Η Ελλάδα τρώει τα παιδιά της

...συζητήσεις περί τεχνολογίας για hardware, software, υπηρεσίες, κλπ (για ubuntu ... στο Γενικά)

Συντονιστές: Geochr, ubuderix

Re: Η Ελλάδα τρώει τα παιδιά της

Δημοσίευσηαπό fkol k4 » 27 Σεπ 2011, 21:17

ALdaperan έγραψε:Τέλος οι καθηγητές γυμνασίου-Λυκείου είναι όλοι άνεργοι !!

Αυτό δεν γίνεται !! Η καθηγητής θα είσαι ή άνεργος , δεν γίνεται και τα 2 μαζί . :P
Με ρώτησες για καθηγητές και επιμένω πως αυτό που σου απάντησα ισχύει . Αν με ρώταγες για αδιόριστους θα απαντούσα άλλα .
Επαναλαμβάνω όμως :
fkol k4 έγραψε:Αν θέλετε να συζητήσουμε την αμοιβή ενός ελεύθερου επαγγελματία (υδραυλικό , ηλεκτρολόγο ή άλλο) και να σας λύσω με αριθμούς την απορία του 50άρικου πάντως , με χαρά θα το κάνω , αρκεί να μου το ζητήσει έστω και ένας συμμετέχων της συζήτησης
Γνώσεις: Linux: ★★★☆☆ Προγραμματισμός: ★☆☆☆☆ Αγγλικά: ★★★★★
Η υπογραφή μου
Οδηγίες για αρχάριους στο Ubuntu (12.04 LTS)Οδηγοί του forum
Άβαταρ μέλους
fkol k4
antiwinTUX
antiwinTUX
 
Δημοσιεύσεις: 4829
Εγγραφή: 28 Φεβ 2011, 22:56
Τοποθεσία: Αθήνα
Launchpad: fkol-k4
IRC: fkol_k4
Εκτύπωση

Re: Η Ελλάδα τρώει τα παιδιά της

Δημοσίευσηαπό geosanto » 27 Σεπ 2011, 21:37

ALdaperan έγραψε:Κάτι που γνωρίζω ακριβώς όμως είναι το εξής : Ήρθε ο αλουμινάς να μου φτιάξει (ουσιαστικά ξεκολλήσει) το παντζούρι επειδή κολλούσε στη μέση κατά το κατέβασμα . Έκανε ένα δεκάλεπτο και ζήτησε 50 ευρώ και όταν του είπα αν ένας εκπαιδευτικός σου ζητούσε τόσα για μία ωρα τι θα έλεγες ; ( το λέω αυτό γιατί τυγχάνει να έχω συγγενείς εκπαιδευτικούς)

Η απάντηση του ήταν : Εγω μπορεί σήμερα όλη μέρα να μην κάνω άλλο μεροκάματο και να είναι το μοναδικό μου (Ουτε λίγο ουτε πολύ επειδη δε ξέρω αν θα κάνω άλλη δουλειά σήμερα πρέπει να βγάλω το μεροκάματο της μέρας απο εσένα μόνο)


Δεν είναι μόνος του ο αλουμινάς! Μαζί του συμφωνούν και άλλοι! Το θέμα της αμοιβής ενός ελεύθερου επαγγελματία έχει λυθεί χρόνια τώρα.



Γνώσεις Linux: Καλές┃Προγραμματισμός: Ναι┃Αγγλικά: Πολύ καλά
Ubuntu 12.04 LTS 32┃Asus P4B533-E│P4 3.06│2gb ddr│GF7950GT AGP│WiFi zydas zd1211│4x320gb raid1+2x500gb
Ubuntu 12.04 LTS 64┃Asus P5K Premium-WiFi│Q6600│4gb ddr2│GF9800GTX│WiFi ob Realtek RTL8187│4x2tb raid5
Ubuntu 12.04 LTS 64┃HP XW8400│2xQuad Xeon X5365 3.00│32gb ddr2 ECC│Quadro FX4500│WiFi Realtek RTL8188SU│2x256gb ssd raid0+4x2tb raid10 sas
FreeNAS 8.0.4 64 Server┃Norco RPC-4224 4U│X6DHE-G2│2x2.8 Xeon│16gb ddr2 ECC│3x8 sata raid Cont.AOC-SAT2-MV8│24x1tb
geosanto
dudeTUX
dudeTUX
 
