Ειμαι παρα πολυ νεος στο ολο θεμα με το ubuntu, οποτε συγνώμη αν καποια πραγματα που θα πω τα έχετε ήδη πει η πειράξουν καποιον.
Με χαρα εδω και 2-3 μερες εχω παράλληλα με τα WindowsXP το Ubuntu 8.10 το οποιο περασα απο ενα usb stick. Παρολο που ασχολουμε γενικα (και λόγω Δουλείας) μετα απο πολλα χρονια που ειχα δοκιμασει καποτε εκδοσεις redhat/Suse στα οποια και δεν βρηκα ακρη με drivers (μονο η οθονη επεζε
Τελικα το ubuntu μπορει να το βαλει ο καθενας και αυτο ειναι το θετικό της υποθεσης, βεβαια κατα ποσο θα μπαίνει ετσι ευκολα σε ολους..αυτο δεν το ξερω, γιατι πολλοι απο γνωστους/φιλους που το δοκιμασαν δεν κατάφερναν να περασουν Drivers για καρτες ασύρματου δικτύου - γραφικων..κ.α η ακομα να δουν ταινία dvd.. και δυστυχώς απόρριψαν το Λ.Σ.
Ισως εδω λοιπον θα πρεπει να γινει κατι, δεν ξερω αλλα αν υπηρχε τρόπος, να μπει καποιος πχ εδω στο φορουμ η.. σε καποιο site και να δει αν το laptop / desktop του υποστηριζεται 100% θα ηταν μεγαλη δουλεια. Ισως και να υπαρχει κατι αναλογο..αλλα δεν εχω βρει ως τωρα, κατι δηλαδη που να γραψεις πχ "Sony VAIO VGN-Z31WN/B" και να δεις τι παιζει αμεσα και ευκολα (αν και ποια εκδοση πχ ubuntu το υποστηριζει 100%),γιατι αν αγορασεις κατι θες και να δουλεύει 100% και σιγουρα τα 60e (λεμε τωρα) τα παίρνεις κατι αλλο και οχι windows.. Αυτο λοιπον γιατι πανω απο το 60% με 70% αγοραζει Η/Υ χωρις να ξερει συσκευες και διαφορα και αν υπαρχει υποστήριξη. Θα μου πεις τωρα αν ενας τετοιος user μπορει να εχει linux...ναι μπορει, γιατι οχι? Καποτε το Linux το χαρακτηριζανε ως "απομακρο λειτουργικό" .. πιστευω ομως οτι τωρα ο καθενας μπορει να το εχει, μπορει να γινει πολυ απλο, ειναι πολυ καλο, εχει καλυτερη ασφαλεια νομιζω, το pc μοιαζει 1000 φορες γρηγορότερο και το σημαντικότερο ειναι ενδιαφέρων!! Αλλα ισως θα πρεπει να υπαρξει πιο μεγαλη ευκολία σε σχεση με οδηγους-drivers.
Προσωπικα (και απο συζητήσεις) πιστευω οτι το Ubuntu θα το χρησιμοποιούσε πολύς κοσμος αν μπορουσαν να μπουν αμεσα - ευκολα πχ : Κωδικοποιήσεις/Γραμματοσειρές για να δει καποιος dvd με υπότιτλους (να γίνονται αυτοματα η απο την εγκατασταση του ωστε να μην πρεπει να βρει γραμματοσειρές) - συμβατότητα 100% δηλαδη με καποια ισως οχι βασικα αλλα απαραίτητα για την μεταβαση σε ubuntu/linux απο τα τοσα χρονια σε Windows για καποιον που τα θελει και λιγο-πολυ στο "πιατο".
Τελος παντον, το επομενο για μενα ειναι να δω αν μπορω μεσω του ubuntu να παιξω παιχνιδια, συγκεκριμένα lineage 2 interlude και WoW. Αν μπορεσω τοτε δεν θα υπαρχει λογος να εχω και τα ΧΡ να πιανουν χωρο, γιατι μονο γιαυτο τα κραταω. Αν ξερει κανεις κατι πανω σε αυτο με τα game ας μου πει
Με τον καιρο ελπιζω να καταφέρω να βοηθησω οσο μπορώ.
Αυτα λοιπον.
Συγχαρητήρια για το Forum σας παιδια!