Προτάσεις για τη βελτίωση του ubuntu-gr

Εδώ μπορείτε να γράφετε τις προτάσεις που έχετε για την βελτίωση του forum.
Feature requests αλλά και bugs που βρίσκετε.

Re: Προτάσεις για τη βελτίωση του ubuntu-gr

Δημοσίευσηαπό double_joint » 10 Δεκ 2011, 11:24

Παιδια, έχοντας εμπειρία στη "διοίκηση" φόρουμ μεγαλύτερων ίσως από αυτό εδώ, έχω να πω πως σε πολλά πράγματα είσαστε έτη φωτός μπροστά.
Όμως, εγώ, ο newbie στο ubuntu, δυσκολεύομαι αφάνταστα να συμμετέχω στο φόρουμ.
Καταλαβαίνω πως είναι τέτοια η φύση του, αλλά πέρα από 2-3 θέματα με πραγματικές συμβουλές σε "νέους", το χάσμα δυναμικότητας θεμάτων βρίσκω πως είναι τεράστιο...

Βασικά, οι περισσότεροι νέοι στο ubuntu, είναι παλαιοί στα windows (άρα όχι τελειως άσχετοι με pc) και έχουν καταφέρει να μπαίνουν σε αυτό το φόρουμ έχοντας ήδη κάνει το set-up των ubuntu μονοι τους.
Ναι, οι συμβουλες για mount κτλ βοηθούν. Όμως "εγώ" ο μέσος χρήσης ubuntu που θέλω να πάω ενα βήμα παραπέρα στις γνώσεις μου δίχως να επεκταθώ σε προγραμματισμους, java, c++ κτλ κτλ, δεν βρίσκω θεματολογία να με βοηθήσει.
Αυτό, το είδα και στο Ubuntistas που παρόλο που πρόκειται για μια εξαίρετη προσπάθεια και αποτέλεσμα, απλά δεν μπορούσα να το διαβάσω!!!

Ίσως είμαι τελείως λάθος σε όσα λέω και ίσως να πρέπει να δώσω μια πίστωση χρόνου τόσο σε εμένα, όσο και στο φόρουμ...

Τέλος πάντων, όλα αυτά με την καλύτερη των διαθέσεων.
Keep up the good work.
Γνώσεις ⇛ Linux: Αρχάριος ┃ Προγραμματισμός: Όχι ┃ Αγγλικά: Αριστα
Deskop A
Λειτουργικό ⇛ Kubuntu 11.04 32bit
Προδιαγραφές ⇛ Intel(R) Core(TM)2 6320 @ 1.86GHz │ 2.0GB │ Radeon HD 5450 │ Onboard │ LG (HLDS)
Deskop B
Λειτουργικό ⇛ Ubuntu 11.04 32bit
Προδιαγραφές ⇛ Intel(R) Core(TM)2 Duo CPU E7500 @ 2.93GHz │ 2.0GB │ GeForce 8500 GT │ Onboard │ Samsung
double_joint
babeTUX
babeTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό Th P » 10 Δεκ 2011, 12:45

double_joint έγραψε: Όμως "εγώ" ο μέσος χρήσης ubuntu που θέλω να πάω ενα βήμα παραπέρα στις γνώσεις μου δίχως να επεκταθώ σε προγραμματισμους, java, c++ κτλ κτλ, δεν βρίσκω θεματολογία να με βοηθήσει.

"Ο αιτών λαμβάνει και ο ζητών ευρίσκει"

Μπορείς να γίνεις λιγο πιό συγκεκριμένος;
τί ακρίβώς έψαξες και δεν βρήκες στην θεματολογία;
και αν δεν το βρήκες, ρώτησες;

Φιλικά
Θανάσης Π. (Πολυυυύ μέσος χρήστης ;) )
Σταθερή είναι η διανομή που προσπαθείς ανεπιτυχώς να κρασσάρεις
Linux: Low┃Προγραμματισμός: No┃Αγγλικά: Good
Είμαι αναλφάβητος, ανιστόρητος και άξιος της μοίρας μου
Άβαταρ μέλους
Th P
powerTUX
powerTUX

IRC: ThP1
Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό fkol k4 » 10 Δεκ 2011, 13:15

double_joint έγραψε:Παιδια, έχοντας εμπειρία στη "διοίκηση" φόρουμ μεγαλύτερων ίσως από αυτό εδώ, έχω να πω πως σε πολλά πράγματα είσαστε έτη φωτός μπροστά.
Όμως, εγώ, ο newbie στο ubuntu, δυσκολεύομαι αφάνταστα να συμμετέχω στο φόρουμ.
Καταλαβαίνω πως είναι τέτοια η φύση του, αλλά πέρα από 2-3 θέματα με πραγματικές συμβουλές σε "νέους", το χάσμα δυναμικότητας θεμάτων βρίσκω πως είναι τεράστιο...

