Windows 8 μια αποτυχία (;)

...συζητήσεις περί τεχνολογίας για hardware, software, υπηρεσίες, κλπ (για ubuntu ... στο Γενικά)

Συντονιστές: Geochr, ubuderix

Re: Windows 8 μια αποτυχία (;)

Δημοσίευσηαπό lucinos » 16 Σεπ 2011, 02:20

Learner έγραψε:να βασικό λειτουργικό για την απλή λειτουργία του pc έπρεπε να διατίθεται δωρεάν. Δεν είπα για Ultimate ,όποιος θέλει τέτοια , να πληρώσει . Ένα basic θα ήταν αρκετό για την απλή χρήση του pc.

Το βασικό λειτουργικό με το οποίο διατίθενται οι υπολογιστές θα έπρεπε να είναι ελεύθερο, όχι δωρεάν. Να ξέρεις ότι δεν θα σού ζητάει κωδικούς, να ξέρεις ότι μπορείς να το ξαναεγκαταστήσεις, να ξέρεις ότι δεν θα σού δημιουργεί πρόβλημα "γνησιότητας" επειδή άλλαξες υλικό και όττι άλλο συναιπάγεται η ελευθερία. Τώρα αν κάποιος θέλει να έχει πχ ενημερώσεις έχει κάθε δικαίωμα αυτός που τις παρέχει να τον χρεώνει για αυτό.

fkol k4 έγραψε:
- Η εξέλιξη του linux πληρώνεται από την IBM και την Google (κυρίως) .

Τελευταία φορά που κοίταξα πρώτη εταιρία ήταν η Red Hat και μετά η IBM. Η Google η ίδια είναι μακράν πίσω με ελάχιστη προσφορά, αν και έμμεσα φυσικά έχει συμβάλει λόγω κυρίως android (πολλές εταιρείες που επενδύουν στο android χρηματοδωτούν το Linux)
Spoiler: show
Γνώσεις → Linux: Μέτριος ┃ Προγραμματισμός: Μέτριος ┃ Αγγλικά: Μέτριος
Λειτουργικό → Ubuntu 11.04 natty 64-bit (el_GR.UTF-8)
Προδιαγραφές → CPU: 4x Intel Core i5 CPU 750 2.67GHz ‖ RAM 3953 MiB ‖ ASRock P55DE3
Κάρτες γραφικών: nVidia G92 [GeForce GTS 250] ⎨10de:0615⎬ (rev a2)
Δίκτυα: eth0: Realtek RTL8111/8168B PCI Express Gigabit Ethernet controller ⎨10ec:8168⎬ (rev 03)
Άβαταρ μέλους
lucinos
daemonTUX
daemonTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό pc_magas » 16 Σεπ 2011, 13:23

Πιστεύω πως το android θα πάρει τα άνω του ακόμα και σε netbooks και δεύτερο θα έρθει το linux
My blog|Κυπριακή Κοινότητα Ελευθέρου Λογισμικού Λογισμικού ανοικτού Κώδικα
Γνώσεις Linux:Ποτέ αρκετές|Προγραμματισμός: Php, javascript, nodejs, python, bash |Aγγλικά:Καλά
Οι υπολογιστές μου:
Ubuntu 16.04 64 bit σεIntel(R) Pentium(R) CPU G4400 @ 3.30GHz, 16Gib Ram, 500Gib Hard Disk, και κάρτα γραφικών Nvidia Geforce GT610
Lubuntu 14.04 σε Dell Inspiron mini 10(1010) intel Atom Z500 1Gb ram και gma500 (εδώθη σε άλλον)
Kubuntu 16.04 Lenovo G70 Intel i5 Nvidia Grapgics Card, Intel Graphics card (έχει 2) με Nouveau, 16Gb RAM, 126GB SSD Σκληρό Δίσκο
Άβαταρ μέλους
pc_magas
powerTUX
powerTUX

Launchpad: pc_magas
IRC: pc_magas
Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό Learner » 16 Σεπ 2011, 16:27

fkol k4 έγραψε:
Με αυτή την λογική , καλά κάνουν οι εταιρείες και πουλάν τα PC σετάκι με Windows . Μπορεί να μην είναι εντελώς τσάμπα , αλλά είναι μια βασική (φθηνή) έκδοση του λειτουργικού με σκοπό όπως λες κι εσύ "την απλή χρήση του pc" .
Και δεν είναι προεγκατεστημένα , αλλά "προπαρασκευασμένα" . Την εγκατάσταση (άν θέλει) την κάνει ο αγοραστής (τουλάχιστον στα δικά μου Vista home basic έτσι έγινε).