Δημοσιεύσεις: 387
Εγγραφή: 22 Φεβ 2010, 18:09
Εκτύπωση

Re: Η Ελλάδα τρώει τα παιδιά της

Δημοσίευσηαπό Star_Light » 27 Σεπ 2011, 21:46

@aldaperan μπα δεν βλεπω να φαληριζουμε
η ΤΡΟΙΚΑ τα εχει ολα υπο ελεγχο σιγα μην αφηνε να χασει τα λεφτα της.
Ειδαμε και με τους αγανκτισμενους τι εγινε... παει και αυτο. Βαρεθηκανε
Γνώσεις ⇛ Linux: Βασικές ┃ Προγραμματισμός: Δέν θέλω μεροκάματο , θέλω C και κακο θάνατο! ┃ Αγγλικά: Lower
Λειτουργικό ⇛ Ubuntu 10.10 σε Dual Boot με Windows 7
Προδιαγραφές ⇛ Επεξεργαστής : Intel(R) Core(TM) i3 CPU 540 @3.07Ghz (64bit)
RAM : Kingston 2GB
HDD : Coreshare 500GB
Κάρτα Γραφικών : Intel Corporation Core Processor Integrated Graphics Controller(rev 18) (prog-if 00 [VGA controller]) [8086:0042]
Star_Light
superbTUX
superbTUX
 
Δημοσιεύσεις: 2787
Εγγραφή: 01 Μάιος 2010, 21:07
Τοποθεσία: Αθήνα
IRC: Star_Light
Εκτύπωση

Re: Η Ελλάδα τρώει τα παιδιά της

Δημοσίευσηαπό xaris2335 » 27 Σεπ 2011, 22:10

Star_Light έγραψε:Ειδαμε και με τους αγανκτισμενους τι εγινε... παει και αυτο. Βαρεθηκανε

νομίζεις κλέφτικο παίζουνε με τους σα-ματατζήδες, προσπαθούν να τους διασπάσουν αλλά...
Spoiler: show
Γνώσεις ⇛ Linux: | Προγραμματισμός:
Αγγλικά: καλά
Λειτουργικό ⇛ Ubuntu 10.04 LTS (32bit) ΕΛ σε Intel core 2 quad core Q9300
Προδιαγραφές ⇛INTEL CORE 2 QUAD CORE Q9300 2.50 GHZ LGA|WESTERN DIGITAL 750GB SATA2|ASUS 2GB DDR3 1333MHZ|GIGABYTE|ASUS EN9800GTX/HTDP 512MB PCI-E|Quickcam logitech E2500|Optiarc DVD RW AD-7173A

Κανάλι για Λίνουξ και όχι μόνο :lol: Διανομές Λίνουξ :lol:Συμβατότητα περιφ/κών με ubuntu :lol:
Άβαταρ μέλους
xaris2335
powerTUX
powerTUX
 
Δημοσιεύσεις: 1962
Εγγραφή: 10 Οκτ 2008, 16:16
Εκτύπωση

Re: Η Ελλάδα τρώει τα παιδιά της

Δημοσίευσηαπό s.dalas » 27 Σεπ 2011, 23:26

Οι αγανακτισμένοι βαρέθηκαν?????? Τι άλλο θα ακούσω!!! 2 μερες τωρα και αυριο 3η μερα που ειναι ολοι εξω!!!!! Και μη μου πειτε που ειναι και δεν τους βλέπετε.... Κοιτάξτε καθημερινα στις στάσεις και στις πιατσες ταξι... Ολοι εκει ειναι αγανακτισμενοι και περιμένουν τα λεωφορεια και τα ταξι απο τις απεργιες!!!!

Το κεφάλαιο είναι βαθυ και ο στόχος και σκοπός ενας.

