Πρόβλημα με boot στο Maverick  Το θέμα επιλύθηκε

...εγκαταστάσεις, αναβαθμίσεις, διαχείριση partitions, boot-loader, κλπ

Συντονιστής: adem1

Κανόνες Δ. Συζήτησης
Στην ενότητα αυτή γράφουμε θέματα/ προβλήματα μόνο για το UBUNTU ή τα παράγωγά του.

Re: Πρόβλημα με boot στο Maverick

Δημοσίευσηαπό hocico0777 » 04 Νοέμ 2010, 21:54

s.dalas έγραψε:Εννοείς οτι τα πετάμε όλα και προχωράμε σε νέο πράγμα? Και αν ΝΑΙ τι θα περάσουμε? Μια έκδοση ή 2 για να σου υποδείξω όλη τη διαδικασία. Επσης θα έχεις και αποθηκευτικό χώρο ή όχι?

Τα εχω πεταξει ηδη,μια εγκατασταση το Maverick. Επίσης να κανουμε 2 τμηματα το 1 να ειναι 200 gb για να βαλω το ubuntu και τα αλλα 300 να τα κανω ntfs (αν θελω να βαλω windows αργοτερα). Πάνω απολα ομως αρχικα θελω να διαμορφωθει σωστα ολος ο δισκος.
Γνώσεις ⇛ Linux: Χαμηλό ┃ Προγραμματισμός: Όχι ┃ Αγγλικά: Καλά
Λειτουργικό σε Η/Υ ϰ μοντέλο: Ubuntu 10.04
Προδιαγραφές ⇛ Intel(R) Core(TM)2 Duo CPU E8400 @ 3.00GHz │ 2GB │ nvidia gedorce 9600Gt Albatron│
Άβαταρ μέλους
hocico0777
babeTUX
babeTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό s.dalas » 04 Νοέμ 2010, 21:58

Αν βάλεις windows αργότερα είναι πιο δύσκολο απο το να τα έχεις ήδη και να βάλεις μετά ubuntu. Βλέπεις το linux βλέπει τα windows ενώ το ανάποδο δεν!! όπως και να έχει. 500gb είναι όλος ο δίσκος?
...Open minds using open source...
Γνώσεις ⇛ Linux: Όσο ζω μαθαίνω | Προγραμματισμός: Πολύ λίγα | Αγγλικά: οφ κορς
Desktop -> Dual Core 2.5GHz, 5Gb of Ram, 640Gb HD, Nvidia 9500GT + Ubuntu 13.10 = Life is simple...
Notebook -> 10.04 dual boot Win 7 σε lenovo ideapad U350
;) Οδηγός προς Νεοεισερχομένους ;) Οδηγοί - How to - Tutorials σε Κατηγορίες ;) http://UbuntuForums.org ;)
Άβαταρ μέλους
s.dalas
powerTUX
powerTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό hocico0777 » 04 Νοέμ 2010, 22:02

s.dalas έγραψε:Αν βάλεις windows αργότερα είναι πιο δύσκολο απο το να τα έχεις ήδη και να βάλεις μετά ubuntu. Βλέπεις το linux βλέπει τα windows ενώ το ανάποδο δεν!! όπως και να έχει. 500gb είναι όλος ο δίσκος?

Ναι 500αρης ειναι.Ωραια ας το κανουμε ετσι τοτε ωστε να βαλω τα windows πρωτα. τα διαμερισματα ας μεινουν οπως ειπα 200 και 300.
Προδιαγραφές ⇛ Intel(R) Core(TM)2 Duo CPU E8400 @ 3.00GHz │ 2GB │ nvidia gedorce 9600Gt Albatron│
Άβαταρ μέλους
hocico0777
babeTUX
babeTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό mangelasakis » 04 Νοέμ 2010, 22:05

Off topic:
Ρε παιδιά αυτο που δεν έχω καταλάβει ποτέ από τότε που άρχησα να ασχολούμε με το linux είναι γιατί βάζετε τόσο μεγάλο swap... Βλέπω σε πολλούς ότι έχετε βάλει μέχρι και 6-8 Gb εικονική μνήμη swap...ούτε η ίδια η εγκατάσταση του λειτουργικού δεν πιάνει τόσο πολύ χώρο... Γενικά το swap χρησιμεύει σαν βοηθητική μνήμη ram σε περίπτωση που γεμίσει η υπάρχουσα ram ώστε να μην κολήσει το σύστημα ή για να βοηθάει σε περίπτωση υπερφόρτωσης της ram ή σε περίπτωση που δεν ανταποκρίνετε... Επομένως η swap δεν έχει κανένα νόημα να υπερβαίνει το 1Gb αφού πάντα υπάρχει και η ram οποία συνήθως δεν αξιοποιήτε ούτε στο 50% ολόκληρη... Αρκεί βέβαια να έχετε μία επαρκή μνήμη ram πάνω από 1GB ας πούμε... Όλοι λέτε ότι είναι καλό η swap να είναι η διπλάσια από τη ram που έχουμε χωρίς κανένας να έχει δικαιολογίσει το γιατί...

