Κάνε και εσύ, τις ερωτήσεις σου σχετικά με την τεχνολογία!

...συζητήσεις περί τεχνολογίας για hardware, software, υπηρεσίες, κλπ (για ubuntu ... στο Γενικά)

Συντονιστές: Geochr, ubuderix

Re: Κάνε και εσύ, τις ερωτήσεις σου σχετικά με την τεχνολογί

Δημοσίευσηαπό M.Jackson » 30 Ιουν 2011, 12:59

xrdim έγραψε:Πιστευω ανετα. Εγω χρησιμοποιω ενα φλασακι 2Gb και δεν ειχα ποτε προβλημα. Απλα σκεψου οτι οι περισσοτερες διανομες χωρανε σε CD (700Mb) και αντε το πολυ σε DVD (1.4Gb).

edit : Αν εννοεις αντι για εγκατασταση σε σκληρο να την κανεις σε φλασακι και παλυ πιστευω οτι γινεται (ειδικα με 8Gb ) αλλα δεν το εχω δοκιμασει.

Ενδιαφέρον.

monkgr έγραψε:@M.Jackson

Larch, ἴσως; Προσωπικὰ δὲν τὸ ἔχω δοκιμάσει ἀκόμα, ἀλλὰ οἱ περιγραφὲς λένε γιὰ δημιουργία liveCD/usb stick μὲ βάση την ἤδη ὑπάρχουσα ἐγκατάστασή σου (κυρίως Arch, ἀλλὰ καὶ γενικότερα διανομῆς Linux).
Σχετικὸ ὁδηγό (πέρα ἀπὸ τὸ Arch wiki) νομίζω ὅτι ἔχουν στὸ φόρουμ τοῦ adslgr. Πόσο καλὸς ἢ ἀξιόπιστος εἶναι δὲν ξέρω (θὰ σὲ γελάσω καὶ δὲν τὸ θέλω!) :P

Μάλιστα, αλλά μάλλον θα δοκιμάσω κάτι σε Kubuntu μιας και αυτή τη διανομή θα την χρειαστώ μόνο για να έχω τα προγράμματα του προγραμματισμού μου μαζί. Δεν θέλω Live USB αλλά εγκατάσταση πάνω στο USB για κανονική χρήση.
Άβαταρ μέλους
M.Jackson
daemonTUX
daemonTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό xrdim » 30 Ιουν 2011, 15:38

Δες εδω (https://wiki.ubuntu.com/LiveUsbPendrivePersistent) μηπως σε βοηθησει...
Γνώσεις ⇛ Linux: Χαμηλό ┃ Προγραμματισμός: Όχι ┃ Αγγλικά: Καλά
Primary PC
Spoiler: show
Προδιαγραφές ⇛ P4 2.8Ghz │P4P800 │1Gb │ GeForce FX 6200 │TP-link TL-WN821N│1280x1024
Λειτουργικό : Ubuntu 11.10
Εικόνα

Secondary PC
Spoiler: show
Προδιαγραφές ⇛ P4 2.8Ghz │Intel D875PBZ │1Gb │ GeForce FX 5200 Ultra │TP-link TL-WN821N│1440x900
Λειτουργικό : Elementary OS
Εικόνα
Άβαταρ μέλους
xrdim
babeTUX
babeTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό M.Jackson » 30 Ιουν 2011, 19:16

ΟΚ θα τα κοιτάξω.
Το ποίο κάτω είναι αξιόπιστο για να βγάλω λίγα χρήματα πως σας φαίνεται;
http://www.freelancer.com/
Άβαταρ μέλους
M.Jackson
daemonTUX
daemonTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό yobo » 30 Ιουν 2011, 20:46

M.Jackson έγραψε:Ένα USB 8GB είναι αρκετό για να κάνω εγκατάσταση κάποιο λειτουργικό σύστημα και να το έχω πάντα μαζί μου; Θα χρειαστώ μάλλον ένα minimal που να είναι πετσοκομμένο με τα πλήρης απαραίτητα αλλά παράλληλα να μπορεί να τρέξει σε οποιοδήποτε Hardware. Υπάρχει κάτι καλό; (Θα προτιμούσα κάτι σε KDE)

Arch Linux ξεχνάμε γιατί από την πήρα που έχω η εγκατάσταση θα παίζει σε συγκεκριμένο υλικό. Τo Kubuntu αλλά σε κάποια άλλη έκδοση πιο απλή;

Εγώ σε USB 4 GB έχω triple boot! Linux Mint Debian Edition (LMDE) για πλήρες γραφικό περιβάλλον, Puppy για πιο lightweight καταστάσεις (με τη λεγόμενη εγκατάσταση frugal αυτό είναι και permanent) και τέλος ένα Tiny Core Linux το οποίο υποτίθεται το έβαλα για εκπαιδευτικούς λόγους αλλά δεν έχω ασχοληθεί καθόλου...

