Πρόβλημα με online Chromatic Tuner  Το θέμα επιλύθηκε

...browsers, email, downloads, torrents, κλπ (όχι προβλήματα καρτών εδώ)

Συντονιστής: the_eye

Re: Πρόβλημα με online Chromatic Tuner

Δημοσίευσηαπό Arathorn » 23 Απρ 2014, 02:08

Learner εισήγαγα στον τερματικό τον κώδικα που έγραψες και μου άνοιξε καινούργιο παράθυρο firefox· (υποθέτω αυτό έπρεπε να κάνω).

Μπήκα λοιπόν στην εν λόγω σελίδα και έκανα όλα τα προαναφερθέντα αλλά δυστυχώς πάλι τίποτα!

ΥΓ: @ the_eye

Στο info του gtkGuitune στο software center μεταξύ άλλων αναφέρει το εξής: "Canonical does not provide updates for gtkGuitune. Some updates may be provided by the Ubuntu community".

Μήπως εξηγεί αυτό το γεγονός πως δεν τρέχει το πρόγραμμα;
Άβαταρ μέλους
Arathorn
babeTUX
babeTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό Arathorn » 25 Απρ 2014, 12:46

Επειδή δεν βλέπω λύση στο πρόβλημα, έψαξα να εγκαταστήσω ένα παρόμοιο πρόγραμμα στον υπολογιστή. Έτσι βρήκα το Lingot. Μου φάνηκε απλό και εύχρηστο προγραμματάκι (καλά όχι ότι υπήρχαν και πολλά διαθέσιμα) και έτσι το εγκατέστησα. Έλα που όμως που το μικρόφωνό μου (εξωτερικό) δεν λειτουργούσε (γιατί δεν ξέρω). Έψαξα εδώ για κάποια τυχόν λύση όπως και σε ξένα fora και διαπίστωσα πως ubuntu και μικρόφωνο είναι πονεμένο θεματάκι.

Όπως και να χει εγκατέστησα ένα επιπλέον πρόγραμμα (αυτά γιατί δεν υπάρχουν by default στο ubuntu; ) και "πείραξα" κατα τις οδηγίες κάποιου site το front και το rear mic. Μην με ρωτήσετε ποιό είναι το πρόγραμμα (δεν το θυμάμαι) ούτε αν ήξερα τι έκανα. Το αποτέλεσμα ήταν πάλι να μην λειτουργεί το μικρόφωνο, καθώς και στο lingot η "βελόνα" να κουνιέται απο μόνη της σαν τρελή λες και άκουγε ταυτόχρονα 3-4 κιθάρες!

Ρε παιδιά γιατί τόσο μπέρδεμα; :(
Άβαταρ μέλους
Arathorn
babeTUX
babeTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό Logan » 25 Απρ 2014, 13:18

Για καλύτερη διαχείριση μικροφώνου/ηχείων (πιο εύκολη βασικά) σου προτείνω το QasMixer.
1 Γνώσεις Linux: όχι και μιάου! ┃ Προγραμματισμού:Ε.. ┃ Αγγλικών: Μέτρια
2 Arch Linux Gnome 4χχ
3 Intel Core i5-3210M CPU @ 2.50GHz ‖ RAM 7.7 GiB |
4 Intel 3rd Gen Core processor Graphics Controller [8086:0166] {i915} ⋮ Advanced Micro Devices, Inc. [AMD/ATI] Thames [Radeon HD 7500M/7600M Series] [1002:6840] {radeon}
Refugees Welcome
Άβαταρ μέλους
Logan
daemonTUX
daemonTUX

Launchpad: loganlettuce
IRC: LoganL
Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό Arathorn » 25 Απρ 2014, 13:45

Δοκίμασα το QasMixer.

1) H Eλληνική γλώσσα στο πληκτρολόγιο σβήστηκε! Ακόμα και όταν την ξανα έβαλα απο τις ρυθμίσεις, στο άνοιγμα του προγράμματος το εικονίδιο της εναλλαγής γλώσσας (πάνω δεξιά) εξαφανίζεται!

2) Φυσικά τα έχασα μόλις άνοιξα το πρόγραμμα και άρχισα να πατάω ό,τι να ναι. Με τα πολλά κατάφερα (μη με ρωτήσετε πως) να κουρδίσω την κιθάρα (ναι το πρόγραμμα δούλεψε).

Εδώ μια εικόνα στο τι έκανα πάνω στο πρόγραμμα.Άν γνωρίζει κάποιος παρακαλώ ας πει.
Άβαταρ μέλους
Arathorn
babeTUX
babeTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό Logan » 25 Απρ 2014, 14:05

Η γλώσσα σβήστηκε από το Qas?
2 Arch Linux Gnome 4χχ
4 Intel 3rd Gen Core processor Graphics Controller [8086:0166] {i915} ⋮ Advanced Micro Devices, Inc. [AMD/ATI] Thames [Radeon HD 7500M/7600M Series] [1002:6840] {radeon}
Refugees Welcome
Άβαταρ μέλους
Logan
daemonTUX
daemonTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό Logan » 25 Απρ 2014, 14:08

