Στο διαταύτα είδα σχετικά πρόσφατα στο youtube ένα video tutorial ενός χρήστη του forum και μου άρεσε η παραμετροποίηση που είχε κάνει στην επιφάνεια εργασίας του. Συγκεκριμένα δεν είχε αριστερά την μπάρα με τα "κουτάκια", αλλά όπως θα παρατηρήσετε είχε επιλογές στην πάνω μπάρα (κάτι σαν τα windows ή τον firefox μου θύμιζε) και απο κει αντίστοιχα διαλέγει και εκτελεί το αντίστοιχο πρόγραμμα.
Συν τοις άλλοις παρατήρησα και κάτι που επίσης με απασχολούσε και αυτό είναι η ημερομηνία. Τι θέλω να πω; Προσωπικά στο δικό μου desktop έχω επιλέξει full ημερομηνία (ημέρα/μήνας/αριθμός/ώρα). Το πρόβλημά μου όμως είναι πως ο αριθμός του μήνα είναι "κοντά" σε σχέση με την ώρα με αποτέλεσμα να μην είναι ευδιάκριτα μεταξύ τους. Στο συγκεκριμένο βίντεο, παρατήρησα πως ο χρήστης είχε διαχωρίσει τα δύο αυτά νούμερα με ένα κόμμα.
Τέλος να ζητούσα μια συμβουλή σας· θα προτείνατε να άλλαζα το γλωσσικό περιβάλλον του ubuntu καθώς και του firefox; Δεν είναι πως έχω θέμα με την γλώσσα (εγώ διαθέτω παντού Αγγλικό περιβάλλον) αλλά το εγκατέστησα με το σκεπτικό πως η Αγγλική είναι η "μητρική" γλώσσα της πληροφορικής και με το σκεπτικό της αποφυγής κακής μετάφρασης. Άν όμως όλα είναι άψογα και στην Ελληνική, γιατί όχι τα Ελληνικά; Άν θέλετε πείτε μου τη γνώμη σας.
Μπορείτε να με βοηθήσετε να κάνω τις συγκεκριμένες παραμετροποιήσεις;
Ευχαριστώ!
ΥΓ: Ξέχασα να αναφέρω πως ψάχνοντας περι αυτού, εγκατέστησα το Screenlets αλλά φοβούμενος μην κάνω καμια "πατάτα" (αφού δεν το γνωρίζω καθόλου το πρόγραμμα), δεν το δοκίμασα.