Έχω εγκαταστήσει ubuntu 14.04 στον παρακατω υπολογιστή. Ειναι εγκατεστημενα σε εξωτερικο δισκο τον οποιο πολλες φορες παιρνω μαζι μου και τον κουμπώνω και στο λαπτοπ του γραφειου (δουλευει μια χαρα και στους δυο).
Στον υπολογιστη με τα κάτωθι στοιχεία εχω εγκαταστησει και τους κλειστους οδηγους της nvidia, και για να κανω την φωτεινοτητα να δουλευει απο τα fn κουμπιά, εχω φτιάξει ενα xorg.conf αρχειο μεσα στο /etc/X11 στο οποιο εχω βάλει τα κάτωθι περιεχόμενα:
έγραψε:
Section "Device"
Identifier "Device0"
Driver "nvidia"
VendorName "NVIDIA Corporation"
BoardName "GeForce 410M"
Option "RegistryDwords" "EnableBrightnessControl=1"
EndSection
Το περιεργο ειναι οτι μετα απο καποιες επανεκκινήσεις ή updates ή επειδη ισως χρησιμοποιω τον εξωτερικό σκληρο και απο το λαπτοπ του γραφειου για να φορτωσω ubuntu, το αρχειο xorg.conf μετονομαζεται απο μονο του σε xorg.cong.xxxxxx (όπου xxxxxx ειναι καποιοι αριθμοι).
Το αποτελεσμα ειναι να μην δουλευει η φωτεινοτητα απο τα κουμπιά. Ολα τα αλλα δουλευουν τελεια και μονο αν θυμηθω να αλλαξω τη φωτεινοτητα απο τα κουμπια και δεν δουλευει, απλά παω μεσω τερματικου στο /etc/X11/xorg.conf.xxxxx και το μετονομαζω πάλι σε xorg.conf, κάνω log out - log in και ολα ειναι μια χαρα.
Δεν εχω εντοπισει δυστυχως τί μπορει να προκαλει αυτη τη μετονομασία του αρχείου. Οπως ειπα, ή ειναι μετά απο updates (λογικα που αφορουν και τον πυρηνα?), είτε μετα απο καποιες επανεκκινησεις, είτε επειδη τον κουμπώνω στο λαπτοπ του γραφειου και με τον ξαναφερνω πισω.
Υπόψην, στο λαπτοπ του γραφειου εχω AMD καρτα και δουλευει μια χαρα με τους ανοικτους οδηγους.
Πάει καπου το μυαλό σας...?