Χμμμ... δεν έχεις και πολύ άδικο. Οι οδηγοί στο forum ποικίλουν από υποδείξεις για το απλούστερο θέμα (πχ codecs και γραμματοσειρές) μέχρι και για χρήστες σε πιο προχωρημένο επίπεδο (πχ custom ρύθμιση conky ή μεταγλωτίσσεις). Είναι καλό να υπάρχουν όλα αυτά, αλλά το κάνει δύσκολο να ξεχωρίσεις τι από όλα αυτά μπορείς να παρακολουθήσεις από την αρχή.

Ίσως θα βοηθούσε μία αξιολόγηση των θεμάτων-οδηγών με βάση το επίπεδο δυσκολίας αυτών που περιγράφουν. Το δύσκολο σε αυτό είναι ότι το άτομο που γράφει τον οδηγό συνήθως βλέπει την εφαρμογή του απλούστερη από ότι ένας αρχάριος στο Ubuntu (λογικό, αφού ξέρει το θέμα αρκετά ώστε να φτιάξει τον οδηγό).
double_joint έγραψε:Βασικά, οι περισσότεροι νέοι στο ubuntu, είναι παλαιοί στα windows (άρα όχι τελειως άσχετοι με pc) και έχουν καταφέρει να μπαίνουν σε αυτό το φόρουμ έχοντας ήδη κάνει το set-up των ubuntu μονοι τους.

Δεν είναι απαραίτητο. Ίσα-ίσα, ένας έμπειρος χρήστης windows είναι πιθανό να απογοητευτεί περισσότερο, αφού έχοντας συνηθίσει να σετάρει τα windows όπως θέλει, ξαφνικά πρέπει να μάθει από την αρχή έναν εντελώς καινούριο τρόπο επικοινωνίας με το λειτουργικό σύστημα. Μπορείς να διαβάσεις και αυτό το κείμενο για να δεις τις ιδιαιτερότητες μίας τέτοιας μετάβασης.
double_joint έγραψε:Ναι, οι συμβουλες για mount κτλ βοηθούν. Όμως "εγώ" ο μέσος χρήσης ubuntu που θέλω να πάω ενα βήμα παραπέρα στις γνώσεις μου δίχως να επεκταθώ σε προγραμματισμους, java, c++ κτλ κτλ, δεν βρίσκω θεματολογία να με βοηθήσει.
Αυτό, το είδα και στο Ubuntistas που παρόλο που πρόκειται για μια εξαίρετη προσπάθεια και αποτέλεσμα, απλά δεν μπορούσα να το διαβάσω!!!

Ίσως είμαι τελείως λάθος σε όσα λέω και ίσως να πρέπει να δώσω μια πίστωση χρόνου τόσο σε εμένα, όσο και στο φόρουμ...

Δεν χρειάζεται να μάθεις προγραμματισμό, πολλά μέλη του forum έχουν αποκτήσει ικανοποιητική οικειότητα με την χρήση του Ubuntu (και το Linux γενικότερα) παραμένοντας απλοί χρήστες.
Μία πίστωση χρόνου πάντα βοηθά. Για όλα. Αν θέλεις πάντως να αρχίσεις από κάποια απλά πράγματα, ένα καλό μέρος να ξεκινήσεις είναι:
α) Το γλωσσάρι όπου αναλύονται και μερικές ορολογίες οι οποίες είναι πολύ συνηθισμένες στο Linux, αλλά δεν συναντώνται αλλού (πχ ALSA, apt (η γνώση του apt είναι η μισή γνώση του ubuntu).
β) Οi οδηγoί Η γραμμή εντολών και Τερματικό για...αρχάριους!, δύο πολύ καλές δουλειές που πaρουσιάζουν με απλό τρόπο το εργαλείο του Linux που «τρομάζει» αρχικά τον μη εξοικειωμένο.
Γνώσεις: Linux: ★★★☆☆ Προγραμματισμός: ★☆☆☆☆ Αγγλικά: ★★★★★
Η υπογραφή μου
Οδηγίες για αρχάριους στο Ubuntu (12.04 LTS)Οδηγοί του forum
Άβαταρ μέλους
fkol k4
antiwinTUX
antiwinTUX

Launchpad: fkol-k4
IRC: fkol_k4
Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό double_joint » 10 Δεκ 2011, 15:28

Th P έγραψε:

Πολύ σωστά συνονόματε.

