πρόβλημα με Desktop Effect (οδηγός κάρτας γραφικών nvidia)

...κάρτες γραφικών / προβλήματα εικόνας / τηλεοπτικοί δέκτες
Κανόνες Δ. Συζήτησης
Αν έχετε πρόβλημα με την κάρτα γραφικών σας και δεν μπορείτε να μπείτε σε γραφικό περιβάλλον,
δοκιμάστε να τρέξετε την παρακάτω εντολή για να ελέγξετε αν το σύστημά σας χρειάζεται πρόσθετους κλειστούς οδηγούς:
jockey-text

Για κάρτα τηλεόρασης δώστε τα αποτελέσματα των παρακάτω εντολών :
lspci -nn (Για εσωτερικές κάρτες pci)
lsusb (Για εξωτερικές κάρτες με σύνδεση usb)

πρόβλημα με Desktop Effect (οδηγός κάρτας γραφικών nvidia)

Δημοσίευσηαπό velerefodis » 01 Ιουν 2008, 14:50

Το προβλημα ειναι οταν πηγαινω να αλλαξω απο την εμφανηση απο τα visual effects στο extras μου ζηταει να ενεργοποιησω
τον οδηγο για τις καρτες γραφικων nvidia ηδαλος δε με αφηνει να ενεργοποιησω την επιλογη extras τον βαζω σε λειτουργια
και μου ζηταει επανεκκινηση και μετα την επανεκκινηση με βγαζει σε μαυρη οθονη ενας φιλος μου ειπε να επιλεξω στην εκκινηση recovery mode να επιλεχω root δωσω μια εντολη ...
sudo dpkg-reconfigure xserver-xorg
να επιλεξω vesa και να ρυθμισω την αναλυση.

Αλλα δεν εγινε τιποτα γιατι μου εβγαζε να ρυθμισω μονο το πληκτρολογιο.
εχω τα ελληνικα ubuntu 8.4 και καρτα γραφικων nvidia geforce 8600 gt

Ειμαι νεος χρηστης δεν ξερω τι να κανω heeelllllpppp
velerefodis
babeTUX
babeTUX

Εκτύπωση

Re: προβλημα με το Desktop Effect (οδηγος καρτας γραφικων nvidia

Δημοσίευσηαπό ftso » 01 Ιουν 2008, 15:27

Μπες σε recovery mode και εκτέλεσε:
Κώδικας: Επιλογή όλων
sudo displayconfig-gtk
Άβαταρ μέλους
ftso
Επίτιμο μέλος
Επίτιμο μέλος

IRC: ftso
Εκτύπωση

Re: προβλημα με το Desktop Effect (οδηγος καρτας γραφικων nvidia

Δημοσίευσηαπό velerefodis » 02 Ιουν 2008, 21:40

οταν το pc κανει boot επειδη εχω και..... windows με ρωταει με τι θελω να μπω ubuntu η' ubuntu (recovery mode) η' windows
αν επιλεξω ubuntu με βγαζει σε black screen αν επιλεξω ubuntu (recovery mode) με βγαζει σε χωρο DOS και μου δεινει
4 επιλογες: resume: resume normal boot (τρωω black screen)
dpkg : repair broken packages
root : droop to root shell promt (μονο εδω μπορω να δοσω εντολες)
xfix :try to fix xserver
οταν δοσω την εντολη sudo displayconfig-gtk στην επιλογη root μου βγαζει runtime error αυτη η εντολη τρεχει μονο στο τερματικο γιατι χρειαζεται να εχουν ανοιξει το ubuntu κανονικα για μονο ετσι μου ανοιγει (σε παραθυρικο συστημα) τον οδηγο ρυθμισης οθονης (μαρκα&μοντελο) και καρτας γραφηκων (μαρκα&σειρα 8 που εχω εγω) αλλα και να τον ρυθμισω αφου εχω μπει κανονικα αν παω να επιλεξω να παλι τα extras απο την εμφανηση μου λεει Desktop effects could not be enabled.

(Για να μπω ομως κανονικα(χωρις black screen) πρεπει να πατησω τις 2 απο τις 4 προηγουμενες επιλογες dpkg & xfix να δοσω exit και μετα να κανω boot κανονικα
velerefodis
babeTUX
babeTUX

Εκτύπωση

Re: πρόβλημα με Desktop Effect (οδηγός κάρτας γραφικών nvidia)

Δημοσίευσηαπό Kknhht3 » 04 Ιούλ 2008, 09:01

Aν θυμαμαι καλα, αν πατησεις απλα Ctrl+d , το boot σου 8α συνεχιστει κανονικα.
Αν πανε ολα καλα κ γινει ι εκκινιση νορμαλ, πανε εδω http://www.albertomilone.com/nvidia_scripts1.html
και ακολουθα τις οδηγιες. Πιστευω πως θα σου φανει αρκετα ευκολοτερο.
Kknhht3
babeTUX
babeTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό vista killer » 05 Ιούλ 2008, 11:50

Μπες αρχικά σε recovery mode και κάνε fix τον xserver και μετά όταν μπεις κανονικά στο σύστημα κατέβασε το πρόγραμμα

envyng-gtk

μέσω synaptic και εγκατέστησε τους driver της nvidia από εκεί. Μετά κάνε ένα restart και πες μας τι έγινε.
Άβαταρ μέλους
vista killer
saintTUX
saintTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό avenger3000 » 05 Ιούλ 2008, 15:42

