Steve Jobs, καλό σου ταξίδι!

...συζητήσεις περί τεχνολογίας για hardware, software, υπηρεσίες, κλπ (για ubuntu ... στο Γενικά)

Συντονιστές: Geochr, ubuderix

Re: Steve Jobs, καλό σου ταξίδι!

Δημοσίευσηαπό Epirotes » 07 Οκτ 2011, 02:12

R.I.P. Steve! :( :cry:
Οδηγίες για νέα μέλη ---- Οδηγοί - How to - Tutorials
1 Linux: Μέτριος ┃ Προγραμματισμός: Καθόλου ┃ Αγγλικά: Προχωρημένος
2 Ubuntu 16.04 precise 64bit (el_GR.UTF-8), Windows 10
3 Intel Core2 Duo CPU E8400 3.00GHz ‖ RAM 8 GB ‖ Gigabyte X48-DS4
4 Advanced Micro Devices [AMD] nee ATI Caicos [Radeon HD 6450] [1002:6779]
5 eth0: Realtek RTL8111/8168B PCI Express Gigabit Ethernet controller [10ec:8168] (rev 02)
Άβαταρ μέλους
Epirotes
superbTUX
superbTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό Star_Light » 07 Οκτ 2011, 04:35

Epirotes έγραψε:R.I.P. Steve! :( :cry:

+1. Περα απο το οτι τον ειπα παρτάκια.

Και εγω λυπηθηκα για τον ανθρωπο αυτον. Εν παση περιπτωση
οι προσωπικές μας προτιμήσεις και κρίσεις για εναν άνθρωπο (για τον οποιο
μπορει να ξέρουμε και ελάχιστα) δεν έχουν καμια σχέση με αυτη την τρομερή τύχη και μοίρα (καρκίνος - προβληματα υγειας)

Καλο του ταξιδι και παλι και να εχουμε ολοι την υγεια μας. :)
Γνώσεις ⇛ Linux: Βασικές ┃ Προγραμματισμός: Δέν θέλω μεροκάματο , θέλω C και κακο θάνατο! ┃ Αγγλικά: Lower
Λειτουργικό ⇛ Ubuntu 10.10 σε Dual Boot με Windows 7
Προδιαγραφές ⇛ Επεξεργαστής : Intel(R) Core(TM) i3 CPU 540 @3.07Ghz (64bit)
RAM : Kingston 2GB
HDD : Coreshare 500GB
Κάρτα Γραφικών : Intel Corporation Core Processor Integrated Graphics Controller(rev 18) (prog-if 00 [VGA controller]) [8086:0042]
Star_Light
superbTUX
superbTUX

IRC: Star_Light
Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό Th P » 07 Οκτ 2011, 08:53

Από το λεξικό Τριανταφυλλίδη:

έγραψε:οραματίζομαι: 1. δημιουργώ ένα όραμα, έναν εξιδανικευμένο στόχο στον οποίο επικεντρώνονται οι ελπίδες μου ή αποβλέπουν οι ενέργειές μου
2. (σπάν.) βλέπω όραμα.

Ο " εξιδανικευμένος στόχος" μπορεί να λειτουργεί στα πλαίσια του καπιταλισμού;
Φυσικά και ναι!
Οραματιστής ήταν ο Γκάντι, αλλά επίσης οραματιστές ήταν ο Έντισον και ο Τέσλα, χωρίς φυσικά να έχει τουλάχιστον άμεση σχέση το όραμα του Γκάντι με των υπολοίπων,
αν και θα μπορούσε να πει κανείς ότι τα οφέλη της ανθρωπότητας είναι τεράστια από την υλοποίηση των οραμάτων τους
(φυσικά ο κατάλογος των οραματιστών είναι μακρύς και από τις δύο πλευρές)