Ισως δεν εξεφρασα και πολύ καλά αυτο που νοιωθω.
Βασικά, όπως έγραψα και σε άλλο ποστ, χρησιμοποιώ ubuntu σχεδόν 1 χρόνο τώρα, ως μοναδικό OS στο σπίτι και ως dual boot στη δουλεια (κι αυτό μονο και μονο επειδη χρειαζομαι ΕΝΑ πρόγραμμα που λειτουργει με hasp. Aλλιως κι εκει θα τα ειχα "στειλει" τα παραθυρια!)
Όμως, ΟΚ, κανω εγκαταστάσεις προγραμμάτων, λύνω προβλήματα που μου προκύπτουν, όταν έχω χοντρό πρόβλημα γράφω εδώ...
Απο κει και μετά τι;
Πώς κάποιος μέσος χρήστης μπορει να κάνει κάτι παραπάνω;
Τί πρέπει να κάνει ένας μέσος χρήστης για να μπορεί να παρακολουθεί και να συνεισφέρει ουσιαστικά το φόρουμ αυτό;
Διαβαζα κάπου που "παραπονιέστε" (και καλά κάνετε!) για χρήστες-αλεξιπτωτιστές (υπάρχουν σε όλα τα φόρουμ) και αυτό που λέω είναι πως -χωρις ισως να το θέλετε- το κάνετε πάααρα πολύ δύσκολο για τον νέο χρήστη όπως εγω... Χθες, όλο το απόγευμα, έσπαζα το κεφάλι μου να κάνω κανένα πόστ, να γράψω κάτι το οποίο θα βοηθήσει... Έκανα 2-3 και μετά στέρεψα! Θεωρώ πως λείπει πάρα πολύ, η ιδιαίτερη έμφαση στις απορίες-ανάγκες-εκνευριστικές ερωτήσεις των νέων αλλά και στην βελτίωση-εξέληξη τους ως χρήστες, πράγμα το οποίο θα αποτελούσε την καλύτερη διαφήμιση για το linux και το καλύτερο leecher-repellent.

Αλλά αυτή είναι μόνο η άποψη μου...
Φιλικά.

ΥΓ. fkol k4 ευχαριστω για τις υποδείξεις.
Θα μελετήσω μπας και ξεστραβωθώ! :lol:
Deskop A
Προδιαγραφές ⇛ Intel(R) Core(TM)2 6320 @ 1.86GHz │ 2.0GB │ Radeon HD 5450 │ Onboard │ LG (HLDS)
Deskop B
Προδιαγραφές ⇛ Intel(R) Core(TM)2 Duo CPU E7500 @ 2.93GHz │ 2.0GB │ GeForce 8500 GT │ Onboard │ Samsung
double_joint
babeTUX
babeTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό clepto » 10 Δεκ 2011, 15:39

κοίτα όλοι στην αρχή δεν ξέραμε τίποτα...σιγά σιγά αρχίσαμε να μαθαίνουμε παρακολουθώντας εδώ και σε άλλα forum και λοιπά και σιγά σιγά αρχίσαμε να βοηθάμε και άλλους με τις έστω και ελάχιστες γνώσεις μας....
μέσα από αυτήν την παρακολούθηση έχω αποκτήσει πολλές γνώσεις και πλέον μπορώ να πω ότι οι γνώσεις μου σε Linux είναι μέτριες και βοηθάω και αυτούς που έχουν προβλήματα...
όποιος θέλει να βοηθήσει άλλους και λοιπά θα βρει τρόπο, θα παρακολουθήσει εδώ, θα διαβάσει και θα μάθει αρκετά ώστε να μπορεί να βοηθήσει...
1 Γνώσεις Linux: Ικανοποιητικό ┃ Προγραμματισμού: Ικανοποιητικό ┃ Αγγλικών: Ικανοποιητικό
2 Ubuntu 13.04 raring 3.8.0-30-generic 64bit (en_US.UTF-8, Unity ubuntu), Ubuntu 3.8.0-19-generic, Windows 7
3 Intel Core i7-3537U CPU @ 2.00GHz ‖ RAM 3840 MiB ‖ ASUS K56CB
4 Intel 3rd Gen Core processor Graphics Controller [8086:0166] {i915}
5 wlan0: Atheros Inc. AR9485 Wireless Network Adapter [168c:0032] (rev 01) ⋮ eth0: Realtek RTL8111/8168 PCI Express Gigabit Ethernet controller [10ec:8168] (rev 0a)
clepto
antiwinTUX
antiwinTUX

