fkol k4 έγραψε:
Με αυτή την λογική , καλά κάνουν οι εταιρείες και πουλάν τα PC σετάκι με Windows . Μπορεί να μην είναι εντελώς τσάμπα , αλλά είναι μια βασική (φθηνή) έκδοση του λειτουργικού με σκοπό όπως λες κι εσύ "την απλή χρήση του pc" .
Και δεν είναι προεγκατεστημένα , αλλά "προπαρασκευασμένα" . Την εγκατάσταση (άν θέλει) την κάνει ο αγοραστής (τουλάχιστον στα δικά μου Vista home basic έτσι έγινε).
Αν μου βρεις κάποιο λειτουργικό που να είναι δωρεάν , πες το μου κι εμένα . Νομίζω πως έχουμε παρεξηγήσει λίγο τα πράγματα .
Τί είναι δωρεάν στην ζωή ; Μάλλον τίποτα , γι αυτό και υπάρχει η παροιμία "ο τζάμπας πέθανε , φάγαμε και τα κόλλυβα" .
Εσύ τα βασικά της δουλειάς σου τα προσφέρεις δωρεάν και πληρώνεσαι μόνο για προχωρημένες υπηρεσίες ;
Επειδή άκρη δεν πρόκειται να βγάλουμε εδώ, και αυτό το θέμα μάλλον πρέπει να συζητηθεί σε άλλο thread , δεν επιμένω . Όπως είπα ξανά ο καθένας έχει την άποψή του. Επί προσωπικού τώρα , που ρωτάς για τη δουλειά μου , σου απαντώ πως αρκετές είναι οι φορές που έχω δουλέψει χωρίς χρήματα. Και εντάξει , στην εποχή που ζούμε , δεν είναι καλό επιχείρημα αυτό που έγραψες διότι ΟΥΤΕ τα βασικά δεν πληρώνομαι ,ούτε τις προχωρημένες υπηρεσίες (υπερωρίες κλπ).
Κλείνοντας εδώ αυτή την αντιπαράθεση (φιλική πάντα θέλω να πιστεύω) , να πω πως μόλις πριν 2 ώρες εγκατέστησα την Windows 8 DP και κάνα 2ωρο που την ψάχνω τώρα , εκτός από αυτό το metro apps που δεν το γουστάρω καθόλου(δεν το έχω συνηθίσει βασικά) κατά τα άλλα μου φαίνονται ίδια με τα 7αρια. Βέβαια τίποτα δεν λέει αυτό , μέχρι την τελική έκδοση θα έχουν αλλάξει πολλά.
Υ.Γ : Τώρα πάω για την εγκατάσταση του Βασικού λειτουργικού (Linux Ubuntu 11.04) , να δούμε πως λειτουργεί το dual boot , και πως θα λειτουργήσει και η εντολή tar. (για το restore).
Αυτά.
Edit 00:55 . Το dual-boot μια χαρά λειτουργεί (χάρις τον grub βέβαια) το restore δεν δούλεψε καλά.. άλλα αντικαταστάθηκαν άλλα όχι. Έκανα clear εγκατάσταση από την αρχή (δεν πειράζει - μεγάλωσα και το root γιατί ήταν μικρό) και όλα μια χαρά.