mitsos93 έγραψε:Επειδή τον καινούριο δίσκο λέω να τον αφήσω σαν τελευταία λύση.. Πώς μπορώ να δω αν δεν χρειάζομαι κάποια απ τις κατατμήσεις?
Ξέρω, χαζή ερώτηση.. Για να τις έχουν σίγουρα θα χρειάζονται.. Αλλά λέω μήπως κάποιος έχει καμία ιδέα..
Καθόλου χαζή ερώτηση.
Δεν είναι σίγουρο ότι οι κατατμήσεις αυτές χρειάζονται. Αν είσαι «επιμελής» χρήστης windows ας πούμε, το recovery partition δεν θα σου χρειαστεί ποτέ (εμένα δεν μου χρειάστηκε ποτέ), καταλαβαίνω όμως τη διστακτικότητα του να το διαγράψεις. Νομίζω πως η δυνατότητα διαγραφής του recovery partition δίνεται και μέσα από τα windows.
Είναι επίσης πιθανό το τελευταίο διαμέρισμα (
/dev/sda4 60789 60802 105496 c W95 FAT32 (LBA)) να μην είναι απαραίτητο κρίνοντας από το μικρό του μέγεθος (περίπου 200ΜΒ) και το σύστημα αρχείων του (FAT32), αλλά η λειτουργία του λογικά θα εξηγείται κάπου μέσα στην εγκατάσταση των windows στον υπολογιστή σου.
Είναι συνηθισμένο να φορτώνεται με άχρηστα partitions ένας υπολογιστής με προεγκαταστημένο λειτουργικό και αυτό είναι κατά κάποιον τρόπο και ένα δείγμα «ασέβειας» του προμηθευτή προς τον τελικό καταναλωτή, με την έννοια ότι του περιορίζει τις δυνατότητες χρήσης του υπολογιστή (για παράδειγμα, αυτή τη στιγμή δεν μπορείς να φτιάξεις ένα διαμέρισμα να βάλεις τα τραγούδια σου ώστε να μη χαθούν σε μελλοντικό format, οπότε είσαι αναγκασμένος να τα κρατάς σε κάποιον εξωτερικό δίσκο).
Μέχρι «
HP games partition» έχω δει (διαμέρισμα για shareware παιχνιδάκια με άδεια χρήσης 30 ημερών...έλεος...

).