Η Ελλάδα τρώει τα παιδιά της

...συζητήσεις περί τεχνολογίας για hardware, software, υπηρεσίες, κλπ (για ubuntu ... στο Γενικά)

Συντονιστές: Geochr, ubuderix

Re: Η Ελλάδα τρώει τα παιδιά της

Δημοσίευσηαπό Star_Light » 30 Σεπ 2011, 14:24

xaris2335 έγραψε:Με αυτά που λες μάλλον δεν έχεις δει τα βιντεάκια κάθε άλλο παρά ουτοπικά δεν είναι.
Σε πληρώνουν κανονικότατα το λέει και το παλικάρι στο βίντεο του. ;)
Εξάλλου στο εξωτερικό το να δουλεύεις μέσω νετ είναι κάτι συνηθισμένο μην κοιτάς που εδώ στην Ελλάδα είμαστε τριτοκοσμικοί, ρώτησε γνωστούς σου έξω στο εξωτερικό να στο επιβεβαιώσουν. ;)
Εδώ η άλλη ψυχολόγος και έκανε συνεδρίες μέσω νετ. :shock:
Άλλωστε δεν είναι τυχαίο που δημιουργούνται πολλά σάιτ ενημέρωσης πχ το newsit του ευαγγελάτου και άλλα διάφορα, σιγά σιγά πάμε προς τα εκεί γιατί η γκάμα των πελατών σου μεγαλώνει και διευρύνεις την επιχείρηση σου.
Άλλο να έχεις πελατεία σε μιά πόλη και άλλο να απευθύνεσαι σε ολόκληρο τον κόσμο, γιατί Ελληνες δεν είναι μόνο στην Ελλάδα αλλά και στο εξωτερικό.
Πάντως εγώ προσωπικά σκέφτομαι πολύ σοβαρά να στίσω μια τέτοια επιχείρηση μέσω νετ πάρα πολύ σοβαρά και είμαι σίγουρος ότι θα πετύχει. :)

Bασικα εγω τους ζητησα να μου σχολιασουν αυτο ακριβως το βιντεο και δεν το εκαναν!!!! Δεν ειναι μονο για προγραμματιστες... εδω ζηταει καποιον αρθρογραφο στα Οικονομικα με 7 ευρω την ωρα!!!!! Θα το πω σημερα σε εναν φιλο μου οικονομολογο.

Εδω στην Ελλαδα θεωρουν αδιανοητο να σε πληρωνουν επειδη γραφεις σε ενα μπλογκ. Αλλα ξαναλεω... δεν υπαρχει συνεργασια. Θεωρουνται δεδομενα πραγματα που δεν ειναι. Μου εκανε μεγαλη εντυπωση παντως που κανεις δεν σχολιασε το βιντεο!!!
Γνώσεις ⇛ Linux: Βασικές ┃ Προγραμματισμός: Δέν θέλω μεροκάματο , θέλω C και κακο θάνατο! ┃ Αγγλικά: Lower
Λειτουργικό ⇛ Ubuntu 10.10 σε Dual Boot με Windows 7
Προδιαγραφές ⇛ Επεξεργαστής : Intel(R) Core(TM) i3 CPU 540 @3.07Ghz (64bit)
RAM : Kingston 2GB
HDD : Coreshare 500GB
Κάρτα Γραφικών : Intel Corporation Core Processor Integrated Graphics Controller(rev 18) (prog-if 00 [VGA controller]) [8086:0042]
Star_Light
superbTUX
superbTUX

IRC: Star_Light
Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό Star_Light » 30 Σεπ 2011, 14:26

Dimitris έγραψε:Και θα σας πω τη δικιά μου εμπειρία από τον εργασιακό τομέα. Ψάχνω από τον Αύγουστο ένα φοιτητή πληροφορικής για πρακτική (επί πληρωμή). Μου στείλανε συνολικά 2 βιογραφικά με email, 1 ήρθε αυτοπροσώπος και το άφησε, και 2 στειλανε δυο γραμμές μαζικό email σε 10 διευθύνσεις. Από τον Αύγουστο μέχρι τώρα 5 αιτησεις από φοιτητες; Στο κάθε έτος υπάρχουν τουλάχιστον 100, και η ανακοίνωση έγινε σε 3 ΤΕΙ στη βόρεια Ελλάδα. Πού είναι όλοι οι υπόλοιποι; Ή έχουν βρει ήδη δουλειά, ή δεν ενδιαφέρονται να βρουν ή έχουν τόσα πολλά λεφτά που δεν τους νοιάζει. Και όταν ζήτησα την αναλυτική βαθμολογία σε pdf μου την έστειλε ο ένας σε mht (θα πέρνατε κάποιον για προγραμματιστή όταν δε μπορεί να μετατρέψει ένα mht σε pdf; Για πείτε μου) κι ο άλλος σε jpg. Από τους 2 που στείλανε email ο ένας μόνο μου έστειλε το βιογραφικό του σε απλό pdf, και ο άλλος σε doc. Δε ζήτησα κάποιον που να έχει εμπειρία, ούτε κάποιον που να γνωρίζει 10 γλώσσες προγραμματισμού. Τα απλά στοιχειώδη: να ξέρει να στέλνει ένα σωστό email και να δημιουργεί ένα pdf. Τα συμπεράσματα δικά σας.

ΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑ, μα ακριβως τα ιδια λεει και ο αλλος στα βιντεο!!!!!! "Ψαχνω καποιον ο οποιος δεν θα ειναι χακερ αλλα θα εχει ξοδεψει 1 λεπτο τουλαχιστον να καταλαβει τι του ζηταω"
Γνώσεις ⇛ Linux: Βασικές ┃ Προγραμματισμός: Δέν θέλω μεροκάματο , θέλω C και κακο θάνατο! ┃ Αγγλικά: Lower
Κάρτα Γραφικών : Intel Corporation Core Processor Integrated Graphics Controller(rev 18) (prog-if 00 [VGA controller]) [8086:0042]
Star_Light
superbTUX
superbTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό Star_Light » 30 Σεπ 2011, 14:31

ALdaperan έγραψε:Ρε Star_Light δηλαδή πιστεύεις οτι τόσος κόσμος δεν δραστηριοποιείται αλλά κάθεται στον καναπέ του και περιμένει να του έρθει η δουλειά ; Για άνοιξε μια εφημερίδα να δείς πόσες αγγελίες έχει μέσα . Για βγες έξω να δείς πόσοι τοιχοκολούν αγγελίες και πόσοι άλλοι ψάχνουν δουλειές μέσω γνωστών , μέσω τρίτων κλπ κλπ

Γνωστή μου ψάχνει 2 χρόνια τώρα για δουλειά και όχι μόνο στο πεδίο των σπουδών της αλλά οπουδήποτε . Ακόμα και για υπάλληλος σε μαγαζί της ζήτησαν προυπηρεσία και μόλις τους είπε ότι είναι πτυχιούχος απο ΑΕΙ αρνηθήκανε να την προσλάβουνε γιατί λέει άκουσον άκουσον έχει μεγάλο βιογραφικό

Και εγω μπορώ να σου δείξω ένα σωρρο βίντεο που μοιράζουν και λεφτά αμα λάχει . Όλα αυτά τα βίντεο ως επι το πλείστον είναι ουτοπικά , δεν δημιουργούν θέσεις εργασίας

Επιπλέον στο βίντεο αναφέρεται σε προγραμματιστες που στο κάτω κάτω γι αυτους η αγορά εργασίας δεν έχει σύνορα . Πές μου τώρα που θα βρει δουλειά ο πολιτικός μηχανικός , ο αρχιτεκτονας , ο δάσκαλος , ο οικονομολόγος , ο νηπιαγωγος , ο ανειδίκευτος ; Όλοι αυτοι θα γίνουν προγραμματιστές ;

Θα πάς έξω να συναναστραφείς με τους συναδέλφους σου , να δείς πώς κινείται η εργασία , να κάνεις επαφές , γνωριμίες . Όλος ο κόσμος αυτό κάνει και αυτό είναι το σωστό και όχι να ψάχνει δουλειά μέσω ιντερνετ ή απο βίντεο.

Star_Light oτι λέμε δεν το λέμε επειδή μας αρέσει να καταστραφολογούμε αλλά γιατί έτσι είναι τα πραγματικά Ελληνικά δεδομένα τα τελευταία 4 χρόνια τουλάχιστον . Η ίδια κατάσταση δεν επικρατούσε παλαιότερα , δεν υπήρχε αυτή η "γκρίνια" και αυτό γιατί ο κόσμος τα κουτσοβόλευε , Η ανεργία ήταν 12% και σε 2 χρόνια μέσα εκτοξεύθηκε στο 20% . Μη μου λες λοιπόν ότι όλοι αυτοί δε ξέρουν να ψάχνουν δουλειές ή δεν δραστηριοποιούνται . Δεν είναι παρτάκηδες ούτε χαραμοφάηδες .

