Θέλετε να γίνει το YAGLB το επίσημο blog της κοινότητας;

...οδηγοί-προτάσεις-ιδέες-σχόλια για το forum, την κοινότητα, το ubuntu

Συντονιστής: Geochr

Θέλετε να γίνει το YAGLB το επίσημο blog της κοινότητας Ubuntu-gr;

Το δημοψήφισμα λήγει στις 23 Σεπ 2010, 15:38

Ναι
41
75%
Όχι
14
25%

Σύνολο ψήφων : 55

Re: Θέλετε να γίνει το YAGLB το επίσημο blog της κοινότητας;

Δημοσίευσηαπό kigk » 26 Σεπ 2010, 15:04

Συνοπτικα θ' απαντησω:
Ουτε καν που σκεφτηκα "δημιουργια εντυπωσεων" η κατι τετοιο.
Απλα ειπα πως εκει ειναι η σελιδα, φανερη και προσβασιμη σε ολους και δειχνει δειγματα δουλειας (καλης η κακης).
Τωρα για τις χμμμ. εντυπωσεις που εσυ μαλλον δημιουργεις, φιλτατε Κωστα.
Ναι ειμαι ο ιδιοκτητης, δημιουργος του kigka.blogspot.com οπως και του http://yaglb.com που οδηγει στο ιδιο domain.
Domain που αγοραζουμε επωνυμα προφανως.
Το γιατι λοιπον, αφου το αναφερεις:
Οταν ξεκινησα το blog το εκανα για τη πλακα μου. ΔΕΝ ειχα, ΔΕΝ εχω, ΔΕΝ μου δινει ΚΑΝΕΝΑ επαγγελματικο οφελος το συγκεκριμενο (η οποιο αλλο blog).
Ετσι ΔΕΝ ειχα και λογο να το κανω επωνυμα, οπως ως γνωστο το κανουν πολλοι λογω επαγγελματικης δημοσιοτητας (θεμιτο αλλωστε).
Λιστα με το αν εχω προσφερει δε θα κανω, μα μαλλον δε ξεπεταχτηκα απο το πουθενα.
Ισως εχω συμβαλει ψυχη και σωμα στο ν' αναπτυχθει μια γνωστοτατη σημερα (κοινοτικη) διανομη και να γινει γνωστη κι' εδω (στην Ελλαδα).
ισως εχω συμβαλλει με το τροπο μου σε συλλογο του Linux, ισως παλι να εχω συμβαλει κι' αλλου.
Εχει καποια σημασια αληθεια?
Ο καθενας/καθεμια εχει το λογο του που δημιουργει τα νικ της δικτυακης του παρουσιας.
Ετσι και γω τοτε προτιμησα να δωσω τ' ονομα της σκυλιτσας μου που ειχα χασει απο καρκινο.
(συν πως το yaglb στο blogger ηταν ηδη κατειλειμενο)
Βεβαια ΑΝ διαβαζες τα παραπανω θα εβλεπες πως το blog ηταν στο Planet Hellug, μα εγω ζητησα να βγει επειδη εβλεπα πως βαραινε τη σελιδα τους.
Αρα προφανως, οπως ξερεις, ΕΠΩΝΥΜΑ θα το εβαλα εκει.
Απο την αλλη ενα κλικ υποθεση ειναι: http://www.facebook.com/group.php?gid=1 ... 624&v=wall
φατσα καρτα στο blog αλλωστε.
Αλλωστε δεν ασχοληθηκα ποτε ξανα με το προφιλ μου στη Google περαν της πρωτης φορας.

-Οχι σε καμια ΔΕΝ ειπα (παραπανω αλλωστε ειναι) οτι καποιος/καποιοι εκπροσωπουν τη Κοινοτητα.
Απλα οταν μιλαγαμε νομισαμε καλυτερη λυση, πιο νομιμη, ωστε ν'αλλιευονται (με rss η copy-paste)
τα σχετικα με το Ubuntu σχολια στη πρωτη σελιδα, ωστε μη τυχον και προεκυπτε καποιο θεμα.
Εξ' ου και η δημοσιοποιηση του θεματος.
Φανερη αν μη τι αλλο η αθωοτητα του πραγματος!
Ελπιζω τωρα, να εγιναν αντιληπτες οι προθεσεις.....