Άνοιξε το master και το headphone από το κουμπί κάτω.Γενικά στα λέει πολύ απλά τι δεν καταλαβαίνεις?Πες μου να βοηθήσω.
2 Arch Linux Gnome 4χχ
Refugees Welcome
Άβαταρ μέλους
Logan
daemonTUX
daemonTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό Arathorn » 25 Απρ 2014, 14:14

Το άνοιξα ήδη (αφού σου είπα το κατάφερα το μικρόφωνο να λειτουργήσει :Ρ )

Πάραυτα είναι ορολογίες που εγώ δεν γνωρίζω πχ PCM, Center, LFE, Line Boost, τι επιλέγω στα channels modes, τι επιλέγω στο mixer device κτλ κτλ

Ναι η γλώσσα σβήστηκε και χρειάστηκε απο τις ρυθμίσεις να την ξαναβάλω! (Δεν θυμάμαι να έκανα κάτι άλλο πριν για να πεις πως δεν "φταίει" το Qas· χωρίς φυσικά να αποκλείεται το ενδεχόμενο για κάτι άλλο).
Άβαταρ μέλους
Arathorn
babeTUX
babeTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό Logan » 25 Απρ 2014, 14:27

Το pcm https://en.wikipedia.org/wiki/Pulse-code_modulation υπάρχει παντού και δεν το πειράζεις το Center και το Surround είναι γιατί έχεις μάλλον 5.1 η κάτι το Lfe είναι για το woofer το line είναι για το μικρόφωνο το Capture είναι γιατο μικρόφωνο και είναι auto συνήθως οπότε μάλλον άστο εκτός άμα δεν σε ακούνε καλά σε κάνα σκάιπ.Τά άλλα είναι boost του μικροφώνου.Εκεί που μπερδέφτικα και γώ είναι τα rear.Δες και το δικό μου εμένα είναι πολύ πιο απλό.

2 Arch Linux Gnome 4χχ
Refugees Welcome
Άβαταρ μέλους
Logan
daemonTUX
daemonTUX

Εκτύπωση

Re: Πρόβλημα με online Chromatic Tuner  Το θέμα επιλύθηκε

Δημοσίευσηαπό Arathorn » 25 Απρ 2014, 18:06

Ναι έχω 5.1. Το προγραμματάκι μου φαίνεται αρκετά καλό και (φυσικά) θα το κρατήσω. Δεν καταλαβαίνω όμως γιατί τέτοιου είδους παραμετροποιήσεις δεν υπάρχουν by default απο το λειτουργικό. Anyway.

Για να μην το "κουράζουμε" πολύ το θέμα, καθώς και επειδή κάποιος φίλος μπορεί να έχει παρόμοιο πρόβλημα, ας δώσω μια λύση έστω και ημίμετρη.

Σύμφωνα με όλες τις άνωθεν οδηγίες των φίλων στο forum, καταλήγω στο εξής:

Δεδομένου πως δεν λειτουργεί η λύση του Learner (βλ post #2) όπως συνέβει σε εμένα, προτείνω τα εξής:
1) Εγκαθιστούμε το Lingot (κουρδιστήρι κιθάρας) και 2) σε περιπτώσεις διαχείρησης ηχείων/μικροφώνου εγκαθιστούμε το QasMixer.

Άν βρω κάποια λύση πάνω στο υπάρχον πρόβλημα του thread, θα επανέλθω.
Άβαταρ μέλους
Arathorn
babeTUX
babeTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό the_eye » 25 Απρ 2014, 23:07

Arathorn έγραψε:ΥΓ: @ the_eye

Στο info του gtkGuitune στο software center μεταξύ άλλων αναφέρει το εξής: "Canonical does not provide updates for gtkGuitune. Some updates may be provided by the Ubuntu community".

Μήπως εξηγεί αυτό το γεγονός πως δεν τρέχει το πρόγραμμα;

Απλά για να απατήσω την ερώτηση.
Όχι δεν έχει σχέση το παραπάνω μήνυμα. Ουσιαστικά σε ενημερώνει ότι το λογισμικό δεν το κατασκευάζει/ ενημερώνει η Canonical αλλά η κοινότητα Ubuntu.
Όσο λιγότερο κλειστό λογισμικό έχεις, τόσα λιγότερα προβλήματα.
1 Γνώσεις ⇛ Linux: Καλό ┃ Προγραμματισμός: Ναι PHP, MySQL ┃ Αγγλικά: Καλά
2 Ubuntu 24.04.2
3 Intel Core i5-6500 CPU @ 3.20GHz ‖ RAM 7836 MiB ‖ Gigabyte B150M-HD3 DDR3-CF - Gigabyte B150M-HD3 DDR3
4 Intel HD Graphics 530 [8086:1912] {i915}
5 enp1s0: Realtek RTL8111/8168/8411 PCI Express Gigabit Ethernet Controller [10ec:8168] (rev 15)
Άβαταρ μέλους
the_eye
Διαχειριστής
Διαχειριστής

Launchpad: ntoulasd
IRC: the_eye_
Εκτύπωση

ΠροηγούμενηΕπόμενο

• ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
    ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ
    ΠΡΟΒΟΛΕΣ
    ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