Κακκόβουλη χρήση λογισμικών απο ubuntu-gr

...χαλαρή κουβεντούλα, γενικός σχολιασμός, φιλοσοφικές συζητήσεις, meeting point / γνωριμία

Συντονιστής: konnn

Re: Κακκόβουλη χρήση λογισμικών απο ubuntu-gr

Δημοσίευσηαπό xaris2335 » 30 Νοέμ 2011, 21:53

1ον το πρόβλημα αυτό έιχε ξαναγίνει 2 φορές στα xp και μια στο linux.
2ον Τα ίχνη αν δεν τα έχει σβήσει ήδη υπάρχουν, απλά δεν ξέρω που πρέπει να ψάξω.
3ον Απάντηση απο Διαχειριστές δεν πήρα και ούτε πρόκειται να πάρω.
4ον Είχα πιάσει άλλη μια φορά στα Λίνουξ ο πισι να κάνει άτι περίεργα μετά απο δημοσίευση πάλι στο ubuntu-gr.
Τρελός δεν είμαι ασχολούμαι χρόνια με τους υπολογιστές και ξέρω πολύ καλά πότε ένας υπολογιστής έχει χαλάσει και πότε έχει χακαριστεί οκ.
Όσο για της αποδείξεις θα τις βρω ρωτώντας ειδικούς που ξέρουν απο αυτά.
Δεν γίνεται και τις 3 φορές που έχω κάνει πόστ εδώ να παρουσιάστηκε και τις 3 φορές πρόβλημα στο πισί.
οι Συμπτώσεις είναι για τους αφελείς.
Και ας μας απαντήσουν γιατί διαγράφτηκαν οι δημοσιεύσεις του χρήστη Hephaestus ο οποίος είχε κάνει ολόκληρο θέμα πέρι οδηγιών για χάκινγκ εδώ μέσα? εε.. γιατί τις διαγράψατε πουλάκια μου.
Οι παλιότεροι τον ξέρουν πολύ καλά τον χρήστη.
Spoiler: show
Γνώσεις ⇛ Linux: | Προγραμματισμός:
Αγγλικά: καλά
Λειτουργικό ⇛ Ubuntu 10.04 LTS (32bit) ΕΛ σε Intel core 2 quad core Q9300
Προδιαγραφές ⇛INTEL CORE 2 QUAD CORE Q9300 2.50 GHZ LGA|WESTERN DIGITAL 750GB SATA2|ASUS 2GB DDR3 1333MHZ|GIGABYTE|ASUS EN9800GTX/HTDP 512MB PCI-E|Quickcam logitech E2500|Optiarc DVD RW AD-7173A

Κανάλι για Λίνουξ και όχι μόνο :lol: Διανομές Λίνουξ :lol:Συμβατότητα περιφ/κών με ubuntu :lol:
Άβαταρ μέλους
xaris2335
powerTUX
powerTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό matthew » 30 Νοέμ 2011, 22:34

xaris2335 έγραψε:εγώ ξέρω ποιός είναι αλλά του την χαρίζω για αυτήν την φορά και θα είναι η τελευταία του.

Πώς ξέρεις σίγουρα ποιός είναι; Αν έχεις στοιχεία & ακράδαντες αποδείξεις δημοσίευσέ τα εδώ.
Το φόρουμ έχει πάνω από 8500 μέλη & πολλούς επισκέπτες! Δέ λέω ότι όλοι είναι άγιοι από όλους αυτούς, αλλά ποιός & γιατί να βάλει στόχο εσένα, ή οποιονδήποτε άλλο εδώ μέσα στα καλά καθούμενα; Εκτός αν υπάρχουν προηγούμενα...
Οι κατηγορία είναι σοβαρή & μέχρι να δω απτές αποδείξεις, παραμένω :|.