Με το "δουλειες υπάρχουν " που λές μου θυμίζεις το "λεφτά υπάρχουν" :D

Φιλε ξερεις ποσους εχω που τα παρουσιαζουν αντιθετα απο οτι ειναι μονο και μονο επειδη δεν ξερουν να ψαξουν?
Δεν εχω λογο να σου παω κοντρα αλλα αν θες την γνωμη μου μην εμπιστευεσαι ποτε τον τροπο με τον οποιο διαλεγει ο αλλος
να σου παρουσιασει τον εαυτο του. Ειναι τελειως αναξιοπιστος. Εχω δει τοσες φορες ατομα να ερχονται και να κλαιγονται οτι δεν υπαρχουν φιλοι , δεν υπαρχουν δουλειες , δεν υπαρχουν γκομενες αρχικα τα εχω πιστεψει αλλα μετα βλεπω πως οι ιδιοι ευθυνονται για αυτη την κατασταση.
Γιατι δεν φερονται σωστα και δεν ψαχνονται. Τα λεει και ο Dimitris πιο πανω δηλαδη ολοι εμεις λεμε ψεμματα... και ο τυπος στο βιντεο και ολοκληρα σαιτ και εγω και ο αλλος... ε οχι νταξει παιδια δυσκολο... και οσο για την γκρινια ναι ειναι εθνικο μας σπορ. Η γκρινια και το τζαμπατζιλικι. Με τζαμπατζιλικι ομως δεν κινειται το χρημα γιατι αν δεν με πληρωσεις δεν θα εχω ουτε μετα εγω αγοραστικη δυναμη να σε πληρωσω και δεν εννοω ακριβα αλλα εστω και για μια απλη δουλεια που πιστευεις οτι ενας φιλος πρεπει να στην κανει τσαμπα πχ μια εγκατασταση ενος προγραμματος. Τωρα αν εισαι τοσο αντιθετος με την δουλεια απο αποσταση οκ τι να σου πω επιλογη σου ειναι.

Και ξανατονιζω... Για οσους και οσες ερχονται να σας το παιξουν θυματα οτι και καλα δεν δουλευουν και δεν μπορουν να βρουν δουλεια... απλα μην τους πιστεψετε αμεσως 100% αμα δεν δειτε μερικα πραγματα και απο αυτους και ξερετε γιατι?

- Γιατι εχω γνωστο ο οποιος κατηγορουσε τους αλλους για τσιγκουνια και μυστικοπαθεια μετα καταλαβα πως ηταν ο χειροτερος τσιγκουνης
- Γιατι εχω γνωστη η οποια ελεγε πως δεν μπορει να βρει ενα καλο παιδι για σχεση και τελικα ηταν απλα μια ναρκισσος που δεν την ενδιεφερε κατι τετοιο
- Γιατι εχω γνωστο ο οποιος ελεγε πως οι φιλοι του δηθεν του την λενε οτι περναει ολη του την ημερα με την κοπελα και τελικα κανει ακριβως αυτο το πραγμα!!!! δεν ξεκολαει λεπτο δεν εχουμε βγει βολτα ουτε μια φορα μονοι μας παντα την φερνει μαζι !!! τρελαθηκα
-Γιατι ειχα επισης γνωστο (με αυτον δεν μιλαμε πλεον) ο οποιος παραπονιοταν οτι δηθεν οι αλλοι τον αποφευγουν και δεν του μιλανε και ειναι κομπλεξικοι και μετα διαπιστωσα πως τελικα αυτος ο τυπος ειναι επικυνδινος και πολυ υπογειος αρα ολοι οι αλλοι ειχαν καποιον σοβαρο λογο και δεν ηταν κομπλεξικοι οπως αρχικα ανεφερε απλα αρχισαν να τον αποφευγουν επειδη καταλαβαιναν το παιχνιδι του.

