία μιας γλώσσας και βοηθάει στην ετυμολογική προέλευση των λέξεών της.

Και για να αλλάξω λίγο το κλίμα σας βάζω ένα λεκτικό γρίφο. Τι είναι μεταπρογραμματισμός; Έχει καμία σχέση με τη μεταλογική, τα μεταμαθηματικά ή τη μεταφυσική; Και γιατί το "μέτα" είναι τόσο αγαπητό στους ξένους; Και από πού προέρχεται;
Άβαταρ μέλους
Dimitris
saintTUX
saintTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό AxlD » 07 Ιουν 2010, 20:15

Dimitris έγραψε:Off topic:
Συγγνώμη για την ίσως απρεπή μου συμπεριφορά. Δεν είχα σκοπό να αποθαρρύνω την προσπάθεια αυτή. Διάφορα λόγοι μπορεί να επηρέασαν και να υποκίνησαν τα όσα είπα. Μπορεί να ήμουν εκνευρισμένος για άλλους λόγους και απλώς να ξέσπασα εδώ. Και πάλι ζητώ συγγνώμη αν προσέβαλα κάποιον. Αλλά αν δεν υπάρξει κριτική δεν πρόκειται ποτέ να βελτιωθούμε. Και μιλώντας λίγο πιο γενικά κι αόριστα, χωρίς κριτική και χωρίς βελτίωση θα μείνουμε εκεί που είμαστε και θα συνεχίσουν να μας πατούν και να λέμε και ευχαριστώ. Θα ήθελα να πω κι άλλα για την παιδεία και το εκπαιδευτικό μας σύστημα, αλλά πολύ φοβάμαι ότι θα γίνω ακόμη πιο εριστικός. Γι'αυτό σταματάω εδώ. Δεν πρόκειται στο μέλλον να κάνω άλλα σχόλια για την ορθογραφία (είχα κάνει και στο παρελθόν και όλο και κάποιος νιώθει παρεξηγημένος) αλλά κατά βάθος πιστεύω ότι είναι ένα από τα σημαντικότερα στοιχεία μιας γλώσσας και βοηθάει στην ετυμολογική προέλευση των λέξεών της.

+1
Και πολυ το κουρασαμε το off-topic. Θα συνεχισουμε τις συζητησεις για την ομαδα! :D
Άβαταρ μέλους
AxlD
babeTUX
babeTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό M.Jackson » 07 Ιουν 2010, 20:20

φίλε Dimitris δεν με πείραξε τόσο η κρητική σου όσο του nisok..
δέχομαι της κρητικές αλλά όταν κάπιος με ειρωνευτεί δεν μου αρέσει καθόλου..
ζητώ και εγω συγνώμη τοσο στον Dimitris όσο και στον nisok είμαστε μια μικρή κοινότητα να είμαστε ενωμένοι.
Άβαταρ μέλους
M.Jackson
daemonTUX
daemonTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό logari81 » 07 Ιουν 2010, 20:42

μία αλλη άσκηση σε python + gtk. Το meld ειναι ενα πρόγραμμα συγκρισης αρχείων κειμένου. Έχει το εξής σπαστικό: όταν πας να ανοιξεις μια καινουρια συγκριση έχει μια ξεχωριστή καρτέλα για συγκριση αρχειων και μια ξεχωριστή καρτέλα για σύγκριση καταλόγων. Κατατάλλα οι 2 καρτελες ειναι ολοιδιες. Πιστευω ότι θα ήταν πιο πρακτικό αν ειχε μια μοναδικη καρτελα και γαι τα 2 και να ελεγχόταν απλώς αν τα paths που οριζει ο χρηστης αντιστοιχούν σε κατάλογο ή σε αρχειο. Ο κώδικας του meld υπάρχει εδώ.
http://git.gnome.org/browse/meld/tree/
ως πρώτο βήμα της ασκησης θα πρέπει να προσδιορισθούν τα σημεία του κώδικα όπου γίνεται το ανοιγμα του διαλογου με τις δυο εν λόγω καρτέλες.
http://opensourceecology.org/

Λειτουργικό: Ubuntu 10.04 lucid 64-bitΠροδιαγραφές: 4x Intel Core i5 CPU M 450 2.40GHz ‖ RAM 3696 MiB ‖ Lenovo KL3 - LENOVO IdeaPad Y560
Κάρτα γραφικών: ATI Device [1002:68c0]Ασύρματο: wlan0: Atheros Inc. AR928X Wireless Network Adapter (PCI-Express) [168c:002a] (rev 01)
logari81
Επίτιμο μέλος
Επίτιμο μέλος

Εκτύπωση

ΠροηγούμενηΕπόμενο

Επιστροφή στο Γενικά