Το οικόπεδο είναι μπακλαβα γωνια. Και εκει στοχευουν ολα...
...Open minds using open source...
Γνώσεις ⇛ Linux: Όσο ζω μαθαίνω | Προγραμματισμός: Πολύ λίγα | Αγγλικά: οφ κορς
Desktop -> Dual Core 2.5GHz, 5Gb of Ram, 640Gb HD, Nvidia 9500GT + Ubuntu 13.10 = Life is simple...
Notebook -> 10.04 dual boot Win 7 σε lenovo ideapad U350
;) Οδηγός προς Νεοεισερχομένους ;) Οδηγοί - How to - Tutorials σε Κατηγορίες ;) http://UbuntuForums.org ;)
Άβαταρ μέλους
s.dalas
powerTUX
powerTUX
 
Δημοσιεύσεις: 2115
Εγγραφή: 19 Οκτ 2009, 03:42
Τοποθεσία: Καλλιθεα, Αθηνα
Εκτύπωση

Re: Η Ελλάδα τρώει τα παιδιά της

Δημοσίευσηαπό ALdaperan » 28 Σεπ 2011, 09:10

s.dalas και απο τις πλατείες να φύγουν εμένα δε μου λέει τίποτα

Η αγανάκτηση του κόσμου είναι έκδηλη πλέον και δεν κρύβεται . Δεν είναι ανάγκη να πάνε στις πλατείες και να το δείξουν τα κανάλια για να πειστούμε ότι υπάρχουν . Όποιος καθημερινά συναναστρέφεται με κόσμο μπορεί να διακρίνει την κουραση,αγανακτηση,μίσος του
Γνώσεις ⇛ Linux: Μέτριος | Προγραμματισμός: C | Αγγλικά: Μέτρια
Ubuntu 12.10 quantal 3.5.0-18-generic 32bit (en_US.UTF-8),
Intel Core2 Duo CPU E8400 3.00GHz ‖ RAM 2016 MiB ‖ ASUS INC. P5Q
AMD nee ATI RV770 [Radeon HD 4850] [1002:9442]
eth0: Atheros Inc. AR8121/AR8113/AR8114 Gigabit or Fast Ethernet [1969:1026] (rev b0)
Οδηγοί - How to - Tutorials | Οδηγοί Video | Οδηγίες για Αρχάριους στο Ubuntu | Γιατί το Linux είναι καλύτερο
Άβαταρ μέλους
ALdaperan
powerTUX
powerTUX
 
Δημοσιεύσεις: 2686
Εγγραφή: 27 Μαρ 2010, 21:07
Εκτύπωση

Re: Η Ελλάδα τρώει τα παιδιά της

Δημοσίευσηαπό Dimitris » 28 Σεπ 2011, 10:03

Επίσης, ένας ακόμη λόγος που δεν υπάρχουν δουλειές (μιλάω για προγραμματιστές) στην Ελλάδα είναι ότι αυτή είναι η αγορά της Ελλάδος: περιορισμένη. Αν οι ελληνικές εταιρίες λογισμικού αρχίσουν να στοχεύουν στη διεθνή αγορά, θα αυξηθούν και οι θέσεις εργασίας. Και θα πω και κάτι σκληρό: το ότι βγαίνουν κάθε χρόνο 300 απόφοιτοι πληροφορικής δε σημαίνει ότι και όλοι πρέπει να βρούν δουλειά ως προγραμματιστές. Έτσι όπως τα λέω είναι. Το πανεπιστήμιο δεν ευθύνεται για την αγορά εργασίας. Η αγορά εργασίας θα απορροφήσει όσους έχει ανάγκη. Και επειδή υπάρχει μεγάλες δυνατότητες επιλογής πέφτει αναγκαστικά ο μισθός. Δε μας φταίει ούτε η οικονομικη κρίση, ούτε το ΔΝΤ, ούτε η Τρόικα γι'αυτό. Οι κανόνες του παιχνιδιού (της αγοράς εργασίας) δεν έχουν αλλάξει καθόλου τα τελευταία 5000 χρόνια. Απλώς οι προηγούμενοι παράγοντες επιτάχυναν (προσοχη: επιτάχυναν δεν επιδύνωσαν) την εξέλιξη των φαινομένων. Ας πάρουμε παράδειγμα τη Γερμανία: οι νέοι δεν πηγαίνουν στα πανεπιστήμια, αυτό είναι γεγονός. Άρα οι θέσεις εργασίας που απαιτούν πανεπιστημιακή εκπαίδευση αυτόματα καλοπληρώνται.