Αν μου βρεις κάποιο λειτουργικό που να είναι δωρεάν , πες το μου κι εμένα . Νομίζω πως έχουμε παρεξηγήσει λίγο τα πράγματα .
Τί είναι δωρεάν στην ζωή ; Μάλλον τίποτα , γι αυτό και υπάρχει η παροιμία "ο τζάμπας πέθανε , φάγαμε και τα κόλλυβα" .

Εσύ τα βασικά της δουλειάς σου τα προσφέρεις δωρεάν και πληρώνεσαι μόνο για προχωρημένες υπηρεσίες ;

Επειδή άκρη δεν πρόκειται να βγάλουμε εδώ, και αυτό το θέμα μάλλον πρέπει να συζητηθεί σε άλλο thread , δεν επιμένω . Όπως είπα ξανά ο καθένας έχει την άποψή του. Επί προσωπικού τώρα , που ρωτάς για τη δουλειά μου , σου απαντώ πως αρκετές είναι οι φορές που έχω δουλέψει χωρίς χρήματα. Και εντάξει , στην εποχή που ζούμε , δεν είναι καλό επιχείρημα αυτό που έγραψες διότι ΟΥΤΕ τα βασικά δεν πληρώνομαι ,ούτε τις προχωρημένες υπηρεσίες (υπερωρίες κλπ).

Κλείνοντας εδώ αυτή την αντιπαράθεση (φιλική πάντα θέλω να πιστεύω) , να πω πως μόλις πριν 2 ώρες εγκατέστησα την Windows 8 DP και κάνα 2ωρο που την ψάχνω τώρα , εκτός από αυτό το metro apps που δεν το γουστάρω καθόλου(δεν το έχω συνηθίσει βασικά) κατά τα άλλα μου φαίνονται ίδια με τα 7αρια. Βέβαια τίποτα δεν λέει αυτό , μέχρι την τελική έκδοση θα έχουν αλλάξει πολλά.

Υ.Γ : Τώρα πάω για την εγκατάσταση του Βασικού λειτουργικού (Linux Ubuntu 11.04) , να δούμε πως λειτουργεί το dual boot , και πως θα λειτουργήσει και η εντολή tar. (για το restore).

Αυτά.

Edit 00:55 . Το dual-boot μια χαρά λειτουργεί (χάρις τον grub βέβαια) το restore δεν δούλεψε καλά.. άλλα αντικαταστάθηκαν άλλα όχι. Έκανα clear εγκατάσταση από την αρχή (δεν πειράζει - μεγάλωσα και το root γιατί ήταν μικρό) και όλα μια χαρά.
Τελευταία επεξεργασία από Learner και 17 Σεπ 2011, 00:59, έχει επεξεργασθεί 2 φορά/ες συνολικά
About Me
NickTux@GitHub

1. Ubuntu 18.04 LTS
2. Intel Core i3 CPU M 380 2.53GHz ‖ RAM 6GB ‖ Acer Aspire 5733
3. Intel Integrated Graphics [8086:0046] {i915}
4. wlan0: Atheros Inc. AR9485 Wireless Network Adapter [168c:0032] (rev 01)
Άβαταρ μέλους
Learner
Συντονιστής
Συντονιστής

Launchpad: nicktux
IRC: NickTux
Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό geosanto » 16 Σεπ 2011, 17:17

lucinos έγραψε:
fkol k4 έγραψε:- Η εξέλιξη του linux πληρώνεται από την IBM και την Google (κυρίως) .

Τελευταία φορά που κοίταξα πρώτη εταιρία ήταν η Red Hat και μετά η IBM. Η Google η ίδια είναι μακράν πίσω με ελάχιστη προσφορά, αν και έμμεσα φυσικά έχει συμβάλει λόγω κυρίως android (πολλές εταιρείες που επενδύουν στο android χρηματοδωτούν το Linux)

Ας μου επιτραπεί από τον φίλο @fkol k4 μια "εικαστική" παρέμβαση στο κείμενο του.

Φίλε @lucinos όπως κατάλαβες τώρα ο @fkol k4, δεν εννοεί την απευθείας παροχή κώδικα από την Google (που και αυτή υπάρχει) αλλά την ένθερμη οικονομική υποστήριξη, χιλιάδων developers ανά τον κόσμο. Αυτό γίνεται μέσω πολλών προγραμμάτων, με πιο γνωστό το Google Summer of Code. Περισσότερες πληροφορίες για το φετινό εδώ: Google Summer of Code 2011.