Off topic:
taso$_G έγραψε:Εμένα πάντως όταν ποστάρω εδώ δεν δουλεύει....... η καφετιέρα, να ειδοποιήσω το FBI ? 8-)

Μόνο ο Μάκης ξέρει! Αφού & το FBI αυτόν ρωτάει... :mrgreen:
Γνώσεις Linux: Βασικές ┃ Προγραμματισμός: Όχι ┃ Αγγλικά: Καλά
Άβαταρ μέλους
matthew
saintTUX
saintTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό pros » 30 Νοέμ 2011, 23:22

xaris2335 έγραψε:Και ας μας απαντήσουν γιατί διαγράφτηκαν οι δημοσιεύσεις του χρήστη Hephaestus ο οποίος είχε κάνει ολόκληρο θέμα πέρι οδηγιών για χάκινγκ εδώ μέσα? εε.. γιατί τις διαγράψατε πουλάκια μου.

Δηλαδή εκτός από σκοτεινά υποκείμενα, με δόλιους σκοπούς που σε καταδιώκουν, μας κατηγορείς και για βλακεία...

Οι συντονιστές έχουν την δυνατότητα να διαγράψουν τελείως μια δημοσίευση, πράγμα που έχει συμβεί μόνο μια φορά στα αρχικά στάδια της λειτουργίας του φόρουμ και στην συνέχεια αποφασίστηκε η χρήση του ορατού κάδου απορριμμάτων. Σε μη ορατό κάδο, πηγαίνουν μόνο spam...

Το μέλος Hephaestus είχε διαγράψει τις δημοσιεύσεις του μόνος του. Εγκατέλειψε το φόρουμ και μας άφησε το εξής μήνυμα στο προφίλ του http://forum.ubuntu-gr.org/memberlist.p ... ile&u=2591
έγραψε:Ο χρήστης έχει απωλέση το ενδιαφέρον για την συγκεκριμένη διανομή

Θα σου συνιστούσα να σταματήσεις να προκαλείς προβλήματα στην λειτουργία του φόρουμ με αβάσιμες κατηγορίες. Όλοι εμείς δεν αφιερώνουμε τον χρόνο μας για να βλέπουμε χαζοχαρούμενα βίντεο και ν' ασχολούμαστε με θεωρίες συνωμοσίας. Επαναλαμβάνω την προτροπή του the_eye.
έγραψε:Δεν ξέρω σε ποιόν ή σε τι αναφέρεσαι αλλά τέτοιες κατηγορίες δημόσια αν δεν έχουν βάση μπορούν να στραφούν εναντίον σου ως συκοφαντική δυσφήμηση.

Αν έχεις στοιχεία κατέθεσέ τα στην αστυνομία, αν όχι και απλά νομίζεις ότι κάτι έχει συμβεί, ζήτα συγνώμη και λήξε το θέμα εδώ.
10.04 / 12.04 64bit
Άβαταρ μέλους
pros
Συντονιστής
Συντονιστής

IRC: sterios
Εκτύπωση

Re: Κακόβουλη χρήση λογισμικών απο ubuntu-gr

Δημοσίευσηαπό medigeek » 30 Νοέμ 2011, 23:31

xaris2335 έγραψε:
4ον Είχα πιάσει άλλη μια φορά στα Λίνουξ ο πισι να κάνει άτι περίεργα μετά απο δημοσίευση πάλι στο ubuntu-gr.
Τρελός δεν είμαι ασχολούμαι χρόνια με τους υπολογιστές και ξέρω πολύ καλά πότε ένας υπολογιστής έχει χαλάσει και πότε έχει χακαριστεί οκ.
Δεν γίνεται και τις 3 φορές που έχω κάνει πόστ εδώ να παρουσιάστηκε και τις 3 φορές πρόβλημα στο πισί.
οι Συμπτώσεις είναι για τους αφελείς.

