Και εγω εντιμετώπισα προβλημα με την nvidia. Εμένα μου μετακινουσε την οθόνη αριστερα περίπου 10 χιλιοστα. Ταλαιπωρήθηκα αρκετα για να το καταφερω καθόσον εντελως αρχαριος.
Εγω το ελυσα ως εξης:
Αφου κανεις update τοτε στο συστημα υπαρχουν 3 drivers της nvidia.
ΣΥΣΤΗΜΑ---->ΟΔΗΓΟΙ ΥΛΙΚΟΥ εκεί κανουμε activate τον driver που γραφει recomend
Μετά παμε
ΣΥΣΤΗΜΑ----->NVIDIA X server settings αν το αρχειο ανοιξει τοτε επιλεγουμε την οθόνη που θέλουμε απο το χ server display configuration παταμε X screen advanced και απιλεγουμε αναλυση μετα παταμε apply. Εν συνεχεια πρεπει να σώσουμε τις ρυθμισεις στο αρχειο. Αν πατησουμε το πληκτρο
save to x configuration file θα μας βγαλει λαθος καθόσον οι αλλαγες μπορουν να γίνουν μονο με την εντολη (ανοιγουμε το τερματικο)
- Κώδικας: Επιλογή όλων
sudo dpkg-reconfigure -phigh xserver-xorg
Οι αλλαγες που καναμε θα μεινουν μονιμα στον υπολογιστή.
Αν τώρα το
ΣΥΣΤΗΜΑ----->NVIDIA X server settings δεν ανοιγει και μας βγαζει το μήνυμα
You do not appear to be using the NVIDIA X driver. Please edit your X configuration file (just run `nvidia-xconfig` as root), and restart the X serve Τότε δίνουμε την εντολή στοι τερματικο:
sudo nvidia-xconfig
και αμεσως μετα κανουμε restart μετα μπορούμε να μπουμε στο ΣΥΣΤΗΜΑ----->NVIDIA X server settings να ρυθμίσουμε και μετα να σώσουμε το αρχειο με την εντολή
sudo dpkg-reconfigure -phigh xserver-xorg
Γνώσεις ⇛ Linux: καλό ┃ Προγραμματισμός: python ┃ Αγγλικά: Καλά Λειτουργικό ⇛Mint 18.1 Mate