monkgr έγραψε:Καλὸ θὰ ἦταν νὰ κρίνουμε τοὺς ἀνθρώπους ὄχι μὲ τὰ κριτήρια τῆς δικῆς μας ἐποχῆς, ἀλλὰ τῆς δικῆς τους. Ὅταν στηνόταν ἡ Apple (ἡ ἑταιρεία-κολοσσός, ποὺ λὲς κι ἐσύ, δὲν ἦταν ἐξ άρχῆς κολοσσός· ἀπὸ ἕνα γκαρὰζ ξεκίνησαν οἱ δύο Steve, συναρμολογὼντας κομμάτια ἀπὸ ἀνταλλακτικὰ κάποιας ἑταιρείας τοῦ Palo Alto, ὅπου δούλευε ὁ Jobs), τὸ ἐλεύθερο λογισμικὸ δὲν ὑπῆρχε καλὰ-καλὰ οὔτε σὰν ἔννοια. Ἡ Microsoft ἦταν στὰ σπάργανα, DOS δὲν ὑπῆρχε κἄν, ἡ IBM δὲν εἶχε ἀκόμα κυκλοφορήσει τὸ PC της, τὸ «σοβαρὸ» λειτουργικὸ τῆς ἐποχῆς ἦταν τὸ... καινοτόμο CP/M... Καὶ οἱ δύο Steve (ποὺ στὴν πορεία ἔμειναν... ἕνας, ὁ Jobs, ἀφοῦ ὁ Wozniak πούλησε τὸ μερίδιό του καὶ τὸ ἔρριξε στὴν ὀργάνωση ρὸκ συναυλιῶν(!)) ὄχι μόνο δὲν εἶχαν στὸ νοῦ τους τὸ κέρδος, ἀλλὰ οὔτε ποὺ τὸ φαντάζονταν τὶ ἐξέλιξη θὰ εἶχε ἡ «μούρλα» τους.

Συμφωνώ απόλυτα!
και το μόνο που θα προσθέσω είναι ότι ασχέτως με το αν συμφωνούμε ή διαφωνούμε με την πολιτική μιας εταιρείας όπως η Apple,
δεν μπορούμε παρά να αναγνωρίσουμε σαν πετυχημένο "εξιδανικευμένο στόχο" τη δημιουργία ενός κολοσσού με αφετηρία ένα γκαράζ!

ALdaperan έγραψε:
έγραψε:Παρά το γεγονός ότι διαγνώστηκε με καρκίνο, δεν επηρεάστηκε αρκετά ούτε καν να κάνει δωρεά στην έρευνα κατά της νόσου, ούτε καν σε κάποιο νοσοκομείο. Ο άνθρωπος έχει:
5.426 μετοχές Apple
138 μετοχές της Disney (Είναι ο μεγαλύτερος μέτοχος της εταιρείας)
Εν ολίγοις πέθανε ένας από τους πιο πλούσιους ανθρώπους στον πλανήτη χωρίς να βοηθήσει καθόλου. Μόνο βοήθησε να παίζουν εκατομμύρια άνθρωποι στον κόσμο Angry Birds σε τηλέφωνα… Την ίδια ώρα που ο Bill Gates έχει γίνει πιο σημαντικός από την Unicef σε φιλανθρωπική δράση και καινοτομία σε αυτόν τον χώρο, ο Jobs τίποτα. Η επιχειρηματική του δεινότητα, η διάσημη αποφασιστικότητα, η μονομανία του δυστυχώς είχε μόνο στόχο τον προσωπικό του πλουτισμό. Τίποτα άλλο. Απολύτως τίποτα άλλο.

