tolis_01 έγραψε:Επειδή έχει https, αν το βγάλεις ανοίγει κανονικά

(αν και δεν νομίζω να περιέχει κάποια απειλή ο server του indymedia, στον server του Πολυτεχνείου hostάρεται).
Αυτό που συμβαίνει είναι ότι ο εξυπηρετητής δε διαθέτει πιστοποιητικό ασφάλειας το οποίο να είναι εγκεκριμένο από τα 150 περίπου ριζικά πιστοποιητικά που γνωρίζει ο Firefox. Ουσιαστικά πρέπει να πληρώσεις να για πάρεις τέτοιο πιστοποιητικό, κάτι που δεν το έκαναν στο indymedia.
Έτσι, η πρόσβαση στο indymedia είναι μεν κρυπτογραφημένη, ωστόσο αν κάποιος ήθελε να παρεμβάλλει και να δει τι κάνεις, μπορεί να το κάνει τεχνολογικά (υπάρχει και ελεύθερο λογισμικό που το επιτρέπει). Θα χρειαστεί όμως να έχει πρόσβαση στα πακέτα της επικοινωνίας σου με το δικτυακό τόπο.
tolis_01 έγραψε:
Κακά τα ψέματα, πιστεύω πως αν ξαναγίνουν εκλογές, και μέσα από την τρομολαγνεία για "ακυβερνησία" στη χώρα, κάποιοι τρομαγμένοι θα ψηφίσουν τα κλασσικά δυο κόμματα.
Ως χώρα έχουμε μεγάλο χρέος, και πρέπει συχνά να πληρώνουμε δόσεις ενώ δεν έχουμε χρήματα. Αν χάσουμε κάποια δόση, τότε πάμε σε άτακτη χρεοκοπία που είναι ό,τι χειρότερο. Κανένας δε θέλει να έχει το μνημόνιο (όπου δίνει χρήματα με αντάλλαγμα να κάνουμε συγκεκριμένα βήματα), ωστόσο η πρακτική μας θα έπρεπε να είναι:
έγραψε:
Να κάνουμε ό,τι είναι δυνατό ώστε να μη χρειαζόμαστε πια το μνημόνιο. Μπορεί να χρειαστεί να το ανεχτούμε για 1-2 ακόμα χρόνια, ωστόσο θα πρέπει να σχεδιάσουμε τα βήματά μας ώστε να μην το χρειαζόμαστε.
Η Τουρκία είχε μπει για λίγο (ένα χρόνο;) σε παρόμοιο μνημόνιο, ωστόσο ως χώρα αποδεσμεύτηκε νωρίς. Έκανε ό,τι χρειάζεται, πήρε δύσκολες αποφάσεις, και αποδεσμεύτηκε. Η λύση προέκυψε από την οικονομική ανάπτυξη που κατάφερε να έχει.
Από πλευράς ελληνικής κοινότητας Ubuntu-gr, προσπαθούμε 1) να κάνουμε τη διανομή όσο το δυνατόν πιο χρήσιμη στην ελληνική γλώσσα, και 2) να παρέχουμε ποιοτική βοήθεια στα μέλη για την επίλυση προβλημάτων και την καλύτερη χρήση της διανομής. Είναι ενέργειες που βοηθούν για την αποδέσμευση από το μνημόνιο.