Για να γνωριστούμε...

...χαλαρή κουβεντούλα, γενικός σχολιασμός, φιλοσοφικές συζητήσεις, meeting point / γνωριμία

Συντονιστής: konnn

Re: Για να γνωριστούμε...

Δημοσίευσηαπό machinakias » 02 Απρ 2009, 15:03

μιας και ολοι περασαν απο δω...θα περασω κι εγω να πω ενα "γεια χαρα" σε ολο τον υπεροχο κοσμο του ubuntu φορουμ!

ειμαι μελος απο τον αυγουστο του 2008, αχολουμαι με τους υπολογιστες ως τεχνικος,
μεταφραστης προγραμματων ανοιχτου κωδικα (κυριως για τις δικες μου αναγκες,
αλλα φυσικα καταληγουν στην κοινοτητα!),χρησιμοποιω ubuntu καπως...περιστασιακα (απο την εκδοση 6.06),
ειμαι (ανενεργο-χωρις συνδρομη δηλαδη...) μελος του hellug,
προσπαθω να μαθω στους φιλους-γνωστους και αγνωστους (και στο software freedom day ημουνα περισυ!),
και γενικα κανω οτι μπορω...

οφειλω να ομολογησω οτι η κοινοτητα με εχει βοηθησει παρα πολυ,και σε συνδιασμο με το δικο μου "ξεροκεφαλο" τα καταφερνω γενικα...

χρησιμοποιω ubuntu σε desk και σε server,για πειραματικους σκοπους,με σκοπο να το επεκτεινω και επαγγελματικα..

αυτα τα λιγα για μενα,ελπιζω να γινει καποια συναντηση (την προηγουμενη στο θησειο την εχασα....) για να σας γνωρισω κι απο κοντα!

καλη συνεχεια σε ολους! :D
Αθηναϊκός Σύλλογος Φίλων και Χρηστών Λίνουξ: http://athlug.gr http://www.computersworld.gr
Γνώσεις ⇛ Linux: Ξέρω κάτι λίγα... ┃ Προγραμματισμός: Όχι ┃ Αγγλικά: Καλά ┃ Βέσπα: Ναι,Ξέρω απο...Βέσπα! ┃

Λειτουργικό ⇛ Ubuntu 9.04 32bit σε Aspire 1603LM
Προδιαγραφές ⇛ Intel Pentium 4 CPU 2.60GHz │ 1 GB │ ATI Radeon RV250 Mobility FireGL 9000 │ TFT 15.4"
Άβαταρ μέλους
machinakias
punkTUX
punkTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό sokoban4ever » 03 Απρ 2009, 02:01

Λοιπόν να 'μαι και γώ απο εδώ :D
Με λένε Γιάννη είμαι απο την Κρήτη και είμαι καλά :lol: :lol: :lol:
Είμαι μέλος του forum απο τις αρχές φεβρουαρίου
Ασχολούμαι με linux σχεδόν 2 χρόνια.
Το πρώτο που είχα δοκιμάσει ήταν ένα knoppix live cd
μετά δοκίμασα σε virtual machines to ubuntu dapper drake 6.06, to debian , damn small linux , fedora , kubuntu .
Πέρυσι έκανα εγκατάσταση dual boot με kubuntu linux και windows vista στο laptop
και εδώ και ~6 μήνες έβαλα μόνιμα ubuntu και στο desktop ( είχα βάλει debian παλιότερα αλλά δεν είχα άφθονο χώρο στο δίσκο , μετά όμως αγόρασα εξωτερικό δίσκο στον οποίο κάνω back up τα αρχεία μου )
Στο backup έχω "ανακαλύψει" την καλύτερη μέθοδο γράφεις τα αρχεία σου σε δίσκο αλλά και σε dvd
και φτιάχνεις και μικρή "βασούλα δεδομένων" να ξέρεις που είναι το καθετί ;)
Πρόσφατα μάλιστα χρησιμοποιώ το gnomecatalog --> http://www.gnomecatalog.org/
Εμένα με σε ένα dvd που έχω 37000 αρχεία λίγα δευτερόλεπτα να τα αποθέσει στο αρχείο με την ημερομηνία :)
Κώδικας: Επιλογή όλων
ls -laRh /dev/cdrom > `date +%d-%m-%y_blablabla`