Όσο αφορά το θέμα μας προτείνω να κάνεις ένα buck up το home σου αφού έχεις και εξωτερικό σκληρό και να κάνεις ένα φορμάτ και να κάνεις νέα εγκατάσταση τα λειτουργικά που θέλεις ώστε να διορθώσεις και τα παρτισιον που έχεις φτιάξει αυτή την στιγμή... Ακόμη θα σου πρότεινα την εγκατάσταση να την κάνεις σύμφωνα με τους οδηγούς που θα βρεις στο φόρουμ ώστε να μην έχεις πρόβλημα στο μέλλον... Και από ότι βλέπω σύμφωνα με την ram που έχεις θα έλεγα να βάλεις γύρω στο 1 Gb swap και πάλι πολύ είναι...
Spoiler: show
Linux: 5ετής χρήση ┃ Προγραμ: μόνο C προς το παρών ┃ Αγγλικά: Μέτριος προς καλός
Desktop:
Ubuntu gnome 14.04 amd64 - Debian testing amd64
CPU: 4x AMD Phenom II X4 955 ‖ RAM 8000 MiB ‖ Gigabyte GA-MA785GT-UD3H
[Radeon HD 4200] Radeon HD 7750 ⎨1002:9710⎬
RTL8111/8168B PCI ⎨10ec:8168⎬ (rev 02)
Laptop:
Ubuntu gnome 14.04 amd64
4x Intel Core i3 M 330 2.13GHz ‖ RAM 3628 MiB ‖ Sony Corporation VPCEB1J1E
Intel VGA [8086:0046] (rev 02)
eth0: [11ab:4381] (rev 11) ⋮ wlan0: AR9285 [168c:002b] (rev 01)
mangelasakis
daemonTUX
daemonTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό s.dalas » 04 Νοέμ 2010, 22:09

Ωραία αφου περάσεις τα windows θα έχεις 200gb ελεύθερο χώρο για το ubuntu. Απο αυτά θα διαμορφώσεις τα 30gb με filesystem ext4 και mountpoint / (εδώ θα μπει το λειτουργικό) , 168gb με filesystem ext4 και mountpoint /home (εδώ θα μπει ο home σου ώστε σε νέες εγκαταστάσεις να μην χάνεις τις ρυθμίσεις σου και να διαμορφώνεις μόνο τον 30άρη) και τα 2gb που απομένουν swap. Επίσης στο δίσκο που θα είναι τα windows μπορείς να περάσεις mountpoint /windows ώστε να μην το κάνεις mount κάθε φορά που θες να δεις τα αρχεία των windows απο το ubuntu. αλλά ΔΕΝ θα πατήσεις φορματ!!!! θα πατήσεις use as ntfs αλλα ΟΧΙ format!!!
Desktop -> Dual Core 2.5GHz, 5Gb of Ram, 640Gb HD, Nvidia 9500GT + Ubuntu 13.10 = Life is simple...
;) Οδηγός προς Νεοεισερχομένους ;) Οδηγοί - How to - Tutorials σε Κατηγορίες ;) http://UbuntuForums.org ;)
Άβαταρ μέλους
s.dalas
powerTUX
powerTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό hocico0777 » 04 Νοέμ 2010, 22:09

mangelasakis έγραψε:Off topic:
Ρε παιδιά αυτο που δεν έχω καταλάβει ποτέ από τότε που άρχησα να ασχολούμε με το linux είναι γιατί βάζετε τόσο μεγάλο swap... Βλέπω σε πολλούς ότι έχετε βάλει μέχρι και 6-8 Gb εικονική μνήμη swap...ούτε η ίδια η εγκατάσταση του λειτουργικού δεν πιάνει τόσο πολύ χώρο... Γενικά το swap χρησιμεύει σαν βοηθητική μνήμη ram σε περίπτωση που γεμίσει η υπάρχουσα ram ώστε να μην κολήσει το σύστημα ή για να βοηθάει σε περίπτωση υπερφόρτωσης της ram ή σε περίπτωση που δεν ανταποκρίνετε... Επομένως η swap δεν έχει κανένα νόημα να υπερβαίνει το 1Gb αφού πάντα υπάρχει και η ram οποία συνήθως δεν αξιοποιήτε ούτε στο 50% ολόκληρη... Αρκεί βέβαια να έχετε μία επαρκή μνήμη ram πάνω από 1GB ας πούμε... Όλοι λέτε ότι είναι καλό η swap να είναι η διπλάσια από τη ram που έχουμε χωρίς κανένας να έχει δικαιολογίσει το γιατί...