Launchpad: christriant
IRC: Clepto
Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό double_joint » 10 Δεκ 2011, 19:50

Οκ παιδια!
Σας ευχαριστω όλους.
Deskop A
Deskop B
double_joint
babeTUX
babeTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό Th P » 11 Δεκ 2011, 13:11

double_joint έγραψε:
Th P έγραψε:

Πολύ σωστά συνονόματε.

Ισως δεν εξεφρασα και πολύ καλά αυτο που νοιωθω.
Βασικά, όπως έγραψα και σε άλλο ποστ, χρησιμοποιώ ubuntu σχεδόν 1 χρόνο τώρα, ως μοναδικό OS στο σπίτι και ως dual boot στη δουλεια (κι αυτό μονο και μονο επειδη χρειαζομαι ΕΝΑ πρόγραμμα που λειτουργει με hasp. Aλλιως κι εκει θα τα ειχα "στειλει" τα παραθυρια!)
Όμως, ΟΚ, κανω εγκαταστάσεις προγραμμάτων, λύνω προβλήματα που μου προκύπτουν, όταν έχω χοντρό πρόβλημα γράφω εδώ...
Απο κει και μετά τι;
Πώς κάποιος μέσος χρήστης μπορει να κάνει κάτι παραπάνω;
Τί πρέπει να κάνει ένας μέσος χρήστης για να μπορεί να παρακολουθεί και να συνεισφέρει ουσιαστικά το φόρουμ αυτό;
Διαβαζα κάπου που "παραπονιέστε" (και καλά κάνετε!) για χρήστες-αλεξιπτωτιστές (υπάρχουν σε όλα τα φόρουμ) και αυτό που λέω είναι πως -χωρις ισως να το θέλετε- το κάνετε πάααρα πολύ δύσκολο για τον νέο χρήστη όπως εγω... Χθες, όλο το απόγευμα, έσπαζα το κεφάλι μου να κάνω κανένα πόστ, να γράψω κάτι το οποίο θα βοηθήσει... Έκανα 2-3 και μετά στέρεψα! Θεωρώ πως λείπει πάρα πολύ, η ιδιαίτερη έμφαση στις απορίες-ανάγκες-εκνευριστικές ερωτήσεις των νέων αλλά και στην βελτίωση-εξέληξη τους ως χρήστες, πράγμα το οποίο θα αποτελούσε την καλύτερη διαφήμιση για το linux και το καλύτερο leecher-repellent.

Αλλά αυτή είναι μόνο η άποψη μου...
Φιλικά.

ΥΓ. fkol k4 ευχαριστω για τις υποδείξεις.
Θα μελετήσω μπας και ξεστραβωθώ! :lol:

Αν κατάλαβα καλά θέλεις να βρείς έναν τρόπο να προσφέρεις στην κοινότητα.
Εκτός από την άμεση παροχή βοήθειας σε άλλους χρήστες υπάρχουν και άλλοι τρόποι προσφοράς όπως πχ οι μεταφράσεις λογισμικού: http://forum.ubuntu-gr.org/viewforum.php?f=36

Βλέπω ότι τα αγγλικά σου είναι άριστα οπότε άν έχεις και λίγο χρόνο μπορείς να έρθεις σε επαφή με την υπεύθυνη ομάδα: http://forum.ubuntu-gr.org/viewtopic.php?f=36&t=8958

Φιλικά
Θανάσης Π.
Σταθερή είναι η διανομή που προσπαθείς ανεπιτυχώς να κρασσάρεις
Linux: Low┃Προγραμματισμός: No┃Αγγλικά: Good
Είμαι αναλφάβητος, ανιστόρητος και άξιος της μοίρας μου
Άβαταρ μέλους
Th P
powerTUX
powerTUX

IRC: ThP1
Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό double_joint » 11 Δεκ 2011, 15:00

Th P έγραψε:
Αν κατάλαβα καλά θέλεις να βρείς έναν τρόπο να προσφέρεις στην κοινότητα.