Με εξαίρεση τις διανομές όπου μπορείς να κάνεις frugal εγκατάσταση όπως το puppy σε μια κανονική διανομή (πχ Debian, Ubuntu, LMDE κλπ) η διαδικασία για να κάνεις την χρησιμοποιείς ως permanent είναι λίγο πιο πολύπλοκη αλλά όχι κάτι δύσκολο για κάποιον που ξέρει τα βασικά και μπορεί να διαβάσει ένα tutorial. Το είχα παλιότερα με Debian 5 (Lenny).
There is no system but GNU, and Linux is one of its kernels
--> Αγοράστε στην Ελλάδα φορητό υπολογιστή χωρίς windows
yobo
babeTUX
babeTUX

IRC: yobo
Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό Star_Light » 01 Ιούλ 2011, 18:11

Παιδια ακομη και αν εχεις κωδικα php ή MYSQL που χρησιμοποιει md5 /sha δεν ειναι εύκολο με καποιο exploit να σου κλέψουν την συνοψη?
Αυτο για να το κανει καποιος πρεπει να εχει δικαιωματα root στους καταλογους του σαιτ???? Μπορει και χωρις δικαιωματα root??? Γιατι εχει ανοιξει ενα ετοιμο φορουμ πλατφορμας phpbb και ανησυχει για την ασφαλεια...
Γνώσεις ⇛ Linux: Βασικές ┃ Προγραμματισμός: Δέν θέλω μεροκάματο , θέλω C και κακο θάνατο! ┃ Αγγλικά: Lower
Λειτουργικό ⇛ Ubuntu 10.10 σε Dual Boot με Windows 7
Προδιαγραφές ⇛ Επεξεργαστής : Intel(R) Core(TM) i3 CPU 540 @3.07Ghz (64bit)
RAM : Kingston 2GB
HDD : Coreshare 500GB
Κάρτα Γραφικών : Intel Corporation Core Processor Integrated Graphics Controller(rev 18) (prog-if 00 [VGA controller]) [8086:0042]
Star_Light
superbTUX
superbTUX

IRC: Star_Light
Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό M.Jackson » 02 Ιούλ 2011, 14:43

(Αν κατάλαβα καλά) Yπάρχουν κάποιες έτοιμες συναρτήσεις που εφαρμόζονται στα inputboxes έτσι ώστε αν γραφτεί κώδικας που ουσιαστικά είναι exploit ή κάποιο query προς την MySQL το αποτρέπει.

Μια "άσχετη" απορία το BETA όπως λέμε BETA φάση σε ένα πρόγραμμα πως προφέρεται;
Εγώ επιμένω ότι προφέρεται ΒΗΤΑ ενώ ένας φίλος μου ΜΠΕΤΑ. Παλιά το έλεγα και εγώ ΜΠΕΤΑ μέχρι που έδωσα εξετάσεις GCE Computing και άκουσα τον καθηγητή μου να το φωνάζει BHTA.
Άβαταρ μέλους
M.Jackson
daemonTUX
daemonTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό medigeek » 02 Ιούλ 2011, 14:57

Λευκωσία / Lefkosia / Nicosia -- το ίδιο πράγμα δεν είναι; :P
Το γράμμα είναι όντως από το β. Στην Ελλάδα προφανώς το λένε βήτα, ενώ στο υπόλοιπο 99% του κόσμου το ονομάζουν beta.
Δεν πιστεύω να έχει δικαίωμα να σου κόψει βαθμό αν το πεις "beta" με αγγλικούς χαρακτήρες. Στο κάτω-κάτω της γραφής, ρώτησε τον. :)
Κύπριος; Κόπιασε στο ubuntu-cy! ┃ Launchpad Debian Github
Οδηγός για νεοεισερχόμενους -- Αρχικές οδηγίες για αρχάριους χρήστες του Ubuntu

