Καλυτερο IDE και Text Editor για C++

...του ubuntu και έργων ΕΛ/ΛΑΚ (Έργα-Οδηγοί-Προτάσεις)

Συντονιστής: konnn

Καλυτερο IDE και Text Editor για C++

Δημοσίευσηαπό AxlD » 07 Ιουν 2010, 17:49

Ο τιτλος τα λεει ολα. Θα καθομουν να τα δοκιμασω ολα αλλα σε μια εβδομαδα δινω εξεταστικη C++ και δεν εχω πολυ χρονο. Επομενως θελω να κανω practice. Εχω βρει ηδη πολλα:
CodeBlocks (οπου χρησιμοπιουσα και Windows)
CodeLite
Geany
Anjuta
Eclipse.

Εσεις ποιο προτιματε και γιατι?

σημειωση: Το CodeBlocks μου βγαζει ενα error οταν παω να κανω Run (permission denied - κατι τετοιο) και το Eclipse για καποιο λογο μου φαινεται πολυπλοκο...

Και αφου μιλαμε για αυτο θεμα, ας μην ανοιξω αλλo thread, ποιο text editor χρησιμοποιειτε και γιατι? Εχω δει αρκετα: Medit, Gedit, Leafpad και αλλα... Στα Windows χρησιμοποιουσα το Notepad++ και μου κανει τρομερη εντυπωση που δεν υπαρχει native στο Linux ειδικα αφου ειναι κατω απο την αδεια GNU/Linux.
Γνώσεις: Linux: Χαμηλό ┃ Προγραμματισμός: Προσπαθώ σε C++ και βλέπουμε... ┃ Αγγλικά: Πολύ Καλά
OS: Ubuntu 10.04 64 bit + Windows 7 64 bit (Games) (dual boot)
CPU: AMD Phenom II 965 3.4GHz Black Edtion
MoBo: ASUS Crosshair III Formula
RAM: Corsair Dominator DDR3 3X2GB 1600MHz
GPU: Sapphire Radeon Vapor-X HD 4890 2GB GDDR5
Monitor: Samsung Syncmaster P2370 23"
Άβαταρ μέλους
AxlD
babeTUX
babeTUX

Εκτύπωση

Re: Καλυτερο IDE και Text Editor για C++

Δημοσίευσηαπό idomeneas » 07 Ιουν 2010, 18:38

Για editor θα μιλήσω γιατί τα άλλα δεν τα πολυξέρω. Βασικά χρησιμοποιώ το gvim (vim-gnome) που είναι αρκετά καλός editor όσον αφορά τον προγραμματισμό ειδικά αν τον παραμετροποιήσεις με ένα gvim.rc αρχείο στο /home. Δηλαδή αν φτιάξεις εσύ τις συντομεύσεις που θες κτλ, έχει άπειρες δυνατότητες και highlighting, και μπορεί να επεξεργαστεί πολύ μεγάλα αρχεία. Τέλος στο θέμα του IDE προσωπικά δε μου χρειάστηκε κάποιο, απο τη στιγμή που έφτιαξα τα αρχεία .c, .cpp, .f90 κτλ,και έφτιαξα με automake το Makefile που κάνει compile/link το κάθε project. Έτσι είναι πιο παραμετροποιημένο το compile/link και χωρίς γραφικό περιβάλλον. Φυσικά αυτά εξαρτώνται από το χρόνο που μπορείς να διαθέσεις για να τα μάθεις.
Λειτουργικό ⇛ Ubuntu 10.04 64 bit σε HP Pavilion dv7-3110ev
Προδιαγραφές φορητού ⇛ Core i3 2.13 GHz │ 3 GB │ nVidia G105M │ Broadcom 4357 │ Bluetooth ? │ Realtek HD Audio │ 17.3"
Λειτουργικό ⇛ Ubuntu 10.04 32 bit/Win XP σε desktop
Προδιαγραφές desktop ⇛ Pentium 4 3 GHz │ 2 GB DDR │ Sapphire ATi Radeon HD3450 512MB AGP │ Μητρική: Asus P5V800-MX
idomeneas
seniorTUX
seniorTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό AxlD » 07 Ιουν 2010, 19:04

Εχω ακουσει πως πολλοι προγραμματιστες δεν χρησιμοποιουν IDE. Και κατι θα ξερουν παραπανω. Παρολα αυτα Επειδη εχω μαθει να δουλευω μονο σε IDE ειμαι καπως εθισμενος. Αλλα μολις τελειωσει η εξεταστικη θα δοκιμασω κι αλλους τροπους. Θα δοκιμασω και το gvim. Παντως μεχρι στιγμης χρησιμοποιω το Geany σε κατι ασκησεις που κανω και η αληθεια ειναι οτι μου αρεσει πολυ. Νιωθω σαν το σπιτι μου αν και του λειπουν μερικα features. Το πρωτο που εντοπισα ειναι πως δεν μπορεις να βαλεις default code μολις ανοιγεις ενα file. Αν και πιθανοτατα θα υπαρχει καποιο plug-in που το κανει και δεν το εχω δει ακομα... :)
Γνώσεις: Linux: Χαμηλό ┃ Προγραμματισμός: Προσπαθώ σε C++ και βλέπουμε... ┃ Αγγλικά: Πολύ Καλά
OS: Ubuntu 10.04 64 bit + Windows 7 64 bit (Games) (dual boot)
CPU: AMD Phenom II 965 3.4GHz Black Edtion
MoBo: ASUS Crosshair III Formula
RAM: Corsair Dominator DDR3 3X2GB 1600MHz
GPU: Sapphire Radeon Vapor-X HD 4890 2GB GDDR5
Monitor: Samsung Syncmaster P2370 23"
Άβαταρ μέλους
AxlD
babeTUX
babeTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό vesnikos » 03 Ιούλ 2010, 13:22

ανάλογα την δουλειά..