Αυτό που προτείνω για να άρω την απογοήτευση των νέων που διαβάζουν αυτό το νήμα είναι "η μισθωτή εργασία είναι νεκρή, ζήτω η παροχή υπηρεσιών". Ας πάρω ένα φανταστικό παράδειγμα: το Ρήγα Φεραίο. Σπουδάζει ΤΕΙ πληροφορικής στο Κακοσάλεσι. Η αγορά εργασίας στο Κακοσάλεσι ειναι μηδενική. Αναγκαστικά θα περιμένει να τελειώσει το ΤΕΙ, να πάει στην Αθήνα για να βρει δουλειά. Σωστά; Λάθος. Πόσο κοστίζουν οι καφέδες που πίνει κάθε μέρα στις καφετέριες; 2€ επί 5 μέρες = 10€, δε θα φάει και άλλα 15-20€ την Παρασκευή και το Σάβατο, άρα είμαστε στα 30€ την εβδομάδα, επί 4 εβδομάδες, μας κάνει 120€ το μήνα (και λίγα βάζω).

Aν αυτά καταφέρει να τα μειώσει κατά 20€ μόνο, τότε θα έχει domain registration για 2 χρόνια (κοστίζει κάπου 20€ τα δύο χρόνια), και hosting από 6$ το μήνα (ναι δολάρια), άρα είμαστε στα 7€ (ευρώ σου βάζω εγώ το μήνα) και του μένουν άλλα 13€ το μήνα. Κάθετε και φτιάχνει μια ιστοσελίδα όπου αναγράφει την πραμάτεια του. Όχι απλό HTML που να φαίνεται ερασιτεχνικό, αλλά να κάτσει να διαβάσει για CSS, για javascript και να την κάνει όσο πιο επαγγελματική μπορεί. Φυσικά θα είναι δίγλωσση (ελληνικά-αγγλικά). Θα πρότεινα να επενδύσει και τους πρώτους 3 μήνες για να πάρει και email, γιατί φαίνεται καλύτερα ένα email: info@feraios.com από ένα r.feraios@gmail.com. Τώρα έχοντας όλα αυτά περνάμε στη διαφήμιση. Καταρχήν από στόμα σε στόμα. Στέλνει email σε γνωστούς και φίλους (προσοχή ποτέ όλοι σε ένα, στη χειροτερη περίπτωση χρησιμοποιώντας το bcc field, αλλά κατά προτίμηση προσωπικά: "Αξιότιμε κ. Δημήτρη, κλπ κλπ") ότι παρέχει τις εξής υπηρεσίες και ότι σε γνωστούς και φίλους θα κάνει καλύτερη τιμή, κλπ κλπ. Φυσικά τους πρώτους τρεις μήνες πολύ πιθανόν να μην έρθει καμία παραγγελία, ΑΛΛΑ εν τω μεταξύ ο Ρήγας θα δουλεύει στο μυστικό του project. Kαι μην ακούσω χαζομάρες του στυλ και πότε θα προλάβει. Το ΤΕΙ πόσες ώρες παρακολούθηση έχει την ημέρα; Ας πούμε 8-16, που δεν είναι 8, 16-17 φαγητό, 17-18 ξεκούραση, 18-21 δουλειά στο project, 21-23 καφές (αν και θα έλεγα να τους κόψει γιατί κάνουν κακό στην υγεία), 23-7 ύπνος, 7-8 πρωινό. Άρα 3 ώρες την ημέρα μπορεί να δουλεύει στο μυστικό project.