Μετα απο ολα αυτα λοιπον εχω σταματησει να πιστευω τον οποιονδηποτε ή την οποιανδηποτε θα ερθει να μου το παιξει αθωο "θυμα" , οποιος θελει την ακρη θα την βρει ολα τα αλλα ειναι δυστυχως δικαιολογιες.
Star_Light
superbTUX
superbTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό s.dalas » 30 Σεπ 2011, 20:22

@star_light
θελω να σου κανω μια ερωτηση και αν θελεις απαντας. Εργάζεσαι? και αν ναι στην Ελλάδα ή στο εξωτερικό?
...Open minds using open source...
Γνώσεις ⇛ Linux: Όσο ζω μαθαίνω | Προγραμματισμός: Πολύ λίγα | Αγγλικά: οφ κορς
Desktop -> Dual Core 2.5GHz, 5Gb of Ram, 640Gb HD, Nvidia 9500GT + Ubuntu 13.10 = Life is simple...
Notebook -> 10.04 dual boot Win 7 σε lenovo ideapad U350
;) Οδηγός προς Νεοεισερχομένους ;) Οδηγοί - How to - Tutorials σε Κατηγορίες ;) http://UbuntuForums.org ;)
Άβαταρ μέλους
s.dalas
powerTUX
powerTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό Star_Light » 30 Σεπ 2011, 20:36

s.dalas έγραψε:@star_light
θελω να σου κανω μια ερωτηση και αν θελεις απαντας. Εργάζεσαι? και αν ναι στην Ελλάδα ή στο εξωτερικό?

Δεν εργαζομαι αυτη τη στιγμη. Ψαχνομαι.
Ασχετα με αυτο παντως δεν νομιζω οτι τα πραγματα ειναι τοσο τραγικα
οσο τα παρουσιαζουν καποιοι καποιες φορες. Εβαλα ενα βιντεο να συζητηθει
και δεν ειδα καμια συνεργασια απο κανεναν στο μονο που βλεπω συνεργασια
ειναι στην κλαψα. Δηλαδη ενα μυστηριο πραγμα σε αυτη τη χωρα οταν παει καποιος να παραθεσει
μια λυση αντι να κατσουν να επικεντρωθουν σε αυτην βαζουν εμποδια για να μην υλοποιηθει χαχαχα
δηλαδη ειναι φοβερο ετσι , πραγματικα.
Star_Light
superbTUX
superbTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό fkol k4 » 30 Σεπ 2011, 20:39

Star_Light έγραψε:Εβαλα ενα βιντεο να συζητηθεικαι δεν ειδα καμια συνεργασια απο κανεναν

Ρε συ δεν έχουμε όλοι φατσομπούκ για να το δούμε και σιγά μην κάνω και λογαριασμό να δω ένα κωλοβίντεο.
Δεν έχεις από πουθενά αλλού να μας το δείξεις να το σχολιάσουμε που φαγωθήκατε με το βίντεο ;
Γνώσεις: Linux: ★★★☆☆ Προγραμματισμός: ★☆☆☆☆ Αγγλικά: ★★★★★
Η υπογραφή μου
Οδηγίες για αρχάριους στο Ubuntu (12.04 LTS)Οδηγοί του forum
Άβαταρ μέλους
fkol k4
antiwinTUX
antiwinTUX

Launchpad: fkol-k4
IRC: fkol_k4
Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό Star_Light » 30 Σεπ 2011, 20:52

fkol k4 έγραψε:
Star_Light έγραψε:Εβαλα ενα βιντεο να συζητηθεικαι δεν ειδα καμια συνεργασια απο κανεναν

Ρε συ δεν έχουμε όλοι φατσομπούκ για να το δούμε και σιγά μην κάνω και λογαριασμό να δω ένα κωλοβίντεο.
Δεν έχεις από πουθενά αλλού να μας το δείξεις να το σχολιάσουμε που φαγωθήκατε με το βίντεο ;

Οχι δεν εχω. Κοψε το λαιμο σου και βρες το.
Και αν θες βοηθεια θα μιλας καλυτερα. Τι την ειδες μαγκας?
Για μαζεψου . Οποιος δεν γουσταρει και ειναι προκατειλειμενος
το κανει γαργαρα και την κανει. Σε ποιον νομιζεις οτι μιλας? σε καναν κολλητο σου?
Τι τροπος ειναι αυτος ? Με ξες και απο χθες ? Θες να αρχισω και εγω να μιλαω περιεργα?
Star_Light
superbTUX
superbTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό s.dalas » 30 Σεπ 2011, 20:54

