"cairo-dock" προβλημα...

...unity, kde, gnome, xfce, κλπ ...compiz, κλπ

Συντονιστής: adem1

Κανόνες Δ. Συζήτησης
Αν έχετε πρόβλημα με την λειτουργία του unity δοκιμάστε να το επαναφέρετε με την παρακάτω εντολή σε τερματικό.
unity --reset (ισχύει μέχρι και την 12.04)

"cairo-dock" προβλημα...

Δημοσίευσηαπό georgezaf » 03 Δεκ 2011, 17:18

Γεια σας παιδια...εγκαταστησα στο λινουξ μιντ 12 το "cairo-dock" για να εχω το compiz effect/....αλλα σημερα που πηγα να το ανοιηω μου βγαζει το εξης σφαλμα:failed to load session "cairo-dock" τι μπωρο ν ακανω για να το επαναφερω???
Γνώσεις ⇛ Linux: Μέτριο ┃ Προγραμματισμός: προσπαθώ ┃ Αγγλικά: Μέτρια
Λειτουργικό ⇛ Ubuntu 11.04 64bit
Προδιαγραφές ⇛ Intel core 2 Quad Q8400 2.66 GHz │ 4GB │ATI Radeon™ HD 4600 │ Acer Technologies 19"" │
Εικόνα
Άβαταρ μέλους
georgezaf
babeTUX
babeTUX

Εκτύπωση

Re: "cairo-dock" προβλημα...

Δημοσίευσηαπό lepidas » 26 Δεκ 2012, 19:55

κολλησε ο υπολογιστης ενω ειμαι στο cairo dock session. να μη παταω hard reset ξερει καποιος πως ξεκολλαει? alt+ 2 δε κανει τιποτα, alt+ ctrl+ t δε κανει τιποτα
Άβαταρ μέλους
lepidas
superbTUX
superbTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό Learner » 26 Δεκ 2012, 21:18

lepidas έγραψε:κολλησε ο υπολογιστης ενω ειμαι στο cairo dock session. να μη παταω hard reset ξερει καποιος πως ξεκολλαει? alt+ 2 δε κανει τιποτα, alt+ ctrl+ t δε κανει τιποτα

Ctrl + Alt + F2 για να μπεις σε κονσόλα ;
ή διαφορετικά
ALT + PrtSc(SysRq) + r-e-i-s-u-b

Κοίτα εδώ σχετικά με το Magic SysRq key και για όλους τους συνδυασμούς και όλα τα πληκτρολόγια => http://en.wikipedia.org/wiki/Magic_SysRq_key
About Me
NickTux@GitHub

Spoiler: show
1. Ubuntu 18.04 LTS
2. Intel Core i3 CPU M 380 2.53GHz ‖ RAM 6GB ‖ Acer Aspire 5733
3. Intel Integrated Graphics [8086:0046] {i915}
4. wlan0: Atheros Inc. AR9485 Wireless Network Adapter [168c:0032] (rev 01)
Άβαταρ μέλους
Learner
Συντονιστής
Συντονιστής

Launchpad: nicktux
IRC: NickTux
Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό lepidas » 26 Δεκ 2012, 21:19

Learner έγραψε:
lepidas έγραψε:κολλησε ο υπολογιστης ενω ειμαι στο cairo dock session. να μη παταω hard reset ξερει καποιος πως ξεκολλαει? alt+ 2 δε κανει τιποτα, alt+ ctrl+ t δε κανει τιποτα

Ctrl + Alt + F2 για να μπεις σε κονσόλα ;
ή διαφορετικά
ALT + PrtSc + r-e-i-s-u-b

Κοίτα εδώ σχετικά με το Magic SysRq key και για όλους τους συνδυασμούς και όλα τα πληκτρολόγια => http://en.wikipedia.org/wiki/Magic_SysRq_key
ε το εκανα hard restart αλλα θα το εχω υποψιν μου αυτο γιατι βλεπω να τρωει κολληματα το cairo
Άβαταρ μέλους
lepidas
superbTUX
superbTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό anvo » 31 Δεκ 2012, 20:19

Σκέφτηκα να μην ξεκινήσω καινούριο νήμα, μιας και το θέμα του παρόντος ταιριάζει και στην δική μου περίπτωση:
Έβαλα προ καιρού στο δικό μου 12.04 Cairo dock και Compiz/Compiz Effects Manager, αλλά γρήγορα άλλαξα γνώμη και επέστρεψα στο κλασικό Gnome... Αλλά η εγκατάσταση των Cairo και Compiz άφησε κάποια "ίχνη" τα οποία παραμένουν και μετά την απομάκρυνσή τους: όταν σύρω αντικείμενα που βρίσκονται στην επιφάνεια εργασίας δημιουργείται ένα "ίχνος" τους, συνήθως ένα παραλληλόγραμμο, το οποίο διατηρείται μέχρι να ανοίξω κάποιο άλλο παράθυρο! Επίσης, όταν πατάω το κουμπί κάποιας εφαρμογής στον εκκινητή της επάνω μπάρας, για κλάσμα του δευτερολέπτου εμφανίζεται ένα εφέ του Compiz που είναι από τα βασικά: ένα φλασάρισμα, ένα "σπλάσ" του κουμπιού (δεν θυμάμαι πώς λέγεται στην ορολογία του Compiz)...
Πώς θα απαλαγώ από αυτά τα φαινόμενα...; Σημειωτέον, καμία επιλογή δεν είναι ενεργοποιημένη στον Compiz Effects Manager.

Γιώργος
Γνώσεις ⇛ Linux: Μέτριο (απλός χρήστης από το 1997) ┃ Προγραμματισμός: Τι είναι αυτό; ┃ Αγγλικά: Άριστα
Λειτουργικό ⇛ Linux Mint GNU/Linux 64bit και Ubuntu GNU/Linux 64bit
Προδιαγραφές ⇛ Intel(R) Core(TM) i3-4010U │ 8GB │ Intel(R) Haswell-ULT │ WLAN Intel Wireless 3160 │ RTL8111/8168/8411
anvo
babeTUX
babeTUX

IRC: anvo
Εκτύπωση

• ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
    ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ
    ΠΡΟΒΟΛΕΣ
    ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ

Επιστροφή στο Περιβάλλον Εργασίας / Εμφάνιση / Εφέ / Customization