Όσο αφορά το θέμα μας προτείνω να κάνεις ένα buck up το home σου αφού έχεις και εξωτερικό σκληρό και να κάνεις ένα φορμάτ και να κάνεις νέα εγκατάσταση τα λειτουργικά που θέλεις ώστε να διορθώσεις και τα παρτισιον που έχεις φτιάξει αυτή την στιγμή... Ακόμη θα σου πρότεινα την εγκατάσταση να την κάνεις σύμφωνα με τους οδηγούς που θα βρεις στο φόρουμ ώστε να μην έχεις πρόβλημα στο μέλλον... Και από ότι βλέπω σύμφωνα με την ram που έχεις θα έλεγα να βάλεις γύρω στο 1 Gb swap και πάλι πολύ είναι...

Το back up το εχασα ηδη οποτε δεν με πειραζει-θελω να τον φορμαρω ολο. Τωρα γιαυτο που λες για την swap το ιδιο το προγραμμα της εγκαταστασης από μονο του βαζει 4-6 gb στο δικο μου μηχανημα.
Άβαταρ μέλους
hocico0777
babeTUX
babeTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό s.dalas » 04 Νοέμ 2010, 22:12

hocico0777 έγραψε: Όλοι λέτε ότι είναι καλό η swap να είναι η διπλάσια από τη ram που έχουμε χωρίς κανένας να έχει δικαιολογίσει το γιατί...

Λάθος. Λεμε οτι πρέπει να είναι περίπου ίση με τη ram μέχρι 4 ή 6 gb δε θυμάμαι . Απο κει και πάνω βάζουμε 5gb δε χρειάζεται παραπάνω.
Άβαταρ μέλους
s.dalas
powerTUX
powerTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό hocico0777 » 04 Νοέμ 2010, 22:17

s.dalas έγραψε:Ωραία αφου περάσεις τα windows θα έχεις 200gb ελεύθερο χώρο για το ubuntu. Απο αυτά θα διαμορφώσεις τα 30gb με filesystem ext4 και mountpoint / (εδώ θα μπει το λειτουργικό) , 168gb με filesystem ext4 και mountpoint /home (εδώ θα μπει ο home σου ώστε σε νέες εγκαταστάσεις να μην χάνεις τις ρυθμίσεις σου και να διαμορφώνεις μόνο τον 30άρη) και τα 2gb που απομένουν swap. Επίσης στο δίσκο που θα είναι τα windows μπορείς να περάσεις mountpoint /windows ώστε να μην το κάνεις mount κάθε φορά που θες να δεις τα αρχεία των windows απο το ubuntu. αλλά ΔΕΝ θα πατήσεις φορματ!!!! θα πατήσεις use as ntfs αλλα ΟΧΙ format!!!

περιμενε λιγο ο σκληρος μου εδω και μια ωρα ειναι σε αυτο το σημειο
Εικόνα
Προσπαθω να μικρυνω αυτο το χωρο,οποτε πες μου τι να κανω απο αυτο το σημειο και μετα.
Δεν εχω προβλημα-το σταματαω και τα κανω ολα απο την αρχη.
Άβαταρ μέλους
hocico0777
babeTUX
babeTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό mangelasakis » 04 Νοέμ 2010, 22:27