Το μόνο που θέλω να πώ εδώ είναι ότι δημοσιοποίηση δωρεών συνήθως συνοδεύεται και από όχι και τόσο αλτρουιστικούς λόγους, όπως υποκρισία, φοροαπαλλαγές, ξέπλυμα μαύρου χρήματος, πολιτική προβολή κλπ.
Θυμίζω:
έγραψε: Προσέχετε τὴν ἐλεημοσύνην ὑμῶν μὴ ποιεῖν ἔμπροσθεν τῶν ἀνθρώπων πρὸς τὸ θεαθῆναι αὐτοῖς· εἰ δὲ μήγε, μισθὸν οὐκ ἔχετε παρὰ τῷ πατρὶ ὑμῶν τῷ ἐν τοῖς οὐρανοῖς. 2 Ὅταν οὖν ποιῇς ἐλεημοσύνην, μὴ σαλπίσῃς ἔμπροσθέν σου, ὥσπερ οἱ ὑποκριταὶ ποιοῦσιν ἐν ταῖς συναγωγαῖς καὶ ἐν ταῖς ῥύμαις, ὅπως δοξασθῶσιν ὑπὸ τῶν ἀνθρώπων· ἀμὴν λέγω ὑμῖν, ἀπέχουσι τὸν μισθὸν αὐτῶν. 3 σοῦ δὲ ποιοῦντος ἐλεημοσύνην μὴ γνώτω ἡ ἀριστερά σου τί ποιεῖ ἡ δεξιά σου, 4 ὅπως ᾖ σου ἡ ἐλεημοσύνη ἐν τῷ κρυπτῷ· καὶ ὁ πατήρ σου ὁ βλέπων ἐν τῷ κρυπτῷ ἀποδώσει σοι ἐν τῷ φανερῷ.
κατὰ Ματθαῖον Εὐαγγέλιον Κεφ. 06

Γιαυτό καλό είναι να κρίνουμε κάποιον για το έργο του και όχι για αυτά που ίσως δεν έχει κάνει,
πολύ απλά γιατί δεν γνωρίζουμε.

Φιλικά
Θανάσης Π.
Σταθερή είναι η διανομή που προσπαθείς ανεπιτυχώς να κρασσάρεις
Linux: Low┃Προγραμματισμός: No┃Αγγλικά: Good
Είμαι αναλφάβητος, ανιστόρητος και άξιος της μοίρας μου
Άβαταρ μέλους
Th P
powerTUX
powerTUX

IRC: ThP1
Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό tolis_01 » 07 Οκτ 2011, 11:24

Γεμίσαμε αυτές τις μέρες με μηνύματα στο ιντερνετ για το πως χάθηκε ένας μεγάλος άνθρωπος, ένας οραματιστής, ένας που άλλαξε τον κόσμο και άλλα ωραία. Εγώ δεν βλέπω να πρόσφερε τίποτα χρήσιμο στην ανθρωπότητα (αν ήθελε να κάνει κάτι χρήσιμο για την ανθρωπότητα ας βελτίωνε τις συνθήκες εργασίες στα εργοστάσιά του στην Κίνα).
Rip στον άνθρωπο, και στους υπόλοιπους χιλιάδες που είχαν την "τύχη" να φύγουν μαζί του την ίδια μέρα αλλά σε αυτούς δεν δίνουμε σημασία.
Γνώσεις => Linux: χαμηλό | Προγραμματισμός: όχι | Αγγλικά: μέτρια
PC => Intel Celeron 430 | Asrock G31M-S (onboard gpu) | 2GB DDR2 ram | 160GB HDD | Acer 19" | OS: Windows 7 (Debian, Fedora σε virtualbox)
http://linuxhcl.com/
http://kmuto.jp/debian/hcl/
Common sense is the best antivirus software.
Άβαταρ μέλους
tolis_01
saintTUX
saintTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό Th P » 07 Οκτ 2011, 11:41

tolis_01 έγραψε:Εγώ δεν βλέπω να πρόσφερε τίποτα χρήσιμο στην ανθρωπότητα

Το όραμα και η προσφορά στην ανθρωπότητα δεν είναι ταυτόσημα
Edit: μπορεί η υλοποίηση να έχει σαν αποτέλεσμα την προσφορά,
αλλά μπορεί και όχι. Με τον τρόπο του οραματιστής ήταν και ο Χίτλερ............

έγραψε:Από το λεξικό Τριανταφυλλίδη:

έγραψε:οραματίζομαι: 1. δημιουργώ ένα όραμα, έναν εξιδανικευμένο στόχο στον οποίο επικεντρώνονται οι ελπίδες μου ή αποβλέπουν οι ενέργειές μου
2. (σπάν.) βλέπω όραμα.