Μπορείς να γίνεις λίγο πιο σαφής; Τι περίεργα; Τι ώρα και ποια μέρα/ημερομηνία; Τι κάνεις, τι πατάς, τι βλέπεις (ως λάθος/σφάλμα) και τι αναμένεις (ως σωστό) να δεις.
Όπως σου είπα και πριν, το forum.ubuntu-gr.org αντιμετωπίζει κάποτε ανεξήγητες δυσκολίες, π.χ. η ιστοσελίδα να φορτώνει επ' αόριστον. Το είχα αναφέρει: viewtopic.php?f=58&t=13239&start=80#p197536

xaris2335 έγραψε:
Και ας μας απαντήσουν γιατί διαγράφτηκαν οι δημοσιεύσεις του χρήστη Hephaestus ο οποίος είχε κάνει ολόκληρο θέμα πέρι οδηγιών για χάκινγκ εδώ μέσα? εε.. γιατί τις διαγράψατε πουλάκια μου.

Ο Hephaestus (https://forum.ubuntu-gr.org/viewtopic.php?f=7&t=9225&start=0) διέγραψε μόνος του (φαίνεται ότι επεξεργάστηκε τα μηνύματά του ο ίδιος) τις δημοσιεύσεις του:
Κύπριος; Κόπιασε στο ubuntu-cy! ┃ Launchpad Debian Github
Οδηγός για νεοεισερχόμενους -- Αρχικές οδηγίες για αρχάριους χρήστες του Ubuntu

1 Γνώσεις Linux: Πολύ καλό ┃ Προγραμματισμού: Πολύ καλό ┃ Αγγλικών: Πολύ καλό
2 Ubuntu 12.10 quantal 3.5.0-21-generic 64bit (en_US.UTF-8, GNOME cinnamon2d), Ubuntu 3.5.0-19-generic, Windows 7
3 Intel Core2 Duo CPU E6550 2.33GHz ‖ RAM 5970 MiB ‖ MSI MS-7235
4 nVidia G73 [GeForce 7300 GT] [10de:0393] {nvidia}
5 eth0: Realtek RTL-8110SC/8169SC Gigabit Ethernet [10ec:8167] (rev 10)
Άβαταρ μέλους
medigeek
Freedom
Freedom

Launchpad: medigeek
IRC: savvas
Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό Saimonkar » 01 Δεκ 2011, 00:06

Μπορείς να βρείς στοιχεία καταγραφής και στα windows ..
1. Ρίχνεις μια ματιά στα logfiles του pc . Πάς : Πίνακας Ελέγχου --> Εργαλεία διαχείρισης --> Προβολή Συμβάντων και βλέπεις τι έγινε .
2. Με την καταγραφή επικοινωνίας από το firewall (δεν ξέρω ποιο χρησιμοποιείς για να σου πω περισσότερα) .
3. Από το αποτέλεσμα , δηλαδή απο τις ενδείξεις οτι κάποιος άνοιξε μια πόρτα στον υπολογιστή σου .
Επίσης στα αρχεία καταγραφής του firewall μπορείς να βρείς ποιές θύρες ήταν ανοιχτές και τι επικοινωνία έγινε ..
Δές το μήπως δεν ήταν καν απ την ιστοσελίδα αλλά σου την έπεσε κάποιος άλλος χρησιμοποιώντας την τακτική man in the middle ;; Στη θέση σου θα σκανάριζα το δίκτυό μου να δω τι γίνεται ..Ειδικά αν έχεις ασύρματο !! Υποθέσεις κάνω , μπορεί να γράφω και μπούρδες , για μάντης ακόμη δεν τα 'χω καταφέρει ...
Ναστε όλοι καλά ..
προσωπική ιστοσελίδα
Γνώσεις ⇛ Linux: Καλό ┃ Προγραμματισμός: Ναι┃ Αγγλικά: Καλά
Λειτουργικό ⇛ ΚUbuntu 12.04 σε Indel P4 (x2) 3.00 GHz , mem 2579 MB
Άβαταρ μέλους
Saimonkar
babeTUX
babeTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό xaris2335 » 01 Δεκ 2011, 01:21

