Τι περιμένουν οι προγραμματιστές από τους απλούς χρήστες;

...συζητήσεις περί τεχνολογίας για hardware, software, υπηρεσίες, κλπ (για ubuntu ... στο Γενικά)

Συντονιστές: Geochr, ubuderix

Τι περιμένουν οι προγραμματιστές από τους απλούς χρήστες;

Δημοσίευσηαπό filippos.xf » 31 Μάιος 2011, 17:01

Εδώ και αρκετό καιρό κατάλαβα ότι όλα αυτά που απολαμβάνω κάθε φορά που ανοίγω τον υπολογιστή μου,
το λογισμικό και οι ατελείωτες εφαρμογές, οφείλονται σε προγραμματιστές. Στους οποίους φυσικά έχω να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ!
Βλέπουμε ότι η ανάπτυξη του λογισμικού δεν θα σταματήσει ποτέ και ότι συνεχώς θα "ξεπηδούν" νέες εφαρμογές, λειτουργικά συστήματα κτλ.

Ασφαλώς όλοι οι προγραμματιστές δεν έχουν τις ίδιες βλέψεις, ούτε την ίδια φιλοσοφία.
Γι' αυτόν τον λόγο θα ήθελα να μάθω, πως αισθάνεται ένας προγραμματιστής με φιλοσοφία ΕΛ/ΛΑΚ,
όταν βλέπει ότι απλοί χρήστες χρησιμοποιούν το έργο του.
Τι περιμένει ο προγραμματιστής από τον απλό χρήστη; Τι θα ήθελε;
Τι είναι αυτό που θα τον γεμίσει και θα τον κάνει να συνεχίσει δημιουργικά;

Δεδομένου ότι αν οι προγραμματιστές με φιλοσοφία ΕΛ/ΛΑΚ, δεν έκαναν τα έργα που έκαναν,
εγώ δεν θα απολάμβανα όσα απολαμβάνω τώρα.
Πάντως πιστεύω ότι το ευχαριστώ πρέπει να λέγεται οπωσδήποτε, γιατί το αξίζουν! :thumbup:
filippos.xf
superbTUX
superbTUX

Εκτύπωση

Re: Τι περιμένουν οι προγραμματιστές από τους απλούς χρήστες

Δημοσίευσηαπό clepto » 31 Μάιος 2011, 17:12

χωρίς να είμαι προγραμματιστής, πιστεύω ότι περιμένουν από τους απλούς χρήστες να βοηθήσουν όπως μπορούν είτε με προτάσεις για βελτίωση είτε με συμμετοχή στο προγραμματισμό κ.λ.π ! Επίσης πιστεύω ότι θέλουν να δουν τις εφαρμογές που φτιάχνουν να χρησιμοποιούνται πολύ και να παίρνουν καλά σχόλια!
1 Γνώσεις Linux: Ικανοποιητικό ┃ Προγραμματισμού: Ικανοποιητικό ┃ Αγγλικών: Ικανοποιητικό
2 Ubuntu 13.04 raring 3.8.0-30-generic 64bit (en_US.UTF-8, Unity ubuntu), Ubuntu 3.8.0-19-generic, Windows 7
3 Intel Core i7-3537U CPU @ 2.00GHz ‖ RAM 3840 MiB ‖ ASUS K56CB
4 Intel 3rd Gen Core processor Graphics Controller [8086:0166] {i915}
5 wlan0: Atheros Inc. AR9485 Wireless Network Adapter [168c:0032] (rev 01) ⋮ eth0: Realtek RTL8111/8168 PCI Express Gigabit Ethernet controller [10ec:8168] (rev 0a)
clepto
antiwinTUX
antiwinTUX

Launchpad: christriant
IRC: Clepto
Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό matthew » 31 Μάιος 2011, 18:34

Αυτό που μου αρέσει σε αυτούς τους προγραμματιστές είναι ότι το κάνουν χωρίς προσωπικό όφελος ή κερδοσκοπικό σκοπό, όπως οι ραδιοερασιτέχνες που παρέχουν τηλεπικοινωνιακή κάλυψη σε φυσικές καταστροφές & θεομηνίες ή όταν κινδυνεύουν άμεσα ανθρώπινες ζωές χωρίς προσωπικό όφελος ή κερδοσκοπικό σκοπό. :bow: :clap: Ηθική ικανοποίηση γι' αυτούς είναι να χρησιμοποιούν τα προγράμματά τους όλο & περισσότεροι άνθρωποι & να ασχολούνται με αυτά & άλλοι προγραμματιστές διορθώνοντάς τα ή & εξελισσοντάς τα. Προσωπικά αν ήμουν προγραμματιστής δεν θα κλείδωνα & εγώ ούτε μία γραμμή κώδικα.
Γνώσεις Linux: Βασικές ┃ Προγραμματισμός: Όχι ┃ Αγγλικά: Καλά
Άβαταρ μέλους
matthew
saintTUX
saintTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό xaris2335 » 31 Μάιος 2011, 18:44

filippos.xf έγραψε:Πάντως πιστεύω ότι το ευχαριστώ πρέπει να λέγεται οπωσδήποτε, γιατί το αξίζουν!