(αν και η δημιουργία μερικών (10άδων;) χιλιάδων θέσεων εργασίας θα μπορούσε να θεωρηθεί προσφορά)

Φιλικά
Θανάσης Π.
Άβαταρ μέλους
Th P
powerTUX
powerTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό nickkefi » 07 Οκτ 2011, 12:01

Δυστυχώς ή ευτυχώς, οι άνθρωποι κρίνονται για αυτά που έκαναν πριν πεθάνουν, όχι από αυτά που έκαναν στα νιάτα τους. Ξεκίνησε οραματιστής και πέθανε διαφημιστής: Δημιουργός καταναλωτικών αναγκών.
Όλο ubuntu, ubuntu... Δοκιμάστε και καμιά άλλη διανομή...
Άβαταρ μέλους
nickkefi
dudeTUX
dudeTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό ALdaperan » 07 Οκτ 2011, 12:01

Th P έγραψε:

Ο " εξιδανικευμένος στόχος" μπορεί να λειτουργεί στα πλαίσια του καπιταλισμού;
Φυσικά και ναι!
Οραματιστής ήταν ο Γκάντι, αλλά επίσης οραματιστές ήταν ο Έντισον και ο Τέσλα, χωρίς φυσικά να έχει τουλάχιστον άμεση σχέση το όραμα του Γκάντι με των υπολοίπων,
αν και θα μπορούσε να πει κανείς ότι τα οφέλη της ανθρωπότητας είναι τεράστια από την υλοποίηση των οραμάτων τους
(φυσικά ο κατάλογος των οραματιστών είναι μακρύς και από τις δύο πλευρές)

Ο Γκάντι ήταν ένας επαναστάτης μάχιμος για τα δικαιώματα και την ελευθερία των ανθρώπων

Ο Έντισον ήταν εφευρέτης.Στην καθημερινότητα μας πολλά πράγματα βασίζονται σε εφευρέσεις του

Ο Τέσλα ήταν αν μη τι άλλο μια από τις σπουδαιότερες μορφές της σύγχρονης ιστορίας . Ηταν εφευρέτης,επιστήμονας, μηχανικός και πάνω στις μελέτες του βασίζεται η ηλεκτρομαγνητική θεωρεία . Τεράστια συνεισφορά στην ανθρωπότητα !!

Ο Steve Jobs ήταν ιδιοκτήτης μια εταιρίας που δε σεβόταν την ελευθερία του χρήστη και που συνεχώς έθετε περιορισμούς σε αυτήν . Περισσότερο εκμεταλλευόταν παρά προσέφερε . Με μια αναζήτηση στο Google υπάρχουν μαρτυρίες οπού στα εργοστάσια του , οι εργαζόμενοι πιέζονταν ασφυκτικά για να δουλέψουν . Ρίξε μια ματιά στους παρακάτω συνδέσμους για το εργοστάσιο στην Κίνα :

http://away.gr/2010/06/18/inside-chines ... y-workers/
http://www.adslgr.com/forum/showthread.php?t=397021
http://gizmodo.com/5553223/another-foxc ... s-straight

Αν τα παραπάνω τα λες συνθήκες εργασίας και "οραματιστής" Jobs τότε τι να πω , ίσως το βλέπουμε από διαφορετική οπτική . Εγώ πιο πολύ εκμεταλλευτή θα τον έλεγα για ιδίο όφελος

Th P έγραψε:

Συμφωνώ απόλυτα!
και το μόνο που θα προσθέσω είναι ότι ασχέτως με το αν συμφωνούμε ή διαφωνούμε με την πολιτική μιας εταιρείας όπως η Apple,
δεν μπορούμε παρά να αναγνωρίσουμε σαν πετυχημένο "εξιδανικευμένο στόχο" τη δημιουργία ενός κολοσσού με αφετηρία ένα γκαράζ!