το ίδιο το πρόγραμμα εγκατάστασης εμένα προσωπικά ποτέ δεν μου έχει βγάλει πάνω από 1 Gb και έχω ubuntu amd64 και μόνο 2 Gb ram... Αν σου το βγάζει έτσι το πρόγραμμα εγκατάστασης τότε άστο έτσι αλλά μου φένετε απίθανο να σου ζητάει τόσο πολύ... Η swap είναι βοηθητική μνήμη ram οπότε χρειάζετε για να αποθηκεύει προσωρινά κάποια αρχεία που χρειάζονται για να τρέξει το λειτουργικό και οι εφαρμογές... Για να φανταστείς σε 4-6 Gb που βάζεις εσύ swap μπορείς να αποθηκεύεσεις έως και μία ολόκληρη εγκατάσταση ενός linux λειτουργικού... Οπότε είναι αδύνατο να χρειαστεί ποτέ τόσο μεγάλη swap... O λόγος που μπορεί να χρειαστεί τόσο μεγάλο swap είναι μόνο όταν κάποιο πρόγραμμα δώσει εντολή να δεσμεύσει τοσο πολύ μνήμη (πράγμα απίθανο) ή αν από κάποιο bug ή κάποιο error του λειτουργικού ή κάποιας εφαρμογής αναγκάζει το σύστημα να δεσμεύει συνεχώς μνήμη οπότε σε τέτοια περίπτωση δεν θα σε φτάσουν ούτε 100 Gb swap οπότε και θα σου πετάξει και ανάλογο μήνυμα error ή θα κολήσει το σύστημα (δεν ξέρω ακριβώς τι συμβαίνει γιατί δεν μου έχει τύχει ποτέ αλλά δεν νομίζω να κολάει σε τέτοια περίπτωση. Σίγουρα θα έχουν προβλέψει κάτι τέτοιο οι πργραμματιστές του linux kernel οπότε και θα έχει δωθεί κάποια λύση)...
Spoiler: show
Linux: 5ετής χρήση ┃ Προγραμ: μόνο C προς το παρών ┃ Αγγλικά: Μέτριος προς καλός
Desktop:
Ubuntu gnome 14.04 amd64 - Debian testing amd64
CPU: 4x AMD Phenom II X4 955 ‖ RAM 8000 MiB ‖ Gigabyte GA-MA785GT-UD3H
[Radeon HD 4200] Radeon HD 7750 ⎨1002:9710⎬
RTL8111/8168B PCI ⎨10ec:8168⎬ (rev 02)
Laptop:
Ubuntu gnome 14.04 amd64
4x Intel Core i3 M 330 2.13GHz ‖ RAM 3628 MiB ‖ Sony Corporation VPCEB1J1E
Intel VGA [8086:0046] (rev 02)
eth0: [11ab:4381] (rev 11) ⋮ wlan0: AR9285 [168c:002b] (rev 01)
mangelasakis
daemonTUX
daemonTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό hocico0777 » 04 Νοέμ 2010, 22:29

mangelasakis έγραψε:το ίδιο το πρόγραμμα εγκατάστασης εμένα προσωπικά ποτέ δεν μου έχει βγάλει πάνω από 1 Gb και έχω ubuntu amd64 και μόνο 2 Gb ram... Αν σου το βγάζει έτσι το πρόγραμμα εγκατάστασης τότε άστο έτσι αλλά μου φένετε απίθανο να σου ζητάει τόσο πολύ... Η swap είναι βοηθητική μνήμη ram οπότε χρειάζετε για να αποθηκεύει προσωρινά κάποια αρχεία που χρειάζονται για να τρέξει το λειτουργικό και οι εφαρμογές... Για να φανταστείς σε 4-6 Gb που βάζεις εσύ swap μπορείς να αποθηκεύεσεις έως και μία ολόκληρη εγκατάσταση ενός linux λειτουργικού... Οπότε είναι αδύνατο να χρειαστεί ποτέ τόσο μεγάλη swap... O λόγος που μπορεί να χρειαστεί τόσο μεγάλο swap είναι μόνο όταν κάποιο πρόγραμμα δώσει εντολή να δεσμεύσει τοσο πολύ μνήμη (πράγμα απίθανο) ή αν από κάποιο bug ή κάποιο error του λειτουργικού ή κάποιας εφαρμογής αναγκάζει το σύστημα να δεσμεύει συνεχώς μνήμη οπότε σε τέτοια περίπτωση δεν θα σε φτάσουν ούτε 100 Gb swap οπότε και θα σου πετάξει και ανάλογο μήνυμα error ή θα κολήσει το σύστημα (δεν ξέρω ακριβώς τι συμβαίνει γιατί δεν μου έχει τύχει ποτέ αλλά δεν νομίζω να κολάει σε τέτοια περίπτωση. Σίγουρα θα έχουν προβλέψει κάτι τέτοιο οι πργραμματιστές του linux kernel οπότε και θα έχει δωθεί κάποια λύση)...

Τι να σου πω τωρα εμενα ετσι τα εκανε.
Άβαταρ μέλους
hocico0777
babeTUX
babeTUX

Εκτύπωση

ΠροηγούμενηΕπόμενο

• ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
    ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ
    ΠΡΟΒΟΛΕΣ
    ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ

Επιστροφή στο Λειτουργικό Σύστημα