αυτό που λέω παρουσιάστηκε κατά της 11:58πμ μέσα στα log βρήκα μια εγγραφή bonjour service ακριβώς εκείνη την ώρα μάλλον αυτό πρέπει να είναι το κακόβουλο αρχείο.
Μένει να εντοπίσω την ip του αν μπορώ.
Θα ρωτήσω και άλλους που ξέρουν απο αυτά και είναι η δουλειά τους
Δεν γίνεται την μια στιγμή να μην μπορώ να σερφάρω καθόλου και μετά αφού χρησιμοποιώ πρόξυ σέρβερ να είναι όλα οκ κάτι παίζει εδώ.
Το παράπονο μου είναι ότι ανάμεσα μας υπάρχουν και κάποιοι που έχουν σαν σκοπό το χάκινγκ και όχι να βοηθούν νέους χρήστες οκ και ότι σαν διαχειριστές δεν φροντίζετε να απομονώσετε αυτά τα άτομα.
Τώρα για firewall έχω της symantec, όσο για το ασύρματο το έχω κλειστό οπότε χλομό το κόβω.
Επιπλέον έχω απενεργοποιήσει απο τα services την απομακρυσμένη πρόσβαση στο telnet - registry απορώ πως μπήκε παρόλα αυτά.
Και δεν πόσταρα με στόχο να τραβήξω τις εντυπώσεις. Απλά κάποιος χρήστης εδώ μέσα έκανε κάτι και τώρα κάνει την πάπια.
Ποιος συγκεκριμένα το είπα δεν ξέρω, αλλά μην μου πείτε ότι δεν υπάρχουν τέτοιοι χρήστες εδώ μέσα οκ.
Spoiler: show
Γνώσεις ⇛ Linux: | Προγραμματισμός:
Αγγλικά: καλά
Λειτουργικό ⇛ Ubuntu 10.04 LTS (32bit) ΕΛ σε Intel core 2 quad core Q9300
Προδιαγραφές ⇛INTEL CORE 2 QUAD CORE Q9300 2.50 GHZ LGA|WESTERN DIGITAL 750GB SATA2|ASUS 2GB DDR3 1333MHZ|GIGABYTE|ASUS EN9800GTX/HTDP 512MB PCI-E|Quickcam logitech E2500|Optiarc DVD RW AD-7173A

Κανάλι για Λίνουξ και όχι μόνο :lol: Διανομές Λίνουξ :lol:Συμβατότητα περιφ/κών με ubuntu :lol:
Άβαταρ μέλους
xaris2335
powerTUX
powerTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό evolgen » 01 Δεκ 2011, 01:29

Δεν ξέρω τι είναι το bonjour service, αλλά ένα googlάρισμα έδωσε αυτό. Μήπως έχεις εγκατεστημένο στον υπολογιστή σου το iTunes της Apple;
Το να μειώνεις ένα έργο ελεύθερου λογισμικού, επειδή θεωρείς το δικό σου καλύτερο,
είναι απαράδεκτη συμπεριφορά και δε συμβαδίζει με τις αρχές του ελεύθερου λογισμικού.

Γνώσεις Linux: Μέτριο++ ┃ Προγραμματισμός: Perl, R, Python, SQL, C, Common Lisp, BashΑγγλικά: Άριστα

1. Ubuntu 14.04 trusty
2. Intel Core i7-3520M CPU @ 2.90GHz ‖ RAM 7892 MiB
3. Intel 3rd Gen Core processor Graphics Controller [8086:0166] {i915}
4. eth0: Broadcom NetXtreme BCM57765 Gigabit Ethernet PCIe [14e4:16b4] (rev 10) ⋮ eth1: Broadcom BCM4331 802.11a/b/g/n [14e4:4331] (rev 02)
Άβαταρ μέλους
evolgen
daemonTUX
daemonTUX