Learner έγραψε:Επί προσωπικού τώρα , που ρωτάς για τη δουλειά μου , σου απαντώ πως αρκετές είναι οι φορές που έχω δουλέψει χωρίς χρήματα. Και εντάξει , στην εποχή που ζούμε , δεν είναι καλό επιχείρημα αυτό που έγραψες διότι ΟΥΤΕ τα βασικά δεν πληρώνομαι ,ούτε τις προχωρημένες υπηρεσίες (υπερωρίες κλπ).

Φίλε @Learner καμία αντίρρηση. Όλοι μας λίγο πολύ έχουμε εργασθεί και άμισθοι. Όταν κάνω μια εγκατάσταση λειτουργικού σε ένα γνωστό ή φίλο μου στο σπίτι του, εννοείτε ότι δεν του ζητάω χρήματα. Δεν πιστεύω όμως να έχει την ίδια απαίτηση μια ξενοδοχειακή μονάδα, όπου και υπογράφω συμβόλαιο εγκατάστασης,καλής λειτουργίας και άμεσης τεχνικής υποστήριξης.
Γνώσεις Linux: Καλές┃Προγραμματισμός: Ναι┃Αγγλικά: Πολύ καλά
Ubuntu 12.04 LTS 32┃Asus P4B533-E│P4 3.06│2gb ddr│GF7950GT AGP│WiFi zydas zd1211│4x320gb raid1+2x500gb
Ubuntu 12.04 LTS 64┃Asus P5K Premium-WiFi│Q6600│4gb ddr2│GF9800GTX│WiFi ob Realtek RTL8187│4x2tb raid5
Ubuntu 12.04 LTS 64┃HP XW8400│2xQuad Xeon X5365 3.00│32gb ddr2 ECC│Quadro FX4500│WiFi Realtek RTL8188SU│2x256gb ssd raid0+4x2tb raid10 sas
FreeNAS 8.0.4 64 Server┃Norco RPC-4224 4U│X6DHE-G2│2x2.8 Xeon│16gb ddr2 ECC│3x8 sata raid Cont.AOC-SAT2-MV8│24x1tb
geosanto
dudeTUX
dudeTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό kalopc » 29 Σεπ 2011, 12:55

Έλεος ρε παιδιά σταματήστε αυτά τα παπαγαλίσματα όπως και να το κάνουμε τα Windows θα είναι πάντα ποιο μπροστά και όχι γιατi οι διανομοές Linux δεν είναι καλές αλλά γιατί τα Windows έχουν εταιρίες παιχνιδιών και λογισμικού στο πλάι τους καλός και ο ανοιχτός κώδικας αλλά πολλές φορές δεν μπορεί να προσφέρει την υποστήριξη και την σιγουριά που σου προσφέρει μια εταιρία λογισμικού, τα windows 8 είναι πολύ μπροστά μιας και τα έχω χρησιμοποιήσει και αναπτίσω εφαρμογές στην νέα πλατφόρμα λογισμικού της Microsoft την λεγόμενη Metro αυτό είναι κάτι πολύ καλό για την Microsoft που σιγά σιγά την βλέπω να φευγει τελείος από της εφαρμογές Win32

και όσο για το πως το Linux θα μπορούσε να ανταγωνιστεί τα Windows από θέμα Desktop για μένα εδώ είναι μονόδρομος και λέγετε Canonical Ubuntu και πιστευω πως σε μερικά χρόνια θα είναι ένα από τα καλύτερα λειτουργικά συστήματα που θα είναι βασισμένο σε Linux
δηλαδή όταν ο έλληνας και ο κάθε απλός άνθρωπος θα ακούει ηλεκτρονικός υπολογιστής θα του έρχονται στο μυαλό Windows Mac και Ubuntu

Το ubuntu έχει ένα πολύ μεγάλο ατού ότι είναι οι ποιο διαδεδομένη Linux διανομή
για εμένα όταν οι εταιρίες παιχνιδιών καταλάβουν πως ο κόσμος δουλευει το ubuntu τότε θα αρχίσει να βγάζει και παιχνίδια για το Ubuntu αν και αυτό δεν είναι και κάτι τόσο δύσκολο Μιας και πολλές εταιρίες παιχνιδιών βγάζουν παιχνίδια για Mac και τα περισότερα είναι μετατροπές από Windows Games με την βοηθια του Cider της Transgaming !!!
Μπορεί να ξέφυγα από το θέμα αλλά ήθελα να τα πω.
Γνώσεις ⇛ Linux: Καλά ┃ Προγραμματισμός: Καλά┃ Αγγλικά: Καλά
Άβαταρ μέλους
kalopc
punkTUX
punkTUX

Εκτύπωση

Προηγούμενη

• ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
    ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ
    ΠΡΟΒΟΛΕΣ
    ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ

Επιστροφή στο Περί Τεχνολογίας