Δε θα μ' ενδιεφερε το coAdmin η οτι αλλο.
Οπως εχω αναφερει, αν δημιουργηθει κατι απο τη Κοινοτητα, εκει που φτιαχνω 10 αρθρα για το blog, ευχαριστως θα δινω τα 2-3 για τη Κοινοτητα (blog, ubuntistas, πχ)
Και χωρις αναφορα του ποιος το εγραψε. Αν θες πιστεψε το δε με νοιαζει αυτο.
Σιγουρα ομως υπαρχει νεο αιμα που θα μπορουσε να βοηθησει.

Κατα τ' αλλα, οπως ξερεις τα παντα σχεδον ειναι Αθηνοκεντρικα και καποια πραγματα για οσους απο εμας εχουμε αποφασισει ν' αποσυρθουμε επαρχια, δεν ειναι και τοσο εφικτα πλεον.

Το δε φιλοτιμο, το ανεφερα, στο τελος, εννοντας, πως δεν ειναι αναγκη ολα να ειναι πονηρα και καποιοι μας, μπορει να εχουν φιλοτιμο.
Αυτο και μονο.
Άβαταρ μέλους
kigk
babeTUX
babeTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό pkst » 26 Σεπ 2010, 15:24

kigk έγραψε:Συνοπτικα θ' απαντησω:
Ουτε καν που σκεφτηκα "δημιουργια εντυπωσεων" η κατι τετοιο.
Απλα ειπα πως εκει ειναι η σελιδα, φανερη και προσβασιμη σε ολους και δειχνει δειγματα δουλειας (καλης η κακης).
Τωρα για τις χμμμ. εντυπωσεις που εσυ μαλλον δημιουργεις, φιλτατε Κωστα.
Ναι ειμαι ο ιδιοκτητης, δημιουργος του kigka.blogspot.com οπως και του http://yaglb.com που οδηγει στο ιδιο domain.
Domain που αγοραζουμε επωνυμα προφανως.
Το γιατι λοιπον, αφου το αναφερεις:
Οταν ξεκινησα το blog το εκανα για τη πλακα μου. ΔΕΝ ειχα, ΔΕΝ εχω, ΔΕΝ μου δινει ΚΑΝΕΝΑ επαγγελματικο οφελος το συγκεκριμενο (η οποιο αλλο blog).
Ετσι ΔΕΝ ειχα και λογο να το κανω επωνυμα, οπως ως γνωστο το κανουν πολλοι λογω επαγγελματικης δημοσιοτητας (θεμιτο αλλωστε).
Λιστα με το αν εχω προσφερει δε θα κανω, μα μαλλον δε ξεπεταχτηκα απο το πουθενα.
Ισως εχω συμβαλει ψυχη και σωμα στο ν' αναπτυχθει μια γνωστοτατη σημερα (κοινοτικη) διανομη και να γινει γνωστη κι' εδω (στην Ελλαδα).
ισως εχω συμβαλλει με το τροπο μου σε συλλογο του Linux, ισως παλι να εχω συμβαλει κι' αλλου.
Εχει καποια σημασια αληθεια?
Ο καθενας/καθεμια εχει το λογο του που δημιουργει τα νικ της δικτυακης του παρουσιας.
Ετσι και γω τοτε προτιμησα να δωσω τ' ονομα της σκυλιτσας μου που ειχα χασει απο καρκινο.
(συν πως το yaglb στο blogger ηταν ηδη κατειλειμενο)
Βεβαια ΑΝ διαβαζες τα παραπανω θα εβλεπες πως το blog ηταν στο Planet Hellug, μα εγω ζητησα να βγει επειδη εβλεπα πως βαραινε τη σελιδα τους.
Αρα προφανως, οπως ξερεις, ΕΠΩΝΥΜΑ θα το εβαλα εκει.
Απο την αλλη ενα κλικ υποθεση ειναι: http://www.facebook.com/group.php?gid=1 ... 624&v=wall
φατσα καρτα στο blog αλλωστε.
Αλλωστε δεν ασχοληθηκα ποτε ξανα με το προφιλ μου στη Google περαν της πρωτης φορας.

-Οχι σε καμια ΔΕΝ ειπα (παραπανω αλλωστε ειναι) οτι καποιος/καποιοι εκπροσωπουν τη Κοινοτητα.
Απλα οταν μιλαγαμε νομισαμε καλυτερη λυση, πιο νομιμη, ωστε ν'αλλιευονται (με rss η copy-paste)
τα σχετικα με το Ubuntu σχολια στη πρωτη σελιδα, ωστε μη τυχον και προεκυπτε καποιο θεμα.