Πάμε τώρα στο μυστικό project. Desktop ή web application. Αν desktop τότε windows (γιατί η αγορά είναι μεγαλύτερη), αν web τότε linux. Αν web θα πρέπει να μάθει καλύτερα τον apache γιατί θα γίνει ο καλύτερος του φίλος. Αν desktop το πρώτο βήμα θα πρέπει να είναι ένα installation script, και γενικά ένα automated build process. Γενικά πιστεύω ότι web applications είναι ευκολότερα να αναπτυχθούν. Τώρα χρειαζόμαστε μια ιδέα. Δε χρειάζεται να είναι καινούρια. Απλά ό,τι κάνει να το κάνει καλύτερα από τον ανταγωνισμό, και πάνω απ' όλα με πάθος. Ας πούμε μια εφαρμογή που να μπορεί να ανταλλάσει κανείς αυτοκόλλητα (απο εκείνα που μαζεύαμε στο Δημοτικό με ποδοσφαιριστές, μπασκετμπολίστες, αυτοκίνητα, κλπ). (Λέω ένα παράδειγμα, μη μου κλέψει κανείς αυτή τη σούπερ-ντούπερ ιδέα). Πώς θα την υλοποιήσει; Με perl, python, ή ruby (μερικοί θα πούν και php αλλά εμένα δε μου αρέσει) Ταυτόχρονα δημιουργει και ένα blog όπου καταγράφει την όλη διαδικασία, αναφέρει νέα και ειδήσεις από τον κόσμο των συλλεκτικών αυτοκολλητων για διαφήμιση.

Πώς θα βγάζει λεφτά; Είτε η υπηρεσία θα είναι επί πληρωμή ή θα έχει διαφημίσεις. Δε ξέρω ακόμη πιο από τα δύο είναι καλύτερο.
Θυμάστε ότι μένουν του Ρήγα άλλα 13€ το μήνα από τον 4ο μήνα και μετά; Αυτά θα τα χρησιμοποιήσει για διαφήμιση, πχ google ads.
Τέλος, κατά προτίμηση να πείσει και ένα φίλο του που επίσης να γνωρίζει από προγραμματισμό να συνεργαστούν για να μπορούν να αλληλοσυμπληρώνονται.
Άβαταρ μέλους
Dimitris
saintTUX
saintTUX
 
Δημοσιεύσεις: 1357
Εγγραφή: 13 Μάιος 2008, 13:57
Τοποθεσία: Θεσσαλονίκη
Εκτύπωση

Re: Η Ελλάδα τρώει τα παιδιά της

Δημοσίευσηαπό xaris2335 » 28 Σεπ 2011, 10:33

Dimitris έγραψε:Επίσης, ένας ακόμη λόγος που δεν υπάρχουν δουλειές (μιλάω για προγραμματιστές) στην Ελλάδα είναι ότι αυτή είναι η αγορά της Ελλάδος

δεν υπάρχουν δουλειές ποιος στο είπε ;
για δες εδώ
Spoiler: show
Γνώσεις ⇛ Linux: | Προγραμματισμός:
Αγγλικά: καλά
Λειτουργικό ⇛ Ubuntu 10.04 LTS (32bit) ΕΛ σε Intel core 2 quad core Q9300
Προδιαγραφές ⇛INTEL CORE 2 QUAD CORE Q9300 2.50 GHZ LGA|WESTERN DIGITAL 750GB SATA2|ASUS 2GB DDR3 1333MHZ|GIGABYTE|ASUS EN9800GTX/HTDP 512MB PCI-E|Quickcam logitech E2500|Optiarc DVD RW AD-7173A

Κανάλι για Λίνουξ και όχι μόνο :lol: Διανομές Λίνουξ :lol:Συμβατότητα περιφ/κών με ubuntu :lol:
Άβαταρ μέλους
xaris2335
powerTUX
powerTUX
 