Αυτό δεν το αμφισβήτησε κανένας . Αλλά και τον κολοσσό αυτό που είναι πρώτος σε χρηματιστηριακή αξία παγκοσμίως δεν τον έκανε με το σταυρό στο χέρι ( Σε παραπέμπω πάλι στα παραπάνω links)

Th P έγραψε:

Το μόνο που θέλω να πώ εδώ είναι ότι δημοσιοποίηση δωρεών συνήθως συνοδεύεται και από όχι και τόσο αλτρουιστικούς λόγους, όπως υποκρισία, φοροαπαλλαγές, ξέπλυμα μαύρου χρήματος, πολιτική προβολή κλπ.
Θυμίζω:

Δεν μιλάμε απλά ότι δεν έχουμε στοιχεία οτι έκανε φιλανθρωπίες αλλά ότι τις κατάργησε ΤΕΛΕΙΩΣ όταν ξανά-ανέλαβε την apple το 1997 . Μια τόσο μεγάλη εταιρία οφείλει να κάνει φιλανθρωπίες . Αλλά πώς θα έφτανε εκεί που έφτασε αν στην πολιτική της είχε και αυτές ; (ρητορική ερώτηση)

Th P έγραψε:Γιαυτό καλό είναι να κρίνουμε κάποιον για το έργο του και όχι για αυτά που ίσως δεν έχει κάνει,
πολύ απλά γιατί δεν γνωρίζουμε.

Από το έργο του τον κρίνω και πώς εκμεταλλευόταν τους άλλους για να κάνει αυτά που έκανε

Σέβομαι τον θάνατο του , στεναχωρήθηκα που πέθανε όπως όταν πεθαίνει κάθε άνθρωπος αλλά δεν μπορώ να δεχτώ αυτόν τον παραλογισμό που επικρατεί σε όλο το διαδίκτυο τις τελευταίες ώρες . Όπως λέει και ο tolis_01 στο ποστ του :
tolis_01 έγραψε:Rip στον άνθρωπο, και στους υπόλοιπους χιλιάδες που είχαν την "τύχη" να φύγουν μαζί του την ίδια μέρα αλλά σε αυτούς δεν δίνουμε σημασία.
Γνώσεις ⇛ Linux: Μέτριος | Προγραμματισμός: C | Αγγλικά: Μέτρια
Ubuntu 12.10 quantal 3.5.0-18-generic 32bit (en_US.UTF-8),
Intel Core2 Duo CPU E8400 3.00GHz ‖ RAM 2016 MiB ‖ ASUS INC. P5Q
AMD nee ATI RV770 [Radeon HD 4850] [1002:9442]
eth0: Atheros Inc. AR8121/AR8113/AR8114 Gigabit or Fast Ethernet [1969:1026] (rev b0)
Οδηγοί - How to - Tutorials | Οδηγοί Video | Οδηγίες για Αρχάριους στο Ubuntu | Γιατί το Linux είναι καλύτερο
Άβαταρ μέλους
ALdaperan
powerTUX
powerTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό Th P » 07 Οκτ 2011, 12:32

ALdaperan έγραψε:Αν τα παραπάνω τα λες συνθήκες εργασίας και "οραματιστής" Jobs τότε τι να πω , ίσως το βλέπουμε από διαφορετική οπτική

Σε κανένα σημείο δεν έχω αναφερθεί σε συνθήκες εργασίας.

Μάλλον δεν πρόκειται για διαφορετική οπτική, αλλά για θέμα γλώσσας

Th P έγραψε:
Από το λεξικό Τριανταφυλλίδη:

οραματίζομαι: 1. δημιουργώ ένα όραμα, έναν εξιδανικευμένο στόχο στον οποίο επικεντρώνονται οι ελπίδες μου ή αποβλέπουν οι ενέργειές μου
2. (σπάν.) βλέπω όραμα.

Th P έγραψε:Το όραμα και η προσφορά στην ανθρωπότητα δεν είναι ταυτόσημα
Edit: μπορεί η υλοποίηση να έχει σαν αποτέλεσμα την προσφορά,
αλλά μπορεί και όχι. Με τον τρόπο του οραματιστής ήταν και ο Χίτλερ............

