MPI help

...κάρτες δικτύου, modems, προβλήματα internet
Κανόνες Δ. Συζήτησης
Για την ευκολότερη επίλυση του προβλήματός σας.
Καλό είναι να δημοσιεύσετε τα αποτελέσματα των εντολών στο τερματικό :
lspci -nn
lsusb
rfkill list

MPI help

Δημοσίευσηαπό T3rmInAt0r » 20 Μαρ 2009, 23:18

Αυτή το φορά απευθύνομαι σε guru (ή και normal users) που μπορούν να βοηθήσουν περί δικτύων....

Προσπαθώ να εγκαταστήσω ένα MPI δίκτυο σπίτι μου (ώστε να εκμεταλλεύομαι τη CPU και των δύο pc για τα προγράμματα που γράφω σε MPI).
Κλασσικά, κατεβάζω το open mpi, το κάνω εγκατάσταση. Όλα ωραία και καλά και τώρα προσπαθώ να ορίσω τους hosts ώστε να μπορώ εσωτερικά του δικτύου να συνδέομαι με ssh χωρίς να μου ζητάται κωδικός (και κατ' επέκταση όταν εκτελούνται τα προγράμματα να μην μου ζητείται).
Έχω δημιουργήσει public και privet keys και τώρα επιχειρώ να τα ανταλλάξω μεταξύ των pc ( τα ονομάζω Α και Β).

Στέλνω επιτυχώς το public A στον Β και το προσαμόζω στην λίστα με τα authorized_keys. Τώρα πλέον μπορώ και συνδέομαι απο τον Α στον Β απλώς με ssh A (έχω τροποποιήσει και τα /etc/hosts , hosts.allow, hosts.deny κατάλληλα)

Τώρα θέλω να κάνω την αντίστροφη διαδικασία.... από τον Β στον Α.....
Από το terminal B κάθε φορά που γράφω

ssh laptop
ssh: connect to host laptop port 22: Connection refused

(προφανώς Β=laptop)

έχω ενεργοποιήσει
/sbin/iptables -A INPUT -i eth0 -p tcp --destination-port 80 -j ACCEPT

στο lap top.....

Έπειτα σκέφτηκα ότι μπορεί το router να μπλοκάρει την όλη διαδικασία.... (baudtec tw263RA-A2/B2 , ένα άσπρο που έδινε το CONN-X με φοιτητική σύνδεση)
Πηγαίνω Advanced Setup-> ΝΑΤ -> (Number of IPs ->Multiple) -> Virtual Server ....
Ορίζω ως rule 1, SSH, 192.168.1.6 (desktop) για την port 22
όταν πάω να κάνω το ίδιο για την δεύτερη IP ως rule 2, SSH, 192.168.15 (laptop) για την port 22 μου βγάζει πρόβλημα ότι κάνω duplicate την ίδια πόρτα...
Οπότε σκέφτηκα να κάνω τον 1ο κανόνα ΜΟΝΟ για την πόρτα 192.168.1.5
Ωστόσο στο terminal B όταν κάνω ssh laptop μου βγάζει το ίδιο μήνυμα ( ssh: connect to host laptop port 22: Connection refused )...
Πήρα τηλέφωνο και στον ΟΤΕ αλλά δε μπόρεσαν να βοηθήσουν (για πολλαπλή φορά)
(δοκίμασα μήπως γίνεται να κάνω 192.168.1.5-6 ή 192.168.1.5,6 για να ισχύει ο ίδιος κανόνας και στα δύο εσωτερικά IP αλλά μάταιο, το format μου δεν είναι σωστό και δε μπορώ να σκεφτώ άλλο. Σημειωτέον ότι στο αντίστοιχο πεδίο μπορώ να συμπληρώσω μερικούς ακόμη χαρακτήρες, μάλλον αυτή προορίζεται στην περίπτωση που έχω IP με 3 αριθμούς σε κάθε θέση...απλή εικασία κανω)

Έτσι καταλήγω στο ερώτημα... πώς θα μπορέσω να κάνω ssh laptop??????

(πρέπει το router να υποστηρίζει multi-NAT ???? )
(όταν κάνω nmap -sS IP -p1-30

Not shown: 28 filtered ports
PORT STATE SERVICE
21/tcp open ftp
23/tcp open telnet)
T3rmInAt0r
babeTUX
babeTUX

Εκτύπωση

Επιστροφή στο Κάρτες Δικτύου (Ethernet, WiFi, Bluetooth) / Internet