Ενώ το gnomecatalog κάνει κανα 2 λεπτά ++.
Console vs Gui --> 1 : 0 :D :lol:

Εχω τέτοιο κόλλημα με speed και performance όπου τώρα τελευταία σκέφτομαι να εγκαταστήσω το http://www.picotux.com/
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Θέλουμε και μπορούμε να έχουμε μια καλύτερη ζωή και όσο θα ζούμε θα προσπαθούμε να την αποκτήσουμε ακόμα και αν πεθάνουμε προσπαθώντας, και αν κάποια στιγμή λιγίσουμε έχουμε το επίπεδο να πούμε κουράστηκα λίγο να ,να ξαποστάσουμε , ώστε να συνεχίσουμε πάλι δυνατοί ξανά.

Μήνυμα με αγάπη και αληλλεγγύη σε όλους τους ανθρώπους από όλους τους λαούς , ιδίως του Ελληνικού.
Άβαταρ μέλους
sokoban4ever
Επίτιμο μέλος
Επίτιμο μέλος

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό Epirotes » 03 Απρ 2009, 16:22

Καλώς ήλθατε και καλώς σας βρήκαμε. :mrgreen:
Οδηγίες για νέα μέλη ---- Οδηγοί - How to - Tutorials
1 Linux: Μέτριος ┃ Προγραμματισμός: Καθόλου ┃ Αγγλικά: Προχωρημένος
2 Ubuntu 16.04 precise 64bit (el_GR.UTF-8), Windows 10
3 Intel Core2 Duo CPU E8400 3.00GHz ‖ RAM 8 GB ‖ Gigabyte X48-DS4
4 Advanced Micro Devices [AMD] nee ATI Caicos [Radeon HD 6450] [1002:6779]
5 eth0: Realtek RTL8111/8168B PCI Express Gigabit Ethernet controller [10ec:8168] (rev 02)
Άβαταρ μέλους
Epirotes
superbTUX
superbTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό Antitermon » 03 Απρ 2009, 20:43

Γεια σας και από εμένα.Είμαι μαθήτρια Γυμνασίου (14 χρονών) και το ubuntu 8.10 είναι η πρώτη μου επαφή με τον φανταστικό κόσμο των linux. Αν και τα δουλεύω μόλις εδώ και 3 βδομάδες έχω προσαρμοστεί στο περιβάλλον αφού είναι πραγματικά φιλικό προς το χρήστη. Βέβαια χωρίς πολλά από τα tutorials και topics του forum δεν θα είχα κάνει τίποτα. Ως χρήστρια των Windows εδώ και κάποια χρόνια έχω πραγματικά εντυπωσιαστεί από την ευχέρεια που μου παρέχουν το ubuntu. (Παίζει επίσης μεγάλο ρόλο η απουσία της καταραμένης Blue screen of Death που είχε αρχίσει να μου τη δίνει στα νεύρα...) :mrgreen:
Άβαταρ μέλους
Antitermon
babeTUX
babeTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό g00fy » 03 Απρ 2009, 20:56

Καλώς ήρθες στην παρέα μας λοιπόν.
Το forum (οι άνθρωποι που βρίσκονται πίσω από τα nickname) θα είναι πάντα εδώ για να λύσουν απορίες και να σε βοηθήσουν να καλλιεργήσεις και να αναπτύξεις την αγάπη σου για το Linux και το ανοιχτό λογισμικό γενικότερα. ;)

Παρατηρώ, για την ηλικία σου, το στυλ γραφής σου πάνω στην πληροφορική είναι αρκετά ώριμο. :!:

Υ.Γ.
Ελπίζω το nickname σου να μην υπονοεί κάτι για τον φίλο μας τον atermon. :mrgreen:
Η/Υ: Intel Pentium DualCore / 2GB RAM / nVidia Geforce 8400GS / Ubuntu 10.04 64bit
Η/Υ: Toshiba Tecra R10-10S / Ubuntu 9.10 64bit

motd: May the source be with you!
g00fy@ubuntu-gr.org:~$ cat /etc/γνώσεις.conf
Linux:kuru (όχι guru) / Προγραμματισμός:Ναί / Αγγλικά:Καλά
Άβαταρ μέλους
g00fy
seniorTUX
seniorTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό Antitermon » 03 Απρ 2009, 21:22

