Το θέμα είναι ένα και αν έχω άδικο ας με διόρθωση κάποιος που τον έχει δοκιμάσει(9.1 catalyst) . Ότι μέχρι αυτή τη στιγμή είναι ο καλύτερος driver που έχει βγει ανοιχτού/κλειστού κόδικα, έχει κάποια προβληματάκια δε λέω αλλά τα ποιο βασικά διορθώθηκαν π.χ. ένα βασικό πρόβλημα που απασχολούσε όλους ήταν με της ταινίες ,που αν είχες 3d περιβάλλων μετά από πολύ αγώνα στο xorg. κ.τ.λ. της έπαιζε σε fullscreen .Τώρα Με τον 9.1 όλα ανοιχτά στο compiz και η ταινίες παίζουν κανονικά και αυτο γιατι Υποστήριzη την αναπαραγωγή βίντεο Composite. Αυτό επιτρέπει την καλύτερη αναπαραγωγή βίντεο (ΧΩΡΙΣ flickering) όταν παίζουν σε ένα περιβάλλον composited.
Το δεύτερο μεγάλο χαρακτηριστικό στο Catalyst 9.1 για το Linux είναι η υποστήριξη για Hybrid CrossFire υποστήριξη για έως και δύο κάρτες γραφικών.
Το άλλο σημαντικό χαρακτηριστικό αυτού του τύπου είναι η πλήρης OpenGL 3,0 υποστήριξη.
Ο Καταλύτης 9,1 οδηγός για το Linux τώρα υποστηρίζει ARB_framebuffer_object, ARB_half_float_vertex, ARB_texture_rg, EXT_texture_array, EXT_texture_integer, EXT_transform_feedback, NV_conditional_render, GLX_create_context, ARB_color_buffer_float, ARB_vertex_array_object, EXT_draw_buffers2, και υπάρχει GLSL 1,30 υποστήριξη. Για περισοτερα δειτε εδω
http://www.pressreleasepoint.com/amd-ca ... -opengl-30Τώρα βέβαια συμφωνώ ότι παρεμβαίνει στη φιλοσοφία του linux όπως ανέφερε και logaris81 ότι είναι κλειστού κώδικα είναι πέρα από την φιλοσοφία του linux που βασίζεται στον ανοιχτό κώδικα. Ναι συμφωνώ με αυτό, αλλά εφόσον λειτουργεί καλύτερα με τους κλειστούς αυτή τη στιγμή εγώ προσωπικά συμβιβάζομαι και χρησιμοποιώ τους κλειστούς για να κάνω τη δουλεία μου . Κάποιος άλλος μπορεί να έχει διαφορετικοί άποψη η οποία πρέπει να είναι σεβαστή και μη κατακριτέα.