pangoul έγραψε:καλησπερα ειμαι τελειος καινουργιος στο linux και πολυ ευχαριστημενος θα ελεγα.
εχω ενα μικρο προβληματακι με την webcam ειναι silvercrest w2130
αυτο μου δινει απο το τερματικο
panos@ubuntu:~$
lsusbBus 002 Device 002: ID 045e:0039 Microsoft Corp. IntelliMouse Optical
Bus 002 Device 001: ID 1d6b:0001 Linux Foundation 1.1 root hub
Bus 001 Device 003: ID 0c45:62b3 Microdia
Bus 001 Device 001: ID 1d6b:0002 Linux Foundation 2.0 root hub
αν καποιοε μπορει να δωσει ενα χερι βοηθειας
ευχαριστω πολυ
πρόσφατα έπεσε στα χέρια μου μία καρτα που αναγνωριζόταν ως microdia
είχα βρεί ένα PPA όπου υπήρχε έτοιμος ο driver και μάλιστα υποστήριζε dkms δηλαδή δουλεύει και μετά από αναβάθμιση πυρήνα
νομίζω ότι το PPA που είχα βρεί είναι αυτό:
https://launchpad.net/~nickel62metal/+archiveαπό όπου πρέπει να προσθέσεις στις πηγές λογισμικού το αντίστοιχο url
και θα χρειαστεί να εγκαταστήσεις το πακέτο "microdia-dkms"
έπειτα άνοιξε κάποιο πρόγραμμα που υποστηρίζει κάμερα (cheese, ekiga , skype, mplayer) και δες αν αναγνωρίζει την κάμερα.
στην κάμερα που είχα βρεί εγώ με το παραπάνω πακέτο την αναγνώριζε το σύστημα αλλά ο driver ήταν κακογραμμένος και δεν δούλευε σωστά. έπρεπε να αλλάζω τις παραμέτρους εγώ στο v4l2 κάθε φορά πριν την χρησιμοποιήσω για να φέρω την φωτεινότητα και το contrast σε ανεκτά επίπεδα.αυτό το έκανα με ένα πρόγραμμα γραμμένο σε qt αλλά δεν θυμάμαι ουτε που το βρήκα ούτε πως λέγεται οπότε δεν μπορώ να βοηθήσω παραπάνω. ελπίζω η δικιά σου κάμερα να παίξει με την μία
α! επειδη τα PPA δεν υποστηρίζονται επίσημα από την ubuntu θα σου βγάλει προειδοποίηση ότι το πακέτο είναι un-authenticated , οπότε το εγκαθιστάς με δικιά σου αποκλειστικά ευθύνη
edit : βρήκα το προγραμματάκι για να αλλάζεις την φωτεινότητα (το έγραφε στο README του driver)
όπου επίσης γράφει και πως να δοκιμάσεις την κάμερα με τον mplayer
- Κώδικας: Επιλογή όλων
LD_PRELOAD=/usr/lib/libv4l/v4l2convert.so mplayer tv:// -tv \
driver=v4l2:width=640:height=480:fps=25:device=/dev/video0 -vo xv