Ευχαριστώ πολύ, πιστεύω πως με τον καιρό θα καταφέρω να διευρύνω τις γνώσεις μου πάνω στο ανοιχτό λογισμικό. Η πληροφορική με ενδιέφερε από μικρή ηλικία και είμαι από τα λίγα (δυστυχώς) άτομα του γυναικείου φύλου που ψάχνονται σε αυτούς τους τομείς. Όσο για το nickname μου, δεν υπονοεί τίποτα :lol: , είναι κάτι σαν προσωπικό αστείο... :D
Άβαταρ μέλους
Antitermon
babeTUX
babeTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό vagrale13 » 04 Απρ 2009, 20:25

Γεια σας και απο εμενα!!! :D
Το ονομα μου Βαγγελης.
Αν και σχετικα καινουριος και εγω........ελπιζω με τον καιρο να γινω παλιος!! :mrgreen:

:mrgreen: :mrgreen:
Τελευταία επεξεργασία από vagrale13 και 08 Σεπ 2009, 22:02, έχει επεξεργασθεί 1 φορά/ες συνολικά
Desktop 1: Mint 13 Maya i386 / Ubuntu 14.10 Utopic Unicorn i386 (development branch)
CPU: AMD ATHLON II X2 215 │ RAM: 4026Mb │ Graphics Card: GeForce 210 512MB │ LG W2243S : 1920 x 1080
Desktop 2: Ubuntu 12.04 LTS Precise Pangoli i386
AMD Athlon 64 X2 5800+ │ 1024Mb │ nForce 7600 256MB (onboard) | 1024 x 768
Laptop : Sony Vaio VGN-N11m : Ubuntu 14.04Lts Trusty Tahr i386 (Mate desktop)

*Οδηγοί - How to - Tutorials σε Κατηγορίες
*Oδηγίες προς νεοεισερχόμενους σε forum ή linux
Άβαταρ μέλους
vagrale13
Freedom
Freedom

Launchpad: vagrale
IRC: vagrale13
Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό ilpara » 06 Απρ 2009, 15:53

sokoban4ever έγραψε:Λοιπόν να 'μαι και γώ απο εδώ :D
Με λένε Γιάννη είμαι απο την Κρήτη και είμαι καλά :lol: :lol: :lol:
...

Γιάννη παρατηρώ ότι είσαι αρκετά δραστήριος στο φόρουμ, ελπίζω να συνεχίσεις :D
Στα Χανιά, και στην Κρήτη γενικότερα, υπάρχουν αρκετά παιδιά που ασχολούνται, π.χ. rizitis
*Oδηγίες προς Nεοεισερχόμενους*ΟδηγοίLive chat (IRC)
⇛ Linux: Μέτριο ┃ Προγραμματισμός: Όχι ┃ Αγγλικά: Καλά
⇛ Ubuntu 12.04 32bit
⇛ Dell M4300: T7500 (2.2GHZ 4MB) ┃ 2GB ┃ NVIDIA Quadro FX 360M (256MB) ┃ Intel 4965 ┃ 15.4" WUXGA
Άβαταρ μέλους
ilpara
powerTUX
powerTUX

IRC: ilpara
Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό Kouman » 09 Απρ 2009, 11:28

Γεια σας και από μένα... Συγχαρητήρια για την όλη προσπάθεια υποστήριξης αυτού του όμορφου Λειτουργικού.. Ubuntu FTW!!! 8-)

Λίγα στοιχεία για μένα.. Είμαι σχεδόν τελειόφοιτος φοιτητής στο ΤΕΣΥΔ που εδρεύει στη Ναύπακτο και Moderator στο Forum της Σχολής μου.