Δε θα μ' ενδιεφερε το coAdmin η οτι αλλο.
Οπως εχω αναφερει, αν δημιουργηθει κατι απο τη Κοινοτητα, εκει που φτιαχνω 10 αρθρα για το blog, ευχαριστως θα δινω τα 2-3 για τη Κοινοτητα (blog, ubuntistas, πχ)
Και χωρις αναφορα του ποιος το εγραψε. Αν θες πιστεψε το δε με νοιαζει αυτο.
Σιγουρα ομως υπαρχει νεο αιμα που θα μπορουσε να βοηθησει.

Κατα τ' αλλα, οπως ξερεις τα παντα σχεδον ειναι Αθηνοκεντρικα και καποια πραγματα για οσους απο εμας εχουμε αποφασισει ν' αποσυρθουμε επαρχια, δεν ειναι και τοσο εφικτα πλεον.

Το δε φιλοτιμο, το ανεφερα, στο τελος, εννοντας, πως δεν ειναι αναγκη ολα να ειναι πονηρα και καποιοι μας, μπορει να εχουν φιλοτιμο.
Αυτο και μονο.

ΟΚ καλή τύχη στην προσπάθεια σου και καλές επισκέψεις στο blog σου. Φυσικά είσαι ελεύθερος να αναδημοσιεύεις ότι θες από το ubuntu-gr ή και το φόρουμ του - αρκεί να αναφέρεται η πηγή- (οι δημοσιεύσεις στην κεντρική σελίδα αντιπροσωπεύουν το ubuntu-gr, οι δημοσιεύσεις στο forum μόνο τους αντίστοιχους γράφοντες).
(Για τα άλλα δεν συνεχίζω - εφόσον είναι επιλογή σου, τόσο η ανωνυμία όσο και η ενασχόληση με το blog σου. Δεν με ενδιαφέρει να γίνω διαδικτυακός ντετέκτιβ για να δω αν κάποιος είναι υπαρκτό ή όχι πρόσωπο. Ο καθένας κάνει τις επιλογές του)
And the beast shall be made legion. Its numbers shall be increased a thousand thousand fold. The din of a million keyboards like unto a great storm shall cover the earth, and the followers of Mammon shall tremble.
Άβαταρ μέλους
pkst
Διαχειριστής
Διαχειριστής

IRC: pkst
Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό kigk » 26 Σεπ 2010, 16:56

Αντσιτοιχου υφους και η απαντηση:
προφανως εισαι (δικτυακος ντεντεκτιβ), αφου βρηκες το: kkigk, που λες και πιο πανω!!
Μαλλον επιλεκτικος ομως.
Αλλωστε οπως ειπα, εγω ΔΕΝ εχω καποιο επαγγελματικο οφελος απ' ολ' αυτα ωστε το πρωτο που να σκεφτω να ειναι η ταμπελα και η προβολη (ονομα!!).
Αλλα ας απασχολει αλλους αυτο πρωτιστως.....
Μεχρι τωρα δε χρειαστηκε ν' αναδημοσιευσω κατι απο πουθενα, ουτε και σκοπευω και ναι τηρω καθε ηθικο κανονα!
Κατα τ'αλλα ολα μπροστα μας ειναι....
Προτιμω και γω να μη το συνεχισω....
Άβαταρ μέλους
kigk
babeTUX
babeTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό pkst » 26 Σεπ 2010, 17:44

kigk έγραψε:Αντσιτοιχου υφους και η απαντηση:
προφανως εισαι (δικτυακος ντεντεκτιβ), αφου βρηκες το: kkigk, που λες και πιο πανω!!
Μαλλον επιλεκτικος ομως.

Φυσικά και είμαι επιλεκτικός αφού με αυτό γράφεις εδώ. (το δικό μου είναι pkst και φάινεται στι δεξί μέρος του post κάτω από το avatar όπως και σε καθε quote )
kigk έγραψε:Αλλωστε οπως ειπα, εγω ΔΕΝ εχω καποιο επαγγελματικο οφελος απ' ολ' αυτα ωστε το πρωτο που να σκεφτω να ειναι η ταμπελα και η προβολη (ονομα!!).
Αλλα ας απασχολει αλλους αυτο πρωτιστως.....
Μεχρι τωρα δε χρειαστηκε ν' αναδημοσιευσω κατι απο πουθενα, ουτε και σκοπευω και ναι τηρω καθε ηθικο κανονα!
Κατα τ'αλλα ολα μπροστα μας ειναι....
Προτιμω και γω να μη το συνεχισω....