IRC: bioevolgenec
Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό medigeek » 01 Δεκ 2011, 02:47

http://en.wikipedia.org/wiki/Bonjour_%28software%29 - Βοηθάει στην ανεύρεση άλλων υπολογιστών/υπηρεσιών στο LAN. Ανήκει σε ομάδα προγράμματων Zeroconf: http://en.wikipedia.org/wiki/Zeroconf
Πολλά προγράμματα το εγκαθιστούν και το υποστηρίζουν, όπως το adobe cs photoshop, το pidgin, kopete, trillian... το καθένα για διαφορετικό λόγο. Στο pidgin για παράδειγμα βοηθάει για μηνύματα σε άλλους χρήστες που είναι συνδεδεμένοι μέσω LAN δικτύου.
[ Στο linux χρησιμοποιούμε το Avahi για service discovery κτλ (zeroconf): http://en.wikipedia.org/wiki/Zeroconf#Avahi ]

xaris2335 έγραψε:
Δεν γίνεται την μια στιγμή να μην μπορώ να σερφάρω καθόλου και μετά αφού χρησιμοποιώ πρόξυ σέρβερ να είναι όλα οκ κάτι παίζει εδώ.

Δηλαδή αν κατάλαβα καλά, το πρόβλημα ήταν ότι δεν μπορούσες να μπεις σε καμιά ιστοσελίδα (π.χ. ubuntu-gr, google, yahoo);
Αυτό έγινε σε ubuntu ή σε windows;
Πόση ώρα διήρκεσε και πώς το έλυσες; Με φόρματ;

xaris2335 έγραψε:
Το παράπονο μου είναι ότι ανάμεσα μας υπάρχουν και κάποιοι που έχουν σαν σκοπό το χάκινγκ και όχι να βοηθούν νέους χρήστες οκ και ότι σαν διαχειριστές δεν φροντίζετε να απομονώσετε αυτά τα άτομα.

Ας το πάρουμε λογικά:
1. Για να μπει στο σύστημα σου πρέπει να έχει το IP σου.
2. Για να βρει το IP (από το φόρουμ) πρέπει να είναι διαχειριστής, να έχει φίλο διαχειριστή ή να έχει χακάρει ένα διαχειριστή.
3. Και για να το πάρει και να θέλει να σου κάνει hack όπως λες, θα πρέπει να του έχεις κάνει κάτι. Αυτό το κάτι το ξέρεις εσύ και μάλλον αυτός που υποψιάζεσαι.

(Μήπως συνέβηκε κάτι στο IRC chat;)

Από την άλλη, μπορεί να εκτελεστεί πρόγραμμα (σε windows συνήθως) από javascript/ιστοσελίδα, που είμαι 99% σίγουρος πως δεν συνέβηκε στο forum.ubuntu-gr.org. Επίσης είμαι 99% σίγουρος πως κάνεις κάθε τόσο apt-get update / apt-get upgrade, οπόταν είσαι καλυμμένος από αναβαθμίσεις και δεν θα έχεις πρόβλημα με οποιαδήποτε σφάλματα/exploits που εμφανίζονται.

Προσωπικά πιστεύω πως είναι μεγάλη διαδικασία για να θέλει κάποιος να βλάψει ένα μόνο άτομο. Και χωρίς οικονομική ωφέλεια είναι σχετικά απίθανο. Και ειδικά από άτομο-διαχειριστή του forum.ubuntu-gr.org.
Συμπέρασμα: Κανείς δε θέλει να σε βλάψει σε ένα φόρουμ. Σε ξέρουμε με το όνομα χρήστη. Εκτός κι αν έδωσες σε κάποιον λόγο για να σε μισεί τόσο πολύ που θα τον κάνει να μπει στην παραπάνω απίθανη (και το τονίζω) διαδικασία.
Κύπριος; Κόπιασε στο ubuntu-cy! ┃ Launchpad Debian Github
Οδηγός για νεοεισερχόμενους -- Αρχικές οδηγίες για αρχάριους χρήστες του Ubuntu

1 Γνώσεις Linux: Πολύ καλό ┃ Προγραμματισμού: Πολύ καλό ┃ Αγγλικών: Πολύ καλό
2 Ubuntu 12.10 quantal 3.5.0-21-generic 64bit (en_US.UTF-8, GNOME cinnamon2d), Ubuntu 3.5.0-19-generic, Windows 7
3 Intel Core2 Duo CPU E6550 2.33GHz ‖ RAM 5970 MiB ‖ MSI MS-7235
4 nVidia G73 [GeForce 7300 GT] [10de:0393] {nvidia}
5 eth0: Realtek RTL-8110SC/8169SC Gigabit Ethernet [10ec:8167] (rev 10)
Άβαταρ μέλους
medigeek
Freedom
Freedom

Launchpad: medigeek
IRC: savvas
Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό Th P » 01 Δεκ 2011, 10:21

medigeek έγραψε:Προσωπικά πιστεύω πως είναι μεγάλη διαδικασία για να θέλει κάποιος να βλάψει ένα μόνο άτομο. Και χωρίς οικονομική ωφέλεια είναι σχετικά απίθανο.

