Ναι, αλλά το χταπόδι δεν έχει πέσει έξω μέχρι τώρα στις προβλέψεις του (γι' αυτό μετά τον ημιτελικό μερικοί Γερμανοί θέλουν να τον κάνουν ψητό στα κάρβουνα

). Πάντως, ναι, ο τελικός είναι τελικός κι όλα παίζονται κι όλα γίνονται. Εμένα ως φίλαθλο μου φτάνει να γίνει ένα καλό παιχνίδι και να κερδίσει ο καλύτερος ή και ο πιο τυχερός. Παρότι κλισέ, η φράση "αυτός που το θέλει περισσότερο θα το πάρει" ισχύει νομίζω κι εδώ. Το καλό είναι ότι είναι και οι δύο ομάδες διψασμένες για τον τίτλο που λείπει από την τροπαιοθήκη τους. Περί Μαραντόνα, το μόνο που πραγματικά με πείραξε είναι ότι συνέχεια κλαίγονταν και παρότρυνε τους διαιτητές να προστατέψουν τον Μέσι (μάλλον θυμήθηκε τον Μπεκενμπάουερ στα νιάτα του όταν ήταν ακόμα παίκτης). Κατά τ' άλλα δεν ξέρω αν είναι κακός προπονητής, το σίγουρο είναι ότι είναι νέος και άπειρος προπονητής, οπότε τον κρίνω κι αυτόν (όπως και τον Ντούγκα) με επιείκεια. Στα αξιοσημείωτα για μένα είναι κι ο μικρός τελικός (μια επανάληψη του μικρού τελικού του 1970, αλλά και πάλι με ίδια κατάληξη για την Ουρουγουάη, τότε είχε χάσει 1-0 (το γκολ ο Οβεράτ, το 10 το καλό)). Κρίμα για τον Ντιέγκο Φορλάν, του άξιζε κάτι καλύτερο από την τέταρτη θέση. Θα μου πεις "στο ποδόσφαιρο ο πρώτος είναι πρώτος κι όλοι οι άλλοι τίποτα, αλλά όσο να 'ναι είναι άλλο να λες βγήκα πάλι τρίτος, όπως οι Γερμανοί, κι άλλο πάλι τέταρτος στον κόσμο είμαι. Οι βουβουζέλες ήταν όντως εκνευριστικές κι αυτό φάνηκε και περισσότερο σε κάποιους αγώνες που μεταδόθηκαν δίχως σχολιασμό λόγω της απεργίας. Αφενός γλιτώσαμε τα άθλια σχόλια των συντακτών της ΝΕΤ, αφετέρου όμως ακούγονταν πιο έντονα οι βουβουζέλες. Ελπίζω να μην γίνουν μόδα και στα ευρωπαϊκά γήπεδα. Και μιας κι ανέφερες την Αγγλία, ναι όντως πιθανόν να έχανε ούτως ή άλλως, αλλά της έμεινε το άλλοθι του αν, όπως κι εμάς (αν είχε μπει η ευκαιρία του Τοροσίδη στο ματς με την Κορέα ίσως να εξελισσόταν διαφορετικά ο αγώνας. Χλωμό το κόβω, αλλά με το "αν" όλα παίζονται). Επίσης, η Αγγλία έδειξε ότι παρότι έχει προπονηταρά δεν κατάφερε να τους κάνει ομάδα, κάτι που κατάφερε ως ένα βαθμό ο Μαραντόνα. Δεν συμφωνώ ότι δεν αναδείχθηκαν νέοι παίκτες: την εθνική Γερμανίας να κοιτάξεις μόνο, Οζίλ, Κεντίρα, Μίλλερ -ο τελευταίος θα αφήσει εποχή και θα κάνει την Μπάγιερν και τους Γερμανούς να λησμονήσει τον άλλο Μίλλερ.

Οδηγίες για νέα μέλη ----
Οδηγοί - How to - Tutorials1 Linux: Μέτριος ┃ Προγραμματισμός: Καθόλου ┃ Αγγλικά: Προχωρημένος
2 Ubuntu 16.04 precise 64bit (el_GR.UTF-8), Windows 10
3 Intel Core2 Duo CPU E8400 3.00GHz ‖ RAM 8 GB ‖ Gigabyte X48-DS4
4 Advanced Micro Devices [AMD] nee ATI Caicos [Radeon HD 6450] [1002:6779]
5 eth0: Realtek RTL8111/8168B PCI Express Gigabit Ethernet controller [10ec:8168] (rev 02)