ΟΚ. Ομολογώ ότι δεν καταλαβάινω τι υπονοείς (μαλλον κάτι σε σχέση με μένα και την προσπάθεια προβολής μου? σε σχέση με κάποιον άλλο εδω μέσα?) Anyway όντως μην το συνεχίσεις γιατί δεν ενδιαφέρει κανέναν αυτή η συζήτηση πια αφού εξελίσσεται σε προσωπικές υπόνοιες. (PM /mail/irc αν θες να μου εξηγήσεις)
And the beast shall be made legion. Its numbers shall be increased a thousand thousand fold. The din of a million keyboards like unto a great storm shall cover the earth, and the followers of Mammon shall tremble.
Άβαταρ μέλους
pkst
Διαχειριστής
Διαχειριστής

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό kigk » 26 Σεπ 2010, 18:06

Δημοσια αρχισε, δημοσια θ' απαντησω.
Οχι φιλε μου, ΔΕΝ κατηγορω κανενα! Ουτε υπαινισομαι?
Γιατι να πρεπει ολοι παντα να υπαινισονται κατι?
Και πως ειναι δυνατο να κατηγορησω ανθρωπους, που εχουν συμβαλει
ειτε με μεταφρασεις, ειτε μς προβολες, ειτε... ειτε....
Ποτε δε θα εκανα κατι τετοιο και σε πληροφορω προβαλλω ολες τις δουλειες
που αφορουν Ελληνικη πραγματικοτητα ΕΛΛΑΚ, συλλογους, prοjects.

Μα δε καταλαβαινω γιατι να μηπροσεχουμε τα πριν γραφομενα, ειπα λοιπον πριν:

kigk έγραψε:Οταν ξεκινησα το blog το εκανα για τη πλακα μου. ΔΕΝ ειχα, ΔΕΝ εχω, ΔΕΝ μου δινει ΚΑΝΕΝΑ επαγγελματικο οφελος το συγκεκριμενο (η οποιο αλλο blog).

Απλα ξεκαθαρισα πως σε κατι που θα ηταν θεμιτο δε το εκανα, επειδη δε μ' ενδιεφερε. Αν μ' ενδιεφερε θα το εκανα, αφου ως ειδες επωνυμα βγαινω κι' αλλου.

Σαφως απο εκει και περα καταλαβαινω τις ανησυχιες και αμφιβολιες σου, προφανως τις ιδιες θα ειχα, μα νομιζω το εξηγησα και αυτο:

kigk έγραψε:Οχι σε καμια ΔΕΝ ειπα (παραπανω αλλωστε ειναι) οτι καποιος/καποιοι εκπροσωπουν τη Κοινοτητα.

Καμια "εχθρα", καμια υπονοια, καμια κακη προθεση οσο με αφορα.
Χαζο λοιπον να συνεχισει η οποια αντιδικια, οταν επι της ουσιας ΔΕΝ υπαρχει....
Άβαταρ μέλους
kigk
babeTUX
babeTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό logari81 » 27 Σεπ 2010, 11:03

@kigk, pkst: καταφέρατε να σπαταλήσετε τον πολύτιμο χρόνο σας σε μία προσωπική αντιπαράθεση όταν στην ουσία η αντιπαράθεσή σας ειναι θέσεων. Ο pkst απλώς πιστεύει ότι δεν έχει νόημα ένα blog να οριστεί ως επίσημο ενώ ο kigk πιστεύει το αντιθετο. Αυτή ειναι η ουσία της συζήτησης κι όχι αν ο kigk θα ήταν αξιόπιστος για διαχειριστης ενός τέτοιου blog. Μια άλλη διαφωνία που υπήρξε είναι η επωνυμη ή ανώνυμη συμμετοχή γενικά στην κοινότητα αλλά με τον τρόπο που παρουσιάστηκε παραπέμπει πάλι σε προσωπική αντιπαράθεση ενώ δεν είναι.