Καλό θα ήταν επίσης να αναφέρουμε και τα ονόματα αυτών που έφτιαξαν ένα πρόγραμμα, είναι το λιγότερο που μπορεί να κάνει κάποιος.
Spoiler: show
Γνώσεις ⇛ Linux: | Προγραμματισμός:
Αγγλικά: καλά
Λειτουργικό ⇛ Ubuntu 10.04 LTS (32bit) ΕΛ σε Intel core 2 quad core Q9300
Προδιαγραφές ⇛INTEL CORE 2 QUAD CORE Q9300 2.50 GHZ LGA|WESTERN DIGITAL 750GB SATA2|ASUS 2GB DDR3 1333MHZ|GIGABYTE|ASUS EN9800GTX/HTDP 512MB PCI-E|Quickcam logitech E2500|Optiarc DVD RW AD-7173A

Κανάλι για Λίνουξ και όχι μόνο :lol: Διανομές Λίνουξ :lol:Συμβατότητα περιφ/κών με ubuntu :lol:
Άβαταρ μέλους
xaris2335
powerTUX
powerTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό luckyb » 29 Αύγ 2011, 19:21

ααα, ωραίο θέμα
...Ευκαιρία να μιλήσω !!

Λοιπόν, 100 δολαριάκια από τον κάθε χρήστη δεν με χαλάνε καθόλου :P
// ~~~~~~~ Τέλος αποτυχημένης προσπάθειας για χιούμορ ~~~~~~~~~~~~

Προσωπικά αυτό που με γεμίζει, είναι η συνειδητοποίηση ότι κάποιος, από οποιαδήποτε γωνιά του πλανήτη τούτου, με οποιοδήποτε υπόβαθρο γνώσεων, οποιασδήποτε ηλικίας, σε ένα οποιοδήποτε μηχάνημα, στο σπίτι του, στην εταιρία του ή το πανεπιστήμιό του, χρησιμοποιεί κάτι που έφτιαξα εγώ και μονολογεί, αγνοόντας την ύπαρξη και τ'όνομά μου, "μπράβο ρε μεγάλε. Η εφαρμογή τα σπάει" (η διάλεκτος και ο τρόπος έκφρασης μπορεί να ποκίλει).

εεε λοιπόν, όταν με κάποιο τρόπο συμβαίνει το ανωτέρω, χαμογελάω μόνος στο μόνιτορ με (ελαφρώς) παρεξηγήσιμο ύφος :oops:

Πολύ μελό το έκανα το ποστ :eh:

μη ξεχνάμε ότι και οι προγραμματιστές είναι και "απλοί χρήστες"
...ακόμα και της εφαρμογής που αναπτύσουν
(αυτό ακούστηκε πολύ βαθύ !!)
luckybackupkde-apps.org
Γνώσεις ⇛ Linux: Καλό ┃ Προγραμματισμός: Ναι ┃ Αγγλικά: Καλά
Λειτουργικό ⇛ Aptosid σε Dell M1530
Άβαταρ μέλους
luckyb
babeTUX
babeTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό evolgen » 29 Αύγ 2011, 19:32

xaris2335 έγραψε:
filippos.xf έγραψε:Πάντως πιστεύω ότι το ευχαριστώ πρέπει να λέγεται οπωσδήποτε, γιατί το αξίζουν!

Καλό θα ήταν επίσης να αναφέρουμε και τα ονόματα αυτών που έφτιαξαν ένα πρόγραμμα, είναι το λιγότερο που μπορεί να κάνει κάποιος.

Πιστεύω ότι αυτό είναι το Α και το Ω, ως ένας ελάχιστος φόρος τιμής στον αρχικό προγραμματιστή.
Το να μειώνεις ένα έργο ελεύθερου λογισμικού, επειδή θεωρείς το δικό σου καλύτερο,
είναι απαράδεκτη συμπεριφορά και δε συμβαδίζει με τις αρχές του ελεύθερου λογισμικού.

Γνώσεις Linux: Μέτριο++ ┃ Προγραμματισμός: Perl, R, Python, SQL, C, Common Lisp, BashΑγγλικά: Άριστα

1. Ubuntu 14.04 trusty
2. Intel Core i7-3520M CPU @ 2.90GHz ‖ RAM 7892 MiB
3. Intel 3rd Gen Core processor Graphics Controller [8086:0166] {i915}
4. eth0: Broadcom NetXtreme BCM57765 Gigabit Ethernet PCIe [14e4:16b4] (rev 10) ⋮ eth1: Broadcom BCM4331 802.11a/b/g/n [14e4:4331] (rev 02)
Άβαταρ μέλους
evolgen
daemonTUX
daemonTUX

IRC: bioevolgenec
Εκτύπωση

• ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
    ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ
    ΠΡΟΒΟΛΕΣ
    ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ

Επιστροφή στο Περί Τεχνολογίας