το geany είναι καλό για single compilation units. ακόμα δεν έχω καταφέρει να το βάλω να κάνει αυτόματα link. Οι οδηγείες του μάλιστα κάπου αναφέρουν οτι καλύτερα να φτίαξεις ενα makefile --για να μπορούν και άλλοι να κάνουν compile το πρόγραμμα σου. τωρα για ένα .h το implementation file του (για rapid prototyping..) δεν ξέρω για κατα το πόσο δουλεύει. αλλά αν το κάνεις μια φορά ξενίαζεις. Απλά είναι κάτι που πρέπει να κάνεις εκτός IDE

Το CODEBLOCK είναι μια άριστη εφαρμογή, που έχει πάρει πολύ φόρα. Ασχολείται αυτόματα με την σύνδεση αρχείων, και όλα τα συναφεί. Απλά είναι λίγο ποιο περίπλοκο να το στήσεις. Το συνιστώ για μεγαλύτερα προγράμματα. Σαφώς ανώτερο απο το geany. Ασε που ο κεντρικός ήρωας του είναι έλληνας (αν δεν παινέψεις το σπίτι σου..)

Σε παρόμοια φάση είναι και το anjuta, αλλά λίγο ποιο δύστροπο (διάβαζε: περισσότερες επιλογές)

Δεν είμαι αρκέτα hardcore για να χρησιμοποιώ gedit + makefile απευθείας, επομένως i'll refrain to comment on that..

Τελικά όλα είναι θέμα προσωπικής επιλογής, και το πού νιώθεις άνετα. Όλα στον πυρήνα τους χρησιμοποιούν g++/gcc. Εμένα με βοήθησε αρκετά όταν διάβασα πως λειτουργεί ο gcc και ξεδιάλυναν αρκετά πράγματα -συνηστώ αν δεν έχεις διαβάσει για της επιλογές του compiler do-so!
vesnikos
babeTUX
babeTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό sokoban4ever » 03 Ιούλ 2010, 21:13

To notepad++ τρέχει άψογα μεσω wine
επίσης μπορείς να δοκιμάσεις το netbeans
http://netbeans.org/features/cpp/index.html
http://netbeans.org/index.html
για c++ είναι αρκετά βολικό (έχει αυτά που σου λείπουν από το geany)
code completions από συναρτήσεις , μεταβλητές τοπικές,βιβλιοθηκών κλπ
και με ένα κουμπί compilation ... klp
Θέλουμε και μπορούμε να έχουμε μια καλύτερη ζωή και όσο θα ζούμε θα προσπαθούμε να την αποκτήσουμε ακόμα και αν πεθάνουμε προσπαθώντας, και αν κάποια στιγμή λιγίσουμε έχουμε το επίπεδο να πούμε κουράστηκα λίγο να ,να ξαποστάσουμε , ώστε να συνεχίσουμε πάλι δυνατοί ξανά.

Μήνυμα με αγάπη και αληλλεγγύη σε όλους τους ανθρώπους από όλους τους λαούς , ιδίως του Ελληνικού.
Άβαταρ μέλους
sokoban4ever
Επίτιμο μέλος
Επίτιμο μέλος

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό cliff » 05 Ιούλ 2010, 09:55

Για windows : dev++ (δεν κανει τιποτα τρελο)
NetBeans (Με απιστευτο Debug )
Για Linux : Netbeans (Για τον παραπανο λογο)
Geanny

Εμενα μου αρεσει αρκετα το Netbeans . Δεν τρεχει c++ απο default θα πρεπει να κατεβασεις μερικα patch(Δεν ειναι δισκολο να τα βρεις).

Δουλεψε με Netbeans και δεν θα μας ξεχασεις.
Γνώσεις ⇛ Linux: Καμια , Windows : Αρκετα ┃ Προγραμματισμός: Java , C++ , Fortran , SQL , Html ┃ Αγγλικά: Μετρια
Λειτουργικό ⇛ Kubuntu 10.04 32bit Full Install σε HP DV5190ea
Προδιαγραφές ⇛ T2400 │ RAM 2GB │ NVIDIA 7400 Go │ HD Audio │ TFT 15.4 wide
cliff
babeTUX
babeTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό PaNick » 05 Ιούλ 2010, 16:48

AxlD έγραψε:Ο τιτλος τα λεει ολα. Θα καθομουν να τα δοκιμασω ολα αλλα σε μια εβδομαδα δινω εξεταστικη C++ και δεν εχω πολυ χρονο.

Καλή τύχη!
PaNick
babeTUX
babeTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό cliff » 05 Ιούλ 2010, 18:52

Panick εχουμε 5 Iουλιου.
Καλα αποτελεσματα πρεπει να πουμε στο παιδι
Γνώσεις ⇛ Linux: Καμια , Windows : Αρκετα ┃ Προγραμματισμός: Java , C++ , Fortran , SQL , Html ┃ Αγγλικά: Μετρια
Λειτουργικό ⇛ Kubuntu 10.04 32bit Full Install σε HP DV5190ea
Προδιαγραφές ⇛ T2400 │ RAM 2GB │ NVIDIA 7400 Go │ HD Audio │ TFT 15.4 wide
cliff
babeTUX
babeTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό vesnikos » 13 Ιούλ 2010, 14:08

cliff έγραψε:Δουλεψε με Netbeans και δεν θα μας ξεχασεις.

:thumbup:
vesnikos
babeTUX
babeTUX

Εκτύπωση

Επιστροφή στο Ανάπτυξη Λογισμικού / Αλγόριθμοι