Star_Light έγραψε:Δεν εργαζομαι αυτη τη στιγμη. Ψαχνομαι.
Ειλικρινά σου εύχομαι να μην ψάχνεσαι για πολύ καιρό ακόμη.
Star_Light έγραψε:Ασχετα με αυτο παντως δεν νομιζω οτι τα πραγματα ειναι τοσο τραγικα
οσο τα παρουσιαζουν καποιοι καποιες φορες.
Εδώ θα μου επιτρέψεις όπως εκφράζεις και διαβάζουμε όλοι τη γνώμη σου, άσχετα αν συμφωνούμε και αν όχι, να εκφράσω και εγώ τη δική μου και εγώ όπως και εσύ δε χαιδεύω αυτιά - είναι και η δουλειά μου τέτοια που δεν επιτρέπει χαιδολογέματα.
Δε νομίζω οτι είναι "άσχετο". Καθόλου άσχετο νομίζω γιατί έχω μάθει κάτι που ισχύει εδώ και πάααρα πολλά χρόνια. "έξω απο το χορό πολλά τραγούδια λένε". Μπες στο χορό και μετά τραγούδα και εσύ.
Η κλάψα που αναφέρεις δεν είναι άδικη. Εδώ μιλάμε για πλειοψηφίες και όχι για εξαιρέσεις. Ναι υπάρχουν και αυτοί που τα ξύνουν και δεν ψάχνονται και κλαίγονται. Αυτός που έχει 4 παιδιά και τον πετάξανε έξω γιατί το budget της εταιρείας μειώθηκε τι είναι? κλάψα? Η κλάψα προέρχεται απο την αδικία. Και για να σου δώσω ένα άλλο παράδειγμα επειδή στάθηκες και σχολίασες το παράδειγμα της γνωστής του logari81. Η χ και ψ φαρμακευτική εταιρεία που προέβηκαν σε μαζικές απολύσεις 150 και 300 ατόμων αντίστοιχα... μη μου πεις οτι έφταιγαν όλοι αυτοί όπως η φίλη του logari81. η πραγματικότητα είναι σκληρή και η αγορά εργασίας πάρα πολύ άδικη. εκεί είναι η κλάψα. γιατί πλέον τα μεροκάματα δεν είναι ουτε 5€ την ωρα όπως είπες...

Φιλικά,
Στέλιος Ν.
Desktop -> Dual Core 2.5GHz, 5Gb of Ram, 640Gb HD, Nvidia 9500GT + Ubuntu 13.10 = Life is simple...
;) Οδηγός προς Νεοεισερχομένους ;) Οδηγοί - How to - Tutorials σε Κατηγορίες ;) http://UbuntuForums.org ;)
Άβαταρ μέλους
s.dalas
powerTUX
powerTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό s.dalas » 30 Σεπ 2011, 20:55

Για κάτσε ρε star_light. Τι ακριβώς σε πείραξε με το ποστ του fkol k4?? δεν έχει κάτι προσβλητικό εναντίον σου. Θα σε παρακαλούσα να χαλαρώσεις και να μιλάς καλύτερα και ηπιότερα. Δεν είπε τίποτα που να σε θίγει με οποιονδήποτε τρόπο.
Άβαταρ μέλους
s.dalas
powerTUX
powerTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό Star_Light » 30 Σεπ 2011, 20:59

s.dalas έγραψε:Για κάτσε ρε star_light. Τι ακριβώς σε πείραξε με το ποστ του fkol k4?? δεν έχει κάτι προσβλητικό εναντίον σου. Θα σε παρακαλούσα να χαλαρώσεις και να μιλάς καλύτερα και ηπιότερα. Δεν είπε τίποτα που να σε θίγει με οποιονδήποτε τρόπο.

Με θιγει ο τροπος γραφης και το στυλ του.
Τσαμπουκαλικια και φερε ρε το κωλοβιντεο να το δω και σιγα μην κανω το ενα
και το αλλο σωπα ρε φιλαρακο που δεν κανεις και λογαριασμο εσυ και ποιος εισαι?
Ο τροπος του λοιπον ειναι αποτομος δεν εχω γραψει σε κανεναν ετσι
και απαιτω το ιδιο. Αν δεν μπορει δεν θα με παραθετει.
Οταν ομως με παραθετει θα μιλαει στο ιδιο μηκος κυματος
που του γραφω και εγω. Το αν θα μου μιλανε στο τελος 5 απο τα 100 ατομα εδω μεσα
λιγο με απασχολει αρκει αυτα τα 5 να μιλανε σωστα οπως μιλαω και εγω.
Δεν ειρωνευτηκα κανεναν και σε κανεναν δεν μιλησα αποτομα εξαρχης επομενως απαιτω το ιδιο
Star_Light
superbTUX
superbTUX

Εκτύπωση

ΠροηγούμενηΕπόμενο

Επιστροφή στο Περί Τεχνολογίας