Θα διαφωνήσω λίγο με την διατύπωση σου.
Βασικός σκοπός σε κάθε κοινότητα είναι η συμμετοχή σε αυτή.
Αν συμμετέχεις είτε ρωτώντας, είτε απαντώντας-δίνοντας λύσεις, είτε κάνεις την χαμαλίκα του φόρουμ (mods κτλ), προσφέρεις.
Όμως, όπως καταλαβαίνεις, η προσφορά δεν θα είναι ποτέ αρκετή αν περιορίζεται μόνο σε μια μονοδιάστατη συμμετοχή.

Τέλος πάντων, το πολυφιλοσόφησα το θέμα...
Θα ερθω σε επαφή με το τμήμα μεταφράσεων! :lol:
thank you!
Deskop A
Deskop B
double_joint
babeTUX
babeTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό NickMrg » 30 Ιαν 2012, 13:56

Δεν ξέρω αν έχει ειπωθεί ξανά, αλλά θα ήθελα να δω το forum μας στη λίστα του tapatalk! Δεν ξέρω ποσό εύκολο ή δύσκολο είναι να υποστηρίζει ένα forum την συγκεκριμένη εφαρμογή βέβαια...

Υ.Γ. Για όσους δεν γνωρίζουν το tapatalk είναι μια εφαρμογή για Android κινητά για εύκολη διαχείριση-περιήγηση στα forums. https://market.android.com/details?id=com.quoord.tapatalkpro.activity&feature=search_result#?t=W251bGwsMSwxLDEsImNvbS5xdW9vcmQudGFwYXRhbGtwcm8uYWN0aXZpdHkiXQ..
Γνώσεις ⇛ Linux: Χαμηλό ┃ Προγραμματισμός: Ελάχιστο ┃ Αγγλικά: Καλά
NETBOOK
Λειτουργικό σε Η/Υ ϰ μοντέλο: Arch Linux 32-Bit σε HP MINI 110-1150EV
Προδιαγραφές ⇛ Intel Atom N270 1.60GHz │ 1GB │ Intel GMA 950 │ 10,1in 1024 x 600
DESKTOP-PC
Λειτουργικό: Ubuntu 11.10 64bit
Προδιαγραφές ⇛ Intel Core i7 920 │ ASUS PT6 | 6GB DDR3 │ Twintech GTS250 512MB │ SB X-Fi Titanium Fatality Champion Series | Acer HS244HQ LED 3D 24" 1920x1080
Εικόνα
Άβαταρ μέλους
NickMrg
seniorTUX
seniorTUX

Launchpad: nickmrg
IRC: NickMrg
Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό clepto » 30 Ιαν 2012, 15:09

1 Γνώσεις Linux: Ικανοποιητικό ┃ Προγραμματισμού: Ικανοποιητικό ┃ Αγγλικών: Ικανοποιητικό
2 Ubuntu 13.04 raring 3.8.0-30-generic 64bit (en_US.UTF-8, Unity ubuntu), Ubuntu 3.8.0-19-generic, Windows 7
3 Intel Core i7-3537U CPU @ 2.00GHz ‖ RAM 3840 MiB ‖ ASUS K56CB
4 Intel 3rd Gen Core processor Graphics Controller [8086:0166] {i915}
5 wlan0: Atheros Inc. AR9485 Wireless Network Adapter [168c:0032] (rev 01) ⋮ eth0: Realtek RTL8111/8168 PCI Express Gigabit Ethernet controller [10ec:8168] (rev 0a)
clepto
antiwinTUX
antiwinTUX

Launchpad: christriant
IRC: Clepto
Εκτύπωση

ΠροηγούμενηΕπόμενο

• ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
    ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ
    ΠΡΟΒΟΛΕΣ
    ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ

Επιστροφή στο Προτάσεις για την βελτίωση του forum