Δημοσιεύσεις: 1962
Εγγραφή: 10 Οκτ 2008, 16:16
Εκτύπωση

Re: Η Ελλάδα τρώει τα παιδιά της

Δημοσίευσηαπό Ilias95 » 28 Σεπ 2011, 19:20

@Dimitris
Δεν ξέρω κατά πόσο είμαστε on topic, αλλά:
Η σκέψη σου μ' αρέσει πολύ μπορώ να πω! Μακάρι να τα καταφέρει ο Ρήγας! :D
Όμως 2 απορίες/παρατηρήσεις.
Κατ' αρχάς τις γνώσεις για το μυστικό του project (γιατί μυστικό;) από που θα τις έχει αποκτήσει;
Όποιος μπαίνει σε ένα ΤΕΙ πληροφορικής δεν σημαίνει ότι έχει από πριν γνώσεις πάνω στον προγραμματισμό ώστε να κάνει τέτοιο ή στο πως θα στήσει τη σελίδα του κτλ.
Οπότε θα πρέπει πρώτα να αφιερώσει αρκετό χρόνο σ' αυτά και να τα μάθει καλά. Άσχετα με αυτά που θα μαθαίνει απ' τη σχολή του.
Επίσης απ' την άλλη, παρατήρησα ότι στο καθημερινό πρόγραμμα του Ρήγα δεν έχεις συμπεριλάβει καθόλου την απασχόληση με τα μαθήματα της σχολής.
Βέβαια χωρίς να έχω σπουδάσει δεν ξέρω πόσο χρόνο απαιτεί (αν απαιτεί :P ) αυτό και σίγουρα είναι ανάλογο και του ΤΕΙ ή πανεπιστημίου αλλά δεν πρέπει να αφιερώσει και εκεί λίγο χρόνο;
Η συμπεριλαμβάνεται και αυτό στις πρωινο-μεσημεριανές ώρες παρακολούθησης;
Ilias95
saintTUX
saintTUX
 
Δημοσιεύσεις: 1548
Εγγραφή: 29 Απρ 2011, 23:26
Εκτύπωση

Re: Η Ελλάδα τρώει τα παιδιά της

Δημοσίευσηαπό Dimitris » 28 Σεπ 2011, 20:01

xaris2335 έγραψε:δεν υπάρχουν δουλειές ποιος στο είπε ;

Κάποιος πριν από εμένα.

Ilias95 έγραψε:Κατ' αρχάς τις γνώσεις για το μυστικό του project (γιατί μυστικό;) από που θα τις έχει αποκτήσει;

Σωστά. Ποτέ δεν είπα ότι θα αποκτήσει αυτές τις γνώσεις από τη σχολή του. Μόνος θα πρέπει να κάτσει και να διαβάσει, και ανάλογα με το πόσο γρήγορα θέλει να ολοκληρωθεί το μυστικό του project, θα πρέπει να θυσιάσει εκείνες τις 21-23 και αντί για διασκέδαση να φροντίσει να γίνει πιο ανταγωνιστικός. Όλα σ'αυτή τη ζωή έρχονται με κάποιο αντάλλαγμα. Δε μπορούμε να τα έχουμε όλα δικά μας. (Αλλά από την άλλη τι σόι ΤΕΙ πληροφορικής σπουδάζει αν δε μάθει HTML και κάποια interpreted γλώσσα προγραμματισμού;)

Ilias95 έγραψε:Επίσης απ' την άλλη, παρατήρησα ότι στο καθημερινό πρόγραμμα του Ρήγα δεν έχεις συμπεριλάβει καθόλου την απασχόληση με τα μαθήματα της σχολής.

Σωστό κι αυτό. Φαντάζομαι συμπεριλαμβάνονται στις πρωινές ώρες. Καμία σχολή δε νομίζω να έχει 8 ώρες την ημέρα παρακολούθηση.
Άβαταρ μέλους
Dimitris
saintTUX
saintTUX
 
Δημοσιεύσεις: 1357
Εγγραφή: 13 Μάιος 2008, 13:57
Τοποθεσία: Θεσσαλονίκη
Εκτύπωση

ΠροηγούμενηΕπόμενο

Επιστροφή στο Περί Τεχνολογίας