Από ένα πρόγραμμα που μου έκανε νερά αποφάσισα να εγκαταστήσω το Ubuntu, μήπως και καταφέρω να το τρέξω μέσω του wine... Δε τα κατάφερα βέβαια, αλλά η πρώτη
επαφή έγινε και θα συνεχιστεί απ'ότι το κόβω..! Έχω Desktop & Laptop, πρώτα εγκατέστησα το Ubuntu στο Laptop, σε Dual Boot με τα Windows XP, που δεν έχω κάποιο σημαντικό αρχείο να χάσω αν "χάλαγα" κάτι & έπειτα έκανα το ίδιο και στο Desktop... Μετά από 2 βδομάδες πήρα τη μεγάλη απόφαση και άφησα στο Laptop το ubuntu ως μοναδικό Λειτουργικό! Το Desktop θα παραμείνει σε Dual Boot για κάποια απαραίτητα προγράμματα που τρέχουν σε Windows μόνο..

Μπορώ να πω πως είμαι Power User των Windows XP και θα ήθελα να γίνω με τον καιρό και στο Linux με τις εντολές μέσω Console... Είδωμεν, χρόνος να υπάρχει!!

Καλωσήρθα λοιπόν στο φανταστικό κόσμο του Linux!! Στην παιδική χαρά θα έλεγα καλύτερα, όπου ο μικρός Koumanakos θα πειραματίζεται μέχρι να ξεφύγει απ'τον ορισμό του
noob (στην Gaming ορολογία)! Μακάρι στην πορεία να μην καταστρέψω πολλά γιατί μέχρι να γίνω γνώστης των Windows, μάτωσα!! Ελπίζω η γενικότερη, πρώτερή μου εμπειρία
να με βοηθήσει...

ALOHA!!
Γνώσεις ⇛ Linux: Χαμηλό ┃ Προγραμματισμός: Όχι ┃ Αγγλικά: Καλά
Λειτουργικό ⇛ Windows 7 64-bit & Ubuntu 9.04
Προδιαγραφές ⇛ AMD Phenom 9650 │ 2GB │ ATI HD3450 │ LEVEL ONE WNC-0301 │ - │ IDT HD Audio │ TFT 19"
Άβαταρ μέλους
Kouman
babeTUX
babeTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό g00fy » 09 Απρ 2009, 12:35

Καλωσόρισες στην παρέα μας και στον κόσμο του ανοιχτού, ελεύθερου και ασφαλούς High Performance Computing (και όχι μόνο) 8-)

Κι εγώ ίδια διαδικασία με το laptop, τώρα τρέχει μόνο Hardy Heron και είναι μια χαρά :D ! Τα XP έχουν πιάσει αράχνες, δε θυμάμαι από πότε έχω να εκκινήσω σε αυτά. Καλή λύση είναι μία virtual machine να έχει φορτωμένα τα προγράμματα που χρειάζεσαι, αν δεν έχουν τρελές απαιτήσεις φυσικά.

Το καλό με το Ubuntu και το Linux γενικότερα είναι πως δε χρειάζεται να ματώσεις για να γίνεις Power User. Το σημαντικότερο πάνω σε αυτό είναι η κοινότητα που δε θα σε βοηθήσει με χαρά και χωρίς να κρύψει τίποτα (σε αντίθεση με τα forum των Windows που κανείς δεν απαντά ευθέως ή η συχνότερη απάντηση είναι “το έχεις ελέγξει πρώτα με antivirus;” :mrgreen:

Καλή συνέχεις λοιπόν, εμείς είμαστε όλοι εδώ για να βοηθήσουμε. ;)

ALOHA to you too! :D
Η/Υ: Intel Pentium DualCore / 2GB RAM / nVidia Geforce 8400GS / Ubuntu 10.04 64bit
Η/Υ: Toshiba Tecra R10-10S / Ubuntu 9.10 64bit

motd: May the source be with you!
g00fy@ubuntu-gr.org:~$ cat /etc/γνώσεις.conf
Linux:kuru (όχι guru) / Προγραμματισμός:Ναί / Αγγλικά:Καλά
Άβαταρ μέλους
g00fy
seniorTUX
seniorTUX

Εκτύπωση

ΠροηγούμενηΕπόμενο

Επιστροφή στο Περί ανέμων