θα πρότεινα ακριβώς το ίδιο με τον vkiller, είχα το ίδιο πρόβλημα με ΑΤΙ κάρτα και μόνο έτσι λύθηκε.
Trust no one!
Διανομή: Ubuntu 9.04
desktop: Core2Duo 2.13Ghz, 2Gb RAM, Asus P5W DH Deluxe, HDDs: 1x320Gb SATAII 1x500Gb SATAII 1x120Gb IDE, Ati X1950 Pro
laptop: LG E500L-AP14HS, CoreDuo 1.86GHz, 2Gb RAM, 200GB HDD, Intel GMA X3100, Atheros 5007EG
avenger3000
babeTUX
babeTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό velerefodis » 12 Ιούλ 2008, 13:13

Εγκατεστησα το envy ετρεξα το προγραμα απο εφαρμογες>εργαλεια συστηματος>envy επελεξα nvidia (αυτοματος εντοπισμος υλικου) αφου εκανα πρωτα απεγκατασταση προγραματος οδηγησης nvidia μηπως με τις δοκιμες μου ειχα κανει καμια σαχλαμαρα.τελικα μετα την επανεκκινηση εφαγα και παλι black screen .
Δοκιμασα με (μη αυτοματο εντοπισμο προγραματος οδηγησης) και τα 3 version απο τους drivers που μου εδινε αλλα και παλι ετρωγα black screen

ευχαριστω παντος για το ενδιαφερον σας στο προβλημα μου

(Μη ρωτατε γιατι αλλα εχω κανει εγκατασταση το ubuntu 8.4 3 φορες λετε να δημιουργει καποιο κολημα αυτο αν και νομιζω οτι ειναι μαλλον προβλημα αναλησης.)
velerefodis
babeTUX
babeTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό vista killer » 12 Ιούλ 2008, 14:13

Δεν ξέρω τι άλλο μπορείς να κάνεις αμά δεν μπήκε ούτε τις 3 φορές η κατασταση είναι μάλλον δύσκολη. Το linux πάντως δεν είναι μόνο το ubuntu θα μπορούσες να δοκιμάσεις και κάποια άλλη διανομή η ακόμα και κάποια άλλη έκδοση του ubuntu όπως το kubuntu.
Άβαταρ μέλους
vista killer
saintTUX
saintTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό velerefodis » 12 Ιούλ 2008, 15:45

vista killer έγραψε:Δεν ξέρω τι άλλο μπορείς να κάνεις αμά δεν μπήκε ούτε τις 3 φορές η κατασταση είναι μάλλον δύσκολη. Το linux πάντως δεν είναι μόνο το ubuntu θα μπορούσες να δοκιμάσεις και κάποια άλλη διανομή η ακόμα και κάποια άλλη έκδοση του ubuntu όπως το kubuntu.

Πια εκδοση θα μου προτινατε να εβαζα αν τελικα δε γινει τιποτα μια και ειμαι νεος χρηστης δεν κανω καποια ειδιετερη δουλεια στο pc

(απλα δε γουσταρω τον billy.....-win-συνεχεια format-ανασηγκροτηση-ιους-Registry-cookies-spams-worms-trojan και γενικα ολα ελεινα σφαλματα που εχουν αλλα θελειμενα η´ αθελειτα)
velerefodis
babeTUX
babeTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό linuxman » 12 Ιούλ 2008, 16:07

velerefodis έγραψε:
vista killer έγραψε:Δεν ξέρω τι άλλο μπορείς να κάνεις αμά δεν μπήκε ούτε τις 3 φορές η κατασταση είναι μάλλον δύσκολη. Το linux πάντως δεν είναι μόνο το ubuntu θα μπορούσες να δοκιμάσεις και κάποια άλλη διανομή η ακόμα και κάποια άλλη έκδοση του ubuntu όπως το kubuntu.

Πια εκδοση θα μου προτινατε να εβαζα αν τελικα δε γινει τιποτα μια και ειμαι νεος χρηστης δεν κανω καποια ειδιετερη δουλεια στο pc

(απλα δε γουσταρω τον billy.....-win-συνεχεια format-ανασηγκροτηση-ιους-Registry-cookies-spams-worms-trojan και γενικα ολα ελεινα σφαλματα που εχουν αλλα θελειμενα η´ αθελειτα)

Δώσε παρακαλώ τι κάρτα έχεις ακριβός , και ρίξε μία ματία
εδώ Οδηγοί κ Βοήθεια
να μεν είναι αρκετά παλιές οδηγίες άλλα η λογική είναι ίδια αλλάζουν απλός μερικά πράγματα , που για αυτά θα βρέις οδήγίες εδώ.
Οδηγίες προς Νεοεισερχόμενους
1 Γνώσεις Linux: Πολύ καλό ┃ Προγραμματισμού: Ικανοποιητικό ┃ Αγγλικών: Ικανοποιητικό
2 Linux Mint 17.1 Rebecca 3.13.0-37-generic 64bit (el_GR.UTF-8, X-Cinnamon cinnamon)
3 Intel Core i5-2310M CPU @ 2.10GHz ‖ RAM 3866 MiB ‖ Dell Inc. 0D7C51 - Dell Inc. Dell System Vostro 3750
4 Intel 2nd Generation Core Processor Family Integrated Graphics [8086:0116] {i915}
5 wlan0: Intel Centrino Wireless-N 1030 [Rainbow Peak] [8086:008a] (rev 34) ⋮ eth0: Realtek RTL8111/8168/8411 PCI Express Gigabit Ethernet Controller [10ec:8168] (rev 06)
http://www.greeklug.gr
Άβαταρ μέλους
linuxman
Επίτιμο μέλος
Επίτιμο μέλος

Εκτύπωση

Επόμενο

• ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
    ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ
    ΠΡΟΒΟΛΕΣ
    ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ

Επιστροφή στο Κάρτες Γραφικών / Εικόνα / TV