Έχω παρατηρήσει ότι κάθε φορά που φτίαχνω ένα πρόγραμμα (εγώ έτσι τα έλεγα όλα
Γιατί έτσι;
Από όσα έχω καταλάβει, ένα πρόγραμα δεν χαρακτιρίζεται executable αν η γλώσσα που το έφτιαξες δεν υποστιρίζει compile σωστά; Αυτή είναι η διαφορά;
Αν όντως είναι έτσι, το πρόγραμμα που έγινε compile δεν είναι Open Source διότι δεν μπορούμε να δούμε τον κόδικα του με Text Editor σωστά; Αν όχι πως μπορώ να τον διαβάσω;
Ένα Script που έφτιαξα είτε με Bash είτε με Ruby γίνεται να το κάνω Executable ΑΛΛΑ Open Source;
Executable Proprietary (απλώς για να ξέρω, δεν πρόκειτε να κάνω ποτέ! ) ;
Στα Κολοπαραθύρια όλα είναι φτιαγμένα με C και C++ και γιαυτό δεν χρειάζονται κάθε γλώσσα εγκατεστημένη μέσα για να ανοίξουν τα προγράμματα τους;
Αν όχι, πείτε μου πιά, για να μην την μάθω ποτέ και να μην θέλω να γηρίσω για ακόμα ένα μεγάλο λόγο.
Τι γίνεται αν θέλω να δόσω ένα πρόγραμμα π.χ σε Ruby σε Windows User; Θα πρέπει ο κάθε ένας που το πέρνει να την εγκατεστήσει και μετά να το ανίξει;
Για Bash θα χριαστεί emulator οπότε το ξεχνάμε...
Αυτά για την ώρα, αντε να δούμε τη άλλο θα μάθουμε στο linux (βασικά όσα δεν μπορούσα στα παραθύρια να κάνω, μπορώ εδώ και τρελένομαι !!! ) και ιδικά στον προγραμματισμό που θα κατέληγα να σπάω τα προγράμματα τις για να μάθω, μια γλώσσα που δεν θα ήξερα αν είναι και καλή.
Ευχαριστώ παιδία για οποιαδήποτε απάντηση!
(Ελπίζω να μην σας έπριξα κιόλας γιατί να περιμένετε ανα εβδομάδα / 2 topics για προγραμματισμό)