@pkst: αν θέλεις μια τελειως φιλική συμβουλη, βρίσκω το ύφος σου λίγο ερειστικό. Αν διαβάσεις τα αρχικά ποστ του kigk προσεκτικά μπορεις να δεις ότι παρά τις αντίθετες απόψεις που έχετε, φαίνεται να είναι ένα άτομο με μεράκι, σεβασμό και με διάθεση να είναι σωστός προς όλους κι όχι να κανει του κεφαλιού του. Αυτήν είναι η εντύπωση που αποκομίζω. Το να πεισουμε για τις κατα πάσα πιθανοτητα σωστές θέσεις μας είναι σημαντικό αλλά όταν εχουμε να κάνουμε με άτομα που έχουν καλή πρόθεση οφείλουμε να το κάνουμε με αρκετή ευγένεια και σεβασμό.

@kigk: τα περί Αθήνας/Θεσσαλονίκης είναι συζητήσεις που δεν βοηθάνε σε κάτι. Όσοι συμμετέχουμε στο ubuntu-gr είμαστε διασκορπισμένοι σε όλη την Ελλάδα κι οχι μόνο. Το ubuntu-gr δεν είναι υπο την άμεση επιρροη καμίας κλειστής ομάδας (αν υπάρχουν τέτοιες) ούτε βόρειας ούτε νότιας. Αυτός ειναι ένας λόγος που προσωπικά συμμετέχω εδώ. (Επίσης ως φιλική συμβουλή πρόσεξε τον δευτερο πληθυντικό, μερικές φορές τον χρησιμοποιούμε αυθόρμητα αλλα εκλαμβανεται εσφαλμένα από τους αναγνώστες των μηνυμάτων μας).
http://opensourceecology.org/

Λειτουργικό: Ubuntu 10.04 lucid 64-bitΠροδιαγραφές: 4x Intel Core i5 CPU M 450 2.40GHz ‖ RAM 3696 MiB ‖ Lenovo KL3 - LENOVO IdeaPad Y560
Κάρτα γραφικών: ATI Device [1002:68c0]Ασύρματο: wlan0: Atheros Inc. AR928X Wireless Network Adapter (PCI-Express) [168c:002a] (rev 01)
logari81
Επίτιμο μέλος
Επίτιμο μέλος

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό pkst » 27 Σεπ 2010, 13:43

logari81 έγραψε:
@pkst: αν θέλεις μια τελειως φιλική συμβουλη, βρίσκω το ύφος σου λίγο ερειστικό. Αν διαβάσεις τα αρχικά ποστ του kigk προσεκτικά μπορεις να δεις ότι παρά τις αντίθετες απόψεις που έχετε, φαίνεται να είναι ένα άτομο με μεράκι, σεβασμό και με διάθεση να είναι σωστός προς όλους κι όχι να κανει του κεφαλιού του. Αυτήν είναι η εντύπωση που αποκομίζω. Το να πεισουμε για τις κατα πάσα πιθανοτητα σωστές θέσεις μας είναι σημαντικό αλλά όταν εχουμε να κάνουμε με άτομα που έχουν καλή πρόθεση οφείλουμε να το κάνουμε με αρκετή ευγένεια και σεβασμό.

Δεκτή η συμβουλή αλλά δεν θεωρώ ότι ήμουν εριστικός απέναντι του . Καταλαβαίνοντας μάλιστα και τις καλές του προθέσεις , ήδη από την πρώτη απάντηση μου , τον προσκάλεσα να συμμετάσχει στην κοινότητα μας ενεργά αν το επιθυμούσε. (Προφανώς και εννοείς την απάντηση μου στον onslaught περί "άγνωστων ιδιοκτητών" αλλά ούτε αυτή την θεωρώ αγενής μιας και είναι φανερό ότι ήταν γενική θέση και δεν απευθυνόταν στον kigka)
Άβαταρ μέλους
pkst
Διαχειριστής
Διαχειριστής

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό pros » 27 Σεπ 2010, 22:02

viewtopic.php?f=2&t=7349&p=141912#p141912

Η συνέχεια στο παραπάνω νήμα...

Παρακαλώ πολύ όσοι έχουν ενδιαφέρον για την διαδικτυακή παρουσία της κοινότητας,
να πάρουν μέρος στην συζήτηση και να δηλώσουν την πρόθεση συμμετοχής τους στην συντήρηση των μέσων που υπάρχουν.

10.04 / 12.04 64bit
Άβαταρ μέλους
pros
Συντονιστής
Συντονιστής

IRC: sterios
Εκτύπωση

Προηγούμενη

Επιστροφή στο Γενικά