ALdaperan έγραψε:Αλλά και τον κολοσσό αυτό που είναι πρώτος σε χρηματιστηριακή αξία παγκοσμίως δεν τον έκανε με το σταυρό στο χέρι (

Σε κανένα σημείο δεν υπερασπίστηκα τον καπιταλισμό
επίσης καπιταλισμός και σταυρός στο χέρι δεν ταιριάζουν
ALdaperan έγραψε: Μια τόσο μεγάλη εταιρία οφείλει να κάνει φιλανθρωπίες

ποιός κανόνας στον καπιταλισμό το λέει αυτό;
αντιθέτως:
έγραψε: η δημοσιοποίηση δωρεών συνήθως συνοδεύεται και από όχι και τόσο αλτρουιστικούς λόγους, όπως υποκρισία, φοροαπαλλαγές, ξέπλυμα μαύρου χρήματος, πολιτική προβολή κλπ.

και για να μην παρεξηγούμαι, υπενθυμίζω τη θέση μου:
Th P έγραψε: monkgr έγραψε:Καλὸ θὰ ἦταν νὰ κρίνουμε τοὺς ἀνθρώπους ὄχι μὲ τὰ κριτήρια τῆς δικῆς μας ἐποχῆς, ἀλλὰ τῆς δικῆς τους. Ὅταν στηνόταν ἡ Apple (ἡ ἑταιρεία-κολοσσός, ποὺ λὲς κι ἐσύ, δὲν ἦταν ἐξ άρχῆς κολοσσός· ἀπὸ ἕνα γκαρὰζ ξεκίνησαν οἱ δύο Steve, συναρμολογὼντας κομμάτια ἀπὸ ἀνταλλακτικὰ κάποιας ἑταιρείας τοῦ Palo Alto, ὅπου δούλευε ὁ Jobs), τὸ ἐλεύθερο λογισμικὸ δὲν ὑπῆρχε καλὰ-καλὰ οὔτε σὰν ἔννοια. Ἡ Microsoft ἦταν στὰ σπάργανα, DOS δὲν ὑπῆρχε κἄν, ἡ IBM δὲν εἶχε ἀκόμα κυκλοφορήσει τὸ PC της, τὸ «σοβαρὸ» λειτουργικὸ τῆς ἐποχῆς ἦταν τὸ... καινοτόμο CP/M... Καὶ οἱ δύο Steve (ποὺ στὴν πορεία ἔμειναν... ἕνας, ὁ Jobs, ἀφοῦ ὁ Wozniak πούλησε τὸ μερίδιό του καὶ τὸ ἔρριξε στὴν ὀργάνωση ρὸκ συναυλιῶν(!)) ὄχι μόνο δὲν εἶχαν στὸ νοῦ τους τὸ κέρδος, ἀλλὰ οὔτε ποὺ τὸ φαντάζονταν τὶ ἐξέλιξη θὰ εἶχε ἡ «μούρλα» τους.

Συμφωνώ απόλυτα!

Φιλικά
Θανάσης Π.
Άβαταρ μέλους
Th P
powerTUX
powerTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό pc_magas » 07 Οκτ 2011, 12:38

tolis_01 έγραψε:Rip στον άνθρωπο, και στους υπόλοιπους χιλιάδες που είχαν την "τύχη" να φύγουν μαζί του την ίδια μέρα αλλά σε αυτούς δεν δίνουμε σημασία.