Διαφωνώ.
Άν κάτι τέτοιο είναι εφικτό, θα μπορούσε να το κάνει και για την πλάκα του ακόμα.

Τα κίνητρα όμως δεν είναι το σημαντικό.
Το σημαντικό είναι ότι EAN υπάρχουν αυτά τα κενά ασφαλείας όπως αναφέρεις,
η συντονισττική - διαχειριστική ομάδα θα πρέπει να μας ενημερώσει λεπτομερειακώς για αυτά,
όπως και για τις ενέργειες πού κάνει ώστε να τα ελαχιστοποιήσει - αποκλείσει,
ή φυσικά να μας διαβεβαιώσει για το αντίθετο, πως δεν υπάρχουν κενά στην ασφάλεια του forum.

Φιλικά
Θανάσης Π.
Σταθερή είναι η διανομή που προσπαθείς ανεπιτυχώς να κρασσάρεις
Linux: Low┃Προγραμματισμός: No┃Αγγλικά: Good
Είμαι αναλφάβητος, ανιστόρητος και άξιος της μοίρας μου
Άβαταρ μέλους
Th P
powerTUX
powerTUX

IRC: ThP1
Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό ALdaperan » 01 Δεκ 2011, 10:35

Th P έγραψε:

Διαφωνώ.
Άν κάτι τέτοιο είναι εφικτό, θα μπορούσε να το κάνει και για την πλάκα του ακόμα.

Τα κίνητρα όμως δεν είναι το σημαντικό.
Το σημαντικό είναι ότι EAN υπάρχουν αυτά τα κενά ασφαλείας όπως αναφέρεις,
η συντονισττική - διαχειριστική ομάδα θα πρέπει να μας ενημερώσει λεπτομερειακώς για αυτά,
όπως και για τις ενέργειες πού κάνει ώστε να τα ελαχιστοποιήσει - αποκλείσει,
ή φυσικά να μας διαβεβαιώσει για το αντίθετο, πως δεν υπάρχουν κενά στην ασφάλεια του forum.

Φιλικά
Θανάσης Π.

Δεν υπάρχει φόβος.-
Η διαχειριστική,συντονιστική ομάδα κάνει το πάν για να διασφαλίσει τα προσωπικά σας δεδομένα
Πρόσφατα προστέθηκε και https
Δεν υπάρχει λόγος να ανησυχείτε, μην κάνουμε τα μικρά μεγάλα χωρίς λόγο !!
Γνώσεις ⇛ Linux: Μέτριος | Προγραμματισμός: C | Αγγλικά: Μέτρια
Ubuntu 12.10 quantal 3.5.0-18-generic 32bit (en_US.UTF-8),
Intel Core2 Duo CPU E8400 3.00GHz ‖ RAM 2016 MiB ‖ ASUS INC. P5Q
AMD nee ATI RV770 [Radeon HD 4850] [1002:9442]
eth0: Atheros Inc. AR8121/AR8113/AR8114 Gigabit or Fast Ethernet [1969:1026] (rev b0)
Οδηγοί - How to - Tutorials | Οδηγοί Video | Οδηγίες για Αρχάριους στο Ubuntu | Γιατί το Linux είναι καλύτερο
Άβαταρ μέλους
ALdaperan
powerTUX
powerTUX

Εκτύπωση

ΠροηγούμενηΕπόμενο

• ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
    ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ
    ΠΡΟΒΟΛΕΣ
    ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ

Επιστροφή στο Περί ανέμων