1 Γνώσεις Linux: Πολύ καλό ┃ Προγραμματισμού: Πολύ καλό ┃ Αγγλικών: Πολύ καλό
2 Ubuntu 12.10 quantal 3.5.0-21-generic 64bit (en_US.UTF-8, GNOME cinnamon2d), Ubuntu 3.5.0-19-generic, Windows 7
3 Intel Core2 Duo CPU E6550 2.33GHz ‖ RAM 5970 MiB ‖ MSI MS-7235
4 nVidia G73 [GeForce 7300 GT] [10de:0393] {nvidia}
5 eth0: Realtek RTL-8110SC/8169SC Gigabit Ethernet [10ec:8167] (rev 10)
Άβαταρ μέλους
medigeek
Freedom
Freedom

Launchpad: medigeek
IRC: savvas
Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό M.Jackson » 02 Ιούλ 2011, 16:30

medigeek έγραψε:Λευκωσία / Lefkosia / Nicosia -- το ίδιο πράγμα δεν είναι; :P
Το γράμμα είναι όντως από το β. Στην Ελλάδα προφανώς το λένε βήτα, ενώ στο υπόλοιπο 99% του κόσμου το ονομάζουν beta.
Δεν πιστεύω να έχει δικαίωμα να σου κόψει βαθμό αν το πεις "beta" με αγγλικούς χαρακτήρες. Στο κάτω-κάτω της γραφής, ρώτησε τον. :)

Δεν θα συμφωνήσω εδώ πατριώτη γιατί έχουμε 2 φάσεις την Alpha (άλφα) την Beta (αν ακολουθήσουμε την πρώτη φάση που προφέρετε όπως στα ελληνικά θα είναι και αυτό στα ελληνικά).

Λεπτομέρειές αλλά οκ :P
Άβαταρ μέλους
M.Jackson
daemonTUX
daemonTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό Star_Light » 05 Ιούλ 2011, 01:40

παιδια boot loader και GRUB ειναι ισοδυναμες εννοιες ???? γιατι εχω βρει και μια πηγη εδω για τα runlevels αν θελει κανεις να ενημερωθει και να διαβασει σχετικα με αυτα....

http://pc-news.gr/home/allpc-newsarticl ... linux.html
Γνώσεις ⇛ Linux: Βασικές ┃ Προγραμματισμός: Δέν θέλω μεροκάματο , θέλω C και κακο θάνατο! ┃ Αγγλικά: Lower
Κάρτα Γραφικών : Intel Corporation Core Processor Integrated Graphics Controller(rev 18) (prog-if 00 [VGA controller]) [8086:0042]
Star_Light
superbTUX
superbTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό Star_Light » 05 Ιούλ 2011, 04:58

ΛΟΙΠΟΝ Μιας και μου αρεσαν πολυ τα runlevels και τα ξεψαχνισα στην κυριολεξια...

εχω να κανω μια συγκεκριμενη ερωτηση. Λεμε τοσο καιρο πως το λειτουργικο μας συστημα ειναι ελαφρυ.

Ωραια. Γιατι ?

1.Επειδη ας πουμε σε καθε runlevel τρέχει ενας συγκεκριμενος αριθμος απο υπηρεσιες ?????
Ας πουμε και την top που τρεχω μου εμφανιζει υπηρεσιες που τρεχουν στο runlevel2 δηλαδη σε αυτο που βρισκομαι τωρα
σε κανονικη λειτουργια... αν καποιος στο μεταξυ θελει να δει σε τι level ειναι μπορει να δωσει

Κώδικας: Επιλογή όλων
who -r

και μετα μπορει να παει στον
Κώδικας: Επιλογή όλων
/etc/rcX.d

οπου X ειναι ο αριθμος που περιγραφει το level στο οποιο βρισκομαστε και να δει εκει μεσα ποιες υπηρεσιες τρεχει στο συστημα του.

ΕΠισης η 2η απορια μου ειναι οτι σε ενα κειμενακι που διαβαζα ξενο σχετικα με τον MBR ουσιαστικα λεει πως ξεκιναει απο ενα starting point οπου εκει παιζουν πληροφοριες κλειδια πχ με τον αριθμο των κατατμησεων και τι ειδους ειναι.... ακριβως σε αυτο το σημειο βρισκεται και ο boot loader ετσι??? Η εστω ενα αρχικο του μερος?!

επισης 3. Λεει πως μια βασικη αδυναμια του LILO Ηταν πως δεν μπορουσε να αναγνωρισει - αντιληφθει τα filesystem του υπολογιστη... δηλαδη τι εννοει με αυτο??? Οτι δεν μπορει να αναγνωρισει αν ενας sector ειναι ext3 ή κατι αλλο πχ????
Star_Light
superbTUX
superbTUX

Εκτύπωση

ΠροηγούμενηΕπόμενο

Επιστροφή στο Περί Τεχνολογίας