H ανθρώπινη αξία πάνω απ' όλα.
Απλά πέθανε ένας καπιταλιστής. Οκ ίσως να πρόσφερε κάτι προσωπικά δεν το γνωρίζω αλλά στον θάνατο έχει νόημα να λέμε τι έκανε. Ο καπιταλισμός υπάρχει ανεξαρτήτως Steve, Bill, Stallman κλπ κλπ. Το τι κάνουμε να μην γίνουμε φαντάσματα του κεφαλαίου είναι άλλο θέμα από τον θάνατο ενός ανθρώπου. Οκ πέθανε ας τον αφήσουμε στην ησυχία του. Εξάλλου άμα υπάρχει η μετά θάνατον ζωή μπορείτε να πάτε και να του τα "ψάλλεται" με την ησυχία σας όταν πεθάνετε αλλά μέχρι τότε έχετε κάποιο χ καιρό μέχρι τον θάνατο (μπορεί πολύ μπορεί λίγο). :)
My blog|Κυπριακή Κοινότητα Ελευθέρου Λογισμικού Λογισμικού ανοικτού Κώδικα
Γνώσεις Linux:Ποτέ αρκετές|Προγραμματισμός: Php, javascript, nodejs, python, bash |Aγγλικά:Καλά
Οι υπολογιστές μου:
Spoiler: show
Ubuntu 16.04 64 bit σεIntel(R) Pentium(R) CPU G4400 @ 3.30GHz, 16Gib Ram, 500Gib Hard Disk, και κάρτα γραφικών Nvidia Geforce GT610
Lubuntu 14.04 σε Dell Inspiron mini 10(1010) intel Atom Z500 1Gb ram και gma500 (εδώθη σε άλλον)
Kubuntu 16.04 Lenovo G70 Intel i5 Nvidia Grapgics Card, Intel Graphics card (έχει 2) με Nouveau, 16Gb RAM, 126GB SSD Σκληρό Δίσκο
Άβαταρ μέλους
pc_magas
powerTUX
powerTUX

Launchpad: pc_magas
IRC: pc_magas
Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό geosanto » 07 Οκτ 2011, 12:42

tolis_01 έγραψε:(αν ήθελε να κάνει κάτι χρήσιμο για την ανθρωπότητα ας βελτίωνε τις συνθήκες εργασίες στα εργοστάσιά του στην Κίνα).

ALdaperan έγραψε:υπάρχουν μαρτυρίες οπού στα εργοστάσια του , οι εργαζόμενοι πιέζονταν ασφυκτικά για να δουλέψουν .

Τα προϊόντα της Apple τα κατασκευάζει η Foxconn ο μεγαλύτερος ιδιωτικός εργοδότης της Κίνας η οποία βεβαίως δεν είναι ιδιοκτησία της.

Εκτός από την Apple πελάτες του κολοσσού της Foxconn η οποία έχει εργοστάσια σε όλο τον κόσμο (και στην Ευρώπη) ειναι και οι:
Acer, Amazon, Asus, ASRock, Intel, Cisco, Hewlett-Packard, Dell, Nintendo, Nokia, Microsoft, MSI, Motorola, Sony Ericsson, Vizio.

Όλοι οι παραπάνω τι ακριβώς έκαναν για τα εργασιακά δικαιώματα; Στο εργοστάσιο της Hon Hai Precision Industry Co, όπου έγιναν οι αυτοκτονίες εκτός από τα iPads για την Apple, κατασκευάζονται οι υπολογιστές για την Hewlett-Packard και κινητά τηλέφωνα για την Nokia.

Γιατί όλοι στοχεύουν και χτυπάνε μόνο τον Steve Jobs, κάνοντας ότι δεν υπάρχουν όλοι οι υπόλοιποι;
Γνώσεις Linux: Καλές┃Προγραμματισμός: Ναι┃Αγγλικά: Πολύ καλά
Ubuntu 12.04 LTS 32┃Asus P4B533-E│P4 3.06│2gb ddr│GF7950GT AGP│WiFi zydas zd1211│4x320gb raid1+2x500gb
Ubuntu 12.04 LTS 64┃Asus P5K Premium-WiFi│Q6600│4gb ddr2│GF9800GTX│WiFi ob Realtek RTL8187│4x2tb raid5
Ubuntu 12.04 LTS 64┃HP XW8400│2xQuad Xeon X5365 3.00│32gb ddr2 ECC│Quadro FX4500│WiFi Realtek RTL8188SU│2x256gb ssd raid0+4x2tb raid10 sas
FreeNAS 8.0.4 64 Server┃Norco RPC-4224 4U│X6DHE-G2│2x2.8 Xeon│16gb ddr2 ECC│3x8 sata raid Cont.AOC-SAT2-MV8│24x1tb
geosanto
dudeTUX
dudeTUX

Εκτύπωση

ΠροηγούμενηΕπόμενο

Επιστροφή στο Περί Τεχνολογίας